Лесно пълнея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Лесно пълнея
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1073 пъти
Здравейте мъж на 22 години съм, имам един проблем, и то е че лесно пълнея.
Преди време бягах доста, около 10, 20, 30 обиколки на стадион с дължина около 400 метра.
Сега това горното не знам защо ви го казах, но както и да е, тогава бях много слаб, но от малък съм си леко дебел.
Вече съм спрял бягането и за около 2, 3 месеца качих 2, 3 кг, това мисля, че не е нормално.
Много приятели ми казват: човек доста си надебелял за толкова кратко време не е ок да качиш толкова.
Хапвам си, но не са някакви огромни количества храна, ям сладко също, има хора който ядат много повече от мен и пак са по-слаби.
Моля дайте ми съвет какво да правя, нямам време да ходя да бягам или на фитнес, тъй като работя и просто няма как да намеря време.
За да ви дам малко представа, за състоянието ми нека ви кажа че когато бягах бях около 64, 65 кг, и след 2, 3 месеца съм 67, 68 кг, висок съм някъде към 170см, за тази височина 70 кг стоят зле, корема ми е напред.
Благодаря предварително!
( Моля да коментира някой който разбира)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: fc58f99cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма какво да се лъжем, кг. са от храна. Фактите го доказват. Не сравнявай, кой колко яде. Имах една колежка постоянно обясняваше как малко яде, само, че това беше нейната гледна точка всъщност много яде. Твоята преценка не е адекватна. Важно е и какво ядеш. Безалкохолни....

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d99a2fa45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Инсулинова резистентност. Спри сладкото напълно и до няколко месеца ще отслабнеш. От опит

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3609c154dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За твоят ръст и ако не спортуваш фитнес, не е ок да си 70 кила, ако си от София мога да ти кажа къде да отидеш да си направиш измерване на мазнините и изобщо да си видиш в кои норми не си и каква ти е метаболитната възраст.
Но решението на всички проблеми съм го открил. Казва се хранене по зоната - не е диета а начин на хранене. Прочети и си купи книгата за да ти стане ясно какво е.
От там нататък започнеш ли да се храниш така, винаги ще си във форма, здрав и изпълнен с енергия.
Това е моето решение за всичките ми проблеми. Физически и психически.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7edece2a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Значи с тоя ръст и 10-15 килограма отгоре можеш да бъдеш без шкембе, а само мускули, така че не се оправдавай.
Спираш всички чипсове, хляб, алкохол, сладки. Даже и да тренираш пак не трябва да ги ядеш. Аз съм с подобен метаболизъм, трябва да избягмам тези храни и обикновено имам до 1 cheat day в седмицата, но тренирам 6 от 7 дни.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: b423df2f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Няма такова нещо като лесно пълнея бе човек! Нещата са съвсем елементарни - калориен баланс. Ако вкарваш повече, отколкото изгаряш - дебелееш, ако вкарваш по-малко отколкото изгаряш - отлабваш. Няма значение кога ядеш и какво ядеш, дали ядеш сутрин или вечер, всичко е до калорийния ти баланс, плюс ли е или минус. Съвсем просто. Това е теорията на отслабването и пълнеенето - не говорим за мускули, мускулна маса и прочее.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 дни
hash: b423df2f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Никакъв шанс няма това оправдание "лесно пълнея". Казали са ти защо - инсулинова резистентност. Това се получава, защото ядеш много сладко - дори да не е в големи количества наведнъж, то със сигурност ядеш сладко често, което е всъщност по-лошото от двете. Принципа е следния - клетките ти поемат захарта, но за да сео бработи тя ти трябва инсулин. Тялото ти произвежда инсулин отново, и отново, и отново и клектите ти започват да привикват на това и да го блокират един вид. Отговора на тялото е да произвежда още повече инсулин и така се завърташ в омагьосания кръг, защото колкото е по-висок инсулина и кръвната захар заедно - черния ти дроб отказва да произвежда кетони. Когато няма захар за храна в тялото - то произвежда кетони, които отиват в мастната тъкан, която е складирана и я разрушават - т. е. слабееш. Вкарвайки редовно захар ти не даваш шанс твоя организъм да провежда процеса кетоза, т. е. разрушаване на мастната тъкан, а поради това, че тъпчеш редовно захар и имат клетките ти инсулинова резистентност - не може да усвоиш и захарта, само трупаш мазнини и доста по-лоши неща покрай това. Решението е да не ядеш сладко. Даже по-драстично, защото лека полека отиваш към пре-диабет, инсулиновата резистентност е първата крачка. Хубавото е, че тялото ни е доста "дурако-устойчиво" и трябва доста да се постараеш, че да го счупиш. Както знаеш добре, за 1 г. човек практически се регенерира напълно - за 1 година време 90% от клетките ти умират и се заменят от нови, т. е. ако ти 1 г. не ядеш захар изобщо ти гарантирам, че след тази 1 г. ще си в състоянието си от преди да почнеш да пълнееш. Също не забравяй, че захар има и в много други храни, трябва да намалиш и въглехидратите - хляб, овес и прочее неща. Като цяло говори с диетолог.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: cd3c3edce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пазиш ли диети? Храниш ли се редовно? Метаболизмът ти се е забавил. Когато сме на калориен дефицит, метаболизмът се забавя и когато започнем да се храним с повече калории - пълнеем.
Повече движение и балансирано хранене. Какво клише...

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: bdbcda03d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен няма от какво да се притесняваш. 3-5 килограма не влияят нито на здравето, нито на визията. Аз пък не понасям кльощави мъже с крачета клечки и тънки талиики. Както прекаленото хранене така и недохранването могат да докарат болести. Тая мания я докараха произвидителите на "здравословни" хранителни добавки.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: f1f4c51eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   3-5 килограма не влияят на визията, но определено влияят на здравето в дългосрочен план. От тези 3-5 кг. след 10 години ще са 10-15 и т. н. и този процес е тотално неизбежен ако се допусне. Излишното тегло - складираната мазнина т. е. произвежда хормон наречен лептин - хормон на ситостта, който подтиска хормона на глада - грелин, отива в мозъка и мозъка ни намаля апетита. Тоест, теоретично ние трябва да си регулираме теглото сами - да, ама не. Колкото повече лептин се произвежда - толкова по резистентен става мозъка ни с времето по подобие на инсулиновата резистентност се добива и т. нар. лептинова резистентност - т. е. затова хората като напълнеят и продължават да пълненят, защото вече лептина не предизвиква ситост и продължаваш да си гладен. Ама яко гладен. Тоест - трябва да се отървеш от тези 3-5 кг., ако не искаш да си имаш 10-15 кг. след някоя година още и после ще става и по-страшно и по-страшно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: bced169d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Жена съм, на повече години от теб и открих какво работи при мен.
Първо отидох да си изследвам хормоните и да ми прегледат щитовидната жлеза (нямаш представа колко хора имат хормонални проблеми заради химията с която блъскат храната). След като се оказа, че хормоните са ми на границата и не ми трябва лечение се заех сериозно с храната си.
Ям всичко, но тъй нар. джънк фуут е в страшно малки количества, примерно 1 път месечно си позволявам да ида до МакДоналдс. През останалото време наблягам на домашните манджи и на салатите. А и още нещо, това вече не знам дали е ок за теб, ям 1 или най-много 2 пъти на ден.
Просто не ям нищо в офиса, т. е. системно пропускам обяда.
Цялата идея е за калориен дефицит, изразходвам повече калории отколкото поглъщам и гледам да се движа повече, преди правех по 10 хиляди крачки всеки ден, сега от как започнах нова работа, съм се омързаливила та ги докарвам само до 5-6 хиляди.
И така, с тая глупава диета "направи си сам" свалих над 10 кг и по-важното е, че не ги качих отново. Да, резултатите не са бързи, отне ми няколко години, но както казах не към на 20. Трябва си само малко воля да не се тъпчеш с боклуци и да пиеш само вода докато колегите и обядват, но резултатите си струват.
А ти си само на 22, така че би следвало да свяляш много по-бързо от мен (почти на 40 съм). Ключът е в думичките калориен дефицит, гориш повече отколкото изяждаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker