Чувствам се зле в собствената си кожа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Чувствам се зле в собствената си кожа
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3596 пъти
Здравейте на всички! Искам да ви се оплача, а и ако ми дадете някой друг съвет - ще съм благодарна.

Младо момиче съм и бих казала хубаво, но определено с много ниско самочувствие, за което вина има най-вече някое друго килце в повече по мен, а като добавим внушителния ми бюст - направо си изглеждам огромна.

Това е доста несиметрично на фона на скромните ми метър и 60. В последните 2-3 години започнах да трупам благодарение на нездравословния хранителен режим и заседналия начин на живот (от вкъщи в университета и обратното). Около 65 - 70кг съм - не знам колко точно, но определено са ми много. Иначе (макар ниската ми самооценка) съм голяма сладурана, колкото и нескромно да звучи.

Никога не съм страдала от невнимание откъм другия пол спрямо мен. Даже вече 2ра години си имам сериозен приятел, с който много се обичаме. Сигурна съм, че той си ме харесва такава каквато съм и че ще продължи да го прави дори и да кача още 10кг отгоре, но аз не се чувствам добре в собствената си кожа!

Дори наскоро той попадна на мой стари снимки от преди 4-5 год и направо остана смаян. Каза ми " Защо и сега не изглеждаш така" - толкова кофти ми стана. Защото аз сама го виждам, но да махнем излишните килограми, не са само те - някак си физиономията ми се промени (което знам, че е нормално.. но повечето млади хора се разкрасяват, защо аз погрознявам? ) - това направо ме убива. Моля ви кажете ми какво мислите, но ако ще ме критикувате и обиждате - по-добре си запазете коментарите, аз и без това се чувствам достатъчно зле!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 15fb5ed3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти.

Първата крачка към хубавата фигура е да се обичаш. Да обичаш тялото си, самата себе си. Научи се по 200 пъти на ден да си повтаряш „млада съм, красива съм, имам перфектен бюст, перфектна, стегната фигура“ (повече за този метод виж в книгата или видеотата в Vbox „Излекувай живота си“)

Следващата стъпка е да промениш начина си на живот ДЪЛГОСРОЧНО. Много са ти килограмите, лошото е, че те правят болна. Знам, за какво говоря, аз бях станала 72 кг. при 178 височина и също не се чувствах добре в кожата си. И си права - дори лицето ми се промени като при теб, но на зле, не на добре. Направих бузи и направо не приличах на себе си.

Днес тежа 63 кг. и се чувствам значително по-добре. Трябваха ми почти 3 години, за да заприличам на себе си, но истински резултати получих, едва когато прочетох „Излекувай живота си“ и заобичах тялото си.

Бягах първо в парка, промених начина си на хранене, правих Пилатес и Йога вкъщи. След година бях станала 66 кг., но не ми стигаше.

Записах се на фитнес, където само за месец резултатите бяха видими. Тялото ми се стегна, оформи ми се талия, но гърдите си останаха големи, стегнаха се и се повдигнаха, защото си тренирах гръдната мускулатура. Натрупах мускули за сметка на мазнините. Днес дори целолит нямам, кожата ми е здраво опъната върху мускула, нямам паласки, нямам „спасителен пояс“, корем, не ми изскачат тлъстините от дънките, чувствам се просто добре.

Приятелят ми отслабна с 25 кг. Хванали сме се на бас - кой пръв ще достигне желаното си тегло.

Искам да съм 60 кг. и ще го постигна. Бавно, но с кеф...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9e3d06d456
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами истината е че те мързи и затова си грозно дебела. Съжалявам че трябва да ти го кажа но приятелят ти едва ли ще го направи. Повечето жени в Бг вече са като теб, седят пред компа или ТВто гледат сериали и дебелеят вместо да отидат да потичат или във фитнеса но пък кажат ли им че са дебели се обиждат. Мързел, това е

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b3ead16f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   О МИЛАТА ТИ! Знам гадно е, ти си мислиш, че си грозна но не е така, няма грозни жени има непотдържани, а за кг сега ще ти споделя моята тайна за красиво и стегнато тяло - коремни преси или ако неможеш има едно страхотно упражнение наречено везна, ето как се прави, лягаш по карем и вдигаш краката и горната част на тялото си във въздуха, на замята остава само седалището, така седиш колкото можеш, без да се държиш, когато стигнаш 5 миняти ще е се едноси направила 200 колемни праси.

За храненето, аз не съм яла и не си купувам чипсове и снаксове от много време вече почти 2 години не съм си купувала, хапвам само когато някой ме почерпи и то само по едно, отвикнах да ги ям, ако пиеш газирани напитки същ оможе да надебеляваш от тях, затова не ги пии, извягвай напитки като - кола, бира фанта, спрайт и др..

За опражненията - везната трябва да изглежда като това - http://xn--80aaceq5asc1aj. eu/wp-content/uploads/2010/10/otslabvane16. jpg, но със дигнат гръб - съжелявам, не намерих точна снимка, друго опражнение е това https://lh6. googleusercontent. com/-RG-KeWXm_jI/TWqUJ3o8ueI/AAAAAAAAADw/kLu9bOuXik8/s320/butt+bridge. jpg, прави ги всяка вечер 30 минути след ядене, но не се претоварвай. Храни се по - здравословно, а за това което си написала - някак си физиономията ми се промени (което знам, че е нормално.. но повечето млади хора се разкрасяват, защо аз погрознявам? ) - усмивката ти липсва, усмихвай се повече и ще се оправиш.
Това е от мен, надявам се, че съм ти помогнала.
S. I. S

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f8e289a926
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам те. На мен ми тежат 10на килограма. Бях се справила с тях преди известно време, в последствие пак ги качих. Но в периода на отслабване ми беше направо странно да се чувствам добре в кожата си, но определено позитивните емоции, които прииждат само от този факт са много. Човек, който не се е чувствал затворен в обвивка, която не понася няма как да разбере. Това със старите снимки и обсъждане на "спомени" от гимназията и на мен ми се е случвало и то също е много обидно. "Колко добре изглеждаше, с перфектно тяло" и подобни - ами приятно е да знаеш, че не си бил цял живот не красив, но спомените не топлят егото до такава степен, че да градиш самочувствие и да успееш да си в мир със себе си въз основа на тях. Затова и такива коментари са по - скоро обидни.
И 2 донякъде е прав, че в много случаи се дължи на мързел, въпреки че изказът му е груб и не се отличава с наличие на дълбока мисъл. Но главно е на психологическа основа, в това съм убедена.
Така че мога да те посъветвам, ако си набрала инерция да се вземеш в ръце и да отслабнеш драстично (аз за момента не мога пак да събера воля) и то не заради приятеля ти и заради други - сама казваш, че те мислят за сладурана и т. н., но теб това какво те топли, след като ти не се чувстваш добре в собственото си тяло...
Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 322bee62b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Нормално е да погрозняваш с увеличаването на теглото. Оправи си храненето и включи повече движение в ежедневието си. Не е задължително да ходиш на фитнес или друг спорт - можеш да се движиш постоянно, дори и когато си на компа или пред телевизора - всякакви движения на всички части на тялото или танц. В началото може да ти трябват допълнително витамини и други здравословни хранителни добавки. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker