Кардио - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Кардио
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2459 пъти
Здравейте аз съм на 16 и съм висок 182 и тежа 82 килограма имам нужда до лятото да сваля 10 кила за да се постегна, проблемът ми е че ходя на училище до 2 -3 часа на обяд и като се прибера съм скапан след което и домашни и понякога спя и не ми остава време да отида на фитнес, но вкъщи си имам велоаргуметър и го карам по 1 час искам да ви питам следните 3 въпроса -
1. Има ли смисъл да го карам облечен с много дрехи за да се испотявам повече?
2. Когато караш на определена степен в началото и в края организма гори ли едни и същи калории или като се по измориш изгарянето се увеличва?
3. според вас дали е възможно за 4 месеца ако карам редовно да сваля тези 10 кила :/? Мс предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9e648bc7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, първо - поздравявам те за желанието ти да правиш спорт, да се постегнеш, но смятам, че 10 кила са малко драстично и то за толкова кратко време...

Все пак, отговор на въпросите ти (от 8 месеца ходя редовно на фитнес, 2 часа ми е тренировката, 3 пъти в седмицата, 50 минути от тези 2 часа са кардио)

1. Мисля, че няма смисъл, ако у вас си е стайна температурата (не е под 18 градуса). Доказано е, че тичащите навън хора горят повече калории през лятото, когато е топло, отколкото през зимата. Но ти не тренираш навън, а вътре. Спортът трябва да ти доставя удоволствие, за да си мотивиран, не смятам, че с 10 ката дрехи ще ти е гот. Ще губиш само ценна течност, соли и витамини, не виждам профит. Ако беше полезно, спортните екипи щяха да са ватирани.

2. Колко калории гориш е строго индивидуално. Като момче печелиш много, защото имаш по-голяма мускулна маса от момичетата. Много е важно да тренираш около твоя индивидуален пулс, при които се постига насищане на кръвта. (т. е. просто не издържаш повече). При мен е например 144 удъра в минута, но и при приятелят ми (190 см висок, 90 кг. ) беше в тази граница. Не падай значи под 140-160 удъра в минута. При 172 е трябва да спреш обезателно за почивка.
Не случайно този вид упражнение се нарича „кардио“ - има нещо общо със сърцето.
Много е важно да тренираш повече от 30 мин. без прекъсване, защото едва след това почва топенето на тлъстините. До тогава ползваш въглехидратните си резерви в черния дроб и т. н.

3. Всичко е възможно, но няма да минеш без здравословно хранене. Наблягай на белтъчините - яйца (може и с жълтък, съдържа важно желязо и други микроелементи), пилешко (може и с част от кожата, съдържа цинк - важен за мъжката потентност), риба, ориз, картофи (с мярка), много плодове, зеленчуци.
Спри пици и всякакви гадни закуски. Носи си здравословен сандвич от вкъщи (с шунка например) и ябълки.
Спри да ядеш бял хляб, ограничи хляба по принцип до 2 филии на ден.
Замени маргарина с масло. Всичко с мярка.
Пий поне 2 литра вода. През зимата изпаряваш чрез кожата си много вода, заради сухият въздух в отопляемите помещения

Успех

ж27

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 50ead73de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мерси много но мисля че за калориите не ме разбра имам предвид попринцип дали човек гори повече калории в края на тренировката (при еднакво темпо) или дали е в началото или в края организма си гори едни и същи калории без да е от значение умората :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 033a09ac33
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Пише ти една любителка на кардиото. От три години спортувам - бягам. Не съм сигурна до колкото спортуването с много дрехи спомага за отслабнето, лично аз като бягам се обличам добре, за да се изпотя, защото усещането след тичане под душа ми доставя удоволствие. Спри хлябът, ако не можеш консумирай черен хляб ВИТА. Яж повече зеленчуци, плодове чисто месо (бяло пилешко, телешко, пуешко, патешко), риба. Вкарай в менюто си мюсли, консумирай ги както искаш - с прясно или кисело мляко. Позволявай си сладко, но сутрин, например черен шоколад, пълнозърнести бисквити - тези на Ревю са много добри, но не прекалявай в количеството. Пий много вода :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker