Въпрос за кардио тренировка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Въпрос за кардио тренировка
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3338 пъти
Въпроса е прост - Развива ли кардиото издръжливостта и възможно ли е една здрава кардио тренировка да замести кросче от 2-3 километра (например)? Мерси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: a0575a881c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   не, не развива.
дедовия

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ba98f66f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе не развивало. Развиват се мускулите и още как. Говоря от собствен опит - тренирал съм на стационарен велосипед и съм си записвал резултатите. Разликите в представянето ми в началото и края бяха осезаеми.

Съветвам те да не рискуваш с кросчета през зимата, а да си караш на кардио-то. Има си начини да разнообразиш упражненията, за да не свикват мускулите с натоварването и да няма ефект - проучи статии за "анаеробни тренировки/упражнения"!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be2ceb8093
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,
зависи какъв тип издръжливост тъсиш. Кардио трнировката се грижи за тонуса на сърцето, от там и името и. Ако искаш да си по-издръжлив, почни да правиш интервално загрявка-спринт-джогинг-спринт и т. н. Също така тренировките с тежести, но не на машини, вдигат много мускулния тонус в покой.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: da197340bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 3, но без последното изречение. Защо не с машини? Аз ползвам тези на TechnoGym и чудесно си стегнах тялото, а преди това с Пилатес резултатите бяха нулеви... какво ли не бях пробвала.
Бягах и аз, поне 5 километра съм бягала, но истинските резултати ги получих във фитнес студиото - правя кардио тренировка (общо 50 мин) - 20 мин на пътеката при около 7. 5 км. в час, следват два различни уреда - като степъри с ръка наляво, крак надясно... класика.
Тренирам следващи 70 минути на уредите различните мускулни групи. Преди да почна във фитнеса, бях тренирала година Пилатес и разни други аеробики - измериха ми силата на мускулите - минимална. Само имах развити мускули на дупето и на краката от бягането, от самите аеробички и пилатесчета - нулев резултат.
Сега съм удвойла тежестите, а тренирам само от 6 месеца, тялото ми е стегнато и тонизирано, изчезнаха пояса на кръста, мазнините по дупе и бедра, стегнаха ми се ръцете, направих си гръдни и коремни мускули - имам голям бюст, които беше леко овиснал, сега е повдигнат и перфектен!
Само мога да препоръчам тренировката в зала, има и хора около теб и си допълнително мотивиран.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d09bc166c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз пък мисля, юе кардиото развива точно издръжливостта. Издръжливост на мускули, дишане, сърце.
Аз не обичам кардио тренировките и за това ги намалявам до минимум.
Иначе каква кардио тренировка визираш дали би могла да замести бягането? Пътека, колело, кростренажор? Разни други уреди?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be2ceb8093
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм 3 :)
Да заместиш тичането - суингове (ама не с партньори), интервални спринтове, катерене по планини (може и с товар), такива работи.
4 - Тренирането с тежести със сигурност ще ти даде по-добри резултати от всеки вид гимнастика. За някои машини е задължително да се използват, като например скрипеца, особено за жени, понеже по-трудно можем да се набираме със собствено тегло.
За кардио уредите - аз не бих правила кардио в зала, като мога навън, на свеж въздух. А останалите машини не ги ползвам, защото правя многоставни, а не изолирани (по мускулни групи) движения. По този начин се развиват не само мускулите, но и двигателната култура като цяло, защото така тежестите не са закрепени на равнина, а ставите ги стабилизират. Това вече е висшия пилотаж в кондиционното трениране, има много информация в интернет. Аз се насочих към него, защото в училище все нещо ми имаше и бях освободена от физическо, та до 25-тата година си бях кюфте :D Откакто тренирам така (4 години), си изградих страхотна форма, няма и помен от кюфтето :) 25 години съм си мислела че най-големия проблем са ми няколкото кила в повече. Когато усетих какъв тонус мога да имам, се пристрастих. Още тренирам редовно, а килата отдавна са изгорени. Преди фитнеса карах колело 3 години дори и зимата, такъв тонус не съм имала. Така че - cмело в залата ;)
Стана дълго, но един съвет искам да дам на всички - Правете всичко, което ви се иска, но нека в основата да е винаги здравето ви! Монотонното кардио, освен да ви съсипе коленете и да ви изгори мускулите, друга работа няма да свърши...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a8c33681a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   (аз съм автора) ами занимавам се с футбол и изкам да си развия издръжливостта до максимум.. и просто се замислих бягането натоварва краката и дишането и следователно си казах ако правя клекове до откат ще натоваря мускулите повече и ако правя кардио ще натоваря дишането повече и следователно ще се развия повече и ще стана по издръжлив..? затова ви попитах чрез тази дискусия, а за въпроса "какви кардио упражнения имаш предвид" - http://www.vbox7.com/play:mb1bafd652

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 71abb63533
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз съм много доволна от степ -аеробиката. горещо я препоръчвам. нашата е доста интензивна и резултатите са забележителни, но говоря за доста интензивна аеробика, а не за лигавщините, които почти нямат смисъл като пилатес, и др.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a8c33681a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 10. абе, момчето ти говори за футбол ти му препоръчваш степ-аеробика? !?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker