Изгоряла коса? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Изгоряла коса?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 17946 пъти
Здравейте. Близо година постоянно си изправям косата и в момента ми е изгоряла и изтощена, но не чак толкова. Въпросът ми е, ако спра да използвам пресите и започна да я подхранвам с маски, кристали масла и други дали ще се възстанови? Майка ми ми казва, че щом съм я увредила един път вече не мога да си я възстановя.. Кажете ще има ли смисъл с маските и т. н?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6694aff8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да се възстанови, да, но все пак не прекалявай с тези кристали, маски и т. н., защото ще се получи обратен ефект.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 76e41f6a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да подхранваш останалата част, която не е изгоряла. Тази, която вече е изгоряла, е добре да се изреже.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 33855b9c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Eстествено, че можеш. Аз така възстанових своята коса. Стига да не си и видяла сметката.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 264cc57e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   И аз имам същия проблем.... но са ми казвали да използвам различни подхранващи продукти и ако на време се спра с използването на праси ще мога да я възстановя :))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 23ec204a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Моята също е изгоряла, и то много, чак се накъсва, и то в следствие на преса всеки ден и изрусяване. Ще ти дам няколко съвета, дано са ти полезни, аз така си пооправих косата. 1. Подстригвай я всеки месец по 1-2 см., няма да си личи скъсяване, но изгорялото ще се маха. 2. Използвай шампоан за много увредена коса (аз използвам Syoss-repair - черен с оранжеви букви) и балсам задължително. 3. Преди измиване може да се мажеш с тривитаминол (купува се от ветеринарните аптеки, може да прочетеш в нета за него), или стимуланта за коса на икаров. И двете неща са около 5 л4. в и се прилагат в корените, като се стои с найлонова шапка 2 часа. 4. След измиване - напръскване с хининова вода (1. 50 лв) и кристали за краищата. 5. Ако не искаш смяна на цвета, може да си вземеш безамонячна боя - похранва и прави косата жива и лъскава. Аз продължавам да използвам преса, но по-рядко - веднъж/два пъти седмично, а през другото време - алтернативни начини за оформяне - ролки, на плитка, на опашка, с пяна и така по-мялко се вреди на косата. Продукти, от които съм доволна - хининова вода на Кокона, маска лореал, кристали seri, боя лореал, едни ампули за растеж от ейвън. Късмет и търпение :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 09d8a031aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   няма да е лошо първо да я подрежеш малко с няколко сантиметра... 2, 3 см примерно, но се посъветвай с фризьорката... спри с пресите за известно време и я подхранвай с маски и кристали(също питай фризьорката какви да бъдат) и ще видиш, че още след седмица косата ти ще започне да се възтановява :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c31a7c1b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако косата ти е много увредена, е по-добре да си купиш арганово масло, но внимавай с качеството му, както и кератин. Освен това, ако косата в краищата е прекалено увредена, т. е. се къса, когато е мокра, е по-добре да я одрежеш.
От маските и продуктите за възстановяване на косата ефект ще има върху живата част от нея, останалата най-много да е мека на допир след изсушаване. Ако имаш възможност си купи професионални продукти за коса- някои излизат доста по- изгодно от масовите. Има вариант ампули, но те са скъпи и изискват продължителна употреба. Изключително важно е какъв тип скалп имаш, защото може да се окаже, че многодобрият продукт за третирана коса не е ефективен при теб и дори е възможно да имаш проблеми.
Каквито и продукти да си купиш, трябва да бъдат редувани на определено време, защото косата се насища.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4c2d1506ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Само зехтин 1-2 часа преди всяко миене поне за месец. Така излекувах моята коса.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 19a6143bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Чела съм много за кератина и толкова искам да си направя процедурата с него, но не го намирам никъде.. Купих си продукти със съставка от кератин, но мисля, че количеството му е твърде малко, за да се види ефект.. Някой, ако си е правил процедурата с кератин да пише дали помага и откъде е. Вчера си купих маска на Garnier Fructis с масло от маслина, авокадо и шии (за суха и увредена коса) да видим дали ще стане нещо и от нея, а колкото до пресите - вече съм ги спряла :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 33855b9c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди на фризьор, подстрижи малко - 2 - 3см. за да премахнеш накъсаното. Това е добър старт. Мажи корените на косата с тривитаминол, сменяй със зехтин и жълтък. Купи си ампули пантесалмина на био фарма, 18лв. кутия от 10 ампули. Мажи косата по дължина, миришат супер и хидратират. Не използвай сешоар и преса.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 35120311d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   а има ли проблем ако е салатен зехтин? зехтина се нанасяше по цялата дължина нали? мисля да не си слагам в корените, за да не се омазни.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c4627905c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моята коса е доста изгоряла от всекидневното третиране и боядисване. До такава степен, че ако не я изправя седи буквално като слама. Смисъла на тези подхранващи продукти е да спасиш останалата жива коса. А ако не ти е прекалено изгоряла, а просто изтощена ще успееш да си я оправиш. Но не забравяй и редовно да я подстригваш. Аз лично не харесвам кристалите, за мен са прехвален продукт без особено действие. Но си вземи една качествена маска и някакви ампули за дълбоко подхранване. Също така преди да използваш преса нанасяй термоустойчив продукт за защита на косъма. Така ще избегнеш максимално негативните последици за косата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8346905e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

13.   И моята коса е изгоряла от едно изрусяване. Лошото е, че е неравномерно изгоряла, цялата с изкл. на няколко см отгоре, които си личат. Другото е изгоряло от скалпа на главата както се вика. Единствения начин е ножицата и ежемесечното подстригване за да се оформи и изреже изгорялото. За оправия.. нз дали има, аз в момента съм още в началото. Но това ми е като много голяма обица на ухото и в следващите няк. години сигурно няма да помисля за бои, преси и тем подобни.. направо ме побиват тръпки от тях вече като знам какво си причиних на косата, а беше много хубава, дълга и гъста. Още малко си помислих, че и гола глава ще трябва да се острижа, но слава богу не се стигна до там. Сега виждам, че е ускорила малко растежа, но е още в началото и расте доста неправилно и напосоки заради калпавото изрусяване. Както и да е.. ходя всеки месец да я подстригвам и така. Надявам се в следващите няколко месеца да поизрасне още да я оформя, подстрижа и махна изгорялото, и от там нататък я оставям да расте както си знае.. пък надявам се да се възстанови от изрусяването. Обаче сметките не ми излезнаха, както си и мислех и зимата ще продължа да ходя с къса коса до ушите. :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker