Губя самоконтрол. Страх ме е да не надебелея отново - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Губя самоконтрол. Страх ме е да не надебелея отново
преди: 11 месеца, 9 дни, прочетена 691 пъти
На 19 съм и съм 44. 9кг 158см висока. Преди доста време бях 75кг. Диети пробвах, ограничения, не знам си какво и накрая все се отказвах като виждах слабите момичета да се тъпчат с боклуци, а аз да се ограничавам от всичко. Обаче този път беше различно. На фитнеса имах мотивация, все пак давах 40лв на месец(тогава все още не от моите пари). От юли до октомври от 75 стигнах 60. Всички ми правиха комплименти и аз реших да продължа да отслабвам. Наложи се да спра фитнеса заради ковид ситуациите. Страхувах се да не наложат зелени сертификати и да не мога да ходя на фитнес, и да съм дала 40лв на вятъра. Април 2022 отново започнах. Бях качила около 1/3/5(не съм сигурна, защото кантарите показваха различни килограми всеки път). От април до ноември ходих. През това време ми направи впечатление, че отслабвах по-бавно, а правих същото което съм правила и миналата година. От април до ноември от 61/3/5 стигнах едва едва 51. Тази година исках поне да стигна 45. И ги стигнах. Знам, не е правилно, но почнах да пия хапчета за отслабване. Случи ми се нещо ужасно, което преобърна живота ми този януари. За щастие положението се подобрява, но когато съм под напрежение не спирам да ям. Купих си тези хапчета и ги пих 3 месеца. От 51 стигнах 44. 5. С тях не изпитвах апетит, ни най-малко към сладкото. Това беше добре. Преди седмици почнах противозачатъчни и мисля че това оказа влияние (въпреки че ги пих 2 седмици), защото с тях изпитвах такъв апетит... Като ги спрях намаля, но все още го има до някаква степен. Хапчетата ми свършиха вече.

Странното е че преди месеци имаше дни в които хвърлях(грубо казано хвърлях, защото я давах на бездомните животни пред блока, и без това бяха по-гладни от мен) храната, защото нямах апетит, а нашите ме насилваха, а сега... Да не говорим че първия месец сладко почти не съм докосвала, сега всеки ден се тъпча с боклуци. Да, с поднормено тегло съм, но имам корем и искам да го махна. Не мислех да приемам тези хапчета втори път тази година, ама явно ще ми се наложи след месец(препоръчително е след като съм ги пила 90 дена да си почина 30 дена от тях, дори и да имам още за сваляне). Без тези хапчета губя самоконтрол и ям боклуци. Не искам да е така. Единственият ми проблем сега е дебелото коремче. Грозно е да видиш момиче 45 кила с корем. Сега гледам да изям сладкото което имаме вкъщи и да почна с тренировки за да да си стегна корема и да имам плочки. Обаче как да спра да губя самоконтрол върху хранителните си навици?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 9 дни
hash: dd78085bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Приеми се такава, каквато си - и няма да се тормозиш!

Човек трябва да се грижи много повече за душата си, отколкото за тялото!

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: f27fae87d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Би ли споделила кое е лекарството? Аз съм с диабет и за това питам. Може би имаш инсулинова резистентност, което предполага, че трябва да си изградиш режим за цял живот.
Знаеш, че трябва да овладееш неконтролируемото ядене на сладко. Това е най-важно за режима ти.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 20449c62c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От хапчетата за отслабване ще си докараш хормонални проблеми и след това вече килограмите ще ти се лепят от въздуха. Също противозачатъчните в дългосрочен план могат да доведат до инсулт. Защо си причиняваш такова мъчение? Яж си балансирано - повече белтъчини/протеини и малко количество въглехидрати и мазнини. Спри да се тъпчеш със сладко и тесто, за това имаш корем. Тези храни вдигат кръвната захар и от там всички мазнини се трупат в корема и бедрата. Апетита за сладко минава ако устоиш две седмици. Замествай вафли и шоколади с плодове, а безалкохолните с вода или фреш. Има достатъчно упражнения за корем в ютуб. Прави всеки ден по 15 мин, храни се правилно и ще си слаба и без корем. Такива глупости да изям всичкото сладко в къщи и ям когато съм под стрес ги забрави. Като си под стреса излез се разходи навън 30-40мин да се успокоиш. Това, което правиш е признак на психическо разтройство. Не използвай храната като начин да решиш други емоционални терзания. Работи върху нещата, които те тормозят вътрешно и изхвърли стреса от съзнанието си.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 47d2073d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Добре си се справила със свалянето, както и с разбиването на здравето и организма си. Ако обичаш, спри да приемаш каквито и да е хапчета с каквато и да е идея и просто тренирай всеки ден, опитвайки се да стоиш 45-50кг. Тренирай на пътека и с тежести, т. е. 40% кардио и 60% тежести. Нямаш коремни мускули и затова стоиш като бидон в корема, явно само си бягала. Бъди постоянна и сериозна, не яж лайна, прави чифт Дей 1 път на 7 дни и дай шанс на времето да свърши своето. След година ще си говорим. Успех.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: dce05d883e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Яж умерено, тренираи постоянно, имаи ден за ядене на всичко, от нерви се яде, нормално е, да не ти пука, няма да е все така, ще дойде и готин момент за теб.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 05893fd661
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Боже и аз съм този ръст... (158, даже 157) и аз също съм 75 кила в момента (качени от пандемията, а бях 80 миналата година и беше много зле) и сега се опитвам да отстабна отново от есента на 2022, но съм свалила едва 6 кг... радвам, че не съм само аз така поне... понеже наистина не познавам много ниски жени, които да си признават, че имат проблем с напълняването... Пия хапчета за отслабване също (предписани от ендокринолога ми), но почти няма ефект...
Надявам, че до 1 година ще бъда 65 или 60 кг отново... но няма да стане бързо и лесно... за съжалание отслабването става бавно. Преди години ми откриха проблем с висок пролактин и ТСХ, което също много напълнях, но отслабнах за 4 месеца през 2016 само от фитнес, без тъпите диети... иначе преди прегладнявах, за да не пълнея, но този път бях напълняла от болест, а не от преяждане...
Ами заеби ги и ги прокълни тия слабите кучки... майната им на тия дето не пълнеят. Аз не харесвам естествено слаби хора и такива, които нямат проблем с наднормено тегло. Не харесвам анорексичните манекенки също и такива жени, които ги наподобяват (високи и слаби). Майната им на всички и на системата...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: f27fae87d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   158см. и за 19 годишно момиче, 75 кила са много. Това показва наличие на здр. проблем и/или супервредни навици. За това и те попитах какви са лекарствата. За съжаление, повече прегледи при ендокринолог минават абсолютно проформа, нищо не се обяснява на пациентите, те също имат грешна предства, че дебелият пациент яде много и няма смисъл да се занимават с него, защото той ще продължи да го прави. За щастие, вече има достатъчно информация, но то си трябва акъл и опит, за да се осмисли.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 61ab77344c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Със сигурност имаш инсулинова резистентност, както са ти казали. От там идва невъзможността да сваляш килограми и бързото качване на такива. Инсулиновата резистентност се лекува! Това е напълно обратим процес, а времето за това е около 8 месеца до 1 година, като в този период ти трябва да поддържаш много ниски нива на кръвна захар и съответно инсулин. И не, не става с хапчета. Става с т. нар. интермит фастинг, или ядене в определен времеви период. Трябва да се ограничиш до 2 яденета на ден (в които да си изядеш нормалното количество храна, не да намаляваш храната, просто я изяж в по-кратък период), при това без закуската - т. е. обяд и вечеря, където пък ще наблягаш на протеинови неща като яйца и месо и без сладко и хлябове. Ще имаш 16-18 часа за денонощие, в които не бива да ядеш - тогава при нисък инсулин и захар, тялото ти ще посяга към мазнините. Ефекта на ниския инсулин и ниска кръвна захар е, че след 8 месеца-1 година време клетките в тялото ти ще започнат да реагират на инсулина много по-добре, няма да се налага панкреаса ти да произвежда много от него и т. н. неща и ефекта е, че ще имаш ниска кръвна захар, нисък инсулин и нисък апетит. Разбери, че проблемите с напълняването са в 90% от случаите свързани с инсулиновата резистентност. 70% от дебелите хора я имат без даже да подозират, че я имат. Честото ядене е най-ужасното нещо на света, не знам защо фитнес треньорите го тикат на всеки човек в залите, който иска да отслабва. Често ядат професионални спортисти, а ядат - защото тренират двуразово, триразово и до пълен отказ. Фитнес храните и фитнес методиките на хранене за обикновен човек с нормално ежедневие са крайно вредни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker