Пълна съм и нямам самочувствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Пълна съм и нямам самочувствие
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3406 пъти
Здравейте!
На 21 години съм и съм много пълна и това ми смазва самочуствието от всякъде. Опитвала съм се да отслабна много пъти какви ли не диети съм праела и в следствие на тях си докарах хормонални проблеми от които почнах още повече да пълнея, и започнах да се затварям в себе си, отдръпнах се от света напълно.

По цял ден си мисля глупости, че заради тялото ми няма мога си намеря работа след време, забраех да спомена че сега започвам първа година студентка и умирам от притеснение, че ще бъда отхвърлена само заради теглото си пфффф ужас това наистина е един порочен кръг в който човек се върти и върти.

Чудя се има ли начин човек да се пребори с ниското самочуствие, иначе се храня правилно, въпреки че няма с кой да изляза излизам движа се, но по цял ден мисля за това тегло и мисля и мисля. Е това е моята история в кратък вариант. Иска ми се да чуя мнения за това как човек се справя с отвратителното ниското самочуствие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5929a38c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми човек щом имаш хормонални проблеми, отиди да ти направят изследвания, да ти изпишат нещо. Мисля, че не е болка за умиране и ще се оправиш. Опитай с бягане и фитнес, може да се получи. Успех, и най-важното- каквото и да става никога не се отчайвай. Ще успееш ще видиш!!! :)))

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 72fbdffc75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никога няма да ослабнеш с диета, трябва да си промениш метаболизма, а това става само с фитнес. Живота ти е обречен не тръгнеш ли на фитнес, преглътни всичко, зареди се с кураж и воля и право в фитнеса, дай шанс на тялото си и си оправи живота, веднъж се живее. Откажи се от сладкото в всичките му форми, яж само месо и зеленчуци, започни с леки тренировки и много кардио упражнения, постепенно увеличавай натоварванията и продължителността на тренировката. Моя позната от дебело и пъпчиво момиче, за 3 години се преобрази, сега ходи по състезания за боди фитнес и печели награди, вложи много труд но сега е желана и секси. Дано ме послушаш и е се предадеш, волята е силата която ще те промени, дерзай М32

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5b93eb8d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Благодаря ти за съвета аз отдавна съм ходила на лекар и пия хапчета вече, който също помагат за пълнеенето, но наистина не трябва да се отчайвам, а да се боря колкото и да е трудно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3d4a7e583e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
няма как да не го мислиш... просто няма как.
Иди на лекар за тези проблеми - виж какво не тие добре и след това на диетолог. Той ще ти каже как да отслабнеш.
Не се занимавай с рецепти от интерент! Ако имаш късмет след 2-3 години пробване може да намериш твоята!

Свържи се със специалист и той ще ти каже какви упражнения, как, кога и по колко да се храниш и с какво.
Сега си първа година - до като завършиш може да имаш фигурата която желаеш.
Само две неща трябват - упоритост и контакт със специалист!

УСпех!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3e35916198
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Има само 2 начина човек да се справи с ниско самочувствие.
1- Преборва го, като се докарва до външния вид, който иска да притежава. (бори се, премахва го)
2- Приема се такъв, какъвто е и чак когато е способен да мисли за нещо друго освен за комплекса си решава дали ще предприеме мерси (за здравето си) или така ще се чувства добре. (приема го и си решава какво следва)

Не мисля, че първия вариант е подходящ за теб, защото твоето не е просто наднормено тегло и ниско самочувствие, ти си притеснителна. И предполагам, че ще се изнервяш, че хабиш много енергия за негативни работи и нищо няма да потръгне както ти се иска. Знам, че се отслабва с упражнения и правилно хранене. Т. е. започваш да водиш здравословен начин на живот, това по принцип подпомага да се чувстваш по-добре в кожата си. И след това вече, всичко се нарежда някак си.

Не възприемах спорта като нещо сериозно и нещо важно, докато не се запознах с учителя си по физическо. Уникален човек. Та той ми каза, че чрез спорт се преодоляват много проблеми, че това е начин на живот. Занимавам се с изкуство от съвсем малка, все още не професионално, но за в бъдеще- надявам се, за мен изкуството отваря едни големи врати и щом хвана молива аз минавам през тези врати на първата си линийка аз се намирам в една моя лична интимна зона от съзнанието си, където нищо и никой няма значение, единственото важно е от кой ъгъл ще рисувам, за да знам къде да сложа светлосенките си. И така аз започнах да разбирам значението на спорта.

Не ми отне много време запълнено с домашни тренировки за да мога да почувствам същата магия, но със спорт. Нещо уникално е когато не го правиш със злоба и желание за преборване с килограмите. Просто опитай да живееш така 1 месец. Само здравословни храни, нищо прекалено тежко или мазно, сутришна аеробика тичане или разходка и вечер да речем коремни преси и още 1 обиколка на квартала. Но не за да свалиш килограми, а за да спреш да мислиш за теглото си. Това е доста полезен начин, хем сваляш, хем се грижиш за здравето си. И ще ти препоръчам нещо, нека интервала през който се теглиш на кантара да е поне 7дни. Иначе ще се побъркаш.
И.

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7c905c1684
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не можеш да се пребориш, когато човек има някакъв комплекс винаги ще се чувства зле. Не мисля, че да си пълен те прави отблъскваща, освен външност, човек притежава и характер. Покажи, че си приятен, добронамерен и усмихнат човек и ще имаш приятели

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 59952e8245
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на лекар. Ендокринолог, специалист по хранене, защото явно проблемът е медицински. Как изглеждат родителите ти, роднините? Често проблемът е наследствен, но това не значи, че няма начин да се разреши. Явно теглото ти не е от преяжданеили липса на спорт, а има нещо друго. Пробвай и с Вега тест. Мои познати постигнаха мнго добри резултати. Знам, че цените в момента доста поднаха и излиза към 30-40 лв. След това просто не ядеш или намаляваш определени храни, които съвсем не е задължително да се смятат за калорични. Просто за твоя организъм не се препъръчват, ако искаш да отслабнеш. Успех и не се предавай и не се отпускай!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0d93a8b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да се изследваш за хомонални проблеми е добре, това се лекува, но също така трябва да въведеш някаква положителна нотка в живота си. Непозволявай да имаш само черни мисли. Не звучи лесно и затова давам няколко съвета.

1. Обърни се към близки приятели излизай с тях. Спортувай с тях. Ще се почувстваш по-добре ако намериш хора с сходен проблем и се опитвате да се самоподрепяте и само поддържате. Тичане, фитнес, спорт, правилно хранене може да са много по -приятни начинания ако ги споделяш с някой.
2. Хоби - насочи енергията си към нещо в което си добра, опитай се да се разконцетрираш оттова как изглеждаш и колко тежиш. Ако успееш да намериш нещо, което да ти доставя върховно удоволствие докато го правиш, ще се почувстваш много по -добре и това може да ти помогне да решиш генералния си проблем.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 600cb2bfae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хей хей мила! Какво значи за теб правилно хранене? Знаеш ли аз това лято свалих десет килограма. Спрях да ям месо, което наистина те съветвам, не само заради килограмите ами и заради здравето. Освен това се старая много рядко да посягам към животинските продукти като цяло... мляко, яйца, сирене, кашкавал, масло и т. н Знаеш ли че това е храна в която се съдържат хормони и заради която аз горе долу от десет години се борех с акнето, което започна доста да изчезва след изключването на тея храни. Животните се отглеждат в ужасни условия и за да растът по-бързо или да не се разболяват допълнително ги инжектират с лекарства и хормони. После тези хормони ги приемаш ти! Направи си и изследвания. Аз имам проблеми с щитовидната жлеза и пия едни хапчета, от които също поотслабнах. Старай се да се движиш, ако искаш тичай, ако пък се притесняваш на вън, пусни си любимата си музика и потанцувай, поне час :) Забавно е! Относно самочувствието, намери си хоби, нещо което да правиш, учи нови неща виж какво ти е интересно. Ако ще се научи да плетеш или да правиш нещо с ръцете си, само се оттърви от тези мисли! Не се отчайвай, вярвай в себе си, гледай и чети мотивиращи неща има видеота в ю туб където се показва как много пълни хора, губят над 30-40кг дори :) Нека бъдат твой стимул. Успех и Силата е в теб!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1c1c0a2148
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Спортувай! Така ще остлабнеш! Какви са тия глупави диети.. Да ви имам проблемите..

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 53d980c09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   С диети трудно ще направиш тялото си хубаво и слабо. Там ти е била грешката в самото начало - трябва да спортуваш, да се движиш, а не да гладуваш. Започни от сега и бъди редовна. Спортът ще ти помогне да си оправиш и хормоните и самочувствието. Човек като се движи се отървава от стреса и депресията. Ще станеш много по-самоуверена и ще си оправиш целия живот. Но само чрез движение. Ако търсиш изход - ето го. Ако само искаш да се оплакваш и да гладуваш - твоя си работа.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 75b9c15fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Казваш, че се храниш правилно? Правилното хранене е съобразено с условията, в които функционира тялото. При теб условията са нисък разход на енергия, което предполага и нисък прием на такава. Не случайно поговорката гласи, "Който неработи не трябва да яде! ". Толкова е просто - бачкаш яко - храниш се яко, мързелуваш - ядеш колкото да можеш да си отвориш очите образно казано. Намали си дажбите, без да ограничаваш разнообразието, както е при диетите. Също така е добре е да се измаряш от физическа работа, за да ти е сладък залъкът. Физическото бездействието е пръв приятел на ненужното хранене, а двете са основната причина за надебеляването. А самочувствието няма нищо общо с килограмите, а казват, че идвало с парите. :D

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8f71ce296d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте! Благодаря Ви за съветите. Отностно това как изглеждат родителите ми, еми баща ми е много едър човек и всички от неговата страна са били пълни особено жените, и винаги съм гледала да се успокоявам с това, че е наследствено, но това не ми помага на самочуствиет. А що се отнася до специалист аз съм от Добрич малък град е и не може да се похвали с кой знаи какви специалисти. Много ми се иска да почна ходя на фитнес ама това пусто ниско самочуствие винаги си представям, че ще вляза там и ще започнат да ми се подиграват да ме отбягват и веднага се спирам. Много ми се иска да се справя по принцип със упорит човек от много трудни положения съм намирала изход, но с това си цикля и не мога се оправя.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3dd0ce015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моето момиче, ти не знаеш как се отслабва. Ако знаеше това, нямаше да пишеш че се храниш здравословно и се движиш. Свържи се с мен и за 2 седмици ще видиш резултат (не говоря за глупости)! Аз не рекламирам лайна за ядене или прахообразни гадости. Аз полагам чисто научният метод. Ще ти обясня как работи, ще го правиш както ти казвам и за 2 седмици ще смъкнеш най-малко 2кг. Имай волята и се свържи с мен, ще проверя пак темата, под отговора си остави "от Авторката"

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e04cf393e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   От авторката!
Отностно отговора на номер 15 много ти благодаря че си готова да ми дадеш съвети за това какво трябва да направя еми да ти дам скайп освен там да ми кажеш ето и него ............ :) намери ме там.


Модератор: Не публикуваме лични данни.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3dd0ce015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не са одобрили коментара ми, *****...

/Модератор 7 - Без обиди моля! Има правила в сайта и се спазват. Лична информация не се публикува. Има начини за свързване с други без да се нарушават правилата на сайта. Написани са поне два начина, като коментари в една тема. Ако сте умни, ще се сетите сами.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker