За колко време мога да достигна генетичния си мускулен потенциал? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За колко време мога да достигна генетичния си мускулен потенциал?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 940 пъти
Момче на 20 години съм и се зарибих да тренирам. Две тренировки на ден, с тежести едната, а втората с bodyweight. Също и тренирам боен спорт, който представлява допълнително натоварване. Ходя и пеша повече от времето, по 10 хиляди крачки всеки ден. Та въпросът ми е с това темпо и набавяне на достатъчно протеин за колко време ще стана 85-90 кг чисти мускули? Четох, че на средноаститическия трениращ мъж му трябват около 5-6 години да достигне потенциала си или да постигне 80-90% от него. Сега съм 60 килограма, 1, 90 висок, тъй като това е от значение за адекватен отговор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: bee1976cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   60 килограма, а си висок 1 и 90?
Ако ти бях треньор аз - никакви бойни спортове и ходене, в момента си опасно слаб. Единствено прави в началото на тренировката 10 минути разгрявка, докато не качиш поне едно 8 кила (които не трябва да са чист мускул, имаш нужда от мазнини за психично здраве и енергия). 2 тренировки на ден също не е правилно, мускулите ти не се възстановяват. Ще станеш много издръжлив, но няма да развиеш експлозивна сила или големи мускули.
Оптималната тренировка за растеж на мускулите е нещо от сорта на всеки ден различни групи и почиваш 1 ден в седмицата, и наблягаш на големите тежести (което е потенциално опасно за ставите).
За генетичния потенциал - има културисти, които са по 1 и 70, а са 110 кила, но ти едва ли искаш да станеш гардероб, а и без химия няма как да се случи.
Предполагам, че за 10-15 години ще станеш здравеняк с нормални килограми. Познавам доста хора като теб, просто си този тип физика - слаб с бърз метаболизъм. В моя фитнес единствено тези на лекарства и инжекции изглеждат да са близо до фитнес моделите, на които сигурно искаш да приличаш.
Чист мускул се качва много бавно, тези на стероиди или алтернативни химии качват 2-5 килограма мускул на цикъл, който трае до 2-3 месеца... Ти ще си много по-бавен от тях. А те си прецакват черния дроб и сърцето, така че недей да взимаш пример от тях.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 10ae88934c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Леле, 60 килограма на 190 см височина - та ти си скелет.
С твоят начин на трениране - отговорът е никога.
Ти искаш да качиш мускула маса, защото тогава се разхождаш? Искаш да станеш скороходец ли?
Ако искаш да качваш мускулна маса не ти трябва просто натоварване - трябва ти специфична методология допълнителна храна. Няма смисъл да преразказвам - Andy Galpin е най-добрия в това отношение. Направиха цели 6 епизода по 3-4 часа с Andrew Huberman за процесите/начините. Общо 25 часа безценен материал за физиологията и прложението на физическите упражнения. Дори и за Българската школа в щангите разказва.

При мен - за един цикъл (8-12 седмици), и при положение че съм на 41г, 3 сантима гръдна обиколка е резултата при 3 тренировки седмично. В момента съм 90-92 кг, на 185 см височина. А с години поддържах 80 кг.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dcb2b3e846
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   За 42 месеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 76e083225d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Десетина години, при положение че си постоянен и се пазиш от контузии. Ако тренираш чисто, естествено, препаратите няма да ги коментирам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5aa0693c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Първата и втората година ще качиш най-много спрямо всяка следваща. За първата си година можеш да качих 6-7 кг говорим само за мускули! Втората 3-4, третата 2-3 и така нататък. Иначе наистина е около 20кг ако не взимаш стероиди.

 
  ...


...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 17f6a68b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   30 кг. мускули да качиш ще ти отнеме години. Но пък ти си млад, само на 20 си и имаш време. Според мен до 25 г. ще успееш ако се хванеш - по 6 кг. мускул на година е реалистична цел. Яко протеин ще ядеш и ще тренираш здраво, ще се получи. Под протеин не разбирам прахове. Аз качих мускул с яко ядене на яйца, по 4-5 на ден, като само половината им оставях жълтъците и към яйцата - яко месо. Става, просто не залитай по разни "добавки", да не говорим за стероиди - единствено ще си объркаш хормоналните баланси и от скелет ще станеш нищо повече от дебелак, никакъв мускул няма да качиш, а само сланини. Виждал съм в годините всички тези с добавките и стероидите като ги спрат и как уж мускулите им стават на сланини. Междудругото, между твоето положение и това да си дебел, второто е много по-лошото за здравето, а още по-лошо ще е ако надебелееш бързо. Просто не слушай нито един фитнес тъпак, който ще ти говори за добавки, за стероиди и т. н., пълен игнор.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: e9e47908d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Правиш една кардинална грешка - претренирваш. Особено комбинацията силова тренировка и после лека и прибавяйки кардиото в един ден и то през целия ден. Когато тренираш с тежести ти увреждаш мускула и той има нужда от време да се възстанови - анаболен процес. Ти обаче вместо да му даваш време го изпъваш с втора и то лека транировка плюс кардиото и предизвикваш катаболен ефект, т. е. обрантото - загуба на мускулна маса. Както с храната - там ясно, наблягаш на протеина, но и тук има огромно значение не какво, а кога. Ти може в залата да почнеш с примерно с набирания и после да правиш гръб с тежести и това ще е по-добре отколкото да правиш гръб с тежести преди обяд и после следобяд да правиш набирания, разбираш ли? Мускула не расте докато тренираш, расте докато почиваш, а докато тренираш ти го увреждаш, т. е. късат се много мускулни влакънца, които тялото трябва да възстанови и ги възстановява в по-голям обем, защото си дал сигнал на мозъка си, че имаш нужда от мускулна маса.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: bef0bd8d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здрасти!
Първата ти задача е да си балансираш диетата, това означава:

3-4 основни хранения богати и на трите макронутриента, като протеина го разглеждай като Основа (наблягай на яйца, месо, кашкавал). 2-3 междинни хранения с въглехидрати (плодове, ориз, кус-кус... кисело мляко с чия, сусам и мед = бомба! )

Втората ти задача е да започнеш тренираш умно, а не бързо.
Можеш да тренираш всеки ден, но не всеки ден тежко.
Мисли За Движението Докато Го Извършваш!
Когато развиеш връзката "Мозък - Мускул" вече би трябвало да виждаш промяната в огледалото.

Граница на генетичен потенциал, не знам дали съществува, просто защото смятам че винаги има какво да се надгради... сила, баланс, координация, ловкост, бързина и така нататък.

Действай с кеф и за кеф и ще се случат нещата.
Химия дали ще взимаш или няма да взимаш си е изцяло твое решение и отговорност.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker