Как отслабнах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как отслабнах
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 23251 пъти
Здравейте,
много искам да споделя с вас как отслабнах, първо, защото това е нещо, с което съм изключително горда (предвид опитите ми последните 10 години да смъкна излишните килограми, които в крайна сметка се оказаха доста) и второ, защото бих била щастлива, ако някой със същия проблем прочете историята ми и се мотивира, за да постигне подобаващи резултати.
Аз съм на 23 години и откакто влязох в пубертета започнах да напълнявам страшно. Всъщност, никога не съм тежала прекалено много (достигала съм до 64кг) и макар че съм висока 168см понастоящем, винаги съм се чувствала и изглеждала дебела. В средното училище отнасях груби подигравки заради килограмите ми, в комбинация с пъпчиво лице и тънка коса. Впоследствие проблем останаха само килограмите.
И така, тази пролет приключих дългогодишна връзка, по стечение на обстоятелствата се наложи да прекарам лятото на село при роднини и тъй като там нямам почти никакви приятели, реших, че е дошъл подходящият момент да се взема в ръце и да обърна внимание на себе си. От дете не обичам сладко, не го понасям, така че всякакви шоколади, бонбони, торти и кроасани са абсолютно изключени от менюто ми. За сметка на това ядях срамно голямо количество хляб - изключих го! Разбира се, успоредно изключих и пърженото - как да ям тези мазнотии без хляб!? Намалих солта до минимум. И започнах да свалям килограми. Бавно, бавно...
Всяка сутрин, на гладно пиех чаша топла вода, а през деня ядях всичко - варива, пресни зеленчуци, животински продукти, включително и месо (пилешко и свинско), риба...
Никога не съм спортувала активно. Имам лека форма на анемия и всичките ми опити да тичам на стадион или на бягаща пътека завършваха безрезултатно - изморявах се за нула време.
Моята диетата обаче си оказа влияние и кожата започна полека-лека да се отпуска. Пробвах с кремове за стягане, но ефектът, така да се каже, въобще не беше "уау". И съвсем случайно попаднах на една статия в интернет за тичането - как да подобрим издръжливостта на тялото си, така че в края на програмата да издържаме тичешком 60 минути. Идеята беше горе-долу следната: започва се с курс от 15 минути, като за това време една минута се тича, една минута се върви. Постепенно се увеличава времето за тичане и така, до заветните 60 минути непрекъснат крос. Понеже градчето, в което бях, е малко, ме беше срам да правя тази цялата процедура на стадиона, затова тичах на място вкъщи, докато стигнах до 45мин. тичане без почивка. Тя, програмата, беше доста дълга, затова аз я адаптирах според предпочитанията и силата ми, като в крайна сметка тези 45 минути ги достигнах за две седмици. Пушех цигари, много при това, ала в крайна сметка, се задъхвах и полека-лека ги отказах, просто спря да ми се пуши. Един следобед излязох и отидох на стадиона - с отслабнало с 10кг. и леко постегнато тяло. И така започнах четири дни в седмицата да тичам (по 45мин., не по 60, но все пак... )
Искаше ми се да практикувам и йога. Как да стане този номр, обаче, при условие, че съм на село. До най-близкия голям град пътят е един час, вярно, време имам, но пари за дизел... :) И просто отидох в книжарницата и си поръчах една книга за йога. Повярвайте ми, практикувам само от месец, при това самостоятелно, но искам да ви кажа, че това, което открих в йога ме промени из основи. Едно на ръка е, че се отслабва (в комбинация с диетата), но енергията, която усещам, силата, която имам, спокойствието, което получавам са несравними с абсолютно никоя друга практика за мен до момента. Йога промени всичко в мен - лицето, фигурата, косата, започнах да запаметявам бързо, да се радвам, да съобразявам...

Сега имам ново тяло, то е само опаковка, но намерих друг, съвсем различен начин на живот от досегашния и това ме радва. Продължавам с балансираното хранене, ежедневните асани и четири пъти в седмицата тичане. Щастлива съм, а освен това съм без гадже! :))) Какво повече да иска човек? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: a4beac9060
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Благодаря, че сподели с нас. Желая ти успех!
Сара

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 33946a8536
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много се радвам за теб! И аз искам да започна с йогата, та ако може да ми кажеш как точно се казва книгата, която използваш, и кой е автора й.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9a2dc0f975
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много хубава история, благодаря, че я споделяш! Има какво да науча.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2f84cb28bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте пак :)
№2, купих си "Пълно ръководство по Йога", авторът е Свами Девананда, но някакси не ми хареса, защото в голямата си част е твърде философски ориентирана, в крайна сметка за физическите упржнения започнах да използвам "Йога за отслабване" с автор Бхарат Тхакур (изд. Скорпио, цената е 7лв. ). Смятам, че имам нужда да се поразтърся за нещо още по-подходящо, а, живот и здраве, около октомври да запиша и курс по йога, макар че според мен трябва да се практикува ежедневно, да стане начин на живот, а с няколко тренировки месечно едва ли ще постигна някакъв прогрес.

Бих искала да ви споделя и една идейка за безкрайно вкусна и засищаща закуска (не е моя, но аз днес я открих): 1 чаша кисело мляко, 2с. л. овесени ядки, мъничко канела и лъжица мед - разбърква се, "нощува в хладилник" и на сутринта - Бон апети! (аз закусих в 8 и до 13:30 не огладнях)


В общи линии това, което ме кара да се чувствам щастлива и доволна е фактът, че не са ми необходими диети! Казвам го аз, която съм изгладувала страшен глад в опити да смъкна 10килограма! - Единственото необходимо е изграждане на хранителни навици и малко смелост да се притътрим до парка или стадиона първия път... Оттам нататък всичко си става сякаш естествено и от самосебе си! Аз тази седмица ходих да тичам ежедневно - просто вечерно време така ми идваше желанието, едно такова, подобно желание на онова, когато, като "дебелеех" имах нужда да се нахвърля на голямата свинска пържола с картофи и хляб.... много хляб!

Пожелавам успех на всички, ако мога да бъда от полза на някого с нещо, ще го направя на драго сърце - не като експерт, а просто като една "бивша сладка дебеланка", открила перфектното (за мен) решение на проблема!

от: Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: af400f2627
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   браво, авторке!
да те попитам в колко ти е последното хранене за деня? (има различни мнения по тези теми).
пиеш ли алкохол?
и горе/долу за какво време постигна резултата си>

задавам точно тези въпроси, защото имам проблем с апетита вечер, пия известно количество алкохол в компания.
спортувам постоянно. но от много време съм в застой на килограмите.

благодаря предварително за отговорите ти и успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2f84cb28bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   №5, вечерям около 20:30 -21, но си лягам ужасно късно и съответно пригладнявам (даже по-скоро "полакомявам", иначе глад не изпитвам, а нужда) около полунощ. Държа си в наличност винаги ябълки и шоколад, да, шоколад, черен, какаото е полезно и хапвам или ябълка, или 30гр. шоколад. Когато и да ям, обаче, гледам час по-късно да съм физически активна - дали ще правя 100 коремни преси, или 20 "поздрава към слънцето" (за незапознатите, това е комбинация от асани в йога), или ще потанцувам на две готини песнички от ФенТВ (слушам чалга), няма значение.
Алкохол пия, последните месеци съм употребявала 4-5 пъти (по около 200гр. уиски с половин кока-кола), но, не ми е ясно как, в следващите дни не качвам, а даже драстично свалям - по около килограм. Предполагам не е от самия алкохол, а от това, че пия по баровете, където доста чупя ханша, така да се каже :)

Иначе 10-те килограма ги свалих за три месеца. На някой може да му се стори дълго време, ала замислете се, колко време сме стояли дебели.... нима не години наред... и ако през всичкото това време за месец сваляхме по 3-4 килограма, съчетано със спорт, сигурно всички трябваше да сме на олимпиадата в Британия като лекоатлети:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8ada83c005
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм момиче на 13 години и искам да те опитам дали може да ми кажеш някоя хубава засищаща закуска, която да си правя сама преди училище :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 62ccc543ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   авторке, отново съм номер 5.
би ли могла да кажеш един твой примерен ден от диетата?
моят най-голям проблем е яденето вечер.
ставам по нощите и започвам да ям :(

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 382878081c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Тичането на място с бягаща пътечка или просто тичане на място прави?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 17150dcd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Би ли споделила какво долу-горе си хапвала? Някакъв режим на хранене? На какви продукти си наблягала?

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 48cb752714
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво!!! Гордеем се с теб ^_^ и аз имам желание да отслабна но ми е много трудно, но се старая. И аз в пубертета много напълнях :XXX

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 72aa26b0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А знаеш ли някакви упражнения за вътрешната част на бедрата, дупето и корема свалих 9 кила, но имам отпусната кожа. На 15 години съм преди бях 70 килограма сега съм 61 просто ми трябва някакви упражнения за стягане на кожата, от които има ефект. Ходя на фитнес и дава добри резултати, но увисналата кожа ме депресира моля ви помогнете ми с увисналата кожа. Не искам някакви кремове и т. н. просто упражнения, от които има ефект за стягането на увисналата кожа...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 23 дни
hash: 72aa26b0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей! Сега ходя на фитнес от три месеца и свалих 10 килограма. Преди бях 70, а сега съм 60. Проблема е увисналата кожа много ме дразни и я не навиждам. Може ли да ми дадете някакви упражнения, с които да я стегна и за колко време ще стане?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker