Спортна кариера - възможно ли е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Спортна кариера - възможно ли е
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 504 пъти
Момиче на 19 съм, най голямата ми мечта е да стана професионален спортист. Знам колко години съм загубила и колко съм се отдалечила от това тази мечта да стане реалност и постигната цел. Липсва ми удовлетворение от това което правя. За тези години съм пробвала десетки видове занимания - повече от три вида танци, плуване, йога, икебана, рисуване и творчество под различни форми, изучаване на езици, участие в кампании и събития. Винаги ми е скучно, заради тази липса на нещо лично и индивидуално което да заема голямо място в ежедневието и живота ми. Най-щастливият ми период беше този в който се занимавах с плуване. Аз съм човек който обича състезанията, конкуренцията и мотивацията да бъде първи. Причината да спра с плуването тогава беше че нямах възможност да ходя всеки ден за да стана състезателка или да мина към синхронно, нормално в тази възраст нещата да не зависят от мен. След някакво време от няколко години до ден днешен нося тази празнота в себе си. Имам приятели спортисти - радвам се от сърце на тази хъс която носят в себе си, на дисциплината и лишенията на които спорта подлага удовлетворението и разочарованието от него. Искам да намеря моето нещо, знам че спорта не вади добри пари, с някои изключения. Знам, но искам да се състезавам и имам нужда от помощ в търсенето на възможен спорт за моята възраст или други възможности, които имам. Вярвам, че има неща за които още не съм закъсняла. Пиша това тук, след като си дадох време да говоря с познати и някъде по пътя да се справя с този проблем. Нямам идея дали мога да се обърна към психолог или друг специалист за това, тъй като не мога да се справя сама, а ми пречи - често съм разстроена и демотивирана, негативна и дори напрягаща хората до себе си. Ще съм благодарна на съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 83873f88fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Може да пробваш колоездене - шосейно или планинско. Вярно е, че е скъп, а понякога и екстремен спорт, но дори и да почнеш по-късно - имаш шанс да се развиеш и да станеш една от добрите в този спорт в България.
Лошото е, че тук колоезденето е почти изцяло на аматьорски начала и много трудно би могла да изкарваш пари от него.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: cf9e2cedff
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Всеки човек може да спортува за здраве, дори е препоръчително.

Професионалният спорт е еквивалент на цирк и най-добрите спортисти са еквивален на мутанти, които пият торба лекарства всеки ден, които ще се превърнат в инвалиди в един момент заради злоупотребата с натоварвания и химически вещества.

Щом не си за парите, работи нещо си на непълен работен ден и си спортувай. Повече пари обаче ше правиш, ако станеш треньорка.

Изпуснала си срока, за да станеш професионален спортист, защото те тренират здраво на стероиди още от 15-16 годишна възраст и изобщо няма да им стигнеш нивото на физическо развитие, отделно ти трябват връзки, за да се набуташ в някои спортове. (Или ще достигнеш подобно ниво твърде късно, тоест ще си лош спортист през по-голямата част от кариерата си, а те не са продължителни. )

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: d2b396d495
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей,

аз тренирам от дете различни спортове, като на около 17-18 години трябваше да направя избора дали да продължа да се занимавам и да ми стане като професия или да остане като хоби. Избрах да е като хоби, което не значи, че ти си закъсняла!

Важното е да имаш някаква начална подготовка(обща физическа подготовка), върху която да надграждаш конкретния спорт, а аз разбирам че ти имаш такава подготовка.

Щом си на 19 би трябвало или сега да завършваш или да си завършила миналата година. Според мен най-доброто което може да направиш е да се запишеш да учиш висше в НСА и едновременно с това да тренираш някъде.

Какъв да е спортът обаче може да решиш само ти, никой не може да реши вместо да теб. Спокойно, не си закъсняла, освен може би за художествена гимнастика, тъй като там е наистина много важно да се започне още от 6-7 годишна възраст ако е възможно.

Давам пример с момиче, което познавам и тренира бокс - на около 25-26 години да е и тренира от не повече от 3 години! Тази година се пусна на състезание и взе сребърен медал!

Най-хубавото на спортната кариера е, че след това може да станеш и треньор. Понякога спортисти, които не са били световни имена в спорта си, после са ставали едни от най-добрите треньори.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: c7ba4bf084
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не разбирам защо ти е спортуваш професионално. Какъв е проблема да си спортуваш като хоби и дори да си ходиш на аматьорски състезания? Учи си, придобий си професия и си спортувай междувременно. Само със спорт трудно ще се издържаш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 0ecb45dae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3 от автора :
Мисля че за спортовете които най много ме вълнуват също е късно - скоци във вода, акробатики, лека атлетика. Завърших средното си образование и всъщност тези дни планирам да подавам за НСА, знам че там е и база за доста спортове. Искам да запиша спорт без високи очаквания а в последствие ако се появи възможност за състезания ще е още по хубаво, да но въпроса е че трябва да говоря с някого за тези мои идеи. Аз планирам да пиша като желания кенезиотерапия а от спортовете нямам какво друго освен плуване защото съм тренирала или поне аз съм с тази представа че треньорските специалности логично се влиза с тренират спорт и така се образува бал - напрамер аз вмомента не тренирам плуване влизам с 3 /като любител/, за футбола с 6 влизат футболисти от А група, окръжни и прочие с единици на долу. Благодаря за помощта може би трябва да говоря с някой от там и да видя дали е възможно, давам пример за колоезденето от по горните коментари, няма как тъй като аз не мога да карам колело, но например смятам че мога да издържа физически за някои спортове.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 0ecb45dae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 4 от автор :
Заглавието и някои неща които съм написала не се разбират правилно, грешката е моя. Ше работя друго за да се издържам, но не искам да тренирам за здраве или фитнес /занимавала съм се/, да тези аматьорски състезания за което казваш също турнири по райони и градове, целта ми е такава дори да не значат нищо да мога да участвам за лично удовлетворение и самочувствие и да знам че съм постигнала нещо в спорта колкото и малко да е в сравнение с професионалните спортисти които виждаме в медиите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker