Пилинг процедура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Пилинг процедура
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 694 пъти
Въпрос към жените.... Искам да знам всичко за пилинг процедурата! Естествено които не на личен опит!
Какво представлява? Колко пъти е нужно да се направи? Има ли дълготраен у качествен ефект? ! Заслужава ли си? Странични ефекти има ли? ! И каквото се сетите... Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9841da668b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Думата "пилинг" идва от английски език и предполагам знаеш че означава "обелване". В това се състои смисъла на процедурата, обелване на повърхностния слой на кожата, епидермиса. Това е начин да се накарат клетките на кожата да работят усилено за да произведат нов слой епидермис. Благодарение на този обновяващ процес бръчиците се заглаждат, а пигментните петна избледняват. Белезите от акне също се изравняват. Като цяло новата кожа е по-гладка, по-светла и с повече тургор.
Има два вида пилинг: механичен (дермабразио) и химически (използват се различни киселини). Има и различни степени, повърхностен, среден и дълбок. Избира се в зависимост от типа кожа и резултатите които искаш да постигнеш. Общо взето дълбокия пилинг се прилага при застарели кожи с много бръчки и тъмни пигментни петна. Използва се силна киселина (фенол) и трябва да се приложи от лекар с квалификация, не от козметичка в обикновен салон. Това е сериозна травма за кожата и са нужни няколко месеца за да се възстанови кожата изцяло. Има риск от инфекции и е доста крайно решение.
Средния пилинг (ретинол, трихлороцетна киселина над 25-30%, гликолова киселина 50-70%) е много подходящ за белези от акне, леки бръчки, развалена от слънцето кожа или средно тъмни пигментни петна. Желателно е да се прави при квалифициран персонал. Нужни са няколко процедури за да се постигне забележителен ефект, но дори след първата процедура има видимо подобрение.
Повърхностния пилинг (гликолова киселина до 50%, млечна киселина до 70% и др) са предимно за освежаване на кожата. Не е подходящ за премахване на бръчки и пигментни петна. Обикновено затваря порите и леко избелване общия цвят на кожата. И 10 процедури да направиш, няма да постигнеш резултатите от едон пилинг с трихлороцетна киселина 15-20%. Често козметичните салони предлагат пилинг с гликолова или млечна киселина с намаление и ти обещават някакви невероятни резултати, но всъщност предлагат повърхностен пилинг на доста висока цена. Не си заслужава защото резултатите са повече от дискретни. Ако ще плащаш, плати повече за среден пилинг който видимо ще подобри кожата ти.

Рисковете при всички видове пилинг са: изгаряне (с последствие пигментиране на изгорената част) и алергична реакция специално при ретиноловия пилинг. Алергията се изразява с продължително зачервяване (няколко седмици), парене и сърбеж. Тези симптоми траят няколко седмици, но изчезват от само себе си.

Като цяло пилингът е чудесна процедура за поддържане на кожата в добро състояние. Не прави чудеса (няма да се подмладиш с 10 години) но видимо подобрява вида на лицето. Имай предвид че обикновен пилинг (повърхностен и среден) НЕ ДЕЙСТВА при бръчки които достигат дермиса, т. е. дълбоки бръчки. Обаче заглажда леки бръчки (фините бръчки са на ниво епидермис и затова им повлиява).

Пилинг не бива да се прави на кожа с активно акне, екземи или рани. Прилага се само върху здрава кожа. След пилинг процедура трябва да се подготвиш за 7-10 дни възстановяване на кожата. Първите 2 дни си червена като домат, усеща се дърпане, парене и дискомфорт. Все едно си стояла много на слънце и си изгоряла. Желателно е да не слагаш макияж, но ако ти се налага гледай да е хипоалергичен и лек. Трети и четвърти ден кожата ти наистина е ужасна: по-тъмна, много суха и сбръчкана. Нужна е хидратация с хипоалергичен крем или масло. Може и няколко пъти на ден да се наложи да се мажеш, индиводуално е. Пети и шести ден обикновено се белиш (на люспи или на парцали). Каквото и да правиш, няма да имаш добър вид защото няма как да скриеш факта че се белиш като влечуго. Обикновено на седмия ден цялата стара и изгорена кожа е изчистена и вече блестиш с гладка, мека и светла нова кожа.

Много е важно да се избере подходящ пилинг според типа кожа. В противен случай или няма да се постигнат желаните резултати или може да получиш странични реакции (изгаряне, алергия или акне). Примерно, ако имаш мазна кожа склонна към пъпки, гликоловия пилинг не е подходящ, предизвиква акне. Ако си с по-мургава кожа трябва да избягваш трихлороцетна киселина или да си правиш пилинг само при квалифициран персонал защото рискът от изгаряне и хиперпигментация е по-голям. Ако имаш чувствителна кожа трябва много да внимаваш с ретинола защото може да получиш алергия. Ей такива работи. Освен това трябва да се прави само през есента и зимата. След пилинг кожата не бива да се излага на слънце поне 2-3 седмици. Не бива да се прекалява с процедурите, особено ако става въпрос за среден пилинг.

Общо взето пилинга е скъпа процедура, но дава добри резултати. Аз винаги си я правя сама вкъщи, но съм учила по темата и не си правя експерименти, всичко правя по протокол. Никога не съм имала проблеми и съм най-доволна от ретиноловия пилинг и от трихлороцетната киселина. Така заличих фини бръчици на челото и под очите. Една по-видима бръчка (от много смях) я изтрих с две сесии трихлороцетна 15%. Та сега на 31 кожата ми е по-добре от колкото преди 7 години.

Ефектът ще е дълготраен ако си пазиш кожата. Това означава да не пушиш, да не употребяваш твърд алкохол, да се храниш здравословно, да избягваш стреса и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си слагаш подходящ крем всеки ден. Естествено ако имаш склонност към образуване на пигменти петна слънцето е абсолютно противопоказано, хормоналните противозачатъчни също. Ако не прилагаш грижи след пилинга, кожата ти бързо ще се развали отново. Все едно да си подстрижеш косата защото си я изгорила с много изрусяване и изправяне, ама после да караш по старому. Ами то същото, косата ти след няколо месеца отново ще продобие ужасен вид.

Препоръчително е да си правиш 3-4 пилинг процедури годишно. Така ще поддържаш кожата си в добро състояние и значително ще забавиш остаряващите процеси.

Трихлороцетна киселина, фенол и ретинол са токсични и не са подходящи за бременни и кърмещи жени.

Дермабразио съм си правила, но не останах доволна. Фен съм на химическия пилинг. В Youtube има доста клипчета по темата. Потърси на английски и ще ти излязат. Успех.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7773860285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много благодаря за информацията! Но като прочетох че през дните след процедурата кожата променя цвета си... Ами налага ми се през ден да съм навън сред хора и.... Ами има едни ако не се лъжа мисля че бяха скраб кремове? С едни нещица вътре дето драскат... Те наподобяват ли такава процедура или само почистват? Как и с какви кремове мога и аз вкъщи да си правя? ! Аз съм на 25 и искам акнето просто да се спре.... Това е проблема на кожата ми... Всяка сутрин и вечер преди лягане минавам с тоалетно краставично мляко и наскоро след почистването мажа с едно коремче ( на един китайски доктор забравих как се казваше ) наподобява усещането след пилинг процедура... Боцкане... А когато имам рано с крем здраве мажа.... Това коремче е скъпичко но по евтино от процедури...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ff66d15b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз си правя вкъщи. Ползвам пилинга на Тианде - жълта тубичка. Много съм доволна. При мен още при първото използване имаше разлика. Не ми зачерява кожата. Но не знам щом имаш акне дали е подходящо. На сайта им има описание на всеки продукт и противопоказания. Би трябвало да имат и против акне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker