За всички, които са на диета "от понеделник" - споделете как не се отказахте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За всички, които са на диета "от понеделник" - споделете как не се отказахте
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3451 пъти
Здравейте. Не намирам за необходимо да споменавам ръст, килограми, години и т. н., както и не ми трябват примерни диети. Имам нужда от съвети как да не се пречупя. Преди година отслабнах много, но си върнах около 5 кг. Твърдо решена съм да ги сваля, но не ми достига волята. Будя се с мисълта, че от днес няма да ям безразборно, ще сведа до минимум тестото, захарта и т. н., но до обяд винаги се провалям. Наистина не знам как намерих толкова воля да сваля над 20 кг., а сега не мога да диетувам и ден. Имам леки паласки, краката ми са къси и леко пълни, коремът - постоянно подут. Дрехите от преди няколко месеца не ми стават, дори да вдигна ципа не мога. Дневният ми калориен прием е минимум 2200 калории, обикновено се въртя около 2800. Вечер се отчайвам, плача и си обещавам, а на следващия ден пак се предавам. Всъщност не ям кой знае какви боклуци, мразя чипсове, пици, баници, дюнери и т. н. Даже май се храня здравословно, само с домашно приготвена храна. Проблемът е в сладкото. Не заспивам ако не съм яла нещо със захар. На ден ям по 1-2 шоколада, кутия бисквити, кекс, торта, мъфини, бонбонки и всякакви такива. При това нямам мярка, изяждам всичко сладко, което видя. В нас постоянно има сладко, не го купувам аз и не е предназначено за мен, но е факт, че го изяждам цялото. На рождения ден на малката изядох половината торта, нямам спирачки. Ще се радвам ако споделите опита си, дадете ми някой съвет, мотивиращи примери и т. н., защото не мисля, че съм единствената тук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6c0d7f8c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз си втълпявам, че имам алергия или просто ям черен шоколад ( два реда) и се наслаждавам , вземам си и зърнени закуски, ами по-точно гледам да ям колкото се може по-малко сладко , защото и аз имам проблем, но просто ти сама трябва да се спреш. Напиши си една бележка, помисли си какво може да ти стане с много сладко в организма.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 85524e3ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ох, това сладко ни изяжда главата. Явно на теб то ти е основният проблем. По мой опит при него колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде. Случвало ми се е по една седмица да не ям сладко и после като хапна, ми идва прекалено тежко, не ми е така вкусно, както ако съм яла всеки ден например. Но си се иска доста воля, за да го спреш. Не знам какво да те посъветвам, и аз като теб все не намирам волята да започна, макар че съм отслабвала без проблем и преди, точно като намалих сладкото и внимавах да не ям въглехидрати след обяд. Желязна дисциплина си трябва.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c81afabea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Силна воля. Аз не съм на диета, но съм си поставила правило да се храня здравословно и не ям боклуци. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4b69e50a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрава воля. Вместо да започнеш "от понеделник", започни от СЕГА (когато четеш това) :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0cdf3d4446
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Искаш мотивиращи примери? Най-големият ти стимул трябва да идва като се погледнеш в огледалото. Не се харесваш, не се чувстваш добре в кожата си, това трябва да те стимулира достатъчно. До преди година бях пристрастена към сладкото. Менюто ми за деня се състоеше САМО от пасти, вафли, шоколадови бисквити и т. н. Но в един момент си казах, че ако аз не си наложа да се храня по-добре, за да смъкна излишните кг. няма кой да го направи вместо мен. Успях. Разбира се, не съм изключила изцяло сладките изкушения от менюто си. Всяка сряда ми е сладък ден, но успях да сваля 10 кг. и се чувствам чудесно. Успех, мила и имай силна воля. Знам, че ще успееш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3db818780e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Вредно е толкова много сладко. И аз бях така, но в един момент организмът ми сам започна да отхвърля сладките неща. Спомням си, че опустошавах вторият си шоколад за деня и тамън го изядох и го повърнах. И сега 3 години по-късно аз не съм вкусвала шоколад, вафла или торта. Не изпитвам глад за тези неща и аз не мога да си обясня как стана така изведнъж

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 46e7753a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравей, аз също като теб, когато има вкъщи сладко се изкушавам. Затова бих те посъветвала да не си купуваш такива работи, за да не ти са пред погледа и да те дразнят. Наистина трябва голяма воля, за да се откажеш от сладкото, не се отказвай изведнъж, пробвай първо с по малко черен шоколад. Ако искаш има и една диета, която ти позволява да си хапваш сладко, можеш да я пробваш. Системата-60 прочети в нета, за какво става дума. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 119e58bdee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами защо да плачеш и да си обещаваш, че от утре няма да хапваш много, това с плач няма да постигнеш, само се травматизираш. Да, шоколада е страхотен, за мен най-вече черния, обаче си имам в един шкаф един шоколад, който ми седи бая време вече. Всеки ден се питам-дали да си отчупя, но си казвам, че чак толкова не ми се яде сега. Сладкото и най-вече шоколада е като наркотик, ама успееш ли 3-4 дни да не хапнеш сладко, апетита ти към сладкото ти се губи, просто се изчистваш и не изпитваш нужда. Другия път, когато се изкушиш да си помислиш за сладко, малко изчакай, не се нахвърляй веднага, а нека първата мисъл тогава да бъде-сега ще го изям, а после ще плача и ще съжалявам, не няма да стане. Да ти кажа, преди години какво мен ме накара да отслабна. Сънувах сън, в който аз бях едно много красиво, слабо момиче, с дълга черна коса бях, както и в действителност, облечена с феерична рокля, тичах по една поляна, цялата с минзухари, а косата ми се вееше красиво, изпитвах непозната лекота. Това беше моя сън. Събудих се и се разплаках с глас, а майка ми притеснено се защура около мен. Не спирах да плача и докато и разказвах съня. Аз имам късмет с родители, те никога не са ме укорили, или притеснявали за пълнотата ми. Тя ме прегърна и само ми каза, че аз и така съм много красива. Но аз исках да стана момичето от съня-и станах. Не позволих тялото ми, с неговите глезотии и прищевки да ме победи. Не го позволявай и ти. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 725c9f999b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Само ще ти кажа едно-Яж по-малко от всичко и ще видиш, че ще има резултат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2f5102f6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, липса на магнезий в организма води до желание за ядене на по-сладко, солено и овкусено меню.

Препоръчвам ти да приемаш Паматон - 2 таблетки след като се прибереш от работа и 3 преди лягане. Ще ти помогне да спиш по-добре, а след като си набавиш необходимият излишък - би трябвало да се нормализират нещата и да устояваш.

И аз не мога без сладки неща. Затова ще ти споделя няколко рецепти на кратко, за сладки неща от които няма да дебелееш.

Бананов сладолед : няколко добре узрели банана, 1-2 лъжици заквасена сметана, канела и мед (ако не са ти достатъчно сладки)
Намачкваш бананите с миксер или вилица, прибавяш останалите неща (канелата е важна, ще ти помогне за инсулиновата чувствителност, от която всъщност се дебелее) и слагаш във фризера. След няколко часа или на другият ден имаш прекрасен здравословен сладолед :)

Домашен шоколад (полезен)
Трябва ти мазнина - Масло (немските не са лоши, единственото важно е да е от 100% краве мляко, без растителни мазнини) или кокосово масло (но то е скъпо), какао (насипно на от някой магазин за кафе или Ion, желателно е да е с по-висок процент на масленост, защото това означава че е по-качествено), мед, и няколко лъжици заквасена сметана.
Маслото се разтапя (да кажем примерно 120 гр), меда също (на вкус, с повече мед е по-сладко), 1-2 супени лъжици сметана и какао докато стане на крем. Не давам конкретни параметри, защото ако сложиш повече масло и какао - сместа става твърда и може да се направят бонбони, при повече сметана се получава прекрасно парфе или сладолед (след като се замрази). Може да се добавят и всякакви ядки, канела, лимонова кора, ванилия и т. н. вичко е въпрос на личен избор...
При нормално ежедневно движение (към 20-30 мин пеша, бързо ходене) и лека промяна в сладките неща които се консумират, мисля че 3-5 кг не биха били проблем.

Надявам се рецептите да ти дадат отправна точка и да съм била полезна..
И все пак, идеята на сладките неща е да ни радват, те не бива да са основната част от нашето хранене, и не бива да са всеки ден :)

Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1baf7ad8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не се отказвам, защото се сещам колко труд полагам, като ходя да бягам или във фитнеса и не си заслужава за 5-10 минути удоволствие да захвърля всичко това на вятъра.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker