Лекуване на Акне с Сода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Лекуване на Акне с Сода
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 29767 пъти
Здравейте аз съм момче на 18 год. и имам страшно акне, по някой пат ми излизат даже и големи червени папки от които направо ми се подува лицето стои като че ли някой ме е ударил :( и така четох в интернет за лекуването на акне с сода като маска, 1 ч. л. сода с 1 с. л. брашно и вода трябва да е гъсто и се мажи по лицето, незнам дали ще действа, искам да попитам който е запознат с този вид лечение в интернет пише че на седмица поне веднаж да се маже, може ли да го мажа всеки ден или? И има ли такива които са се оттарвали от акнето по този метод?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: cf866a87e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има резултат със содата, но не очаквай чудеса, няма проблем да го правиш дори няколко пъти на ден. Не премахва акнето, но притапява подутината.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 51a8945d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Здравей.
Пише ти момиче на 21 години, със същият проблем (или по-точно имах този проблем).
Навярно вече си ходила по разни лекари, козметици, билкари, гинеколози, ендокринолози и какво ли още не - аз ходих.. какво ли не правих, но нищо не ми помогна.
Аз самата се оправих като си оправих хранителният режим - т. е. качествена храна, без кофти захари, шоколади и мазнини.. От около 2 години хранителният ми режим е изцяло с качествени мазнини - масло, мас, кокосово масло, зехтин.
Сладки неща обичам да си похапвам, затова и не мога да се откажа от тях и затова режима ми на хранене не е напълно прекрасен.
Друго което страшно много ми помогна са подходящите хранителни добавки. От около половин година редовно пия рибено масло по около 3 000 - 4 000 мг на ден и от това кожата ми се изчисти, по-лесно и бързо заздравяват всички възпаления, които все пак ми се появяват, и около половин шишенце вигантол (витамин Д) на седмица.
Основният проблем според мен, като си позволявам да говоря от името на човек, минал през ада за което, е психиката на човек, която го кара да се самонаранява и лошото хранене и липса на спорт.
При мен спорт добро хранене добро усещане за себе си ми изчистиха кожата с пъти по-добре отколкото антибьотиците които ми предписа кожният лекар..

Да до момента все още ми излизат пъпки, които се възпаляват понякога, но вече след като ги почистя зарастват за 2-3 дни а не за няколко седмици, както преди.

Ако имаш желание и си от София мога да ти помогна да се свържеш с хора, които да ти помогнат с режим за хранене и спорт.

Поздрави, Поли и не забравяй да се обичаш самият себе си! :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dae56ef19b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здравей, и аз имах ужасно акне, ако искаш пробвай този метод, лично на мен ми помогна... :) трябва да изчистиш лицето си добре с одеколон или спирт след това намажи пъпките с крем Здраве. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 598dc39c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   Акне аут актив за десетина лева от аптеката и си готов за две седмици. Пробвала съм какво ли не - от стандартните козметици до да си топя лицето в гореща вода с подправки. Само лосионът имаше радикален ефект. Сега ми излизат по 2-3 пъпки преди да ми дойде иначе лицето ми е съвсем чисто. Успех. :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b58bae258c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз също имах акне и единственото, което ми помогна беше Зинерит. Содата ми изчиства само черните точки, но тези пъпки трябва да се лекуват.
Съветвам те да не си правиш експерименти, а да се консултираш с дерматолог.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 83bb9ea09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ж30: Всичко гореописано Garnier Pure Activе, изцяло с четка (без гумени преградни ленти). Пяната от него, буквално, я обираш на етапи, с мек гъбест тампон за грим - изплакваш го и продължаваш. След това, обливаш лицето си, обилно с вода. Съвсем леко подсушаваш и оставяш влагата да попие в кожата. Почистването е на 100%. След това, може да нанесеш какъвто и да било продукт против акне. Но с въпросното почистване на лицето, не бива да се прекалява - мах 2 пъти седмично!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a9bd3f10cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Освен всичко казано то тук избягвай фастъци, шоколад и кола.
Пий повече вода, отвара от лайка или коприча също. те действат антисептично и пречистват кръвта.

Отиди и на козметик да ти направи почистване на лице и дарсонвал(ел. уред със стьклени накрайници по които тече ток с опр. честота). Това второто ще ти успокои възпаленията които имаш и ще разнесе тези червени уплътнения, за да не ти останат белези след време.

Може и да ти предложат също и някакво друго лечение.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1da7479f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Нещата няма да се оправят, докато не промениш храненето. Спри всичко, което е със захар, бяло брашно, животински мазнини. Промени изцяло начина на хранене. Основната ти храна да бъдат пресни плодове и зеленчуци, от време на време малко риба и пилешко, приготвени без пържене, с малко зехтин. Може и по малко ядки. Почти без готвена храна. Не е лошо и да пиеш известно време пробиотици, по аптеките има всякакви. Но трябва поне няколко месеца. Коренът на проблема е вътре в тялото ти, не отвън в кожата. С каквото и да се мажеш, нищо няма да помогне или ще помага временно, докато отвътре не настъпи решителна промяна. Особено избягвай мазно и захар. Нека салатите и плодовете да станат основната ти храна. А това със содата е напълно безвредно, можеш ако искаш и по цял ден да ходиш намазан с него.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bf163efe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Здравейте, и аз имах голям проблем с акнето, пробвал съм какво ли не. Съвсем случайно попаднах на един лосион Perfect face ACNE lotion, на третия ден усезаем ефект, на 20-тия ден нищо не остана. Надявам се да съм ви бил полезен

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 43efe44e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако състоянието ти е много лошо ще е най-добре да ти направят хормонално изследване и в зависимост от кръвната ти група да ти наложат режим, от който съм на 100 % сигурна, че ще останеш доволен. Мен ако ме питаш не взимай съвети от никого, защото при всеки нещата стоят различно, всеки метаболизъм е различен. Така че най-добре за теб е да се посъветваш с лекар. Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8f3d6cb071
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здр, пише ти Валко 20г. Имам същия проблем ползвам зинерит, но не върши голяма работа, премахва само част от акнето най добре отиди на кожен и се консултирай.. може. Да си направиш и кръвна картина успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8372092bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям изцяло - отговор 8.!!!
Трябва ВЪТРЕШНО ЛЕЧЕНИЕ,и външна поддръжка!
УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2c453be23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравей :) Това, което аз бих ти препоръчала е да се храниш здравословно, повече плодове, зеленчуци и т. н. , ти си знаеш тия работи, възможно най-малко сладки и мазни неща. А за външно - купи си хума, евтина е, и правиш смес от 1 лъжица кисело мляко и достатъчно хума, че да стане гъсто, но не прекалено, мажеш си цялото лице и след 20 минути измиваш. Това е за почистване. А за третиране на пъпките - Acne out, около 10 лв е. Това правя аз, нямам кой знае какви пъпки, но се появяват все пак и понеже ми е много неприятно да имам пъпки, правя каквото намеря за най-ефективно и безвредно, което да ми помогне и да не е вредно за кожата. Никога не си стискай пъпките, независимо гнойни или не, ако имаш гнойни - мажи ги с Йодасепт на мехлем и стой възможно най-много така, после почисти със спирт или ракия, аз чистя с ракия, защото нямаме спирт :D Ако си много тежък случай както ми се струва, отиди на дерматолог, той ще знае какво точно да ти препоръча. Успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: b248acd404
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Да ви кажа, че съм пробвала с Гарниер Pure Active но не помага поне на мен

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 651296841b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Вярно е, че трябва да се види всичко от дерматолог. На нас ни помогна:хранителен режим-намаляват се мазни и сладки храни, прясно мляко също. От рецептата на дерматолога ни подействаха таблетки Neorozal /това са витамини/-по 2т. сутрин за три месеца. Мазилата от медицинската козметика La roche-posay изписани в рецептата не успокояваха кожата, а я възпаляваха и ги спряхме. Направихме мехлемче от равни части мед и канела-с това мажехме пъпките. Седи се час, а може и повече и се отмива. С мед и канела сме мазали почти всеки ден. Ефектът е поразителен-възпалението спира и кожата започва да завяхва. Вече година след проведеното лечение няма и следа от пъпките. Резултатите при възолената кожа дойдоха още втората седмица. Дано съм полезна

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2184e349ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Здравейте! :) Аз съм на 11 и още от 9 годишна ми излизат пъпки, но се влуши някъде миналата година. Всички от училище ми се присмиват и ми викат пъпчасалата.. Нямате представа през какво преминавам заради това акне. Вече ми писна! На лекари и такива работи на съм ходила, защото не мисля, че ще помогне.. а и нямаме много пари, за да купуваме кремове и така нататък.. Аз съм си щастлива, защото знам, че и без това ако си мисля лошото то ще стане затова винаги съм позитивна но... моля ви искам поне до 6-ти клас да ми се изчисти лицето за да не ми се подиграват отново.... Дайте някакви идеи за почистване които да действат много бързо поне 1-месец да са ми се изчистили половината пъпки :) :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fea5a4f06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Здравейте, дълго време имах страхотен проблем с акнеичната си кожа. Скоро открих един нов продукт, който за 1,5 месец ми изчисти тотално лицето и сега го изпозлвам и превантивно. Кожата освен, че се лишава от акнето става се обновява и става много свежа и гладка.Продукта е уникален и няма равностоен до момента. Формулата е резулат от 30-годишен труд.
Сайта на продукта е: okadex-eu.com
Горещо Ви го препоръчвам!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d22b84156e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Здравейте,
Искам да ви запозная с моята история за начина, по който успях да се преборя с акнето, мазната кожа и пъпките по лицето без скъпи процедури и козметика.
Тайната е в крем с бензоил пероксид /benzoyl peroxide/, който убива 99.99 % от бактериите причиняващи акне.
Продуктите, които ползвам можете да си ги закупите от всяка една онлайн аптека в чужбина и са на доста достъпни цени.
Желая ви успех в борбата с този коварен съперник !
Тук съм описал всичко http://acnebg.info
Поздрави

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7ad879dd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз съм напълно съгласна с номер 17 аз съм точно по същия начин и мога да предложа да отидеш до някоя аптека и да кажеш какво ти има и ще ти кажат какво да си вземеш
Поздрави!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 11b5385b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

22.   Морска сол и сода. Не брашно!!
На равни части се слага в неметален съд и се залива с вода.
Унижтожава пъпките за 1-2 дни -пробвано.
В нета има материали снимки... че за 3 месеца маха 60% белезите от акнето.
Напишете в търсачката
baking soda sea salt acne - виште сами.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1f48162759
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Така не може. Само специалист трябва да назначи лечение. Пробвайте с "ИЗОЛАЗ" Скъпа процедура- 294 лв. Необходими са 6.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0d888eb32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Един от най- неприятните проблеми. Аз лично също пробвах какво ли не, само че се борех с гадните, червени белези от акне... Ужасна история. В един салон започнаха да ми правят процедури с един дерма стик, който се оказа доста ефикасен. в последствие си го купих, защото може да се използва и в домашна обстановка. Ето сайта, ако някой се интересува, много съм доволна : http://newderma.bg/

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b7373a6677
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Серен сапун, сапун от боров катран. Това е спасението. Отгоре цинков оксид от аптеката или бебешки крем с цинков оксид. Мен ми. помогна един крем с рициново масло и цинков оксид, който си бях поръчала от Англия.
Но преди това задължително миене със сапун от сяра или боров катран!! Има ги във всяка аптека! Евентуално и тоник от 3 части вода 1 част ябълков оцет след сапуна и преди крема.

 
  ...
преди: 7 години, 23 дни
hash: ed9d420123
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Пробвай да се храниш здравословно, ако можеш спри месото и млякото. Сода та за хляб премахва горния слой на кожата и става за белези. Ледът върши работа, също и крем Здраве.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker