Няма лошо да си пълен... НЕ на анорексията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Няма лошо да си пълен... НЕ на анорексията
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2168 пъти
Има редица сериозни болести от рода на СПИН и рак. Има редица, които ще ти отнемат всичко човешко, които ще ти отнемат живота или ще те вкарат в болница за неопределен период от време. Около тези болести проблема с анорексията и булимията загуби своята известност, но това не означава, че е изчезнал напълно.

Но наскоро започнах да срещам все повече жени/момичета, които твърдят, че са дебели, но не са... казват, че искат да се подложат на диета, но не диета ще помогне, а спорт. И реших да пусна тема, да разкажа своята история с някаква надежда някой да се откаже от болните си амбиции и да се замисли какво е полезно за тялото и организма му.

Винаги съм била много слаба, направо кльощава. Боледувах често като дете, като поотраснах и ме хвана пубертета натрупах няколко килограма, но нищо не беше извън нормата. За жалост аз не знаех това. Като всеки тинейджър кандидатствах за гимназия в 8 клас, като амбициозен мазохист се целих най-високо и успях да вляза на 2-ро желание в елитна гимназия. Започвайки учебната година, аз спрях да се храня правилно, седмица по-късно спрях да се храна като цяло. Карах по дни с чиния супа или 1 вафла. Дори не чувствах глад, не разбирах какво причинявам на тялото си и как всичко ще ми се върне в определен етап. Не чувствах нищо в себе си както трябва, не се чувствах добре в кожата си, може би дори не се чувствах нормална, просто не бях като другите и това ме побъркваше. В един момент реших, че искам да съм по-слаба и по-слаба. Спортувах, но мускулите и костите ми ме боляха. Опитвах се да се храня предимно с фибри и протеини, но сякаш се наяждах със съвсем малко и не можех да поема повече. И тогава се разболях, не от анорексия, обичайната есенно-зимна болест (вирусите, които витаят всяка година по това време). Не беше сериозна болест, но на мен ми се отрази толкова зле, че имах чувството, че тялото ми ме напуска. Влагах огромни количества усилия и сила за да си повдигна ръката, главата ме боля от изтощение, имах вирус, повръщах, а тялото ми е гърчеше на пода в банята от изнемогване. Бях с близо 10-20 килограма по-лека от това което се изискваше. Височина 156, тегло 37 килограма. Все още нямах анорексия, за жалост бях на предела. Родителите ми говориха с мен преди всичко това да се случи, стояха до мен в банята, прегръщаха ме за да не замръзвам от допира на студените плочки, но бях на ръба. След всеки наш разговор аз се заключвах в стаята си, сядах на леглото и гледах с презрение чинията на масата. Преживях всичко това и разбрах, че това което ми се беше случило е бил момента, в който тялото ми е крещяло за малко енергия, крещяло е било и преди, но кой да го чуе. Започнах с опитите да вляза в нормата, стоях с часове на масата и преглъщах сълзите си заедно с хляба. Беше тежко, не защото се чувствах зле, а защото дори не бях разбрала, че прекалявам. Наистина не чувствах глад и наистина не предполагах, че гладувам, че се лишавам и че го правя по навик. Понякога огладнявах в голямото, но си казвах, че няма да сляза до долу за храна, а ще изчакам да се прибера на обяд и да хапна стабилно, е, обяд идваше, но имах домашни за писане, къща за оправяне и още куп занимания, от които наистина не се сещах за храна. Така минаваха дните ми, всеки ден.

Сега се поправих, още съм слаба, но се старая. Повече никакво лишаване, щом ми се дояде нещо, значи тялото ми има нужда от него. Спортувам повече, но вече не ме боли докато го правя. И вече не се чувствам зле, защото работя заедно с тялото си, като екип. Но има определени отзвуци... понякога все още ми прилошава без причина, понякога изпадам в ужас от глупости, разтрепервам се, изтървам разни неща, не мога да се концентирам, причернява ми за около 20-30 секунди, имам чувството, че ще падна след секунди.. случва се, но по-рядко от преди. Затова моля ви, харесвайте се такива каквито сте, а ако не сте способни, то спортувайте... ако ли не, то поне се съветвайте с диетолог. Не правете моята глупава грешка. Какво ако не се чувстваш гладен, щом вече 3-ти ден си на една вафла, очевидно имаш проблем- погрижи се за него, не се прави, че не съществува. Вредиш си така, замисли се...

Не знам какви ще са коментарите, ако ще са злобни-спестете си го, вече си научих урока, от никоя дума не би ме заболяло така, както ме болеше тогава. Ако ще критикувате романите ми, то.. не знам, не съм ги писала за вас, а за хората с проблем. Не съм писала и за внимание, все още ми се насълзяват очите от спомена, написах го с искрената надежда да помогна на някой. Не очаквам хора, които не са го изпитали (или не го изпитват сега) да разберат всичко това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 75c4980b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле, голямо самосъжаление е падало тук. Чак родителите ти те прегръщали да не изстинеш в банята на плочките....
Като чета... май изпитваш удоволствие от това...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 261db019aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми дано да помогнеш на някого, ама нали знаеш, че всяко момиче си мисли: Това се е случило с нея, но с мен няма да се случи, защото АЗ ЗНАМ КАК. А пък тя не е знаела. Което, разбира се, е глупост, но така мислят повечето.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1d69a9e960
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Подкрепям №1 и аз до плочките успях да стигна и повече не можах.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e4f045e311
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде стига ревахте с тая анорексия. Много по-голям проблем е скапаното затлъстяване. Не ям много, а съм свиня. Писна ми. Били много слаби, да ви имам проблемите. Ми яжте бе, сякаш някой ви кара лайна да ядете

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 387e8c6fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма що, големи коментари си получила от разни всезнайковци. Аз лично се радвам за теб, че си преодоляла всичко това и дано наистина да е поучително и за други. Успех и напред!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker