Външният вид на мъжете и жените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Външният вид на мъжете и жените
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1886 пъти
Пиша тази тема, макар и набързо, но съм провокирана от множеството коментари, които чета из темите.
Ще пиша само за външността, дори няма да споменавам личностните качества като фактор, и няма да съпоставям външна с вътрешна красота... и въпреки това Ви питам - как може да сте толкова повърхностни и заблудени?

Чета за някакви изисквания, за възраст, височина, цвят очи, коси, с татуси, без татуси, целулит, стрии, пъпки, бръчки, големина на устни, гърди, пениси, плешивост, кореми, косми...

Добре, ясно ми е, че не всеки може да бъде визуално симпатичен на всеки, и че всеки има някакви предпочитания, но Вие наясно ли сте, че хората сме хора, а не сме Барби и Кен?

Само жените и мъжете в Инстаграм нямат пори на кожата, нямат стрии, имат идеална гладка кожа, снежни зъби, изваяни тела като от Микеланджело. Сега, възможно е и някои много богати хора, които са "вдъхновени" от културата на изкуственото, да влагат хиляди по пластични операции и процедури, за да изглеждат и на живо както в Инстаграм, но - нито е оптимално, нито нормално да се стремим към пластмасова външност.

Чета коментари за пъпки и лоша кожа, били заради храната, заради хормони, заради пушене, заради гримове... никой не се сеща, че може да е ген, че хора с отлична хигиена, хранещи се здравословно, непиещи и непушещи - също имат дефекти по кожата. Имам приятел мъж с лоша кожа по Инстаграм стандартите, аз съм същата като него, родителите ми също. Както днес, кожата ми е супер, утре се събуждам с пъпки, имам разширени пори, които не се влияят от нищо. Това е. Стрии? Имам и не, не съм била дебела, нито бременна. Имам ги от дете. Идеално бели зъби? Средно-бели са ми, защото са естествени, не съм с фасети или импланти за хиляди левове, нито ходя на вредните за емайла процедури по избелване.

Погледнете се и си дайте сметка, че сте хора, не сте стока, не работите като модели, не сте милионери, а сте т. нар. нормални хора, започнете да мислите като такива.

Наблегнах на женското си възмущение, защото съм жена, но съм убедена, че и на много мъже им е писнало от забележки, и коментари по неидеалната им външност. Плешиви били, косми имали, кореми, бради, криви зъби и т. н. Сетих се за Благой Георгиев, който откровено ме плаши със своите зъби и външност като цяло.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 3e952f90cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Това са представите им за партньор, но ако някой им хареса, много неща отпадат просто.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 35153c96da
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Един от малкото смислени коментари в сподели-то. Поздравления, че си го написала. Нека хората да си търсят г-н и г-жа перфектни, които не съществуват. Болен егоцентризъм, предимно при жените, който води до депресия и отчуждение. Само тъпи чат свалки, лайкове, сийнвания, блоквания и много, много простотия ни залива.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 059ba828da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съгласна съм с теб. Напълно!!!
Защо трябва да си клечка ( 45кг)?
Защо трябва да имаш бели/криви зъби?
Защо не трябва да имаш стрии?
...

ЗАЩОТО хората искат да са перфектни. Всъщност, няма нищо перфектно. ( майка ми е перфекционист, което направо ме вбесява)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51f138ff38
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Ами авторке, така е, когато разни плешиви дърти ергени, дето се взимат за някакви кифлоприземители-леят злоба по повод всички жени, само защото преди години една им била шута и сега -злоба срещу всяка жена! Така е, когато разни тъпи селски мачовци-говорят как трябвало млади момичета, направо още деца на по 18 години- бебета да раждат, да се плодят и множат, и да слугуват на мъжете си! Така е, когато разни тролове-пишат от няколко различни мобилни устройства-за да покажат уж различен номер пред коментара, представят се за млади мъже, а зад екрана-стои някакъв дядка мазен, който хейти навсякъде говорейки за напукани пети-сигурно на баба си петите има предвид... , разправя как 25-30 годишни момичета, жени-били стари, а той почти 50-годишния пенсионер, на младеж се прави. Така е авторке-ти какво очакваш? ! Когато разни сексисти и умрели за секс дърти ергени или млади момчета-прецакали си психиката от прекалено ходене по проститутки, почнат да ръсят злоба наред и да лепят етикет-, , феминистка" НА ВСЯКА ЖЕНА, която уважава и цени себе си, има чест и достойнство и НЕ е парцалът, за който разни дърти чичаци бленуват, не е детегледачката, за която мечтаят, нито порноактрисата, за която бленуват, и после като се сблъскат с адекватно женско мнение-просто изтерясват! Нормално е-после жените да ги сложим на място-каквото са си надробили авторке...
Почват със селяния-бумерангът им се връща! Нито са красавци, нито са умни, но надават вой и обиждат всяка жена, която каже, че деца няма да ражда и с дъртаци -няма да спи!
Не знам -защо се възмущаваш авторке, ако предположим, че си жена, а не си пак някой развихрил се чичак, който се прави на жена! Последно един тип до средата на поста си говорил в женски род за себе си, после в мъжки, нещо за феминизма беше... , като прочете няколко женски коментара-се поболя съвсем и директно почна да обижда и да хейти в коментарите си, да не говорим, че заглавието на поста му има огромна грешка-написал фемЕнизъм! Какво да ти кажа-авторке, на селяните с техните методи, че белким разберат, ха дано, ама надали!
И все пак казват-надеждата умирала последна!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4a8c6c1c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Благодаря! Имах нужда да го чуя... никога не съм си харесвала заради начина, по който изглеждам, но сега си промених мнението, Благодаря наистина!

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6e13fbabb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Рекламата, холивудското кино и стереотипите докараха хората до това положение.

Човек докато е млад е естествено красив. Аз като мъж, мога обективно да кажа, че сред младите жени, почти няма грозни такива!

Просто са си естествено красиви - хормоните си вършат работата и без никакви нужди от фотошоп, специални кремове и процедури.

Какво виждам масово обаче? Млади момичета с кафета и цигари, по цял ден на седянка и клюкараене, тотално нездравословен начин на живот и в резултат САМИ СЕ СЪСИПВАТ.

За 5-10 години живот и младост на максимум, си захабяват и кожа, качват и килограми и се превръщат в лели от собствения си мързел и неглижиране!

А то не е много необходимо - малко спорт, малко внимание за коса/кожа и другото го имат от само себе си докато са млади! Те обаче предпочитат да водят тотално нездравословен и опорочен начин на живот и да компенсират с гримове и фотошоп за социалните мрежи...

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: fab0d0748e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Така е, няма лошо да се стремим към добра фигура и спортни постижения, но не бива да се превръща в някаква мания. Аз лично се поддържам, смятам че като мъж трябва да съм силен и във форма, но нито парадирам с това, нито го навирам на хората в лицето. Мине ли се една граница от здравословно става много вредно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3d4ff006e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 4
Поглеждам надолу - нямам пишка, но имам гърди, макар и малки... и все пак ще те поздравя с Lindemann - ladyboy

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 16b22ecebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Има общоприет идеал за красота, който важи за голям процент от човечеството (изключвам африкански племенни общности и т. н. ). Колкото и да се кривим, не може да отречем, че Грейс Кели, е по-красива от Цецка Цачева. Заложено е в природата ни да се стремим към симетрия и красота още от пеленачета. Не ми се рови, но имаше изследване, че конвенционално сладките бебета и дечица, получават повече внимание и любов, а те самите предпочитат хармонични лица. Грозното е "страшно" - сравни как изглеждат баба Яга, вещиците, злите мащехи от приказките и принцесите, невестите, добрите герои. Демек култът към красотата е заложен в нас от векове. Отделно има такова нещо като "ефект на ореола" - настройката, че красивият човек, притежава добродетели, които не е нужно да има наистина. Красивите хора са по-желани, по-харесвани, по-лесно си намират работа, получават повече внимание, както и по-ниски присъди. Та красивото винаги си е било високо ценено, защото не се среща често.

Проблемът сега е, че със силното сексуализиране, налагано от филми, клипове, предавания, списания, порно (!! ), литература, улицата и прочее, "идеалната визия" изглежда просто на една ръка разстояние. Виждаш, че навсякъде ти набиват оформени тела, цици, задници, плочки, устни, бицаги, сякаш само трябва да се присегнеш, толкова лесно е да ги имаш. Получава се едно пренасищане и нереалистично завишаване на критериите, както и вътрешна фрустрация, ако не можеш да ги имаш. Гледаш стегнати, млади мацки в порнхъб или инстаграм, или как се гологъзят по улицата, а накрая се прибираш при жена си със стрии и увиснал корем. Ако по цял ден пред очите ти се изреждат гурме ястия, все някога ще ти писне да ядеш кренвиршки. Всичките ни беди идват от това, че знаем какво може да бъде - може да сме здрави, красиви, богати, умни, успели, щастливи, но не всеки успява и това, малко или много, ни изяжда.

Отделно малко хора имат реална преценка за себе си. Добре, ти искаш най-готиният мачо или най-надарената кифла (тук само за външен вид говорим, нали), ама какво можеш да предложиш? С какво можеш да спечелиш най-привлекателната половинка? В много случаи с нищо кой знае какво, а това значи да признаеш пред себе си, че си невзрачен, не толкова интересен, интелигентен и т. н. Никой не иска да се изправи пред огледалото и да си признае нещо подобно.
Мъжът ми има един приятел, който е меко казано неугледен и не говоря само визуално. Преди време сподели, че в неговата група в университета, имало момиче, което страшно харесал, но знаел, че няма шанс с нея, затова се "задоволил" с настоящата си приятелка. Момичето е утешителна награда, за да не е сам, а той продължава да си въздиша по дами извън неговата категория. Това е положението, доста хора са така и е нормално.

Само искам да допълня, че млад не значи красив. Ако имаш кофти ген, това, че си на 20, не може да те спаси. Единственият плюс е, че когато остарееш, няма да е такъв удар, тъй като няма да имаш нищо за губене поне визуално.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 88480a8870
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Мъжете искат кльощи със напомпани джуки. Това е истината.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7a52ac0443
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Абе за какви бради говориш? ! Брадата е НАЙ-СЕКСАПИЛНОТО нещо, което може да има един мъж! Луди ли сте? ! Косми, бради-все неща, които правят мъжа СЕКСИ!!! По-скоро СБЪРКАНАТА и вече ТОТАЛНО ИЗВРАТЕНА представа за красота на хората ги кара да смятат, че това е "гнусно" или "некрасиво"! защото не знаят какаво е един истински мъж, а са свикнали само на някакви голи, гладки като... всичко друго, но НЕ и мъже същества!

И това е, че ЕСТЕСТВЕНИТЕ хора са 10000000 % пъти ПО$КРАСИВИ от пластмасовите! Не само, че не трябва да жинееш с единствената мисъл за тъпия си външен вид, ами и да ОСЪЗНАЕШ КОЕ НАИСТИНА Е КРАСИВО! Хей-Инстаграм моделите НЕ са хубави-те изглеждат напълно неестествено и аз го виждам веднага това и ги считам за ТОТАЛНО НЕ!!! ВЪЗБУЖДАЩИ! Ще го каже всеки нормален човек.... повече ще се кефите на кукла или на истинско месо? ! Кое повече ви харесва? Определено на мен второто!

Иначе си абсолютно права, какво да кажа....

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dbce558ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съгласна съм с авторката, искам нещо да добавя:

Перфектни човешки същества няма. Има надарени от природата, повече и по- малко. Да гледаш стритно външният вид е дребнавост.
От друга страна, физически същества сме, привлича ни красивото, стремим се всячески да бъдем по- привлекателни според представите за хубава външност за околните, за да се харесаме. Представите на различните хора са различни, разбира се.

В южните страни се харесват закръглени женски фигури, тук се ценят слабите и стегнатите, в азиатските държави харесват високи и с бели лица. Познавах един доктор арабин, работеш в България, той казваше "мого сте красиви всичките тук, но сте толкова бледи, като одрани". На определени места режат краката на жените за да правят стъпалата им по- малки, иначе не ги взимат за жени. Другаде пък си чупят подбедрицата за да зарастне кракът и уплътнението на костта да го издължи с някакви си милиметри. Различни хора, различни стандарти.

Факт е, че по- красивите според определени изисквания се вписват по- добре в дадено общество и получават повече облаги. А и че смятани за красиви жени често са плод на сексуален тормоз и дори изнасилвания.

Не е лошо да се стремим да сме красиви и да търсим красота. Лошо е ако до там се маниячим, че се намразим заради външността си, а намразим и другите. Някой сещал ли се е впрочем, че носим чертите на майките и бащите си, а понякога и на бабите и дядовците си? Някой почувства ли се горд и щастлив от факта, че прилича на най- скъпите си хора, не на някоя си там звезда, която нищо не чини за него/нея?
Не бъдете повърхностни, хора!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: dbce558ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И не забравяйте мили хора, че холивудските идеали за красота далеч не са се родили перфектни. Много тренировки за да станат мускулести и вталени, много операции и корекции на лица, зъби, коси. Това което виждаме далеч не отговаря на реалността, идеални хора няма.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 12bf44545a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Изпитвам неистово отвращение към мъже с бради.
Всички брадати, които познавам са с болно его и агресивни към околните. Без изключение. Брадата е опит да бъде забелязан, вижте ме какъв съм мъж.
Външността привлича едни и отблъсква други.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 197fcaccd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Не понасям брадати мъже, леко набола да. Но дълги бради като на клошар, катинарчета, кози брадички - не. 15-ти ги е описала много добре. Имаме един брадатко с гола главица във входа. Пълен темерут, Аз съм го надушила отдавна и го подминавам като пътен знак. Но бабите го поздравяват, а той мълчи като пукал. Ще му падне реномето ако каже "Добър ден" или "Здравейте"

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 3d4ff006e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Някои от коментиращите тук съдите за характера на човека по външния му вид. Типично, но не е правилно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 504b98437b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Мъжът винаги им привилегията и по-голям комфорт, защото е дарен с по-съвършена физика.
Никога жени спортисти в даден спорт не могат да постигнат дори 110 от възможностите на мъжете.
Единственото 100%сходство е имунната с-ма.
Ако повечето мъже умееха да си контролират съзнанието и волята и дух доминация щеше да е безпрецедентна, така както е било преди.
За жалост сред новите поколения се наблюдава голямо изпедерастяване и оскотяване.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 часа
hash: 1f6fc97cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   В България най-често срещаната комбинация е разплут тлъстак, ама с огромно шкембе и кльоща 40 - 50 кила. Манталитет какво да се прави. На мъжете никой не им прави проблем за външния вид(явно и паричките имат значение), жената вечно гладна, на диети че като качи 5 кила, господаря ще и бие шута и ще взема нова, кльощи колкото щеш. Та жената ще се окаже на пътя, неспособна да се грижи за себе си, неспособна и да си хване нов тлъстак.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 17 дни
hash: 0fc1ee4953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке, права си! Но и хората трябва да се научат да приемат, че сме с различни вкусове. Защо ще се обиди някой мъж ако кажа, че не харесвам плешиви. Обижда го, че съм откровена?
Ами като не го харесвам как да му кажа, че да не се обиди?
Аз не го харесвам, друга обаче ще го хареса, просто не съм аз, а той не може да приеме това... е, това е НЕГОВ проблем и няма никакво право да настоява или да ми демонстрира обидата си.
Това е нещо съвсем нормално.
Със сигурност няма как и аз да се харесвам на всички мъже.
Дребна съм, а има мъже, които си харесват само високи жени.
Това е хубавото- не сме правени по калъп все пак.
Но точно заради наложени и асимилирани от някои по- слаби мозъци, модели за външност- има и такива обидчиви, които не могат да приемат, че хората сме различни, с различен вкус.
Друг повод за сръдни и обидени- ръст!
И всякак се опитват да наложат, че нямаш право едва ли не да избираш- трябва да приемеш и каквото не ти харесват, защото "хартисват".
Да се жертваме, да се примиряваме, защо? ! Нито един от двамата няма да е ок, няма да е щастлив.
Винаги съм харесвала високи и едри мъже, а аз съм дребна.
"Ааааях как на 160 сме ще искаш ти висок и едър мъж, ТРЯБВА да си с дребен! "
Ами няма да стане! Не е мой проблем, че някой дребен мъж останал без жена, със сигурност някоя ще го хареса ако има качества, които да и докаже. Аз просто не давам възможност за доказване на качества, защото не ми харесва. А като не ми харесва, няма защо да губя времето и на двамата. Да се окича с някой, който не ми харесва, но пък имал други качества и да си мечтая за някой, който И ще ми харесва... е, за какво да си причиняваме това.
Казват някои - "ами любовта"? ! Ама каква любов ако дори не го познавам човека? А като не го познавам и не искам взаимно да си губим времето за нещо, което знам, че във времето няма да проработи, защото винаги ще ми липсва това, което липсва..?
И не, нямам предвид инста модели и подобни, дори нямам соц. мрежи освен тик- ток и то заряди работата ми.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: c040e0a8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Права си е добре женомразците, писали тук и обиждали грозно жените, да го прочетат. Дано могат да четат с разбиране, де. Жените ги разбираме тези неща и не правим проблем с нормалните следи от остаряване.

Защото има много по-важни неща в едни отношения от това колко тежиш, имаш ли вече бръчки, опадала ли ти е косата, или е побеляла, и прочие. Жената даже е по-мъдра в това отношение - търси сигурност, стабилност, ще е с мъжа и в болест, и в старост, и в бедност, и в какво ли не.

А вижте какво се пише по темите - 40-годишни мъже обиждат на "лелки" и "дърти" връстничките си, търсят "по-млади" (които могат да им бъдат деца, всъщност). Такива мъже (а те, уви, не са малко), гледат само едни килограми, стегнато тяло, младо лице и дотам. И си зарязват майките на децата, които са изтърпели заради тях какво ли не, ей така, все едно не е било... Мъжът иска да е уважаван от жените, на които гледа точно като на стока.

Доста трябва да се работи по възпитание и ценности.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker