Ужасно сплескана коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ужасно сплескана коса
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 6414 пъти
Здравейте,
бих искала да споделя с вас моя проблем. Почти през целия си живот съм имала коса не по-дълга от до раменете, но от близо 1 г. е почти до кръста и от там съответно идва и този кошмар.

Дълга коса до кръста, идеално права (да отбележа, че по рождение ми е такава) и много рядка. В следствие на това няма и никакъв обем. Пробвала съм с ролки, плитки, топиране-ефекта е много добър, но за съжаление краткотраен. Слагам един тон лак за коса (слагала съм от най-евтиния до най-скъпия), но за жалост не държи на моята коса. Точно след 1 час и е отново права и сплескана.

Пробвала съм и спрейовете за обем, но най-вероятно поради това че косата ми е тежка ефекта е нулев. Да не забравя да отбележа и дългогодишния си кошмар-мазни корени и сухи краища. Опитвам се да я мия по-рядко, но тя още на 2-рия ден е мазна в корените.
Ще бъда благодарна на тези от вас които имат същия проблем, как му противодействат, защото моите опити са наистина безуспешни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3ca41f7d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм с идеално права коса и от опит мога да кажа - няма как. Никакви ролки, маши, пяна, лак и т.н. не дават достатъчно траен ефект. Може би машата донякъде, но пък си е занимавка, а аз нямам нерви, пък и щом казваш, че косата ти е рядка, може би не е добър вариант да я тормозиш допълнително. За такива случаи съм чувала, че студеното къдрене е вариант, но трябва да си намериш наистина добър фризьор, на когото да имаш доверие, че няма да ти опропасти косата. Въобще, хората си мечтаят за идеално права коса, ама не знаят какво е да искаш да и придадеш някаква различна форма и просто да не можеш, защото просто е... права.

Пробвай ако искаш с шампоан за обем, може пък да бухне поне малко, ако все още не си пробвала. Моята лично е гъста и стои като гъба, когато е току-що измита, така че по-скоро избягвам набухващи неща, насочвам се по-скоро към чупките и къдриците, ама и там ефект никакъв. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 06d549f7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   С една толкова дълга коса е трудно да получиш обем. Просто е прекалено тежка.

Моята също е тежка и честно казано получавам обем само след като я изсуша след баня. Трябва да се наведеш надолу и да насочиш сешоара към корените ( не прекалено близо, разбира се ). Така ще имаш обем за няколко часа повече. Може и да пръснеш малко лак. Имаше един на Лореал, който е създаден специално за абитуриентки, който аз ползвах за моя бал. Не ми мръдна косата 2 дена. Така че се интересувай точно какъв беше, че аз не се сещам.

А за омазняването - с шамоан няма да се получи. Има няколко трика като изплакване с ябълков оцет, дюля, сок от алое...

Ето рецептите и надявам се, че съм помогнала :)

2. Ябълков оцет

Това е стара бабина рецепта, но е изключително ефикасна. Изплакването с качествен ябълков оцет действа чудесно на кожата и косата на главата. В половин литър вода сложи една супена лъжица оцет, разбъркай и изплакни косата след основното измиване. Действа като тоник и отнема мазнината и мръсотията.

3. Дюля

Този непретенциозен плод всъщност крие много ценни съставки и освен, че е полезен за здравето има благотворно влияние и върху косата. Справя се чудесно със силното омазняване. Рецептата е простичка – разделяш на две плода, махаш сърцевината, заливаш с вода и кипваш. Топлата отвара се втрива в кожата с масажни движения около половин час преди къпане

9. Сок от алое

Много полезено растение, което крие и бонус за красотата на кожата и косата. Не случайно е използвано масово в козметиката, но може да се поспори до колко присъства наистина в пластмасовите тубички. Затова най-добре си набави истинско алое. Сокът му служи за натривка на скалпа. След половин час изплакни с топла вода или с отвара от коприва или градински чай. Повтаряй процедурата всяка седмица.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 219cf627a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   На такъв тип коса като твоята просто не и седи да е дълга. Скъси я

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ef73e4ad20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам до колко ще ти помогна и то с най-баналното, но моята коса също е редичка пък и тънка... и единственото, което има ефект при мен са ''вафлички'' в корените. Напръскани с лак си стоят цял ден, а вечер връзвам с широка ластика косата си на висока опашка (подчертавам опашка, а не кок или нещо от сорта) и сутринта като я пусна си има задоволителен обем...ако не - пак с пресата :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f6efbf963
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз имам същия проблем, макар и с по-къса коса от твоята. Не зная защо държиш да ти е чак толкова дълга, може би е по-добре да е малко по-къса. За сплескването- и аз съм пробвала ролки, плитки, пяни, лакове- нищо. После започнах да използвам преса само по-близко до корените. Вече около 4 години нямам проблем, косата ми става малко по-сплескана само когато е много мазна, но и тогава е по-добре от колкото иначе. Не ми се изсушава. Правя го 2 пъти в седмицата след като се изкъпя, ако се забавя малко повече не става много добре. На косата си не слагам нищо, преди слагах овлажняваш крем, но няма кой знае какъв ефект. Шампоаните е хубаво да се сменят, за сега съм с wash & go herbal и съм доволна. Краищата трябва да се подрязват, това е най-доброто, което може да се направи с тях. Веднага след това косата живва. От всичко, което съм правила единствените неща, които имат ефект са ножицата(образно казано) и пресата.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0ff1506616
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз мога да ти кажа тайната-направи я на етажи

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1191535931
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък цял живот се чудя как да се оттърва от обема си. Моята е естествена, чуплива и всеки косъм се бори за независимост.

Забелязала съм, че най-голям обем получавам с шампоаните "Head & Shoulders" и "Wash & Go". Освен това мога да те посъветвам като излезеш от банята и си увиеш хавлия около косата, да стоиш малко повече време с "чалмата" на главата. Не мога да ти кажа колко време, ти ще си прецениш.

Друго, което мисля, че ще проработи, е да я скъсиш малко. Ако имаш възможност, избери студио, където подстригват с гореща ножица. Не прекалявай със стелизиращите продукти. Слагай кристали или я пръскай със спрей за обем. Избягвай да я третираш с пресата с вафлички, изсушава и изтощава косата.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 578c3c5206
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Тривитаминол - прочети в интернет за какво става въпрос.

Лоша

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9d99f4427f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   За това, че косата ти е мазна.... и мята беше такава, но единственото решение е да я миеш всеки ден или ако не, през ден! Колкото по-рядко я миеш, толкова по мазна става :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3e58433b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вече са ти казали в някой от предишните коментари - Направи я на етажи!
Моята коса е същата - права, тънка, сплескана, дълга почти до кръста. Подстригвам я на етажи, като най-късия етаж е малко под нивото на ушите. Надолу още 2 етажа примерно. Така се получава обем, защото горните пластове са леки, създават обем и косата по-бавно се омазнява. А и изглежда много по-гъста отколкото е в действителност!
Краищата си ги подстригвам сама, всъщност и етажите вече, защото фризьорите на които съм била, май не ги бива да правят етажи на права коса. Или правят 2 пласта, горния 1-2 см. по-къс от долния!? !?

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d3f238beac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз съм с права коса до задника - обем нулев! То и няма как - права е, дълга е, тежи и опъва. Отказала съм се да опитвам, единственият начин е преса в корените, но това гори доста косата и за това прибягвам до този трик мноооого рядко.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a52c5aa568
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята коса е на средно големи къдрици, адски гъста и до дупето. Проблемът ми е подобен- много сухи краища и много мазни корени. Мия я на два дена, постригвам я два пъти годишно, но е толкова тежка, че нито топиране, нито нищо помага. След половин час всичко е отишло по дяволите и крайчетата ми стърчат, а в корените е като гелосана. На скоро си купих шампоан с кератин, смених посоката на пътя си и запомнах да спя с висока опашка и днес, след два месеца, вече имам около три сантиметра обем в корените, което е много, без да използвам нищо, освен шампоан. :3

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d2b0445166
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз имам същия проблем мила. Пробвала съм какво ли не. Била съм с какви ли не прически, но уви. Колкото по-малко си турмозиш косата с лакове, маши и т. н. по-добре за теб. Намери подходящия шамплан за твоя тип коса и използвай само него. Колкото по-често сменяш шамплана си толкова по-често се омазнява косата ти. Един път в седмица можеш да си правиш маска с тривитаминол. Мои приятелки използват тривитаминол и са много доволни от него. Аз също си купих тривитаминол, но съм го ползвала само веднъж за това не мога да ти кажа дали действа, но се надявам на добър ефект. Определено няма да ти стане гъста и обемиста косата, но си струва да опиташ, поне да я заздравиш. Прави си различни прически - например различни видове плитки (риба кос, плитка на една страна и т. н. ). Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1ea9648954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами подстрижи я на леки етажи и я поскъси - няма как, ако е до кръста, да е обемна, освен ако не е страшно гъста.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 81518ef905
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   За омазняването - може би косата ти е толкова зацапана, че и къпането не и помага, а омазняването си води до сплескване.. Натроши 30-40 таблетки витамин Ц и ги смеси с по-обикновен шампоан и го нанеси на суха коса, постои 15-20 мин. и отмий с вода без да добавяш още шампоан :) Поне след това чувствам косата си много чиста и с повече обем, защото не са мръсни корените :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker