Косата ми е много рядка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Косата ми е много рядка
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 8936 пъти
Здравейте на всички в този прекрасен сайт.
Няма с кого да споделя проблема си и затова реших, че може тук да се намери някой който да ми даде полезен съвет. Проблема е в това, че косата ми много редка. Преди беше гъста и хубава а сега на места ми се вижда скалпа ( кожата на главата ). Момиче съм на 18 години. преди около 7-8 месеца всеки ден я миех и после сушене с сешоар а после я правх с преса и я топирах, слагах и лак. От както забелязах тия местенца дето е толкова редка престанах да използвам пресата и сешоара. Моля ако някой е страдал от този проблем да сподели какви начини и методи е използвал и ако е имало подобрение да каже. Много се притеснявам от този проблем. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: d89c50ea6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ИЗзползвай шампоан Revalid, също така си купи ампули и престани да я третираш.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: dba014714d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм на 18 със същия проблем, имах прекрасна коса, като се сетя каква беше преди 2 години не мога да повярвам че съм я имала. Като опада... тогава се сещаме да спрем с вредите и че сме допуснали голяма грешка. Спомням си аз като ходех на фитнес редовно си слагах лак на косата като я връзвах за да не стърчи от всякъде, а колко съм я изправяла и колко вафли е видяла не е истина. Сега не смея да си направя път на косата защото е много оредяла и е много грозно, винаги си я вигам нагоре, ползвам преси много рядко защото с времето ми стана права. Сешоар ползвам но я издухвам малко и то с хладка струя въздух. Понеже ми е мазна и на мен ми се налага да я мия всеки ден, когато не излизам никаде мога и през два дни да я мия само и само да не е всеки ден, но иначе е неизбежно. Какво ли не съм ползвала... икаров, хенин, чесън, домашни маски, коприва и корени от репей... нищо. Напоследък забелязвам има някъкво подобрени, може и така да ми се струва но като си я исуша и си направя път не ми е така грозно като преди, може би е заради хладката струя с която я суша от доста време вече и рядката употреба на преси и маши. Не ползвам лак за коса вече, само си фъскам фибите като искам да я защипя за да се прикрепят по добре. Ами това е общо взето и аз дерзая да намеря нещо ефикасно, но просто след катова изтощение най доброто лекарство според мен е да се даде една хубава почивка на косата за около 1, 2 години от преси, сешоари, лакове, маши и много продукти за коса с парабени.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: cfc1485823
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ползвай ампули и не си проскубвай повече косата с пресата, от нея оредява.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e8f800cb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Косата ти не се е повредила за един ден, няма как да се оправи за един ден. Бъди упорита с лечението и търпелива. Резултат ще има. Горе са ти дали съвети какво можеш да предприемеш...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c4e6c6467b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пресата за коса изтощава косъма по дължина, като може да го накара да се накъса и да изтънее, но не да падне от корен! Има периоди, в които човек изживява силен стрес и в следствие на това косата пада. Ефектът от стресирането може да не се прояви веднага, а след време. Нарушаването на хормоналното равновесие в тялото има пряко отражение върху състоянието на космите и в частност косата. Фоликулите преминават в спяща форма и се събуждат след време. Това предизвиква изтъняването на косата в най-честите случаи. Фоликулите се събуждат след определено време, може да е един месец, може да са повече, и след това косъмчетата започват да растат наново. След около 6-7 месеца обикновено косата се сгъстява почти напълно, защото косъмчетата вече имат около педя дължина.. стига, разбира се, да не станем отново жертви на силен стрес. За да се ускори процесът на събуждане на космения фоликул могат да се правят маски на скалпа като например маска с авокадо или с бадемово масло. То е известно със способността си да "кара" космените фоликули да преминават по-бързо от спяща в активна фаза, а също прави косъма мек и лъскав. Може да се употребява вечер, като се втрива в корените на косата (но не агресивно) и след това главата се завива в мека кърпа, като косата не се дърпа и се ляга да се спи. На сутринта косата се измива с подходящ шампоан и може да се стилизира както обикновено, но е желателно да не се използват пяни и гелове в корените на косата. Желателно е и да се прекрати боядисването на косата в корените за период поне от една година, за да може космите да се възстановят. В противен случай няма полза от каквито и да е терапии за събуждане на фоликулите. Косата може да пада още и в следствие на заболявания, на употребата на медикаменти, в следствие на алергична реакция. Често хора с грануломи на зъбите наблюдават засилено падане на космите в следствие на инфекцията. Ако не са налични изброените симптоми, най-често причината се отнася към прекаран стрес. Добре е човек да се консултира с лекар, за да може да се назначи конкретно лечение в случай на нужда.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f51e4cf3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Моля за помощ имам този проблем прекалено много бях вързана всеки ден нонсто и сега е оредяла моля споделете идея ужасно е оредяла и много мазна става..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: de26210117
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Просто прочети поста над твоя.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ae1de10398
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Използвай шампоани за подсилване, хума, билкови екстракти и никакво третиране!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker