След пресата за коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

След пресата за коса
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 17776 пъти
Историята ми е много проста и ровейки се из интернет и виждам, че е и често срещана: "Не се харесвам ама изобщо без преса. Невероятно зле изглеждам без нея. Не мога да спра да я използвам максимум мога да намаля използването й. В седмица до 3 пъти. Но едновремено искам и косата ми да не е застрашена.

Сега е изтощена, суха и ужасно много нацъфтяла. Не знам какво да правя и не искам да ме сметнете за лигла аз просто искам да изглеждам добре. Та молбата ми е можете ли да ми предложите някакви шампоани, кристали за коса или нещо подобно на разумна цена. Предварително ви благодаря!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 15bb286993
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди две години и аз имах същият проблем с косата като теб. Имах кошмарен косопад, вместо коса имах някакво гнездо. В него период също използвах преса за коса.
Решението-подстригах се късо, като момче и подарих пресата си за коса на приятелка :)
От тогава съм с къса коса и се чувствам невероятно секси. Дългата коса е банална :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7f7f19c3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквото и да слагаш, самата високотоплинна атака на косъма не се повлиява от нищо. Знам го от опит. Изправях косата си почти всеки ден в продължение на година и половина. Слагах какви ли не подхранващи маски, кристали, масла, но резуълтатърт беше трагичен - суха, изгоряла коса, цъфтяща и късаща се. От буйна грива в един момент се оказах с 20 проскубани косъма. Подстригах се почти мъжки фасон и изхвърлих пресата. Буквално я изхвърлих - в плик и в контейнера. Пуснах си косата, като междувременно я подхранвах. Оказа се, че мога да изглеждам добре и без преса. Намери своя начин да изглеждаш готино без пресата.
Ж26

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 412c6dab22
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Ами за да не си горя толкова много косата или си слагам едни предпазни гелова(можеш да попиташ на фризиор и да ти поръча най-доброто) или си я изправяи със сешоар аз се изпавям така има ги в технополис на ровента (или та не го знам как се пише на БГ) Надявам се да съм ти помогнала :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 412c6dab22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами за да не си горя толкова много косата или си слагам едни предпазни гелова(можеш да попиташ на фризиор и да ти поръча най-доброто) или си я изправяи със сешоар аз се изпавям така има ги в технополис на ровента (или та не го знам как се пише на БГ) Надявам се да съм ти помогнала :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 78f243507e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   първо си я подкаси... колкото трябва, за да спреш поне цъфтенето!
От фризьорския салон си вземи шампоан и балсам който ще е специално за твоят тип коса те ще го преценят ти ще поръчаш от самият салон! (не е толкова скъпо тъй като обикновенно шишетата са доста големи и много се пенят топест можеш да използваш много малко колчество)
Преди да започнеш изправянето напръскай косата със термо защитен спрей (той предпазва от самото горене и предпдвраятва цъфтенето, аз използвам syoss черен с лилави насписи, също на loreal розовия!
Разресвай косата си преди да заспиш така не се предпазва от накъсване!
Използвай маска за коса поне два пъти в месеца, бих ти препоръчала loreal professionel както и домашна от белтък на яйце придава страхотен блясък
Ако пресата ти може да се настройват градуси гледай да са възможно най-ниските!
Не я боядисвай и не използвай екстеншъни, за да не влошиш допълнително положението!
За сега е това.... усепх ти пожелавам! :*

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 26da0b6cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Нещата са простички: Балсам, кристали за коса, минималното използване на преса и фризьор поне веднъж на 2 месеца.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 40755c8348
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз имам суха, къдрева, гъста коса, буйна е ужасно много. Справям се с нея с преса. Използвам я може би от около 3-4 години. Използвам различни неща за нейната поддръжка. На първо място ти трябват хубави кристали, аз си купувам едни с ленено семе, мисля че са около 10 лв. А инак използвам други, които си ги набавям от Англия, т. к пътувам. Един-два пъти в седмицата й правя маска със зехтин. Слагам един пръст, два зехтин, нагорещавам го ( в микровълновата) и после нанасям, стоя с него 30 минути, може и повече да стои, след това се измива. Има и други много добри домашни маски за суха коаса, мисля че беше с кисело мляко, яйце, мед, зехтин и витамин В. От маските за коса, които са на пазара за момента съм доволна от Гарниер, не се сещам как се казва, но опаковката е жълта. Използвам от време на време и маслата на Икаров, много са добри, понякога й правя маска само с кокосово масло. От балсамите много бях доволна от един, казваше се от аптеката на баба или нещо подобно, но доколкото разбрах е спрян, но беше много ефективен. Смея да кажа, че косата ми никак не изглежда зле, напротив става все по-силна и буйна, въпреки че я тормозя с преса почти всеки ден вече колко години. Но аз гледам да я глезя и поддържам и предпазвам до колкото мога.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f70d6298ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Хмм аз пък ползвам преса всеки ден, максимум през ден вече 4 години и косата ми изобщо не е увредена. Не слагам никакви други препарати, въпреки, че фризьорката ми ги препоръча.... но нямам нито косопад, нито косата ми е нацъфтяла, пък и я боядисвам от време на време. Само веднъж месечно ходя на фризьор, колкото да ми я оформи. Нямам оплаквания, може би е от това, че пресата е по - скъпичка и е професионална, с керамично покритие, ползвам си нормални шапоани така че явно си е до коса...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c1c37908ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравей, аз съм ветеран в изправянето на косата и съответно изтощената коса. Та ще ти споделя моя опит. Първо зависи от бюджета, с който разполагаш, ако имаш повечко парички си вземаш само професионални продукти за коса, има си сайт - златна рибка се казва и от там се пазарува. Задължително коприна за коса, термозащитен спрей, хубава маска за коса, може и еластисайзер. Не бива обаче да прекаляваш със стилизантите, защото косата ти ще изглежда като немита. Но ако нямаш финансовата възможност за тия продукти има и други начини - вземи си на Икаров аргановото масло и си прави редовно маски с него. Аз лично имам едни кристали на SERI, които изобщо не бяха скъпи и правят косата изключително лъскава. Ползвала съм и други, но съм доволна най-вече от тях. Но ако ще ползваш коприна за коса, недей слага кристалите. Отделно има един продукт, който е изключително евтин, а много ефикасен, има го в аптеките на ремедиум, спрей с кератин на биофарма, струва 5-6 лева, а прави чудеса. Аз лично без него не мога. Та горе-долу с всичкото това успявам да поддържам някаква що-годе нормална коса. Иначе си има перманентно изправяне, което трае няколко месеца, напоследък се замислям и за него. Но всеки салон го прави различно, та още проучвам нещата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b88c32019c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила ако искаш да има някаква форма без обем я къдри с плитки, ролки или си купи специална четка за коса и с сешоар си я прави след като се изкъпеш или има някакви маски за коса, балсами има много начини да изглежда добре без преса, може и да си я гориш, от време на време, но само за специални случаи

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bda26e6013
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей миличка.! Аз от 3 години ползвам преса, а сега след толкова много време реших да си пусна дълга коса, но пресата не позволява това. Никакви маски шампоани кремове гелове нищо не може да спаси косата от високата температура. За това аз реших да се къдря а когато излизам с приятели по дискотеки се решавам да се изправя. За да се къдря след измиване на косата (ползвам един зелен шампуан на елсев и маска на пантен не се сештам как се казваше точно) след това си суша косата с сешоара, но не я сосша напълно след това си правя две кокчета едно на най горния пласт на косата и след това на най долния на сутринта ги махам косата е много къдрева но за това слагам пяна ползвам една пяна на шварцкоп поли суинг уникална е върши чудеса нанасям нормално количество намачквам хубаво косата с пяна оформям я хубаво и след 2 3 мин когато косата попие пяната се уформят едни уникални кудрички вечерта не вързвам косата но ако я вържа я вързвам на един кок но на е на висока намправен и на другият ден щом махна кока си намокрчям ръчичките намачквам косата и ако се налага слагам малко пяна и така всеки път. Можес през 2 дена да измиваш косата или пък всеки ден това вече както ти си решиш. Пожелавам ти успех мииличка и ссе надявам да съм ти помогнала. Много целуфки.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3d63b58e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм по същия начин като теб, но освен пресата също се и боядисвам. Моята коса я третирам страшно много. Естествено, най-хубави са професионалните продукти, но те са и на доста високи цени.
Аз винаги, когато си мия косата си правя маска. Има много видове до 10-тина лева, гледай да са възстановяващи, за изтощени коси. Ако положението с твоята коса не е чак толкова трагично може да правиш маска на 2 къпания веднъж. Отделно слагай всеки път балсам. Аз си слагам дори след маската, като не го отмивам напълно. Много съм доволна от Пантен. Също така има и един жълт на Елсев, за накъсани/изтощени коси. И двата ми правят косата страхотно мека и гладка, а и след това я изправям по-лесно.
Кристалите за коса на мен лично не ми влияят добре. Има едни термозащитни балсами(без отмиване) и спрейове, пак на цени до и около 10 лева. Слагат се на влажна коса и активните съставки в тях се задействат при топлинно третиране на косата. Също така подстригвай редовно косата. Ако имаш възможност отдели 20-25 лева и си вземи една по-качествена маска, която да правиш веднъж, два пъти седмично. Препоръчвам ти Клоран(Klorane). Имат страшно добри продукти, които си заслужават цената. А и не са от най-скъпите професионални.
Но моя основен съвет е в никакъв случай да не ползваш преса без преди това да намажеш косата с някакъв защитен продукт, защото те поне малко предпазват.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1c56c12a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Давай на косата почивка от време на време. Може да я връзваш на опашка или да я начупваш с пияна и дифузер.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 14a152805b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Има един много хубав продукт на Лореал (розово шише *** *****),който предпазва косата от преси,маши и пр. около 10 лева е.Балсам за цъфтящи крайща,има доста марки с такова предназначение,но лично аз съм доволна от Шаума-струва около 3 лева.Можеш да използваш и кристали,както и всяка седмица да си правиш домашна маска- газ,мас и оцет или пък отвара от коприва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker