Трябва да сваля още 15 кг. до лятото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Трябва да сваля още 15 кг. до лятото
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2868 пъти
Здравейте, от доста време се боря с килограмите. От началото на годината свалих около 11 кг., чрез различни диети, най вече '' Японско чудо''. Сега съм 74кг. и ми трябват още около 15кг. до юли, за да изглеждам добре лятото. Сега започнах една диета за 6 дни.

Не разчитам само на диети, ежедневно правя по около 40 минутни упражнение, ходя много, 2 пъти в седмицата тичам.

Въпросът ми е - какво бихте ми препоръчали за сваляне на останалите килограми, понеже вече не мога да правя '' Японско чудо'', защото няма да има ефект??

Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: ccc3cfaaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравления за постигнатото, но според мен трябва да намалиш темпото - рискуваш йо-йо ефект!

Трябва ДЪЛГОСРОЧНО да промениш начина си на хранене и на живот. Добре е, че се движиш - това ще ти помогне да не напълнееш, но за по-нататачни успехи ти трябва интензивен спорт.

Съветвам те действително да ходиш на фитнес поне 3 пъти по мин. 1. 5 ч. в седмицата. Така ще изразходваш калории, ще засилиш метаболизма.

Храни се 2-3 пъти на ден здравословно. Междинни хранения само с плодове и зеленчуци.

Постави си постижими цели - за мен 5-7 кг. са максимума, които ще успееш. Ще става все по-трудно, защото намалява свръхтеглото.

Спокойно, не ти трябва манекенска фигура до лятото (не си ни споделила височината си), просто продължи плавно да отслабваш и ЗАДЪРЖИ постигнатото. Чакат те много лета, но нищо няма да постигнеш, ако сега удърно отслабнеш, а догодина загубеното тегло се е върнало двойно...

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 535a4c3326
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам каква диета правиш, но ако ядеш много плодове и пиеш чай ще засилиш прочистването /детоксикацията/, което осигурява лимфен дренаж (махат се отоци и т. н) и така се подпомага горенето на тлъстините.
В никой случай не се лишавай от мазнини, особено орехи, яйца, студено пресовани масла, мазна риба - ей такива полезни неща, които са важни за метаболизма като цяло. Без тях няма отслабване.

Единствено -
НИКАКВИ ИЗКУСТВЕНИ НАПИТКИ! Цяла лекция има на тази тема - от нищо друго не се пълнее така.
ДОСТАТЪЧНО СЪН - нощем, на съвсем тъмно.

Та както казах - не бъди крайна, не се чувствай лишена от нищо, просто наблягай на чая от коприва и зеления чай... Ааа, да не забравяш и зелените зеленчуци! - пък останалото както ти дойде, ще видиш, страхотен ефект има.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 676a616aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спортувайте бе хора, спортувайте! Не да виснете в някоя фитнес зала и да дишате потта на околните. Излезте навън - в парка. Тичайте. Не да се изморявате, а просто да ггорите енергия. И не диети, а просто намаляване на нещата, от които се пълнее - хляб и месо. Яжте от тях по-малко от обичайното. Сега е и сезона на салатите. Яжте леки храни и спортувайте - тичане, коремни преси у дома, танци (пускате музика и си танцувате вкъщи - развихрено, никой не ви гледа, дерзайте). Ходете пеша. Аз нямам килограми за сваляне, но цял живот обичам да ходя пеша. До работата ми ходя с трамвай, защото е невъзможно да стигна пеша, но правя следното: вместо пред блока, аз ходя до по-следващата спирка на трамвая и слизам 2 спирки преди работата и така ходя пеша. Какви са тия японски и уругвайски чудеса? Един лек спорт и подходяща храна оправят нещата.
Ж26

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 08646eb047
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съвет : И аз съм така... Сега съм 65кг и трябва да сваля 10 до юли месец... до краят на май месец ще карам по 35 минути колело и ежедневно ще правя по 100 коремни преси и 50 клякания (кляканията с почивка а пресите не) и преди съм го правил и съм бях отслабнал за 1 месец с 6кг... но избягвай най-вече сладкото... от училище не си купувай газирано, тостери и всякакви вафли, шоколади и други... купувай си плодове.. пий много вода и следвай упражненията които ти казвам! Късмет

ПП. Аз съм на 13 годни, момче и съм висок 1. 57-8

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 61ee334263
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Е аз трябва да сваля 40 ама не ми пука и не се мъча с диети.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 09a69be62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   само на плодове и зеленчуци !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e7e9860a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извинявай, но... какво толкова има през лятото, че искаш да си слаба за тогава? Аз си мислех, че човек трябва да се чувства добре всеки ден, а не примерно... ще се изкъпя за Димитровден, ще си купя нова чанта за 15-ти Септемвери или тем подобни...
Един нормален човек не трябва да се изпуска чак до толкова...
Просто се храни правилно и няма да имаш проблеми...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f46e48b54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей!! :) Аз съм момиче на 16 години и имам същия проблем като теб. 75 килограма съм.. но съм на диета и свалих 5 килограма. В момента съм 70. Ям само белтъци : сирене, кашкавал, яйца, кисело мляко, месо.. :) също така спортувам. Всеки ден тичам :) и има видим ефект :) ограничавай се със сладките неща и тестото :) и повярвай че ще има ефект :) УСПЕХ!! :))

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3b13d8e1c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тръгнала си в грешна посока, според мен. 15 килограма за 4 месеца са много по принцип, а като се има в предвид и че вече си се лишила от 11... Много бързаш и си завила в грешната посока!

Кой каквото иска да ти казва за диетите, според мен не са особено добър метод. Да, отслабва се - от личен опит ти го казвам! Само че след това пак се надебелява, дори и да продължиш да спазваш известни правила на хранене и движение.
За да те убедя давам личния си опит за пример: На 17 години тежах 80 кг и стигнах до извода, че те ми пречат на самочувствието, нормално - висока съм едва 163 см. За една година на различни диети (спомням си 90-дневната, японското чудо и някаква на Байкова, Байнова или нещо подобно, но имаше и други) плюс малко (минимално) спорт свалих 32 кг. Още си спомням колко щастлива бях тогава, много си се радвах.

Дойде завършването и покрай бала, последвалите изпити, прием в университет и лятото - възвърнах в рамките на 3-4 месеца 10-15 кг. Качването на килограми продължи плавно в следващите 2 години (е, д/г, не се ангажирам с точност). Бях 75 кг.
Почнах пак диети, този път обаче постъпих още по-неблагоразумно като се подложих на възможно най-големи лишения в продължение на месеци. Върнах се на 50 кг, бях доволна. Този път не започнах да се лакомея след свалянето на теглото. Не ядях хляб, вегетарианка станах някъде през периода на диетите, нищо тестяно не попадаше в стомаха ми. Наблягах на зеленчуци и плодове, яйца и сирене, понякога кашкавал, рядко ориз... Ходех на фитнес два пъти в седмицата, всеки ден правех коремни и лицеви, бягане на място, клякания, временно съм посещавала курсове по Пилатес, Каланетика, йога и карате (по различно време).

Въпреки усилията ми да не възвърна теглото си, това се случи. Този път станах 73 кг. Не знам как и защо при положение старанието, което положих, но се случи. И това е важното.
От вече 3-4 години поддържам тегло 57 килограма. Доволна съм от външността си. Но как стана? Ям всичко без месо (просто не обичам, не е с друга цел). Спазвам съвсем нормален режим - пия си кафе, редовно хапвам плодове и зеленчуци, избягвам пърженото, но се случва да ям, хапвам си шоколад и други вкусотийки... Като цяло се съобразявам с количеството на храната, но не и кой знае колко с вида й. Яде ли ми се нещо, взимам си и не мисля за това колко калории е, няма ли да надебелея... Редовно ходя на ориенталски танци (доставят ми удоволствие), ходя винаги пеш из града, независимо от времето след вечеря излизам на разходка, ходя на фитнес 2-3 пъти в седмицата, бягам в парка всяка сутрин преди работа и... е това!

С този "режим", в който не се ограничавам никак, съм свалила 15 килограма в рамките на около 1-2 години. Да, не е рязко смъкване на теглото, но е дълготрайно! А и ако съм на почивка, например, танците и фитнеса отпадат задължително - е, не напълнявам за периода без тях. Просто е необходимо търпение, не пришпорвай организма си и не се коси за калории, не ги смятай, нито следи строг режим. Закуска, обяд, вечеря - задължително! Ако имаш нужда от междинки, направи си ги. Яж каквото искаш, но без да прекаляваш в количеството и извършвай колкото можеш физическа дейност без да се преуморяваш. Според мен отслабването не бива да ти бъде само и единствено цел, няма лошо процесът да ти носи и удоволствие!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker