Въпрос за фон дьо тен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Въпрос за фон дьо тен
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 10700 пъти
Здравейте! На 18 години съм и за първи път имам фон дьо тен. Пише, че е дълготраен, водоустойчив, за всякакъв тип кожа, съдържа витамин Е, Колаген и минерали във формата на UV-филтъра. Марката е германска - "IMPALA".

Според вас фондьотенът вреди ли на кожата? Това истина ли е или мит? А този, който имам добър ли е? Някакви проблеми с него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 50ef65eeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ще си слагаш фон дьо тен и тем подобни, гледай поне да са качествени! А Impala определено не са такива! Нищо, че ще се изръсиш малко повече пари, вземи си нещо по-добро, за да не уврежда и изхабява кожата ти, а напротив - да я предпазва от всичката мръсотия в града. :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 04927f4f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купи си на мейбълин около 10 лева е вече са намалени.. ползвам го от доста време и съм доволна, но не взимай този 24-часовия :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 68e0625b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   даже е полезен.. преди да започна да ползвам фнд от мръсотията лицето ми се обриваше нон стоп.. сега вече ми действа предпазно и съм много доволна.. когато започнах първия ми беше на импала за първи фнд бях доволна сега пробвам на различни марки за да открия най-подходящия.. разбира се гледай да нанасяш хидратиращ крем преди фнд и да си избрала подходящия цвят за теб.. един тон по тъмен от цвета на лицето ти..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b8ef9670c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Фондьотенът запушва порите и заради това често се появяват пъпки и дрuги подобни.
Щом става въпрос за лице, винаги гледай да купуваш нещо качествено. Impala е май най-купувания продукт, но със сигурност не е най-качествения. По-добре дай малко повече пари, но поне ще си сигурна, че е нещо качествено.
Аз мога да ти препоръчам една марка, но е сравнително по-скъпа от Impala.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f662710e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не не вреди на кожата, ако е внимателно избран и съответства на типа кожа. Аз лично не харесвам този фон дьо тен на Импала - страшно е мазен и тежък, запушваше ми порите. Всяка кожа е различна, разбира се. На мен не ми се отразяваше добре, но пък една приятелка се кълнеше, че това е най-хубавия фон дьо тен. Поноси го известно време, виж как ще ти се отрази. Но според мен е най-добре да инвестираш в малко по-скъп и качествен продукт. Успех!
xperia

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4c54327e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравей! Impala са възможно най-големите боклуци! Аз ти препоръчвам нещо на Loreal - True Match или Lumi Magique. Цената е около 20лв. В момента аз ползвам Collistar и съм страшно доволна, но са доста скъпи. Препоръчвам ти заедно с фон дьо тена да си вземеш и основа за грим и някакъв хубав продукт за почистване на лицето(ако нямаш разбира се), който да освежава и тонизира кожата. Внимавай и при избора на цвят за фон дьо тена - нека е най-близкият до тена на кожата ти :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f9fe6dd051
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се, че вреди, а и не стои добре, ако цветът му е по-тъмен, а кожата ти е светла. Запушва порите на кожата и така тя не може да диша. Имало е случаи на момичетата да им се появяват пъпки и други кожни дефекти точно поради запушването на порите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 72814a4e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Фон дю тен-ите по принцип не са много полезни защото запушват порите. Лекари казват, че не е добре да се слага, но аз продължавам, защото имам по някоя друга пъпка. Ако при теб не е така, защо трябва да слагаш?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 412d6eb518
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Автор :

Аз също знам, че запушват порите и не са полезни за кожата :) Както казвам, на 18 години съм и за първи път си купих фон дьо тен. Разбира се, няма да го използвам нон-стоп.
По принцип не ми излизат много пъпки. Но когато се появи някоя голяма на видимо място, се депресирам и кисна вкъщи :) Та, ще го използвам само в такива крайни случаи, а дано да нямам проблеми.
Специално този, който имам е "за всякакъв тип кожа", но виждам колко лоша слава има от коментарите и се притеснявам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ef199fde2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лошо е да се запушват порите, но в големите градове това до голяма степен действа предпазно. Най-важното е преди да си слагаш каквото и да е да си измиеш лицето или да използваш продукт за почистване на лицето, ако го правиш трудно ще ти навреди на кожата щом е качествено ( не, не използвам фон дьо тен и не знам марки, но гледам нагоре са ти написали-довери им се). Та философията ми е, че преди да си запушиш порите за около 12 часа да го сложим трябва да се опиташ да ги изчистиш, след това няма как да вреди ( защото 21 век слагат доста витамини и т. н. простотии).
Зу-За

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d9be7e8c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   ФДТ не се избира просто ей-така. Избягвай продукти, на които е отбелязано - за всеки тип, това е невъзможно. Спрямо типа кожа си вземи ФДТ от по-висок клас козметика - Манхатън - има младежка серия за проблемна кожа, Буржоа - новият био е добър, Лореал, Римел, Макс Фактор. Ако имаш по-голяма възможност си вземи от аптека на Виши, Авен, Ла Рош.
Преди нанасянето му използвай база за лице.

от опит

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 946fc18831
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз си купувам фон дьо тен на Classics (не е известна марка явно) той е по-течен, има витамин Е и екстракт от какао. Търсила съм го на много места след като си го взех първия път, но го намерих само в 1 магазин и продължавам да си го взимам от там. Струва към 8 лева, но пък съм много доволна. Смесвам го с крем за лице преди нанасяне... седи по-естествено и не изглежда напластено, пък и се пести самия фон дьо тен. 1 тубичка 35ml я ползвам към 3-4 месеца. Не се размазва, но и се мие лесно - с вода и сапун. От София съм и в известна степен наистина действа повече като маска и предпазва от всичката мръсотия из града. Имала съм и периоди в който не съм го ползвала... кожата ми става ужасна и след 1 намазване със смеската крем - фон дьо тен е значително по-добре.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f46aff917
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   MAX FACTOR N 1

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0847b9a0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ж30:
Майка ми е на 70 г. НИКОГА през живота си не е ползвала никакви козметични продукти... Който я погледне, не й дава повече от 40 г. Защо ли?! :))
Аз водя счетоводството на няколко големи козметични фирми. Собствениците им са работили в някогашния завод "А... (модератор - това се приема като реклама) - технолози, администратори и т.н. Наясно са какво има във всеки един продукт, който продават. Препоръчвам ти да не ползваш нищо друго за лице, освен:
* за красота - сенки, молив и червило. Не са много здравословни за кожата, но все пак са НАЙ-малкото зло... Всичко друго УНИЩОЖАВА кожата. За съжаление, го установяваме след МНОГО години.
* всякакви маски, фон дьо тени и т.н. са пълен бълвоч...
* вместо крем - ползвай много малко количество бадемово масло. Знаеш ли, че то е най-близко по състав до хидратираната кожа и РЕГУЛИРА мазнината на кожата. т.е. Мазната кожа не става по-мазна и премахва акнета и т.н. Същото масло се ползва и за ръцете, ноктите и цялото тяло. Същото може да се замени с розово масло от време на време. Тези масла могат да се нанасят и в зоната около очите и деколтето.
* кремовете и всички други видове средства са пълни с боклуци, които буквално пристрастяват кожата, за да се ползват.

* за почистване на кожата ползвай само висококачествени препарати + охладен чай от лайка. Най-добре е да ползваш само чая и евентуално 1 път седмично - миещото средство.
* за косата - само скъпи и уж висококачествени шампоани. Иситната е, че по състав са почти еднакви, но в евитините слагат пенител за веро, вместо за шампоан. Той е 4 пъти по-скъп. В боите за коса, често се поставя пигмент за индустриални кожи. Това буквално отравя не само косата, а целия Ви организъм. Защо не - 10 пъти по-евтин е от оригиналния пигмент за коси... И после следва тема: "Защо косата ми капе?"
* Балсамите, маските, фиксаторите и т.н. са пълна измамна химия...

Разберете, всичко е пълна химия... ХИМИЯ, създадена за легален обир... Вносните продукти се търкалят в такива мръсни складове и толкова дълго време. Тук, в Свободните зони им лепят фалшиви етикети и срокове за годност... Прехвалените "Ейвън" и "Орифлейм" са под всякаква критика. Задавалили ли сте си въпросът, защо представителите им си купуват само сапуни и парфюми за себе си?! - Такива алергии причиняват, че няма спасение от тях... ЛУДНИЦА!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3bbe4fa980
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   По - добре не си слагай какъвто и да е. Ползвах Импала около няколко месеца, след това друг и сега кожата ми е ужасна!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4a9dd1550a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз за пръв път си взех Импала преди седмица, защото в момента съм с по-ограничен бюджет. Не мога да кажа, че е нещо особено, но като за парите, които струва не е чак толкова лош. Според мен за да не "вреди" фон дьо тена трябва да се полагат грижи за кожата преди нанасянето му и след отстраняването. Аз винаги си слагам хидратантен крем за моя тип кожа. А фон дьо тена първо почиствам с тоалетно мляко и след това с някакъв продукт за измиване на лице.
Иначе най-хубавия фон дьо тен (от средния ценови клас), който съм ползвала е на Ревлон Color stay. Струва 17-20 лв. Кожата ми е просто страхотна с него, лек е и същевременно покривен. Ползвала съм и на Макс фактор Long lasting, но той е с по-сух завършек и на мен лично това не ми допада, иначе е покривен. От фон дьо тените на Лореал съм ползвала 2-3 различни и нито един не ми хареса. Като цяло не съм доволна от декоративната козметика на Лореал. За мен Ревлон е номер 1- и фон дьо тените са страхотни, взимала съм си коректори, сенки, червила... нямало е продукт, от който да не съм доволна.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4fff05ec8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз пък използвам този на Импала и съм много доволна ( фдт номер 1 съм ) ;д... Имам много бяла кожа фон дьо тена е същия цвят като кожата ми.. Има добро покритие ( но не е тежко ).. Използвам Импала от година и половина и не см се и замисляла да използвам друг фдт.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 91a82c8821
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз съм ЗА Импала.
Иначе какви ли не скъпи боклуци съм купувала - някакви, които стават на петна, мазни или сухи като тебешир, пpосто отвpатително!
А Импала се слива с кожата най-естествено. Говоpя зa Импала нюанс 3.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 91a82c8821
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   А, да добавя за Импала - ползвам го поне от 10 години, имало е моменти, в които в продължителни периоди съм го нанасяла ежедневно, неколкократно.
И въпреки това, наближавам 40 г., а нямам бръчки. Може да са намесени други фактори, но този фон дьо тен определено не вреди.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 047fac0d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Здравей мила,
Щом не го ползваш толкова често аз искрено те съветвам да инвестираш във качествен продукт. Аз самата ползвам тъй като съм с проблемна кожа (вече не чак толкова зле, но все пак) и на всичкото отгоре много бяла... Ползвам от 9-10 клас някъде а сега съм на 21. Този на Импала изобщо не е хубав, има тежка текстура и определено запушва порите и не го препоръчвам. По скоро избери някой с по-лека консистенция. Аз ползвам на Bourjois Healthy Mix който е много лек като текстура, много естествени цветове (смисъл лицето ти не става като маска) и мирише супер приятно и не вреди на кожата :) След толкова търсене сменяне на марки опити... все пак от доста години ползвам и то всеки ден това е което мога да ти предложа :)

И още един съвет, по добре отиди в магазин и ги помоли да ти дадът мостри които да изпробваш вкъщи на дневна светлина, защото тази в магазина е различна... и го сложи под челюста към вратът... а не на ръката където обикновенно се проверява защото кожата е различна.

С правилния фон дьо тен не само няма да навредиш на кожата а дори ще я предпазиш от вредните влияния на околната среда! :) ^^

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1bb5a7a952
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   И аз ползвам IMPALA фон дьо тен и съм супер доволна, много е добър за зимата, понеже не дава на кожата да се исушава от студения вятар.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 58a4549f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не, не вреди, ако фон дьо тена е качествен и цвета му е съобразен с този на твоята кожа и нейния тип :).

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6796a5f7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Начетох се на тъпотии. Разбира се че има фдт които са некомедогенни, т. е. не запушват порите, както и такива които се грижат за кожата и няма даже нужда от дн. крем или мосторайзър. ла прерие препоръчвам като марка, и сисли също но са мн скъпи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f1c404df07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Хвърляй този фон дьо тен. Ползвала съм го като малка 16-17 ужас, запуши ми порите На лицето, появиха се акне, черни точки, махай го ти казвам ще съжаляваш,ще ти съсипе Кожата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker