Винаги съм била дебела... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Винаги съм била дебела...
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 3933 пъти
Така...не знам откъде да започна. Нека бъде така. Винаги съм била дебела. Не просто пълничка, а ДЕБЕЛА. Признавам си го - генетично ми е. Също така съм и от хората, които когато са тъжни или им е тъпо ядът каквото им попадне. Сама съм си виновна донякъде - знам. Преди 4-5 години направих диетата на Дюкан за 4 месеца и свалих около 20 кг. Но се изморих и почнах пак да ям и сега след тези 3-4 години уви си върнах двойно килограмите... Отчаяна съм вече.

Преди 5 дни я започнах отново, но понеже всеки втори познат и по форуми и къде ли не повтаря, че е много опасна тази диета на Дюкан, макар че при първия ми опит беше сполучлива реших да ям и плодове отвреме на време. Вярно, че не е съвсем по Дюкан, но знам ли...

Въпроса ми е вие дали сте правили диетата му и какви са вашите отзиви от нея? Опасна ли е според вас и защо? Също така колко кг сте свалили и за колко време. Иначе като обобщение за себе си ще кажа, че имам към 40-50 излишни килограма...Срамно, но факт.

Друг мой МНОГО голям проблем, който ме депресира цял живот. ГЪРДИТЕ....Откакто се помня (откакто почнаха да растат с две думи) те са БЕЗУМНО увиснали. Признавам си - това са най-гразните гърди, които съм виждала, а за мой ужас те са МОИ ;(((( Не знам какво да правя. Толкова са увиснали... преди опитах с малко спорт но няма ефект, а сега положението е катастрофално. Много ме е страх, че след диетата наистина както се казва ще са ми съмсем до пъпа. МОЛЯ ВИ ако знаете или изобщо има някакъв метод за стягане, пък макар и минимален кажете го. С кремове не става. Това е увиснала кожа... Със спорт - кои конкретни упражения биха могли да помогнат - вече не знам.

И по-лошото е, че вече съм си на възраст... Отдавна не съм тийн. Моля ви за помощ. Каквито и да е работи за стягане но НАИСТИНА ЕФИКАСНИ ще са ми от полза или поне вашето мнение. Представете си, че сте млади все пак а вместо хубави и стегнати гърдички имате два увиснали чорапа... и това още от 12-13 годишна ;( Толкова съм тъжна........

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7adbe5686f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки с недостатъците си. Слаба съм, но кривозъба! Да умирам ли? Айде, да бягат "перфектните"! Започни да се харесваш! :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d7b165f2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Двата чорапа се оправят при пластичен, но след отслабването. Надали яденето ти е проблема по скоро липсата на движение. Колко ядеш като количество за ден?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 18f6030141
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Милата! Много ме е жал за теб, защото вярвам, че ти е много трудно. Надявам се, че мога да помогна.

1-во ДИЕТАТА НА ДЮКЯН Е МНОГО ВРЕДНА
Причината е проста - много е бедна на въглехидрати, а те са храната на мозъка и той почва да дава фалшиви сигнали на тялото, страдаш от главоболие, отпадналост, депресии.
Друг проблем (по-големият) - диетата на Дюкян е много богата на животински белтъчини и мазнини. Това по принцип не е вредно, но когато се храниш само така, много се натоварват бъбреците и черния дроб. Тялото губи преди всичко ВОДА!!!
На това се дължи и бързото отслабване и добрите резултати (уж), но няма човек, който трайно да е отслабнал така, има хора, които стават инвалиди - отказват им и двата бъбрека, имат нужда от чернодробна трансплантация. Забрави за Дюкян, особено след като той самият умира в резултат на диетата си!!!

Друг мит, в които трябва да спреш да вярваш е, че си генетично обречена, натоварена и т. н. да си дебела. НЕ Е ТАКА. Нито е от болест - само 5% от дебелите хора са такива заради медикаменти и болест - най-вече хора с алергии, астма (бият си кортизон), хора с психични заболявания (пият антидепресанти).
По принцип всички, които днес обитаваме земята сме оцеляли, защото особено добре можем да извлечем калориите от храната - всички сме предразположени с две думи да събираме тлъстини за черни дни, естествен подбор. Хората са гладували преди масово. Феномен е, че днес сме заринати с висококалорични храни.

Защо тогава ти и хората от семейството ви сте дебели - много просто, много и нездравословно хранене и най-важното - детско затлъстяване. За разлика от хората, напълнели като възрасти, ти си била винаги дебела. Детското затлъстяване е голям проблем, защото се е случило в периода на растежа и така ти имаш двойно, дори тройно повече мастни клетки в сравение с нормалните хора. При човек, напълнял като възрастен не се образуват нови мастни клетки, а само се увеличава обема на старите - той е дебел, но може да отслабне също така, както е напълнял. Ти обаче имаш като болна от детско затлъстяване двойно и тройно повече мастни клетки, които да увеличават масата си и затова ще ти е много трудно да отслабнеш и много лесно да напълнееш. Затворен кръг, но не генетичен, а изкуствено направен - никой не се ражда така, а става дебел с много и нездравословна храна и малко движение.

Затова, мили родители, не тъпчете децата си, гответе им здравословно и ако имате „пухкаво“ дете, реагирайте навреме.

Авторке, не си обаче по-различна от нас. Всеки един от нас ще се напомпа, ако почне да яде като теб. Мастните клетки нямат насищане, нямат ограничение. Могат да бъдат изсмукани само с операция, но е доказано, че ефект няма - останалите просто се надуват двойно и тройно!

Единственият изход е... с ДОЖИВОНА промяна в начина на живот и на хранене. Да пазиш 90-дневни диети и глупости не води до дългосрочен успех. Ти трябва да говориш с диетолог и дълготрайно да промениш начина си на хранене. Ако можеш да си го позволиш - направи си операция за смаляване на стомаха.
Много е важно да правиш и спорт. Има уреди за гръдни мускули, които ще ти помогнат да вдигниш бюста си, но честно - излишната кожа ще можеш да махнеш само с операции. Непрекъснатата промяна на теглото те е довела до този резултат.

Значи - или днес и сега променяш начина си на живот и на хранене ДО ЖИВОТ, или оставаш дебела и поне внимаваш да не напълняваш повече. Ти самата вече знаеш, какво те чака при второто решение - диабет, сърдечни проблеми, инвалидизация. Сега ти го казвам - не за да те обидя, а за да те събудя - естетическите ти проблеми ще ти се сторят пълна глупост, когато започнат болестите. Съкращаваш си живота като дебел човек с поне 10 до 20 годинки, да не говорим за качеството на живот.

Ти решаваш, но един съвет - никакви временни диети, промени живота си тук и сега! Не си по-различна, по генетична и т. н. от всички нас... и ако имаш деца - не ги тъпчи, готви им здравословно и говори с лекари-специалисти, за да предотвратиш поне детското затлъстяване в следващото поколение и ще видиш, че семейството ти не е генетично предразположено - изхвърли семейните готварски книги и хранителни навици, застоялия начин на живот - там се крие проблема ви!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ac53d1f44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, чорпите не е задължително да се оправят при пластичен. Момичето е младо, не е раждало още. Аз също, на 22 правих диета, след което, освен че всяка плътност изчезна, засочиха като стрелки към земята, абе трагедия... Мотивирах се, млада жена съм все пак, и започнах да правя лицеви опори, гирички, въобще всичко, което води до някакво напрежение в гръдния кош. Зад мастната тъкан има мускул и той се стяга, а увисналата кожа постепенно се прибира.
Не знам дали е добре да посъветвам момичето да си купи ампулите на Лиерак за бюст, аз двукратно ги ползвах, макар че си беше риск, понеже принципно съм против всичко, което се маже по бюста и деколтето преди раждане и кърмене.
Резултат има, при това изненадващо добър, но всичко е въпрос на мотивация и малко свободно време, с което предполагам момичето разполага.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8b4dd2ce62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пиер Дюкан не е умрял - към коментар 3.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 8b4dd2ce62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Коментар 4 - Може ли да споделиш точно какви са тези упражнения? Ако може дори линк към някое клипче...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: d7b165f2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №4 ти виждала ли си увиснали гърди на дебело момиче. Едно е да стегнеш чашка С съвсем друго е отпусната кожа след отслабване. Момичето говори за 50 излишни килограма, значи то тежи над 110кг Гърдите му са по два три килограма едната, а стягай ти с гирички. Как си представяш 110кг на лицеви опори, ти ако беше така колко щеше да направиш. Защитавам момичето защото знам какво е да си 100кг.

 
  ...
преди: 11 години, 5 часа
hash: cdd9e5b37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Момиче! Опитай диета за 90 дни! Тя е за хора обичащи хапването! На мен ми помогна много!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7a686eca6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пий повече вода, откажи газираните напитки и натурални сокове, по-добре, ако искаш сок, то да е от прясно изциден плод или зеленчук, използвай в ястията малко сол, ако е възможно изообщо не я използвай, забрави за пържените храни, с една дума премени на здравпсловен режим на хранене и ако можеш на разделно хранене. Ограничи сладките неща, вместо тях може някой плод. Бъди постоянна!!! Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker