Чувствам се притисната да изглеждам добре - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Чувствам се притисната да изглеждам добре
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 2340 пъти
Здравейте. Не знам на кого другиго да споделя, затова ще използвам този сайт.
На 25 съм, жена. Живея с моя мъж от три години. Щастлива съм с него, винаги е харесвал външния ми вид, а пък и си личи, водим активен сексуален живот. Но истинста е, че по отношение на външния ми вид не съм доволна. 1. 60 висока, 50 кг. Дълга кестенява коса, малки гърди, по-широка в дупето и таза. Може да се каже, че имам фигура тип пясъчен часовник, което не е рядко срещано при ниските жени. Но Просто се чувствам зле. Постоянно притисната да изглеждам добре, да нося грим. Притисната от телевизията, социалните мрежи. Притисната да спазвам зверски диети и да се подлагам на мъчения, откакто бях на 14. Отделно, че и страшно много ме наранява като чуя за някоя жена “стара, ама лачена”. И това “лачено” е силикон, ботокс, операции. Това означава ли, че като остаря няма да бъда “лачена”, ако не си направя всички тези интервенции?
Потисната съм и заради височината ми. Винаги съм най-ниската в компанията. Много рядно да има някой висок колкото мен. И някой ще каже да нося токчета. Нося. Но пак си личи, че имам къси крака. Но височината ми е най-малкия проблем. Носът ми е широк, имам бенки по лицето. Да, могат да се скрият с фон-дьо-тен, но без грим се виждат и ги мразя. Уж щях да ги махам, оказа се, че не са годни след изследвания. Спомням си как бях без грим и малката ми братовчедка ме пита дали това са пъпки по лицето ми. Стана ми много гадно. Имам поне плътни устни и малка талия. Имам стрии, които ме дразнят. Имам и целулит. А искам да съм перфектна. Винаги с перфектна прическа и грим, перфектно тяло, големи гърди. Но ми писва. Не се чувствам добре. Искам да съм по-красива. Искам да се оперирам и да изглеждам добре, да пасна на днешния стандарт. Понякога ставам и се чудя “какво ли щеше да бъде, ако бях красива”. Наистина се чувствам ужасно грозна. Като гледам тези снимки по соц. мрежи и жените по телевизията колко са красиви си казвам “никога няма да съм като тях”. Гадно ми е, ужасно ми е. Трудно ми е да живея със себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7ce165456f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Авторке, напълно си права, че жените в България са притиснати да изглеждат като манекенки. В другите държави това не е така - жените дори на ходят на фризьор, имат нормално тегло, че и отгоре. И пак имат хубави семейства и мъжете не им изневеряват. У нас това е някакъв тормоз над жените. И за модел се лансират обработени с пластични операции жени. Пластичните операции са наричани тунинг, за да не става ясно какво всъщност са. А, да и тези пластични операции струват хиляди левове. Наскоро четох, че жената на известен музикант си направила пластични операции на тялото и лицето за 20 000 лв.
Така че авторке, или събирай пари за пластични опирации. Или се приеми, обичай се и се уважавай. Имаш приятел, който те харесва и обича. Това е важното, не обезобразени жени с пластични операции. А, да тунинг,

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6c3fa93903
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Това е целта на обществото - да те вкара в калъпа, в стадото, да не се отличаваш, да нямаш стойност, да нямаш индивидуалност. Честито, паднала си в капана от раз. Когато започнеш да цениш себе си като нещо повече от едни числа, когато започнеш да виждаш хубавите си черти, вместо да наблягаш на лошите, тогава ще намериш вътрешен мир. Спри да се сравняваш с другите и се опитвай да бъдеш по-добра версия на себе си, защото винаги ще има някоя по-висока, по-дългокрака, по-млада, с по-хубава коса, с по-чиста кожа, по-умна, по-популярна, по-забавна и тн и тн... Замисли се дали искаш да прекараш живота си с вечното чувство за малоценност и състезание. Работи върху това да обичаш себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3c462cbd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Почни да спортуваш и то не фитнес, ами бягане, там пилатеси, кросфити и т. н. спортове, с които ще изградиш не само добра физика, но и двигателна култура, елегантност, изящност, финес. Също и да четеш и да се занимаваш с него и да бъдеш умна, ако може :D Много мъже /аз също/ се прехласваме по такива жени, дори да не е с перфе лице и тяло, да е "класна", да има излъчване, да има акъл, не като заприказва и да се чудя къде да се скрия да не ме излага. Или да върви като куц кон. Много ще дръпнеш откъм интерес, ще видиш. В крайна сметка, не може всички да сме Брад и Анджелина, нали така?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 18810965aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Просто нямаш собствен критерий, себеуважение, критично мислене. Напълно зависима си от чужди мнения и влияния.
Имам подобна близка. Тя е много хубава жена иначе, но е постоянно се сравнява с други. От толкова глупости в главата и се окепази като маймуна с разни модерни манипулации на естествената и хубост.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 81c5a778a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Звучи като измислена тема, но да приемем условно, че е истинска.
160 см е близко до средния ръст при жените в България (той е 163 см), така че ръстът ти си е съвсем нормален.
Това постоянно сравняване с другите жени и вторачването коя колко по-обработени снимки си е изтипосала в Instagram и други обществени мрежи е чиста проба загуба на време и самопотискане. Няма такова нещо като "налагат ми го отнякъде" и "принудена съм да правя като другите". Напротив, всяка жена сама решава дали да се подвежда по акъла на разни повърхностни "вдъхновителки" с една камара "филтри за разкрасяване" върху тежкогримираните им лица, или да предпочете да върши това, което лично тя желае.
Има достатъчно много видеа в YouTube, издаващи похватите, чрез които се постига зрителната измама за по-издължени крака, по-тясна талия, по-тесни нос и бузи и т. н. Най-честият похват е как да изглеждат краката с 20-30 см по-дълги, отколкото са в действителност. Прави се, като се снима с широкоъгълната камера на телефона от равнището на кръста на жената, като главата ѝ да бъде в средата на кадъра. Поради зрителното изкривяване на кадъра по краищата, краката тогава изглеждат необичайно дълги. Някои "вдъхновителки" изрязват горната 1/3 от кадъра, за да не си личи, че са използвали този похват и главата им да е в горната половина на остатъка от кадъра. Също и си загащват клина, панталона или полата върху пъпа, за да прикриват паласките и допълнително да подсилват зрителната измама за дължината на краката им. Част от тях показват колко огромна е разликата при тях преди и след тези похвати.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 835f86e1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Стига сте гледали инфлуенсърите в соц. мрежите, как не разбрахте че те ползват филтри и тунинговат снимките преди да ги качат? То ако тия инфлуенсърки бяха някакви богини, нямаше с грим да се снимат.
Комплексираш се за глупости и се съревноваваш с другите. Приеми се каквато си. Не може всички жеми да са еднакви. И как ще си оперираш височината? Това не подлежи на операция. 1. 60 е средната височина за жената в Южна Европа, аз имам приятелки които са 1. 55.
И ако се оперираш сега, какво? След 10 години като се смени стандарта, какво ще правиш? Ти просто прекалено много зависиш от мнението на останалите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: df8c7e642c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Никой като се прибере вкъщи няма да каже леле колко е хубава и колко идеална, защото всеки гледа себе си. Или те харесват или не. Нищо не е идеално.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0ff0892b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Относно последното - за социалните мрежи, моят съвет и това, което аз направих е да ги спреш или най-добре изтриеш. Но, ако не можеш чак да ги изтриеш поне ги ограничи - примерно влизай веднъж в Сряда вечерта и веднъж в Неделя вечерта. От тия глупости файда няма! Има, ако имаш много последователи и знаеш как да монетизираш(да изкарваш пари от това цялото нещо), но масата хора нито имат хиляди последователи, нито знаят как да изкарват пари и само скролват, лайкват, коментират и шерват и е една загуба на време. Ограничи ги възможно най-много, така ще спреш да се сравняваш с другите и ще си по-малко стресирана и ще се фокусираш върху себе си, което е най-правилното. Другия ми съвет е, ако имаш пари и време да се запишеш на някакъв спорт, със сигурност ще ти се отрази добре, ще разтоварваш физически(а то това помага и на психиката също), ще поизчезне целулита(може и напълно), коремът ще ти се постопи, абе ще изглеждаш и ще се чувстваш в пъти по-добре и самочувствието ще ти се вдигне гаранция. Но по-добре се запиши на спорт с група хора и с трениор, не започвай нещо самостоятелно, по-добре е да е с група хора и трениор за да знаеш какво правиш. Казвам това, защото много хора например си взимат карта за фитнес, но не знаят какво да правят и се демотивитар много бързо като не видят резултати и се отказват, а шанса да видиш резултати, когато си с група хора, които тренират като теб и най-важното с трениор, който да те учи е в пъти по-голям. Също, ако имаш пари започни да се храниш "здравословно/хубаво". От мен съвет не изпадай в крайности, не брой калории и глупости, а просто започни да ядеш много зеленчуци, пловоде, салати и много важно чисто место като риба, а не някви тлъсти гадости или кренвриши, наденици и тем подобни. Яденето също много влияе на това как се чувстваме и изглеждаме. Ако започнеш тези 2 неща според мен и други неща от самосебеси ще се подобрят, ще започнеш да спиш повече и по-хубаво, ще си по-малко стресирана и т. н. Колкото до операциите аз съм мъж, но те съветвам да не се оперираш. Това е все едно при нас мъжете като имаме малко по-малки на размер пениси и да се оперираме.... Едно, че има рискове и не е безопасно, друго че е скъпо и т. н. Вместо това какво правим ние мъжете? Опитваме се да изкарваме повече пари, да изглеждаме по-добре и да се развиваме за да се харесаме на жените. Та и ти така по-добре се фокусирай върху тези неща, които ти препоръчах или други подобни неща, които да те карат да се чувстваш по-добре в кожата си! Не съм много сигурен, но по-женските спортове са от сорта на : йога, пилатес и тем подобни, ти вече ще си разучиш и решиш, ако решиш да започнеш. Това е моето мнение, успех.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 084bd5e8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

10.   Авторке,
килцата са ти множко. При твоя ръст - 45кг. - макс. Но....
Тази промяна трябва да стане бавно и задължително работа с тежести. Не, краката няма да ти станат големи, най-много целулита да ти изчезне, а дупето ти да стане по-стегнато. Клекове, напади, тръстове, информация много. Качествената храна е задължителна - никакви бързи закуски, вафли, кисели млека. Месо, яйца, зеленчуци, ядки. Прави го бавно, постави си цели - 1 килограм НА МЕСЕЦ е разумно и постижимо ако си постоянна!
И да, високите токчета - минимум 8 см. И не, те не удължават краката, просто ти вдигат дупето нагоре.

Няма нищо лошо да искаш да си красива! Все пак това е всичко което една жена може да предложи на един мъж. (и домакинските умения, разбира се)
Можеш ли леко да оправиш циците - можеш. Да, има десетки изследвания - жени които са си сложили силикон (и не са харесвали гърдите си) след като са го направили са много по-щастливи.
Носът - по същия начин - имаш ринопластиката на разположение. Докторите ще ти обяснят какво би изглеждало добре на тебе, за твоето лице. Не това което е модерно, а това което ще носиш цял живот.
Защо не си махнала бенките? Че дори и аз съм махал една от лицето. Не е въпроса дали могат да се изследват, а дали изобщо могат да бъдат премахнати! Хирургичната интервенция трае точно 30 секунди. След това трябва да си много внимателна и да се грижиш за дупките които ще останата, за да се възстановят раничките напълно.

Няма да те лъжа - всички тия подобрения просто ще удължат срока ти на годност/интерес от страна на мъжете. На 35 ще си стара чанта - със или без операции. Лачена - ако се грижиш за себе си. Но по-добре стара и лачена, отколкото стара и сбръчкана.
Целта ти трябва да бъде да "излъжеш" и да се обвържеш с възможно най-добрия партньор до тогава. Или събирай парички за тия процедури, или мрънкай на мъжа ти. Ако той няма кинти, сорка, сбъркала си партньора.
Желая ти успех, и да знаеш - кантара никога не лъже.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: aed37b63db
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аман и от подобни драматизаторки. Никой не те притиска, ходи както си искаш. Но има елементарни неща, които е препоръчително да се правят. Аз за себе си съм избрала САМА да съм подържана. Сутрин след почистване на лицето слагам СС крем, спирала, червило. Нямам какво да крия, но този вид крем
изравнява тена и предпазва от вредни влияния. Вечер си почиствам лицето, слагам серум, околоочен, нощен крем. Един път в седмицата си правя пилинг процедура. Без гле лак не мога. Имам си степер вкъщи, правя упражнения с ластици. Нищо от това не ми тежи. Но имам приятелки, които са се оставили на произвола на съдбата. Не почистват лицата нито сутрин, нито вечер. Ходят с размъкнати анцузи, друсат телеса във впити клинове и не им пука. Ходят бледи като платна, без никакъв цвят на лицето, не се и сещат поне едно червило да сложат да не изглеждат като болни.
Иначе су знам, че един ден ще трябва да сложа хиалурон, поне на челото. Не искам гневни бръчки или вертикални като на една порода кучета с плисирани муцуни. И честно казано не бих се допитала до никого за мнението му.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a22b9a7cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Изобщо не драматизира. Това е индустрия за милиарди, която не само, че притиска, ами няма да те остави да дишаш, докато не те убеди, че имаш нужда от спорт, козметика, добавки и т. н. Хората пари правят, а вие карисиви доживот няма да се почувствате.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6c3fa93903
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Ако драматизираше, нямаше да е пълно с маймуни с по 800 кубика в пазвата, надути джуки, мини носове, тонове грим и разголени дрехи, нито всяка втора кифла на 16 щеше да иска да е инфлуенсърка. Ето го и чичо ви от коментар номер 10, който пък е от другата страна на монетата - дал съвети на момичето все едно е някаква стока на витрината.
Номер 11, топ коментар за приятелките ти. Ето такива женички обичам - заобиколили се с приятелки, над които да изпъкват. За разлика от паласките, мозъчните гънки са добре скрити, но пък липсата и при двете е очеизвадна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ff462d61ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторката не е в час, но номер 11 счупи тъпометъра на друго ниво. Милата не знае разликата между ботокс и хиалурон, мисли, че CC крем предпазва и се мисли за поддържана жена. Изсмях се на глас.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 25a1a1f9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Какво ѝ обяснявате. Ясно е, че това е измислена история на някой чичко. А иначе тоя, дето залага на младите, е пълна 0 във всяка тема. Брат, прост си. Дори да беше реална историята, 45 кг на 1. 60 е под нормата. Натам вече не ми се четеше, като си пролича как нямаш капка ум от първото изречение.. представям си по-натам.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: aed37b63db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   14 - Смей се колкото си искаш. Мен на 29 ме питат имам ли 18. Продължавай да се смееш. И междувременно отвори сайта на някоя клиника да се информираш малко. Ботокс вече никой не слага, защото лицето подпухва и е като гумено. Всичко слагат хиалуронови филъри. Технологиите напредват, ти живееш в ерата на ботокса, това е смешно.
Аман от "капацитети". Добре че хората като теб са рядкост.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: aed37b63db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   И пак до 14,
16 годишната ми племенница знае, че СС кремът е най-безвредния вариант за изравняване на тена. Предвид факта, че не си чувал/а за хиалуронови филъри против бръчки, едва ли си запознат/а и какво е СС крем. Не знам мъж, вманиачен в козметиката ли си или неосведомена женица. Но и в двата случая положението ти е зле.
11 - Не си избирам приятелките по външен вид. С всички сме заедно от деца. Но няма как да си затворя очите за някои неща. И те много добре знаят мнението ми. А Номер 10 е прав за всичко. Щом искаш да си ТОП ще гладуваш и ще премахваш недостатъци. Щом не искаш се примиряваш. Но не хленчиш как някой едва ли не ти е опрял пистолет в главата. А ти си жертвата.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 6c3fa93903
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   17, много интересно, защото външният вид е отражение на вътрешно състояние и мироглед. И аз съм с всичките си приятелки от деца, но с времето останаха само тези, с които имаме еднакво виждане за живота - връзки, образование, кариера, деца, семейство, хобита, външен вид и поддръжката му. Чудя се какво ли общо можеш да имаш ти, поддържаната, с "приятелки", които ходят с размъкнати анцузи и тресат паласки. Определено си се оградила с жени, над които да изпъкваш, комплексарска история.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 61a2632707
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Ако четеш мненията като на номер 10 и се влияеш толкова лесно, най-много наистина да си докараш анорексия. “Килата” изобщо не са ти много. Няма как да знам как изглеждаш, но най-вероятно не ти трябва нищо друго, освен стягане на тялото с малко упражнения - че то аз съм 156 см и 47 кг и съм супер слаба, постоянно ми говорят околните и приятелят ми, че трябва още малко да напълнения.
Съветът ми е да си изтриеш социалните мрежи за 1 месец, много освежаващо действа на мозъка. ;)
Ж23

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: faa87c602e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Много точно, номер 19.
А да питам номер 10, аз като съм малко над 150 см, 35 кг ли трябва да тежа? Та аз да не съм дете в трети клас?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 92f2ce7c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   На номер 10 яко му хлопа дъската. Само естествени гърди чашка С вдигат общото тегло с 2 кг. При 1, 60 - 48-49 кг изглеждам здрава, спортна, стегната, ако падна на 46-45 започват да ме питат дали не съм болна, какво ми е
А авторката нещо се е объркала с определенията! Да си купи пясъчен часовник и добре са го разгледа
Фигура тип пясъчен часовник е идеал за женска красота - означава жената да има тънка талия и еднакво широки рамене и ханш.
Ако ханшът е широк, а раменете тесни - то телосложението се нарича тип круша.
Ако ханшът е по-широк заради отпускане, с тренировки ще се оправи, а раменете също могат да се разширят със спорт, но ако става дума за широк ханш като костна система - няма какво да се баправи дори с пластични корекции.
В заключение ще кажа, че ако външният вид беле най-важният, бямаше да има толкова много зарязани и разведени клиентки на дерматологични клиники, фрузьорски салини и пластични хирурзи. Един колега дори се разведе с жена си, защото тя ускаше той да й осигурява пари през ден за сешоар за изправяненили букли при фризьор и всяка вечер да я води на ресторант, да и плаща изрусяванията и маникюра. Е, накрая човекът си взе брюнетка с гъста коса, която не се нуждаеше от честа намеса на фризьор.
Пръскайте луди пари по фризьорки и маникюристки, аз моите си ги спестявам за екскурзии.
Каквото и да правите, сами на себе си ще омръзнете, а какво остава за онези, които ви гледат всеки ден.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1671885e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Никой не те притиска за нищо девойче - сама се пренавиваш и психасваш ;))
Няма идеални хора (не е и нужно), просто трябва да се научиш да се харесваш, да обичаш себе си и да се чувстваш добре в кожата си.
"Недостатъците" правят хората реални и им добавят уникалност.
Тоя култ към отвратителния типаж "пластмасова кукла барби" ми е абсолютно непонятен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker