Моята история - ям и повръщам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Моята история - ям и повръщам
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 8017 пъти
Здравейте искам да споделя с някого... от 8 март започнах диета.. отслабнах доста кг тежах 55.. и стигнах до фаталните 42 кг.. както и да е харесвах си тялото когато бях 42 кг.. изведнъж спрях диетата и започнах да се тъпча до преяждане и след това веднага повръщах.. вече в продължение на два месеца преяждам и след това повръщам и не мога да спра... и не мога да разбера защо надебелях отново сега тежа 50 кг.. просто исках да споделя с някого защото се страхувам да кажа на някои близък..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: d8dfdc5e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Авторке, имаш булимия. Говори с родителите си. Най-вероятно имаш и някакъв гастрит заради гладуването, но това ще се оправи. Психическата ти зависимост от ядене/повръщане е по-страшното.
Съветвам те да спреш с диетите, но да продължиш със здравословното хранене. Направи си режим - три пъти хранене, но умерено и здравословно - месо, плодове, зеленчуци, кисело мляко, умерено сладко, умерено хляб, но не се лишавай от варени картофи, ориз. Яж готвеното у дома, но ако има пържено и мазно, направи си сама някакъв сандвич.

ЗАПИШИ СЕ НА СПОРТ, НА ФИТНЕС. Отделените хормони на щастието ще ти помогнат да се харесваш. Тялото ти ще се стегне, ще изглеждаш добре.
Ако не предприемеш нещо рискуваш да си съсипеш живота.
От повръщането ще загубиш зъбите си. (стомашните сокове са като сярна киселина, а зъбите са от калции - потопи едно яйце в лимонов сок и гледай какво става - това става и със зъбите ти).

По принцип си направила голяма глупост с подобно рязко отслабване. Освен ако не си 150-155 см. висока, теглото ти е под нормата.
Имаш страшни проблеми, но са психологически. Търси специализирана помощ, ако до началото на учебната година не се оправиш

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 73f195fcba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Твоята история се нарича булимия. Необходим ти е психиатър, ако желаеш да се излекуваш, разбира се...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 34800bc298
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лелеее аз имах същия проблем-започнах диета когато тежах 57кг, за отрицателно време станах 42също като теб. Бях мн зле, припадах виеше ми се свят непрекъснато, ноооо си се харесвах. По едно време ми дойде акъла и започнах да се храня-не, по точно да се тъпча-наваксах за цялото време, в което не ядех. За същото малко време качих мн кг и сега съм 64-не се усетих кога напълнях толкова! И не се понасям-да трябва спорт... но аз нямам време и това не е оправдание. Не може да работиш от пон до събота от сутрин до вечер и да мислиш за спорт. Сега не се понясям, нямам време за спорт... и се чудя как да започна поредната диета, която знам как ще свърши не си взех поука.
Така че ако не искаш да си като мен-започвай с фитнеса :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 34800bc298
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   иМА разлика, повръщаш защото така те кара отвътре или сама го предизвикваш. Ако не го предизвикваш-спешно отиди на лекар, болна си!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2ffb22125f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за съветите ви, поразрових се във интернет и прочетох много за тази болест и явно наистина страдам от нея.. вашите коментари ме накараха да се замисля над това какво върша, всеки път си казвам че го правя за последен път, но некак си нещо ме кара да го направя отново. Не знам дали ще успея да се справя сама но ще се опитам от днес наистина започнах да се замислим че това което правя никак не е нормално. Силно се надявам да успея да се справя с този наистина сериозен проблем!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8e2c428658
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   скъпа Авторке, преди 2 години и аз страдах от Булимия. Нека ти кажа нещо за нея ако не отидеш на лекар няма отърване. И защо се тъпчеш до преяждане? нормално е да качиш килограми тъй като съдя от това което си написала. Сподели ми на каква диета си се подложила? Значи 1-вото нещо което ще трябва да се подложиш е да почнеш да мислиш различно. Като, че си хубава и в 50 и в 60 килограма без значение колко тежиш. Не се тъпчи до преяждане. Това е нормално след като си подлагала организма си на диета с малко храна... за да отслабнеш спортувай!!! Не се тъпчи яж малко но често и като казвам малко казвам нормално!!!! Отиди на лекар. Аз страдах от булимия по простата причина че аз спортувах твърде много. Тренирам баскетбол и имахме много състезания а аз съм вегетарианка и бързо свалям килограми. А диетата е?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 6800722766
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Проблемът ти е сравнително от скоро и все още имаш шанс да се оправиш напълно, защото все още не си вкоренила вредния навик и тялото ти помни нормалния си ритъм. Никога не забравяй, че от тази коварна болет умирам млади момичета като теб и тя е много много опасна, ако се оставиш да те пребори! Искаш да отслабнеш - добре, но това не е равносилно на глад и лишения, особено ако си тийнейджър. Трябва да обърнеш внимание на качеството на храната, която поемаш, да е полезна, да не е твърде калорична, защото в тези горещини това е ненужно, да е в умерени количества (порция колкото шепата ти) и да я приемаш по-често (4-5 и пъти на ден). Ако вече си разстроила стомаха си и ти се повдига от всичко започни с бяла диета за 2-3 дена: обикновени бисквити, сухари, сирене, кашкавал, ябълки, обикновено кисело мляко и билкови чайчета, за да успокоиш стомаха си. Можеш да включиш и някой пробиотик, попитай в някоя аптека. Не ти пиша количества за храната. Като огладнееш просто похапваш от нещо докато се заситиш. Това е лека и лесно смилаема храна, няма да ти тежи от нея. Като започне да ти се прияжда и друго, включи и по-разнообразна храна. Гледай да е по-малко обработена: салатки, таратор, печива, варира, зеленчуци, плодчета, леки, летни ястия... Започни спорт, наспивай се хубаво и си създавай положителни емоции. Гледай хубави, филми, чети книжки, излизай с приятели. Имаш шанс да се оправиш, ако проявиш воля. Стискам ти палци!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d7dfe522c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен не си булимичка. Пишеш "започнах да се тъпча до преяждане" опитай да ядеш по-малко. Стомахът ти се е свил и ако преди си изяждала х 4 филии на ядене, сега и 2 ще те заситят. И аз като теб свалих много кг, но с движение и хранене колкото да си заситя стомаха, не лакомията. Ако преди съм изяждала 2 купи манджа 2 филии пълнозърнест хляб, то сега след 1 купа и филия аз съм сита и ако река да хапна още малко манджа и бягам над мивката. Не защото съм болна, а защото нямам място вече и поетата храна не може да се преработи.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 74c5270cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Яж малко и по-често! И спри с диетите завинаги! Харесвай се такава, не си причинявай болести! Занимавай се с нещо, което да ти отклонява вниманието от храната! Тоест-храната да не е самоцел.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 526ece038d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   до 7
Много сте ми странни вегетарианците, защо не ядете месо, като човека си е създаден хищник. Вие по този начин не помагате на природата, а се гаврите с нея.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8e2c428658
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 11.
Значи нека ти кажа че 1-во това е личен избор и 2-ро хората не са ХИЩНИЦИ както ни наричаш ти! Ако бяхме такива щяхме да имаме зъби като на котките, кучета и други хищници. Ние хората сме всеядни. Ако някога си си поглеждал/а зъбите виш че са затъпени за да можеш да стриваш храната( зеленчуци, плодове т. н. ) И къде е гаврата??
Ти знаеш ли, че от белтъчините се получават сополи, гурли, ушна кал и тем подобни.
чувал/а ли си за хранителна верига - Растение > животно > човек? В който живееш?? Това животно яде растения за да е здраво и ти като свариш, опечеш и т. н. това месо и като се изгубят и малкото полезни вещества кво правиш? Месото ти се смила за 4 часа и ти като си сложиш още нещо в стомаха започва ферментация ( отделят се газове, киселини и прочие) А също така знаеш ли че от суровата прясна храна която повечето не консумират има всичко необходимо което ти трябва всички витамини и минерали - без мазнини. Аз живея здравословно и спортувам, не пуша а ти за сметка на това сигурно мазничкото си го обичаш :) Хайде лека вечер, необразован/а г-н/ г-жичке :) дано си се образовал/а малко :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2deb13b2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11
Първо, не знам какво общо има вегетарианството с това дали пушиш, пиеш и спортувааш.

Второ да обичам мазничко но рядко ям и все пак и аз спорувам, не пуша, рядко пия и имам хубаво тяло.

Трето това дали съм обвързан няма значение и не знам от къде си направи тоя извод.

Четвърто имаме едни зъбчета, острички, викат им кучешки, ти може да ги ползваш за да хрупаш моркови, но са там, за да може човек да къса месото.

Пето последно, бялото месо дали е вредно или рибата, а и ако хапваш не много често и свинско, телешко... дори е полезно. Все пак ако е толко вредно, дай да откажем и лъва да не яде месо, виж колко трева има по полето, а той наглия яде други животни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2deb13b2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 13 коментара е до 12

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8e2c428658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   до 13.

И ти сигурно имаш зъби като на лъва нали ;)
и ти наистина не си запознат с нищо. Даваш ми примери които са напълно грешни. ти си човек не лъв и не си хищник да те светна. ХИЩНИКА яде сурово месо - има изключително остри зъби, е радвам се че имаш зъби като на лъв хаха :) Рибата е полезна стимулира мозъка, но също така Гинко Билобата го прави :) Белтъчини могат да се набавят от СОЯ :) Прочети малко в интернет. Купи си книги и се образовай.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8e2c428658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   до 13. И къде видя че съм споменала дали си обвързан/а или не... леле боже деца деца

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: bbabc27a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Месото е мн полезно едно е да не ядеш друто е да се тъпчеш!!! Всеки трябва да похапва поне малко варено или печено! Който иска хубава фигура, но обича месото не яжте много пържено и печено!! Донякъде всички тук са прави, хората са всеядни нямат остри като бръснач зъби, а затъпени и два по - острички! Хубаво е да хапваш умерено или повечко плодове и зеленчуци, много са полезни и доста вкусни повечето. Ако ядете мн шоколад яжте от черния и не много, от него най - малко се пълнее! Хубаво е да се пие по една чаша прясно мляко или да се яде кисело мляко. Спортуването е крайно полезно и необходимо за хората. Играйте пинг - понг полезен е за движението на тялото. Фитнес за отслабване. Футболът за мен е най - добрия спорт за подпомагане на движенията и като класа.


Ж11

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker