Съвет към новобранците в фитнеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съвет към новобранците в фитнеса
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1232 пъти
Здравейте след доста време в фитнеса понаучих някои неща и реших защо да не споделя нещо, което ще помогне на много хора. Темата е предимно към мъжете новобранци в фитнеса, които започват с цел да направят мускули(хипертрофия), а не за хората, които тренират за издръжливост, сила, кондиция и т. н.
Ако искате да направите мускулесто тяло и да сте изчистени, с плочки, леко изпъкнали вени и да сте на нисък процент подкожни мазнини с прилична мускулна маса няма как да стане само с трениране! Дори и да се разбивате от трениране и да тренирате като животни пак само с трениране няма да стане! Поне важно колкото тренирането, че даже и по-важно е храненето. Първо трябва да решите от какво имате нужда - ако сте дебел е да отслабнете, ако сте слаб е да качите мускули, а ако сте по средата е най-сложно, но пак вие си решавате. След като решите какво ще правите трябва да пресметнете с онлайн калкулатор колко калории ви трябват за да поддържате килограмите си и да извадите или добавите 300-400 калории според зависи дали ще сваляте или качвате(ако ще качвате добавяте с 300-400 калории и, ако ще сваляте намалявате с пак толкова). И най-важното е, че ще трябва да приемате протеин. Мускула го изгражда протеина, а не тренировките, тренировките само дават стимул на мускула да расте и, ако не приемате протеин той няма как да порасне. Трябва ви между 1. 4-2. 0 грама протеин на килограм(Примерно, ако си 70 кг. ти трябват около 100 гр. протеин на ден). И протеина е препоръчително да си го набавяте от ЧИСТО месо, а не преработено като риба, пилешо, телешко и т. н. Трябва и да се храните чисто(тоест да не ядете боклучава храна). Пример за чисто хранене е - зеленчуци, плодове, чисто месо, полезни въглехидрати и мазнини. Истината е, че хубаво тяло чисто визуално се прави предимно с хубаво ядене, а не толкова с трениране!
Това е общо взето. Истината е, че не е лесно(трябва да се научите да си готвите, ако не знаете как) и е много трудно, ако си ял цял живот каквото поискаш изведнъж да започнеш да се храниш като атлет едва ли не. Отделно е и скъпичко(най-вече месото). Като комбинирате правилно хранене с тренировки, само тогава ще видите резултати. Аз се мъчих в залата години преди да го проумея, сега се храня доста добре и започнах да виждам стабилни резултати като за натурално трениращ!
Последното, което искам да кажа е, че ако не можете да си оправите храненето на този етап, дали заради пари, дали че не можете да си готвите или каквато и да е причина по-добре не тренирайте с цел хипертрофия, защото няма да стане само с тренировки. Вместо това се пренасочете към кросфит, боен спорт като бокс, кикбокс и другите, тичане, тренировки за издръжливост и т. н. Даже, ако искате сменете спорта с футбол, волейбол, няма значение, но няма смисъл да давате пари за фитнес карта и да си давате времето и енергията и да ходите да тренирате за хипертрофия и мускули и като се приберете да ядете вафли, шоколади и манджи(така няма да стане нищо, само времето и парите си пропилявате от опит го казвам! ). И за финал искам да кажа, че хранителните добавки не са толкова безвредни колкото ги изкарват навсякъде по интернет в днешно време. Истината е, че не са безвредни и по-добре не използвайте, тия пари по-добре за качествена храна ги дайте, хем по-резултати ще видите, хем няма да си вредите! Темата не я пускам с тема да се правя на велик(не съм), просто много неща научих от проба-грешка и реших да споделя малко от тях тук, защото знам как много хора започват надъхани, бъхтят се, не виждат резултати и си викат абе то без химия не може, може но не е лесно и се иска упоритост и да не се отказваш, но най-вече да правиш праилните неща! Пожелавам на всички, които се захващат с фитнес успех и да постигнат целите си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9adcbba4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Животните са тъпкани с антибиотици, а месото се обработва с химикали преди да постъпи в хранителната верига. Направи си сам сметка колко "здрав" ще станеш накрая, ако ядеш много месо, както ти съветваш хората. Има и едрички щангисти, които са вегани, така че не си прав, че само месо трябва да ядеш, при това по много като количество (няма как да усвоиш много белтъчини първо, сещаш се къде отива по-голямата част от храната, която ще поемеш).
Истината е, че повечето хора не тренират здраво и не постигат резултати заради това. Това ми е мнението от видяното във фитнес залите. Да не говорим, че почти само жените правят достатъчно аеробика и крака, е, то е ясно, че мъжете ще си останат дебели или недоразвити в краката.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3821c16ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Супер. Благодаря. Обаче е много трудно да се яде, когато си свикнал да ядеш по малко.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9261a4b430
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много полезна статия за мен. Аз съм на 40, но все още мязам на 30. Реших да се хвана в ръце и вече 2 месеца съм на режим. Висок съм 190 см. и съм 76 кг. Вече съм свалил 3 кг. мазнини и съм на ниско калорийна и нисковъглехидратна диета. Тренирам 3 пъти в седмицата и ям телешко, риба и рядко пилешко. Салата обилно. С две думи имам си режим и си го следвам. Винаги съм се хранил здравословно. Сега не ям много неща включително млечни, хлебни, сладко, не пия алкохол и не пуша. Ходя по десетина км. на ден. Вече съм на 6 тата плочка на корема и мускулите също са различни. В лицето даже се промених. Хората около мен започнаха да забелязват промяната, а жена ми започна да спортува също, за да не изостане по-назад. Преди носех широки дрехи, а сега ми е кеф да съм с моя размер. Хората свикнаха, че съм в режим и не ме закачат.
Имам си кутии и си нося храна в работата и ям по 5 пъти на ден с междинките и пия над 3 литра вода.
Жената като мине покрай мен ми вдига тениската да ми види плочките.
Чувствам се зареден и пълен с енергия

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 86772d2931
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   До 3 - Еее... Аз съм забил още на петата плочка и шестата ми е баят зор! Решил, че седем ще ми е макса.

Ама сега сериозно - 190 санта и 79 кила, посше 76 -ши съ скършиш, бие момчееее!

 
  ...
преди: 6 месеца, 8 дни
hash: 237f50978b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Плодовете са едни от най-боклукчавите храни поради наличието на фруктоза. Масовата индоктринация ги представя като нещо велико, но през задната вратичка вкарват невероятно количество захар в телата ни при това като фруктоза, тази, която само през черния дроб минава и го омазнява и предизвиква инсулинова резистентност. Колкото до чистото место и неговия протеин - ако говорим за мускулен разстеж - то не чистото, а мазното месо води до това. Поради простата причина, че мускула расте не само от протеин, не само от тренировки, а и от хормоните, които предизвикват това - в случая това са растежния хормон и тестостерона. Всички хормони, цялата ендокринна система на човека е базирана изцяло на мазнините, на 100%. Тоест, когато се храниш "чисто" прецакваш яко хормоните си. От чисто месо никой никакви мускули няма качи никога, защото мускулите ги качват хормоните. Така вместои боклукчавато пилешко, слагаме телешки и свински пържоли. Дори културистите ядат пилешко САМО в периодите преди състезания и за много кратко време.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 4e94d95452
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добра тема, но коментара на 6 е много важен и верен. Хормона за мъжа е най-важен. Тестостерона е номер 1.

Номер 3 е кльощав.
76 кг е силна мускулатура ако си 175 висок, а не 190...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker