Много чувствителна кожа там долу - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Много чувствителна кожа там долу
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 11457 пъти
Здравейте момичета (обръщам се към вас, защото въпроса е деликатен и женски) и колкото и да ми е неудобно, ... не знам къде точно да проверя, да питам и към кого да се обърна, за това реших да го направя тук. От сега си знам, че ако това се публикува и вие го прочетете, много от вас биха ми се изсмели, даже и лепнали етикет "старомодна" и все пак поемам този риск с надеждата някое момиче да изяви желание да ме посъветва или помогне с каквото може.
Та преди да ви задам въпросите, които имам, ще ви обясня, че съм на 17 - все още девствена... и имам проблем с онова място там долу. Не, не гинекологичен или нещо такова, а по-скоро имам много чувствителна кожа.

Аз съм си много срамежлива, особено пък що се касае до такива теми, дори и с майка не споделям, започнах да се обезкосмявам от 6-ти клас и все още го правя само със самобръсначка. Знам, че ще ми кажете, че живеем в 21 век и една себе уважаваща се и съвременна тинейджърка се доверява на козметик за интимното окосмяване, но както обясних, не мога да преглътна срама и да дам на някои, особено пък непознат да ме гледа там... дано не прозвучи като вид оправдание, но се надявам да ме разберете, така съм си. Да, ще кажете, че си е нормално, но така стоят нещата при мен, затова изключвам този вариант, а сама с кола маска няма да се справя, а и ефекта далеч няма да е професионален. Та... аз се отклоних доста, но исках да ви обясня добре преди да ви кажа и другите неща, които са ми още по- голям проблем. Именно заради този метод на обезкосмяване ми излизат обриви постоянно, а самата ми кожа е много чувствителна и много пъти слабините са ми са се протърквали от груби материи на превръзките, мога да нося само памучни, ако са от копринена материя, отново се протърквам. В резултат кожата ми там е станала една гадно потъмняла, кафеникава. Много ме е срам от това нещо :X

Даже на море не ходих това лято, не искам да ме гледат... личи си... да не говорим, ако един ден имам приятел и се стигне до интимни контакти, ми той човека ще се изплаши сигурно.. Чак като го написах, на мен ми стана смешно сега, ама то хич не си е до смях, по-скоро в моите очи е трагедия, да не говорим как изглежда отстрани.

Знаете ли, дами, някакво решение, някакви избелващи кремове специално за тази зона, защото не знам как ще продължавам така? Аз не съм чувала за такова нещо, именно и за това толкова се притеснявам, защото май няма решение. За самите обриви се мажа с бебешки крем и успокояващи води и лосиони, но тези кафеникави петна, които са ми станали си личат даже и извън бикини зоната, за тях май няма решение :(
и въпреки, че не вярвам, все пак се обръщам с надеждата, някоя от вас да сподели нещо по въпроса. Извинявам се за кофти темата и благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 39d266f3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей :) Няма нищо срамно или смешно в притесненията ти. Не знам доколко ще съм ти от полза, но според мен кожата ти няма как да потъмнее там от протъркване или обрив. По-скоро, особено ако си брюнетка, в пубертета си придобила нормалната за много жени по-тъмна пигментация там. Пак да кажа - нормална за много жени, включително и за мен :) Не съм чувала за избелващи кремове за това място, но по принцип на пазара има много избелващи продукти, въпреки че не мисля, че е добра идея да ги прилагаш там. Няма нищо срамно или нетипично. За обривите вследствие на бръснене - също са нормални. Аз съм се бръснала едно десетина години и също тогава имах обриви и пъпки, хич не се харесвах там. Сега откакто ходя на козметик се родих. Появяват се пъпчици когато никнат косъмчетата, понякога и не навсякъде, но те са за два-три дни. През другото време се чувствам чудесно с кожата си :) Съветът ми, или по-скоро успокоението ми към теб - с времето, когато започнеш да водиш полов живот, ще видиш, че няма нищо срамно в твоето тяло, ще видиш как момчетата те възприемат такава каквато си и ще се престрашиш за кола маска, наистина е по-добър вариант за кожата. Дотогава ти препоръчвам кремчетата Здраве, Кларина, Судокрем и Бочко (бебешки) срещу обривите.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2fb9464216
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прочети в нета "Аналното избелване" и в сподели http://spodeli.net/1/story-8697.html

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1134a0446e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Здравей!
Докато четох първата част от написаното от теб, си помислих, че следва нещо наистина фрапиращо, а то се оказа нещо съвсем нормално и естествено. :-) Което обаче хиперболизираш в собствените си очи. И сама си създаваш проблем от липсата на такъв.

По тъмната пигментация там си е съвсем в реда на нещата. Не е следствие от бръсненето, както си мислиш. Не те превръща в ' отблъскващо чудовище ', както го усещаш. И не е повод за срам, притеснение и / или неудобство - извън собствените ти мисли.

За да нямаш ( толкова много ) обриви от бръсненето - не използвай една и съща самобръсначка дълго време. Т.е сменяй ги често. И по възможност - използвай различни, за интимната област и останалите, които обезкосмяваш ( подмишници, крака ). Нека една е само за ' долу '. Няма как съвсем да изчезнат пъпчиците след бръснене, особено сега в топлото, но можеш значително да намалиш появата им. От постоянното дразнене на кожата там. Не само от ножчетата, но и от бикините, спорадично превръзки и т.н.
Като цяло, нямаш никакъв проблем.
Не си прави експерименти, с избелващи кремове, със съмнителен резултат и евентуални последствия.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: ceaa065c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък не разбирам защо те е срам да отидеш на козмтик поне за бикини-зоната. Всъщност, аз съм на 23 години и мен също ме е срам от козметичката ми, а пък от мъже, странно как, нямам никакви притеснения :D, но след неколкогодишно бръснене, открих чудото на пинсетата! Е такива резултати няма! Да кажа, аз съм много космата отдолу, не става дума за някое и друго косъмче, но пък търпение му е майката и да преглътнеш някакси болката. Иначе аз направих така: преди две години се минах основно с хубава пинсета, а от тогава само поддържам: един ден в седмицата минавам, за да обера, каквото е пораснало. Никакви подкожни косми, никакви раздразнения - само малко зачервяване, което след няколко часа или на следващия ден изчезва. Иначе и моята кожа е свръхчувствителна, за епилатор и кола-маска воля нямам, а с бръснач просто не си заслужава...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c8bde7a6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторката:Здравейте отново и благодаря за вниманието и коментарите Ви.

Ами ще започна като ви кажа, че аз не се срамувам само от самата пигментация, защото - да, за тази зона и при всички хора в по-голям процент я има, та си е в реда на нещата, но самата ми кожа е някак си загрубяла, това го отдавам и на бръсненето, а и кожата ми там където е как да го обясня точно... свивките -където започва вътрешната страна на кракабедрото (извинявайте за тъпото обяснение), дано сте разбрали за какво говоря, е много гадна. Кожата не е мека и нежна, има гънки, все едно си е увиснала, ей и от това нещо много се срамувам.
Със светла кожа съм, именно за това говорех за пигментацията, защото в моя случай контрастира доста изразено, но не ме притеснява тъмния цвят на самото място отдолу, а там на тези гънки, където излизат извън бикини зоната, а самата комбинация със загрубялата и сякаш леко увиснала кожа, е просто грозна картинка, не знам така ми се струва, може би защото аз съм си много взискателна и искам всичко да е перфектно и си мисля, че в чуждите очи, начина по които се виждам е в пъти по-лош. Не съм виждала кожата на мои приятелки на плажа да има такъв лош вид, след като и техният метод на обезкосмяване е както моя, аз и за това толкова се притеснявам, даже и на по-големи жени не съм забелязвала такова нещо.

А иначе имам още един въпрос, относно лентичките. Как мислите, те добро решение ли са, за такива места, или са фалшиви, от тях съм ползвала 2 пъти за подмишници, но не ми ги скубеше много добре и от тогава не съм повторила. Сега се сетих - забравих да спомена, още щом започна да ми се засилва космената покривка нашите не ми позволяваха да си бръсна краката и ми купиха епилатор, но от него ми станаха много подкожни косми и пъпки, а на триъгълника съм минавала, ей така само, за да видя какво е, но не можах да изтърпя на болката и съм сигурна, че и там щеше да ми се получат враствания и обриви.

Много се разприказвах, извинете за което и отново благодаря на всички, че донякъде ме поуспокоихте и ми дадохте съвети :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 12e3bbd88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Недей със епилатор, аз опитах на триъгълника и до ден днешен не мога да се отърва от обърнати косъмчета и подувания, много е неудобно.... Да факт, не на всеки се случва и е траен ефект, но не си засллужава, спрях да се епилирам с епилатора, но обърнатите косъмчета не спряха... Лош късмет!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d73cef77ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лазерна епилация решава проблема.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 461af82dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей. Аз също съм бая космата и с чувствителна кожа като твоята.
Имам косми долу от около 3-4 клас, въпреки че нямах още мензис и гърди..
Срам ме е да ходя на козметик, пък и не ми се дават толкова пари за което..
та, минавам си бикини зоната с епилатор, а останалото с кола маска, или с ножчето зависи колко време имам..
От епилатора имам 1 подкожен косъм от години.. който си се възпалява от време на време.. питах кожен лекар какво да го правя, той каза че филикула се е възпалил, но вече е минала инфекцията.. е, още си се възпалява, явно кожният лекар не го бива.. :)

Има една кола маска, българска, Jakar мисля че беше, за около левче е, като течната от тях мисля че е по-добра.. едва след 2-3 опаковки се научих как да я използвам, но... научиш ли се - няма възпаления, кожата ти е гладка и.. е супер - пък и боли само 1-вият път :)

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker