Дебела съм ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дебела съм !
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 16877 пъти
Здравейте хора! Имам проблем от малка-дебела съм. Сега съм на 12 години висока съм 166 см, а тежа цели 78 килограма!!! Проблема ми е основно в бедрата-адски са големи и ме е срам през лятото.

Бих искала да ми препоръчате нещо за това. Аз някой път ходя с брат ми и тренираме (тенис, лека атлетика), но съм ужасена от себе си, все пак не е много нормално тези килограми за моята възраст. Но за хранителен режим не мога и да си помисля-цял ден в училище (ходя и на занималня) там са само нездравословни храни, а аз все си обещавам:

Хайде от другата седмица по-здравословно, но явно нямам нужната мотивация. Бих искала да съм малко по-слаба тоест поне 15кг. да сваля :) Моля ви за съветчета :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3d03821c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От авторката:
Харесвам си и едно момче, което е с 3 години по-голямо от мен и сме си говорели, но той не ме харесва, а за мен той е целият свят- сънувам го, имам негови снимки в тела ми, "пеперудите" се появяват дори когато само си мисля за него, а когато погледите ни се засекат-направо се разтапям :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 742958e417
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Мисля, че си малка за диети, прекалено малка. Кажи на майка си, ако тя има възможност, да ти направи разделно хранене. И аз бях, леко пълна. Правех диети, обаче веднага след това всичко се връщаше постепенно. След това започнах и вече 6-7 месеца съм на хранителен режим, свалих 12 кг и няма мърдане, нагоре, а надолу има. Затова, храни се здравословно. Изключи от менюто си- тестените изделия (това включва и белия хляб... трябва да ядеш пълнозърнест, в него няма тесто ), безалкохолните напитки ( тях най-вече, издуват ти стомаха и е много некомфортно.. ) ; сладки неща ;д от тях няма как да се откажа, но ти си решаваш :):)
Казваш че в училище имало вредни храни, така е. И за да не се налага да ядеш от тях, просто си носи от вкъщи сандвич или плод - банан мисля че е най добре, другия вариант е просто да не ядеш нищо ;)
Аз в момента съм 46 кг и съм на 14.
Помни, никакви диети!!!!


МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 67be64df6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Само мързеливите са неспособни(не искат) да направят добре изглеждащо тяло! В природата да сте видели дебели сърни, или други животни които по цял ден са в движение-няма такива! Кои трупат маса, флегмавите, мързеливите, отпуснатите, онези които по цял ден се търкалят на припек или в топлата кал(като хипопотамите). Ходела си "от време на време" на тренировки с брат си. Няма да постигнеш резултат само с епизодични тренировки, трябва ЕЖЕДНЕВНО физическо натоварване! За храната: никой насила не те принуждава да ядеш нездравословни боклуци от лавката, колкото и да си ангажирана в училище, на обяд може да се намери малко време за консумиране на здравословна храна(в най лошият случай, по добре сандвичи от къщи, отколкото лакомствата от лавката). Най добре отбягвай лавката за да постигнеш успех, и най важното-всекидневното спортуване ще направи тялото ти стройно, пъргаво и привлекателно за батковците които си харесваш. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 38c77caf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мило дете много са килограмите знам, , че е тежко но те не се натрупват от нездравословните храни а от количеството им. Ако ядеш сутрин и на обед по някакъв сандвич сигурно вечерята ти е обилна за да натрупаш толкова. Яж сутрин голям сандвич на обед половината количество а на вечеря нищо. Също проблема ти е основно в бедрата а тенисът и леката атлетика увеличават точно размера на бедрата. Спортуването се прави всеки ден а не понякога, ще ти помогне ходенето пеша започни по-малко докато стигнеш по 7 км на ден и така продължи. Можеш да започнеш с обиколки на спортното игрище днес три, утре четири но не бързо а бавно тичане.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8b31f2ecfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Опитай се повече да спортуваш и да ядеш по-здравословно иначе нищо няма да стане. Само, че си малка така че внимавай да не прекалиш с диетите, защото в тази възраст е адски опасно да не се разболееш от анорексия и дори да умреш!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 38c77caf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как обърквате детето!!!! Белият хляб, макароните и бисквитите хранят мозъка. Колкото хляб се продава на ден в държавата трябва всички да сме по 300 кг. Всички бедни едно време са яли само бял хляб и лук или сирене и всички са били слаби, дебели са били богатите дето са яли деликатеси. Деликатесите са вредните за килограмите храни. В хамбургера не хляба е вреден а салама и сосовете. Замислете се само колко млади дебели циганки от многодетни семейства сте видели Еее те ядът само ХЛЯБ, сол червен пипер и олио и понякога зеленчуци, салам виждат на годината два пъти да не говорим за сосове майонеза.
Точно хлябът за българина е бавно разграждащият се въглехидрат който храни мозъчните клетки, който се хранят с въглехидрати. Французите ползват повече бисквити а германците картофи италианците спагети и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d0924d6c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7 - не си прав.
Белият хляб, българският бял хляб, не съдържа никакви баластни вещества, а си е прост въглехидрат. Вярно, храни мозъка, но в големи количества се трупа под формата на мазнини по бедрата.

България отдавна не е страна, в която се гладува. Едни от първите по затлъстяване сме сред младежите. Огледай се малко. Особено момчетата - ниски и с шкембета по-големи от тези на бащите им. Всичко е от хляб, сладкиши, не е от месо. Всеки в момента може да си позволи НЯКАКВА храна.

Качествена, хубава храна могат да си позволят по-заможните. Те имат и интереса, четат за здравословното хранене. Кога последно си ял сьомга, Парма-шунка, скариди, моцарела, Био-мляко и яйца, био черен хляб от Германия?

Само богатите и у нас, и на Запад могат да си го позволят.

В индустриялните държави бедните са дебели, богатите са слаби. Фигурата е признак за социялен статус. Пусни си някой американски канал следобед - тамошните ток шоута са пълни с дебели чернокожи и латинос от най-ниските социялни слоеве.

Момичето трябва да избягва белият хляб, сладкото, макароните. Оризът и картофите са добри въглехидрати, но и с тях не бива да се прекалява. Добре е да яде пилешко и пастърва, скумврия. Тези продукти са сравнително евтини - богати са на полезни омега 3 мазнини и белтъци.
За училище - носи си винаги минерална вода и ябълки.
Яж за закуска вкъщи, в училище не яж, или само плодове. Продават в училищните лафки.
Ако не издържаш - кисело мляко с лъжичка си носи, може малко солети.
Има пълнозърнест хляб вече у нас - направи си сандвичи от него и си ги носи на училище. За плънка използвай шунка, бяло саламурено сирене.

П. П. преди хората, които са яли само хляб и вода едва ли не са били слаби, защото са имали ограничено количество хляб на разположение, а и кърска работа за вършене. Комбинацията от въглехидратното и мазно ядене у нас (хляб с кюфте) и обездвижването ни е направило една от най-тлъстите нации в света.

Германците дори не са толкова дебели, а са къде-къде по-богата нация от нас. Хората просто не ядат никога бял хляб. Имат над 1500 различни видове пълнозърнест.

Заради въглехидратното и некачествено хранене българинът си остава нисък, после расте на широчина. Само достатачно месо и качествена храна в детска възраст, могат да ни направят висока и здрава нация

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 38c77caf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №8 ти грешиш!!! хлябът не е прост въглехидрат а бавно разграждащ се и има голяма разлика от простите въглехидрати шоколад например. Момичето е на 12 години не му трябват кой знае колко баластни /прочистващи/ вещества пък и тях може да си набави от други храни праскови и картофи. Баластните вещества почистват организма от задръствания, според теб колко е задръстен с токсини 12 годишният организъм. Сега мозъкът му се развива и е нужно постоянно да е нахранен. Не му е нужно толкова сьомга /как ли българите са оживели без нея 1300 години, че и повече, просто Чудо/ а ако на 12 остане само на плодове е много зле за развитието на организма й. Когато даваш съвети се замисли авторката на каква възраст е. Такива като твоите съвети са добри за 30-40 годишен човек, а тук говориш с подрастващ организъм. Точно между 12 и 17 години се оформя мозъкът и тялото, растежът на девойката може да е застрашен от неправилна храна, като само плодове и кисело мляко. Съвсем не казвам, че не са полезни НО за нея в момента да остане само на тях е вредно точно с тези храни ще остане детският организъм нисък. Тя сега трябва да израства на височина и й трябват "хляб и кюфтета" Скаридите преди време са били храна на бедните прочети малко. Моцарелата какво е?? не осолено сирене месено на ръка. Всяка баба на село произвежда такова и после го соли за да произведе българско сирене тъй като нашият климат ще развали безсолното. Германците имат пълно зърнест хляб но без картофи не сядат на масата. А какво е пълно зърнест хляб + картофи??
Сега №8 се замисли какво според теб е "качествена храна" СЕЛСКАТА, сьомга /речна риба/ от дядо като ходи за риба на реката вярно, че в нашите реки сьомга няма но нашите речни риби не са по лоши, доста пъстърва има в Смолянско в потоците, Парма-шунка си е сушен бут от този дето сушат на село Странджански или Еленски не са по лоши от този сушен в област Парма, скариди вече обясних, моцарела вече обясних, Био-мляко и яйца са продуктите от бабините кокошки и крава. А сега кажи значи според теб българският селянин както казах се храни здравословно като най-богат европеец. Защо винаги като чуете западно европейско го мислите за по умно по-хубаво от българското?
И не на последно място пуснах си американски филм и там ядяха голяма кутия чикън фрайт /пържено пиле//твоето пилешко/ и хамбургер с много пълнеж от сосове и меса.
Приятен ден!!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2060132fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Аз знам да не спазвам чак толкова стриктни диети и се ограничавам от някои малки лакомства, но нали знаете, че никой човек не може да издържи 1 месец без нещо да му подслади живота ;) От както почна 2-рия срок аз не ям много от училищните лафки тоест 1 път на седмица най-много. Иначе да-нося си храна от вкъщи :) Но ми е много гадно например една моя приятелка е адски слаба, а се тъпче като прасе - всяко междучасие е я до стола, я до лафката и си взима 1-вото междучасие хамбургер или среден дюнер, 2-рото вафла, 3-тото дъвка, 4-тото кола и т. н. Искам съветче най-вече за бедрата... ужасни са и мисля, че имам и целулит:(

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 38c77caf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм №7, 9 и мисля че единственото от което трябва да се лишиш от менюто на приятелката е колата. Увеличи ходенето пеша и всичко ще се оправи. Няма как на 12 год да имаш целулит. Целулит това е структурни промени в подкожната мастна тъкан в следствие от дългогодишен хормонален дисбаланс и заседнал начин на живот силно вреди тютюно пушенето, вярвам не пушиш.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2060132fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Да, не пуша, но не знам защо си мисля за целулит... А целулит и портокалова кожа еднакво ли е? Гадното е, че не мога да си намеря нормални дънки (искам да са ми по краката като на другите), но не ми стоят особено добре:( Това ми е най-големият проблем

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 38c77caf24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да целулит и портокалова кожа е едно и също. Да не те обидя ама с твоите килца няма как да изглеждаш като другите. Първо се постарай ходи два месеца по 7 км на ден пеша, не вечеряй, закусвай колкото другите, на обед наполовина от другите и после искай да влезеш в дънките. С вълшебна пръчица не става.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 555edeece2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   МАЛОУМЩИНА е това да не се ядат хляб, месо... Нали като не ги яде и организма и отвиква от тях и "заспива". После като отслабне и почне пак да ги яде докато си "пробужда" ще качи килца пак. Яж 5 пъти на ден но малко. От март започни да спортуваш вкъщи. Порови се в интернет за упражнения. От април ходи да бягаш някъде. В някой парк, стадион, училищен двор.... където поискаш. Ходи много и пийй около 2л вода на ден!! Също може и на аеробика или народни танци. С аеробиката релаксираш и за 3 месеца, по 3 пъти в седмицата си "пръчка". А на народните танци за 10 мин си в пот. За 3-4 месеца си яка мацка ;) Аз така отслабВАМ СЕГА! ;) Айде успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 742958e417
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Кой е казал да не се яде хляб? Аз имах предвид бял хляб.. пълнозърнестият просто е по- полезен при диета :):)

МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 455c2567f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На българската трапеза има най-често хляб, други тестени изделия и зеленчуци. Това става ясно от данните на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2011 година сравнено със същия период на предходната година. За три месеца българинът е изял средно 27. 3 килограма хляб и тестени изделия. На второ място се нареждат зеленчуците, като са консумирани 13, 6 килограма за три месеца.

Източник НСИ

И после - защо сме дебели...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e45071f821
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Стани Веге... едно че няма да имаш проблеми с килограмите а и с кожата после :) А ако е много драстично за теб яж месо сам 1 път седмично, през другото време по добре риба :) И повече плодове и зеленчуци контролирай се ;) Виж в нета има диета със зелева супа! Пробвай я, аз свалих 10кг за около месец + спорт и след нея следиш какво ядеш! Избери пълнозърнест хляб или ръжен, по богат е на фибри и по полезен, яж овесени ядки и намали млечните продукти или ги замени с НИСКОмаслени... Някой казват че не трябвало да се лишаваш, щото сега си растяла и т. н, но момиче не смъкнеш ли тея КГ ще имаш далеч по сериозни здравословни проблеми, тва не е нормално, а за твоите години ръст още повече!!! Аз съм 173 и тежа в най-лошия си период до 68кг... и се намирам за доста пълна и дебела така че сметни... Нормално е да си пълен в пубертета но чак толкова не, на квито и години!!! Стягай се, вкарай воля... само воля се иска и действие, нямаш ли ги не знам... И аз в момента отслабвам така че ти стискам палци и съм с теб, ти можеш, само не се отказвай... в нета има видеота как жени от 100кг стават на 60 и изглеждат супер и по-щастливи! Мотивирай се от тях и давай после целия ти живот ще е различен...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 782bf3b140
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   "Сега съм на 12 години висока съм 166 см, а тежа цели 78 килограма!!! " - мили любители-диетолози, когато видите това поради заслепението си вие забелязвате само това: "Дебела съм! Висока съм 166 см, а тежга 78 кг. " Може би дори ограничавате текста само до "Дебела съм! ". А възрастта на писалата ни тийнейджърка кой да я гледа? Важното е да спрем нормалното й развитие с безсмислени диети вместо да оставим организма й да се развива както му е нужно. Здравето ни е по-важно от тъпи и самонаядеяни хлапета с желание да нараняват околните, от каквито най-вероятно страда авторката. По-важно е и от експерти на тема отслабване, които само за диети мислят. Мислете повече преди да съветвате хората как да отслабват!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3c47b03353
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Спокойно още си малка след година две може да се източиш и всичко ще се промени. На тези години искате да сте перфектни но няма как да стане :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e9ab9a0ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От авторката:
Хей, много ви благодаря за съветите, но има и друг проблем-брат ми не яде никакви зеленчуци, плодове и здравословни храни (и от това аз не мога да ям здравословно, опитвам се, но това става само когато го няма вкъщи), а е също слаб (на 17г. е), но знам от снимки, че също е бил толкова пълничък като малък.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e45071f821
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Брат ти не яде никави зеленчуци??? Един ден ще си търси здравето той, тва е не мислимо!!! Аз съм голяма вече и съм Веге (не ям животински продукти, камо ли месо), а съм само аз така вкъщи! Я по добре не се съобразявай с тва кво яде брат ти ами мисли малко и за себе си! :( Говори с ваще... без промяна в храненето не може

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 60b5862dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   милата ми не се тревожи и аз бях дебела, поне бях на 9години и ръста ми е 151см. и тежах едва 65кг. сега съм на 10г. 169см. съм на 45кг. но лошото че ме викат ЖИРАФ. ни имам си гадже вече той е 2 години по-голям от мене.
но ние си обичаме!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a82bde0ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От авторката:
Брат ми е на 17, а не яде плодове и зеленчуци от 10-11 годишен и това е лошо за него и той го знае, но казва, че просто тези неща са му гнусни (гнуси се и от семейството).... За здравословно хранене бих мислила след година-две след като той се изнесе от вкъщи :) :) :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ccb98f4eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   и аз лях така преди 4 месеца бях 166 висока и 79 кг бях много подтисната някой път стигах до 81 и накрая ми писна от 4 месеца съм на хранителен режим но не сериозен само че аз сега съм на 14 нз ти сега на колко си. ям по малко спортувам много най накрая се взех в ръце и аз си казвах така от другата седмица започвам и вес не го правех но вече не е така. ям вечер овесени ядки с кисело мляко или само салата за обуд ям нормално каквото си ям винаги но в по малки порции а сутрин ям плодове и се получава добре свикнах и със спорта ходя на фитнес и за 4 месеца от 80 кг станах 67 и сега съм малко по щастлива надявам се да стана поне 60 и ще съм добре пожелавам ти същия успех и дано се справиш и не се отчайвай че си по пълна не е края на света спокойно не се депресирай щот аз вечно бях така просто се вземи в ръце и ще се справиш. хайде пожелавам ти много успех...

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c14f1efacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Мила, аз съм на 13г. и съм сравнително пълничка като теб в бедрата. И аз много се дразня, но гледам да не прекалявам с храненето през деня! Белият хляб изобщо не го включвам в менюто си -само пълнозърнест хляб! Аз като бях още по-малка на 10 бях пълничка и ниска! Сега се издължих и съм по-добре! Гледай повече да спортуваш и да се наспиваш добре, защото добрият и спокоен сън е най-важен. Сладкото го забрави! Можеш да ядеш солети и ще ти препоръчам да си купиш от бисквитите Мюсли-те са полезни и нямат сладко в тях -има различни видове избери си сподер вкуса ти!
УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 375f69dc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   пълничка си но не се отекчавай!
може да свалиш малко от теглото си като се храни с повече здравословни неща и спри сладкото!
движи се! хубаво ще е да си намериш или да си купиш едно въже и да скачаш. аз също съм леко закръглрена и по този начин започвам да изгарям мазнините.
но в никакъв случай не пий хапчета за отслабване.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b8dc3765ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Мда, винаги се намира извинение и в този случай е брат ти. Извинявай, но аз съм на 15 години и единствено аз се храня здравословно вкъщи. Майка донякъде и тя се опитва и по този начин ме подкрепя. И аз имам брат, който яде всякакви боклуци. Баща ми и той не се ограничава от нищо. Много е готино да донесат един огромен чипс и да го ядат след вечеря или шкафа да е пълен със сладкиши и соленки. Преди ми правеше впечатление и се дразнех, тъй като и на мен ми се ядяха. Факт е обаче, че с времето свикнах. В момента дори не ми правят впечатление всички тези боклукчави храни. Така че това, че брат ти яде боклуци не е оправдание.

Замени сладкишите с мед или шоколад с висок процент какао, белия хляб с пълнозърнест. Откажи се от пържените храни, газираното, fast food и пакетираните неща като чипсове, бестини, вафли и тем подобни. Пий много вода и чайове. Прясно изцедени сокове също може. Яж зеленчуци, месо, риба, яйца, плодове, сирене или извара и т. н.
Също спортувай. Има толкова много клипчета в интернет с тренировки. Може да бягаш, да караш колело, да практикуваш някакъв спорт.

(До номер 7, 9, 11) Моля те образовай се малко за здравословното хранене. Ти си този, който обърква момичето. Ако започне да се храни правилно и да спортува редовно, тялото и ще и се отблагодари. Не ми говори за полезните качества на белия хляб, защото няма такива. ;)

Отново до Авторката: Възможно е да имаш целулит, тъй като съм виждала много силно изразен в/у момичета на твоята възраст, който са повече килограми. Трябва да спортуваш, за да се стегне кожата, да пиеш много вода и да си вземеш някакъв крем, с който да се мажеш.

С постоянство ще дойдат и резултатите. Нека здравословния начина на живот да станат твое ежедневие и ще видиш, колко по-добре ще се чувстваш. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e3bbad4e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Сега ще ти предложа нещо и аз. На закуска ако имаш възможнот яж кисело мляко с мюсли. На обяд ако имаш сандвич си яж сандвича. По-добре е от боклуците в лавката. НЕ ЯЖ БЯЛ ХЛЯБ. Не ми викай, че у вас никой не яде черен или т. н. След училище ПЛОД. И ако у вас никой не яде ще си купиш сама! На вечеря по-добре яж по-малко. Спортувай МНОГО. Аз съм много слаба и ще ти кажа какво ям. Сутрин 2 филии бял хляб с някакъв салам. След това диня примерно. Обяд- месо с нещо. Вечеря- каквото и на обяд. Иначе през деня ям пици, шоколади, зрънчовци и др. Но се движа. Тренирам волейбол, лека атлетика и карате. Също така 3 километра до училище и още 3 обратно. Много си пълничка и за възрастта и за височината. Аз съм 160- 40 кг. Това че се тъпча с боклуци хич не е хубаво, ама щом не ми се лепи не ми пука. Сигурно има грешки, но пиша от телефон.
М14

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2249871efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   На 11-12 години бях малко по висока от теб и бях 81 килограма сега съм на 15 момиче съм и съм висока 1. 75 55 кг и те разбирам напълно знам какво е и дори сега като съм отслабнала все още има какво да се желае искам да ти дам съвет първо надявам се да го прочетеш и заеби всички диети дето четеш в интернет тва е лъжаааа лъжа пробвах милиони диети и само с едно просто здравословно и правилно хранене мога да ти кажа че имам златен ефект първо си прочисти организма за 1 седмица бъди на ябълки или на вода с лимон и мед след това си направи хранителни навици яж по часове всеки ден в един и същи час сутрин на гладно прави упражнения намери си в интернет има хиляди и са ефикасни 20-30 минути и вечер прави други упражнения да наистина в училището има страшно много нездравословна храна и съучениците като си купуват се изкушаваш но можеш да си носиш и плодове от вкъщи хем е и по икономично ;д след като направиш сутрешните си упражнения не ми се оправдаваи само че си 1ва смяна ще станеш по-рано ;-) ;д и пии 1 чаша гореща вода след това за закуска овесени ядки с кисело мляко и си менкай един ден това ще закусив друг 2 филийки пълнозърнест хляб с масло не маргарин и варено яйце или сирене или кашкавал ( без колбари и други буклуци ) на друг ден към овесените ядки може да прибавиш 2 блокчета шоколад ако обичаш или плод или сурови ядки (20 броя) към 10:00-10:30 яж 1 ябълка или друг плод към 12:30-13:00 обядвай салата според сезона и 100 грама пилешко месо, заешко или риба или риба тон; зеленчукова супа или някаква здравословна не мазна; кафяв ориз без сол само така; после към 4 яж плодове и за вечеря салатка и сирене може или извара и добави 1-2 яйца ако ядеш повече от 1-2 яйца яж само белтъка и така изключи от менюто си буклуците като пуканки, вафли, бейкроусове, чипсове, солети, бисквити това не дава нищо на организма ти и така надявам се да съм ти помогнала

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8805e45bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Номер 18, ти чуваш ли се? Здравето е най-важно да, но според теб здравословно ли е дете на 12 да е 80 кила? Ами не!! Няма да докараме детето до някоя болест. То само се е подредило. За да бъде здраво трябва да е най-много 56 килограма, а то е 80. По-добре спри да ръсиш глупости и тогава съди другите!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7571e39f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Ем аз съм почти на 11 години и съм висока някъде 154-156см(в началото на лятото бях 154 затова сега не знам точно колко съм) и съм 38 кг. Така че направи си сметка.

Violet

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 208da03fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз съм на 17 години и тежа 80 кг. опитвам се да оцлабна от доста дълго време но нищо не се получаваше също така се компрексирам от тялото си не се харесвам така но вече една седмица взех мерки на диета съм правя упражнения и бягам на стадион по 5 обиколки на ден започнах да чувствам че има ефект съветвам те и ти да опиташ.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ae57446e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Здравейте на всички! :)
Аз съм авторката.
Много ви благодаря за безценните съвети и искам да ви кажа, че за година и половина (от както съм написала темата) съм израснала с 3см на височина, но качих 2 килограма :(
Не знам защо, спортувам, опитвам се да се храня горе-долу здравословно (някой път просто ми се дояжда и си похапвам), но просто се чувствам по-слаба, дрехите които преди не са ми ставали сега са ми леко широки, а едни дънки от 2011 година, които миналата не можех да се вмъкна в тях сега ми падат (happy) :Д.
Между другото честно да ви кажа я бях позабравила тази тема.. просто един ден се събудих и реших да се взема в ръце, консултирах се с един треньор и започнах да тичам и да правя упражнения! :)
Искам само да ви попитам за килограмите дали е възможно костите ми да тежат повече от нормалното, защото хем се виждам, че съм отслабнала, хем съм по-тежка :(
Мерси предварителнооо :) :***

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bc57549692
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Авторке, покачило ти се е т. нар. активно тегло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b4b7223b2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Браво на авторката за волята, която е проявила и, че е поотслабнала. И аз като нея бях пълничка като малка. Ниска и пълничка. Много бях комплексирана, не можех да се гледам, мразех се, но един ден просто реших да се взема в ръце и го постигнах. Сега съм висока 1. 57 и тежа 42 килограма. Свалих около 15 кг :))) Никога не се отказвай. Лятото е хубаво да започнеш да тичаш - много се отслабва и дори да не си проличи веднага, ще проличи по-късно. Не се отказвай!!! Аз например ям, когато ми се яде нещо сладичко, но в ограничени количества. Не е като да седна и да нагъна едни цял шоколад. Поне 1 редичка и толкова. Но аз имам страшно много движение - спортувам, разхождам се, тичам. Един ден се разхождах 4 часа и половина тренировки вкъщи. Просто трябва да имаш силна воля и да бъдеш сигурна в това към което се стремиш и към това, което искаш да постигнеш. Нищо няма да стане с магичната пръчица. Яж много плодове и зеленчуци. Рибата също е много полезна. :) Не яж бял хляб, а пълнозърнест. Яж предимно пилешко месо, а ако ядеш свинско не яж тлъсто. Успех занапред! :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ad64bed5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Като си дебела, дотръскай си задника до фитнеса и тренирай. Правиш 1 калориев дефицит, защото да си тези килограми е не само грозно, но и вредно за организма ти. Търпиш калориен дефицит, скъсване на гъза във фитнеса и може да си вземеш Л-карнитин или фат бърнър.
Pr0cK

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 43dbad35f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Мислех,че съм единствена. Сега обаче съм мотивирана. Не са достатъчни само упражнения и диети. Важна е амбицията и мотивацията. Успех !!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 43dbad35f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   До номер 31: нормата за високите ок. 160-165 е 50-55 кг. Така, че... :) Момиче в пубертет си. Нормално е да имаш детски тлъстинки. Направи си хранителен/дневен режим спортувай ( всякакви условия са подходящи : домашни;фитнес, училищен двор и т. н. ) И аз бях като теб. Не опитвай бързи диети ( за 1-2 седмици смъкни примерно 10 кг и нз си кво) опасни са и нарушават метаболизма на тялото. Та препоръката ми е повече спорт, дневен режим, контрол на яденето, здравословно! Успех!! :) :) :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6876150dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Ще ти предложа да си на сокове само без да ядеш нищо друго!!! Но не сокове от магазина или ледени сокчета, а да си изстискваш сок с сокоизстиквачка. Сутрин по 1 чаша. Може да комбинираш различни плодове и зеленчуци, на обяд пак 1 чаша и за вечеря половин чаша или някакъв плод като например ябалка да си хапнеш. Така отслабнах аз бях 58 килограма сега съм 42. Соковете обиват чувството за глад. :-) Пожелавам ти успех!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b8bcf9cfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Здравеите всички. Мисля че съм първото момче което, пише тук но, според мен сички изпускат най-важното:По колко пъти се дъвче една хапка и в какви часове се вечеря, закусва, обядва и така нататък. Но най-напред... Моят съвет е да ядеш по 6 пъти на ден по по-малко и една хапка се дъвче по 20 пъти хубавоо да я смелиш и да се откажеш от Бели хляб а да земаш пълнозърнест също до тук не видях 1 да каже че може поне 1, 2 пъти да хапнеш сладко. Се пак организма ти расте и трябва да ядеш поне 2 пъти в месеца. Относно яденето в определени часове:Закуска 7:00 -7:30 Обяд: 10:00-10:30 вечеря можеж да испуснеш :) надявам се да съм ти помогнал

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f4690a9a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Темата е стара, но аз да кажа, че свалих излишните си кг. с ТИЧАНЕ. Дори не съм се ограничавала толкова много в храненето, а 5 дни в седмицата всяка сутрин бях на стадиона или в парка и тичах около 50 мин. Тялото ми се оформи много добре, така че вместо да се подлагате на брутални диети, които в повечето случаи са си чист глад и след време си връщате сваленото, ходете на стадиона.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d1380408db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Еми или тичаш 1 км на ден или ходиш 5 км на ден това е спираш всякакви безалкохолни напитки хамбургери дюнер и тем подобни . Няма много е я се стягай с това тлъсто тяло с извинение сигурно ще ти е трудно но това е

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6b075b9dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   А аз съм 37/38 кила и дънките ми стягат ужасно много както и блузите ми в класа ми всичките са 24/26 и все през лятото ме е срам да излизам похапвам си често и сега съм 39 по другият ден бях 37 диети не се получава закръглена съм но не ми е голям проблем бъди каквато се харесваш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6b075b9dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Имам същият проблем висока съм 126 и 39 кила съм и дънките ми стягат от класа ми са 23/28 похапвам си, а понякога ме обиждат но не се обиждам и дано ти се справиш успех

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6b075b9dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   И аз съм така висока съм 125, а съм 39/38 кила. Дънките ми стягат ужасно много. И аз съм пълничка. Не мога да ти дам съвет, но дано да се справиш! Успех!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2afee50581
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   1. Предлагам ти да си купуваш БИО храна ра училище. Аз например за закуска в училище винаги ям БИО десерти със суперхрани-това е най-добрия вариант,защото освен вкусни са и полезни. Пробвай суров десерт Roo'bar или ако държиш на шоколад, ръчен шоколад "Гайо" е вариант. В някои магазини се продават дори и БИО чипсове- с 60% по-малко мазнини. Може тези храни да ти се сторят много странни,но ще им свикнеш.

2. Носи си обяд от вкъщи. Вмесо да си купиш чипс, вземи си салата от вкъщи

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 686655dcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Съветвам те да пиеш много вода. Аз съм на 11 години и всеки ден пия по 2 литра и половина. Може в началото да ти се струва гадно и да няма ефект,но повярвай ми-има! Миналата година бях 135 висока,а 47 кг тежка... Бях обект на подигравки. Пия вода в продължение на година и половина и свалих 17 кг. Не се отчайвай! В началото ефекта е незабележим,но като правиш това 1 месец вече има видим ефект. Следващия вариант е да си точиш ,,дебелите'' места с точилка. :ДДД Може да звучи нелепо,но има ефект. Браточедка ми го пробва и коремчето й се прибра. Естествено не става от веднъж. Трябва да го правиш поне 1,2 месеца. Надявам се да съм ти била полезна. Късмет със свалянето на килограми!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e163ae3504
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

55.   Ей и аз съм на 12 и съм единствената, която се храни здравословно и наистина брат ти не е оправдание. Аз тежах 45 кг при ръст 1.45 и почнах да се храня правилно. Моите хора също не ядат пълнозърнест хляб, но аз си купувам с джобните (5лв на седмица) и не се тъпча с вафли и т.н. А като кажа примерно през ваканцията, че искам пълнозърнест хляб и наще ми дават пари и за плодове и зеленчуци и такъв хляб. Освен това ям и готвено. В по-чести случаи когато майка ми и баща ми са на работа, готвя аз и на мен и на брат ми, така че вече съм 41 при ръст 1.53, яж готвено, повече манджички и супи, а ако не, и искаш да се тъпчеш с нездравословно, избери си някой скелет, който яде все пак, и яж наполовина колкото него. И само да кажа, че някой тук каза, че тези, дето не ядат месо се разболяват, аз съм вегетарянка от 2 годишна (за пръв път ядох месо и беше рибешко и го повърнах и оттогава) и все още съм жива. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c6e81e3179
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Здравей :)
Аз съм на 13 и преди тежах 65кг на височина от 160см! Беше ужасно всеки ден да гледам толумбестото си тяло в огледалото. Но един ден реших, че трябва да направя нещо. Изключих почти изцяло вредните храни от менюто си (също така пораснах със 7см) и ето ме сега: тежа 60кг на височина от 167см! Така че не се отказвай от мечтите си! Сигурна съм, че ще отслабнеш!!! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 17308e6557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

61.   Знам че ти е тежко - и аз преди бях нещо такова, обаче баща ми е бегач и той искаше да ходя да тичам с него. В началото ми беше много трудно и се измирявах на 2-рата минута, но постепенно започна да ми харесва, започнах да излизам сама навън, да слушам музика и да тичам и така малко по малко и в момента ъичам по 5км на ден. Знам че звучи прекалено, но всъщност е много готино, а когато ти дойде в повече, тичаш по 2, 5км (примерно). Честно казано много от приятелите ми казват, че съм кльощава, което в интерес на истината ми харесва, а ям абсолютно всичко - пица, пуканки, кремове, спагети, хляб (много хляб) и още куп неща. Но според мен в началото започни с леки тренировки и съвсем малко да внимаваш какво ядеш(примерно сутрин или вечер да излезеш от вкъщи и да тичаш колкото можеш, а от време на време ако ти стане много можеш да спреш, за да ходиш, и след това се връщаш вкъщи и хапваш). Между другото мога да ти дам един съвет - организма иска да яде 20мин, независимо колко ядеш, усещаш го след 20мин - затова яш бавно и гледай да оставаш леко гладна, за да не преяждаш и да не те боли корема след това

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 17308e6557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

62.   Номер 52
Нали знаеш, че био храната е в пъти по-скъпа от нормалната. Например една био вафла е 2.60лв, а една нормална - 60ст!!! Освен това Roobar-четата са за спортисти и в тях има много, ама много въглехидрати и продукти, с които да се набавят нужните изгубени хранителни вещества. А и ако изобщо започне да използва био храни, по-добре да избира продуктите на harmonica.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker