На път към анорексията, и към красотата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На път към анорексията, и към красотата
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3381 пъти
Здравейте. Имам сериозен проблем с теглото. На 16 години съм, висока съм 157 и тежа 56 килограма. Чувствам се ужасно, пробвах какви ли не диети, но ефект-НУЛЕВ. Пробвах да ходя и на фитнес и странното беше, че въпреки че не ядях почти нищо, вместо да свалям килограми-ги качвах. Сигурно много от вас си мислят, че килограмите ми са нормални и ме смятате за луда, но попринцип височината-110 трябва да е равна на килограмите. Тоест 157-110=47, което значи, че имам 10 килограма за сваляне, а като се има впредвид, че съм ниска трябва да съм поне 42 кг, за да се харесам.

Правила съм си изследване на хормоните, но всичко си е ОК. От досто време обмислям отслабване с пълен глад+обезводняване. Мисля тези дни да започна и да карам така седмица, за да видя колко ще сваля. Знам, че си рискувам здравето, но не издържам да се разплаквам всеки път, щом се погледна в огледалото. Мисля докато съм на тази диета да вземам диазепам, от който по цял ден ще спя и няма да мисля за глада.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 82a74516ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ъъъъъ? Анорексия? Аз съм 1, 59 и съм 42 кг и определено не мога да се определя като анорексичка. Да имам някой друг изпъкнал кокал, но не е грозно, а и аз спортувам години наред. Просто се храни здравословно и под някакъв режим, това не означава да се лишаваш. Снощи изядох половин шоколад и 2 порции от бисквитите на милка и то в 23ч и половин пакет семки след като бях вечеряла. Храня се по 5 пъти на ден. Виж сега гладът не ти е решението. Можеш да започнеш просто да обръщаш внимание на здравословната храна. Започни да намаляваш тестените изделия, ако можеш даже въобще ги махни от диетата си. Аз лично не ям хляб, защото не ми харесва от малка. Консумирай повече зеленчуци, повече плодове, чисто месо. Яж колкото ти е нужно, не да се тъпчиш. Избягвай яденето след 20ч. Спортувай - тичай, прави упражнения, пий повече вода. Грижи се за себе си, но недей да правиш глупости - да гладуваш и да вземаш някакви хапчета. Помисли малко.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 163f586e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   НИКОГА НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙ!
След години ще съжаляваш и ще искаш да си върнеш здравето и ще е късно. По-добре отиди на диетолог да ти каже какво да правиш! Ако не искаш тогава пробвай това:
-Откажи всички мазни, тестени, сладки и въобще всички вредни храни.
-Яж много, ама много плодове!
-Яж зърнени закуски и пий мляко!
-Опитай се да се движиш повече, дори да е само ходене все пак е нещо.
-Пий поне 2 литра вода на ден!
-Не яж след 18-19часа.
Най-важното е да си търпелива :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 163f586e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НИКОГА НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙ!
След години ще съжаляваш и ще искаш да си върнеш здравето и ще е късно. По-добре отиди на диетолог да ти каже какво да правиш! Ако не искаш тогава пробвай това:
-Откажи всички мазни, тестени, сладки и въобще всички вредни храни.
-Яж много, ама много плодове!
-Яж зърнени закуски и пий мляко!
-Опитай се да се движиш повече, дори да е само ходене все пак е нещо.
-Пий поне 2 литра вода на ден!
-Не яж след 18-19часа.
Най-важното е да си търпелива :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32479b82b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Момиче не се занимавай с глупости, напиши в гугъл "оттечествен фронт анорексия" там ще видиш едно момиче заради такива глупости докъде е стигнало. Най лестия начин да отслабнеш е като ядеш от всичко но ПО ЧЕСТО ПО МАЛКО, също така отбягвай газираното, сладкото и тестените изделия. Това за обезводняването е пълна глупост знаеш ли колко суха ще ти стане кожата ако не пиеш вода, на ден трябва да изпиваш поне 2 литра вода, също така тренирай и ще се получат нещата! Ето ти един сайт ще ти е от полза fitnesinstruktor. com

И все пак знай че за всеки влак си има пътници, обичай се такава каквато си и се радвай на живота защото е един!

Карол*******

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 2a718d9aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти не си добре. И като имаш анорексия, какво? Пак ще се виждаш дебела и няма да се харесваш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b777055340
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Значи ведната ти казвам, че това което мислиш да направиш е крайно погрешно и няма да отслабнеш. Ще изгубиш течностите от тъканите, тялото ти няма да изхвърля отровите и в момента в който започнеш да пиеш вода, тялото ти моментално като гъба ще абсорбира водата и твоята жажда ще е била напразна.
За гладуването се отназя същото. Кокото повече гладуваш, толкова повече ще ти се лепи, защото тялото ще знае че ще има периоди на глад и ще трупа мазнини, за да си има за запас по време на глада. Така ще си увредиш метаболизма, че в момента в който спреш дадена диета ще надебеляваш моментално. А тялото ти ще е лишено от хранителните вещества и ще започнеш да боледуваш, да ти пада косата и да ти се чупят ноктите. С една дума, ще станеш много грозна и кожата ти ще бъде гадна.

Ако искаш да си слаба, трябва да се храниш здравословно. Нито един модел не гладува, всички се хранят здравословно. Колкото по често ядеш по малко, толко повече ще ти се засили метаболизма и всичко ще изгаряш.
Не яж фаст фууд, нито салами, кренвирши, прахчета под формата на супи, сокове и други такива боклуци, които скапват метаболизма и тялото. храни се здравословно по няколко пъти на ден и ще бъдеш слаба, красива и здрава.
Спорта също е умерен, когато постигнеш желаните кг, до тогава много пот и кардио.
Така правя аз и имам перфектно тяло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9bf83ab1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си добре...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d6e150705f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На път към анорексията? Никога няма да разбереш какво подяволите е чувството. Толгова години се мъча да изляза от този ад, а ти, някаква си 16 годишна кифла се мъчиш да влезнеш в него? Не си го причинявай, защото ако влезеш, излизане няма. Не ти трябва да ходиш по болници и да гледаш едни идиоти със бели престилки как бутат храна чрез апарати в кръвта ти. Не ти трябва да гледаш как родителите ти се разочароват от теб когато си мислят че поне една вечер ще седнеш на масата с тях, вместо да ходиш да бягаш. Не ти трябва, защото повярвай ми, няма излизане. Ходила съм по всякакви болници, даже и при психолози, била съм затваряна в клиники по месеци и съм била тъпкана със какви ли не антибиотици, но все още съм си такава. Не дей, по добре си поръчай някакви хапчета за отслабване или прави някаква диета, но да станеш невидима не бих ти го препоръчала. И дори и да станеш невидима, всички ще те гледат като момичето което е виимо само със проблемите си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: fbc15b4a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само да започна с това че съм доста навътре в храненето и грижата за тялото и знанията ми не са от това коеот съм чел по списания или от което съм гледал в На Кафе с Гала...
1 - Диетите които си правила нямат за цел нито да имаш траен резултат нито да се научиш как да се грижиш за тялото
2 - фитнесът НЕ Е за отслабване моля ви разберете го това хора

а ти недей да правиш глупости да се обезводняваш и да не ядеш защото ще умреш - първо ще ти окапе косата после ноктите после зъбите, после кръвта ще се влоши и... така - ако нещо не ти допада недей да ми четеш мнението просто ти казвам до какво води твоята идея.

Консултирай се с хора с опит в тази сфера и научи що е то калориен баланс, калориен оптимум и цял живот ще си свиркаш и ще си господар на външния си вид. Хайде поздрави и успех! По лесно е отколкото си мислиш ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 692bb9b68f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   хапчетата навреждат на сърцето, стига сте се излагали с тия килограми. Срещам много жени, които са пълнички и да ти кажа изглеждат си много дообре. Важното е да се обличаш с неща, които ти подхождат и скриват дефектите, които не харесваш в тялото си.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c0a56e9ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   НИКОГА по никаква причина не се лишавай от въглехидратите от тестените изделия, може да е половин парче филия на 2 дена, но не става без хич.
Направи си хранителен режим от здравословни продукти. Не лишавай организма си съвсем от всичко, по-скоро стигни до минимума. Всеки ден се храни по едно и също време и си легни поне час след като си вечеряла. Започни по-здравословен живот. Да речем ставаш в 8 часа коремни преси и разтягане до 9 тичаш до 10 после закусваш разхождаш се 1 час, да кажем, че е станало 11:30 (винаги има объркване в плана). След това правиш каквото правиш обядваш в 14:00 и вечеряш в 19-20:00. Като може към 15 пак да си направиш една тренировка.

Това не е най-доброто, но като за начало би било добре. Просто някакъв режим за да може организма ти да свикне. Задължително пий по 2 литра течности на ден, може би няма да го схванеш, но наистина помага ужасно много за това да се чувстваш по-добре. И това е най-важното. Не подлагай тялото си на нечувани диети. В организма всичко се връща като бумеранг, ако му причиниш нещо лошо, ти си патиш. Затова спи по около 8 часа, пий достатъчно течности, не прекалявай с мазното и сладкото и всичко би следвало да е наред.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dbecc81d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не си права, с анорексия нищо няма да постигнеш! Голяма грешка е, ако си мислиш, че момчетата харесват скелети!!! И горе са ти казали другите важни неща. Сигурна съм, че ще успееш ;)!

Ж. 15

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: c69018eeb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Без хляб забрави просто може и да е 2 филийки на ден ама трябва иначе болести колкото щеш и ечемик на очите ако искаш рискувай!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6a8cb02b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Господи, моля те недей. Имах близък, болен от анорексия нервоза. Не искаш да се разболяваш от това, вярвай ми. Няма нужда да сваляш.

Venjus

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 35c6027633
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз съм 156, 45 килограма и не съм анорексичка. Опитай просто да свалиш десетина килограма със спорт и здравословно хранене и ще изглеждаш перфектно. За нас нисичките момичета е наистина много важно да сме слабички и нежни защото при този ръст всеки излишен килограм се забелязва веднага. Но не е нужно да се разболяваш за това, просто всеки ден фитнес и ограничи захарта и тестото, аз така отслабнах, преди бях 53 кг. и се мразех ужасно. Успех и не прави неща, за които ще съжаляваш!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 50aa9ba2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Дете, сега растеш, хубаво ще си прецакаш организма, ама като почнеш да се заглеждаш по батковци, юе се чудиш бюста ти къде е, пък тогава ще почнеш да пишеш едни тъпи исотории, че искаш силикон....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker