Брекети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Брекети
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 9509 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години. Зъбите ми са криви. Единия ми кучешки е изпъкнал напред, а долните ми зъби са наистина много криви. Много е грозно, когато се усмихна. Не съм говорила с родителите си, нито съм се консултирала със зъболекар, но съм сигурна, че ще трябва да ми сложат брекети. Проблемът е там, че родителите ми нямат финансова възможност да ми сложат брекети, защото доколкото знам струват 2000 лева. Другия вариант е шини, те поне са по-евтини, но една приятелка носеше шини 2 години и сега пак е с криви зъби. Сега не ме интересува особено как изглеждам, но искам в бъдеще да не ме е срам да се усмихвам. А и са ми казвали, че сега ако не си поправя зъбите, може по-късно, като ми излезнат и мъдреците да стане още по-зле. Моля за съвет. Някой носил ли е шини или брекети? И ако да, колко време и имаше ли въобще ефект? Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3ec2e805d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти. Аз съм носила на горните зъби шини, от най-евтините като бях на 16 г. (хванах последния влак) и днес имам зъби като на филмовите звезди без да преувеличавам. Имах и дълбока захапка, която също така ми се коригира. Долните зъби са ми все още кривички, но те не се виждат, но виждам разликата! Носих шините 1 г., фъфлих доста в даскалото (ха ха), защото имах и отпред една приставка за захапката, но ми се оправиха зъбите. След това 1 година само при спане носих. Може по принцип и по-дълго време само при сън да се носят - по-добре е от нищо.
Имах една позната от съседния клас, чиито родители бяха дали 5 бона за брикети (американски някакви) и не се оправи - грешно ли ? ги бяха сложили, тя ли малко издържа (носи ги няколко месеца само) - не знам, но днес тя има криви зъби. Останалите пък ми се подиграваха, но имаха по-криви зъби от моите и изобщо не им се хващах.
Аз съм си доволна от евтините шини. Предимството беше, че можех сама да си ги стеснявам и не ми се налагаше да ходя често при ортодонта да чакам и да се занимавам. Свалят се при хранене и не се събират остатаци като при брикетите. Ако си болен или ти е лошо - пак можеш да не ги носиш. Изобщо - имат си своите предимства, а и цената е 1/10 от тази на Брикетите - резултатът е чудесен.
На мои познат, които живее на Запад също му бяха изписали брикети за детето, които то носише 4 г. само при спане и също се оправи, но моите зъби бяха по-криви. Не знам - минаха много години от тогава, а зъбите ми са си правички и перфектни! Изобщо не съжалявам. На бала например имам перфектни зъби по снимките като гледам....

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2bb60c20a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   От авторката:
А колко горе-долу струват обикновените шини? И аз съм с дълбока захапка, но много хора ми казаха, че щом съм в пубертета, не мога да нося шини, а задължително трябва да са брекети. Казаха ми също, че шините се носят от малки деца (1, 2, 3, 4 клас), а брекетите са за тези в тийнейджърската възраст. Благодаря отново. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3ec2e805d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Авторке, не знам сега колко струват, но няма да са повече от 250-300 лв.
Който ти ги е наговорил тези глупости не е прав. Аз от 16 г. до 18 г. съм носила, но взеха от съседния кабинет за мярка, защото по мое време действително лекарите не слагаха на младежи такива работи (и брикити не слагаха). Сега има хора на по 30 г. с брикети! От собствен опит ти казвам, че се оправих - и захапката, и зъбите, но не беше приятно, а и децата са жестоки в училище. Ако в началото се правиш, че не ти пука си намират друга жертва и не си актуален. Аз дори накрая така бях свикнала, че не можех без шина - нещо ми липсваше. Днес съм на 28г. и като ходя на стоматолог виждат на 1-2 зъба леко по емайла, че там е имало нещо, но мислят, че е от брикети.
Друг е въпросът, че от брикетите се печели повече и затова зъболекарите говорят глупости. Много ясно, че няма да искат с удоволствие да се занимават с разни шини за 200 лв., когато могат да изкарат 10 пъти повече. Пазарна икономика! Ще лъжат и мажат, докато родителите ти не вземат кредит за някакви брикети. За теб иначе сигурно е по-лесно да носиш такива, но ако си упорита и с шините ще стане - пак ти казвам, при мен се изправиха зъбите, а при момичето с брикети - не, защото тя не издържа май подигравките в училище.
Брикети или шини - това са само инструменти, от твоята воля зависи най-вече - дали ще ги носиш. Минаваш двама, трима ортодонти, докато някой се съгласи да ти направи шина и готово. Настояваш за шина и няма да ти откажат. Ако покажеш малко колебание - веднага ще се опитат да ти продадат скъпото. Така е с всичко в живота - човек трябва да знае, какво иска, защото хората искат да си продават скъпото.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2bb60c20a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От авторката до номер 3:
Благодаря много за съвета, ще те послушам. Попринцип изобщо не ми е проблем дали ще ми се подиграват в училище или не. За мен важното е да ми се изправят зъбите. А също така да те питам - Фъфлеше ли, докато носеше шините? И като за начало трябва да мина през личния зъболекар, нали?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ad7a75af2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 1 добре е описала нещата, по принцип така стоят. Към нея имам забележка, че говорим за брекети, а не за брИкети, което е съвсем друга дума с друго значение, но нищо, признавам, че ми беше забавно, представяйки си разни брикети в устата си:)
В по зряла възраст няма как да се поставят шини и да има ефект, затова единтсвеният начин е да се ползват брекети. Затова не се бави, а слагай шините веднага, не знам колко струват към момента, но едва ли е много, особено в сравнение с брекетите.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3ec2e805d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   5 - ха, ха ха - правилно. По мое време просто не казвахме „брекети“, а „апаратче“ за всичко и затова.
Иначе - авторке, не се ходи при личния лекар, а направо при зъболекар-ортодонт. Мисля, че всичко се заплаща, но си вземи здравната книжка - може за самия преглед и за мярката да не вземат пари - под 18 г. си все пак.
И да, аз леко фъфлех заради приставката за захапка. Хората с нормални шини не фъфлят толкова. Имах си една кърпичка и когато очаквах да ме изпитват устно свалях шината преди това, а ако ме изкараха на дъската изневиделица - свеждам главата надолу, косата ме скриваше и тогава пак я махках. Нямах проблеми с две думи, а и хората свикнаха. Първите 2 седмици ме скъсаха от шеги и подигравки, но и на мен не ми дремеше. Затова пък имам хубави гърди и тяло и точно тогава почнах да се обличам малко по-така, да се гримирам и т.н. и скоро спряха да ми се подиграват.
Зареди се с търпение, защото се чака да ти стане шината (аз чаках месец и нагоре), после се чака при ортодонт доста и най-вече се чака, за да видиш резултати. Ако човек е опорит, става, ако не - не. Като всичко в живота - всичко си зависи от човека и волята му. Има хора с много пари и пак са с криви зъби, защото нямат воля да носят брикети, а после дават тройно пари по хирурзи, но ефектът изобщо не е същия - пилят се собствените зъби, дори се слагат импланти и за какво?
Носи си шината и си свиркай!
...резултат поне при мен видях иначе някъде на третия месец, на шестия вече осезателно, на деветия си ми бяха прави зъбите, но трябваше да продължавам да нося, за да се закрепи положението. Заради захапката носих при спане още 1 г. шината

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 90648a92b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Виж, брекетите са най-добрия вариант. А и не е задължително да се плащат накуп. При повечето ортодонти може и да се изплащат всеки месец. Провери си хубаво. Плюс това има и разлика в цените. Възможно е някаква част да се покрива от здравната каса. На първо време говори с ваште. Но какъвто и метод да избереш винаги има шанс да ти се изкривят отново зъбите, ако не спазваш инструкциите. Сестра ми носи брекети и след като й ги свалиха трябваше вечер да си слага една пластмасова шина или нещо подобно за да не й се върнат зъбите. Но тя не я слагаше редовно и сега долните зъби отново са й криви. Тъй всичко си зависи от теб. Но брекетите са най-добри!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3ec2e805d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 7 е прав - разбира се, че брекетите са по-добрият варянт /10-20 пъти по-скъп/, но ми е интересно, защо трябва и шина? И аз познавам хора с брекети, на които им се върнаха зъбите в кривото, но си мислих, че е защото не са носили брекетите си достатачно дълго - знам ли.
Аз писах горе - доволна съм - минаха 15 г. от тогава кажи-речи и са ми си прави зъбите. По мое време хванах последните напълно безплатни шини (но бяха много лошо качество като материал и изработка). Днес шините са дори от много по-добри материали, но струват едни 250 лв. - смятай - това са ти по някъде 10 лв. на месец разходи за хубави зъби, ако смяташ носене 1 г. цял ден 1 г. при спане. Брекетите на изплащане са ти по 100-200 лв. НА МЕСЕЦ. Всичко струва пари. После и шини трябвало да се взима - виж, това не съм го знаела.
Поне 3 случая знам, при които гледам хора, които носиха преди брекети са с криви зъби, сега разбирам защо - ами не са носили сигурно шини след това.
Здравната каса не знам, колко плащала, но съм чувала, че към 250-300 лв. се плаща.
Иначе - може брекетите да са „Мерцедес“, а шината да е една „Лада“ да кажем - и двете теоретично ще те закарат от А до Б, но с Ладата няма как - ще ти е неудобно, нямаш климатик, бавно става, но сигурно ще пристигнеш. За „Мерцедеса“ ще платиш 50 пъти повече, ще се отпуснеш и може и в канафката да завършиш...
Не знам - аз се радвам, че навремето взех шините. Нашите със заем (на изплащане) също са могли да ми вземат брекети, но щеше цялото семейство да се лишава заради мен. Ако имам дете с криви зъби, също ще гледам варянт за шина първо, защото имам опит с това и знам, че 100% ще му помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a8d7633c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Качествените брекети и шини са от 1000 и нагоре. Шини за 300 лв не благодаря! Аз ще си слагам от 2000 лева брекети, от онези безцветните. Майка ми не е много съгласна, но така трябва. Аз такива искам! Тя иска от 1500. Какво са 500 лв в този случай? Нищо. Аз си решавам какви да бъдат и колко да струват. Купи си скъпи брекети! По- качествени са.

Ж, 15

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3ec2e805d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж15 „Какво са 500 лв в този случай? Нищо. “ - когато тръгнеш на работа и изкараш 500 лв., тогава да видим как ще говориш!
Иначе - шини за 1000 лв. няма. Съжалявам, но това са ти две парчета пластмаса и малко тел - и да искат, не могат да ги продават за толкова. Материалът да е 20 лв., останалото са труда на зъбния техник.
За брекетите съм съгласна иначе - вземи си безцветните, но не си мисли, че е гарантирано, че ще се оправят зъбите ти. Всичко зависи от волята ти, дали ще ги носиш докрай.
Иначе намирам поведението ти за меко казано глезено и се радвам, че не си ми дъщеря - щях да те оставя и без шини и без брекети - като порастнеш изкарвай си парите и си прави корекции на зъбите, щом за теб 500 лв., 2000 лв, 1000 лв. са нищо. Криви зъби се оправят, но още не са измислили шини и брекети за криво възпитание!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fa703acae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Слагай брекети, шините са загуба на време!! Носила съм шини от 8 годишна до 5-6 клас-никакъв ефект. Попринцип аз съм тежък случай, дълбока захапка, малка уста и големи зъби. Шините се слагат за леки случаи, колкото да се наместят 1-2 зъбчета. От три години нося брекети(още не съм ги свалила) и зъбите са ми идеално прави, но захапката още не е съвсем оправена :( Зъбите ти ще се изправят само за 2-3 месеца, наистина ефекта е удивителен... аз къв вампир бях ;д. Носят се околко година след това да се задържи резултата... Ако искаш да знаеш нещо питай

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2ee00833ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Моляя научете как се пише думата ''брекети''!
Иначе по темата: Нося брекети от година. Струваха 3000 лв. - по 1500 на челюст. Имам само един зъб отдолу, който беше излязъл от редицата нацяло защото имам малка уста и по-големи зъби. За 2 месеца се намести ПЕРФЕКТНО!
Иначе моят проблем е в захапката- горните са ми по-напред от долните има разстоояние около половин сантиметър. За съжаление се наложи да ми извадят два постоянни здрави зъби за да има място за останалите... Рано е да се каже, но се надявам захапката ми да се оправи също. :)

Според мен брекетите са много по-ефикасни от шините и ще кажа защо - Когато бях 6 клас носих шини около година и нещо. УЖ захапката ми се оправи, но след като ги свалих проблема се върна само след няколко месеца. Оказаха се пари на вятъра....

Твърдо ЗА брекетите! Успех на всички, който ги носят!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2e6f8ac6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Скобите помагат много малко, за да има ефекта, който искаш трябва да са брекети без значение прозрачни или не. Хубавото на брекетите е, че може да ги сложиш и на 40 години и ефекта ще е еднакво добър колкото ако ги сложиш сега. Не се притеснявай, че сега нямаш възможност - за брекети никога не е късно. Аз носих брекети на 17-18години и за трите години, в които се виждах със зъболекарката редовно понаучих доста неща за тях :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5a11fddd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Така аз имам абсолютно същия проблем-зъбите ми не се влияят от шини. Нося ги редовно и не става аз съм на 12 а ти си на 16. Когато човек е по-малък (както споменаха 1, 2, 3 клас) зъбите се разместват по лесно. Имам една приятелка на която зъбите и бяха доста криви. Сложиха й брекети вече има усмивка като на... супер е. Сега тя носи едни такива придържащи от вътрешната страна на зъбите но не се виждат. Та ортодонтката ми каза че вече няма смисъл от тези шини (300лева) и ми каза да се срещнем чак след 2, 3 години за брекети. Аз много искам но проблемът ми е същия като твоя-ПАРИ
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d586082c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Да кажа и моето мнение. Носих скоби (шини) от 2 до 4 клас. Тогава ми бяха още млечни и зъбите и нищо не помогнаха. Сега ще ми слагат брекети. Ако искаш да ти се оправят хубаво зъбите си сложи брекети.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 90648a92b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Аз съм номер 7. Отговарям на момичето/момчето, което ме пита защо е нужно да се носи шина след брекетите. Това, което се носи не е шина, а една пластмасова отливка, носи се няколко месеца след като се свалят бркетите за да може зъбите да си свикнат да седят на новото място. И не се плаща допълнително, влиза си в цента на лечението. Аз лично не съм имала такава, сестра ми имаше, но и нейните зъби бяха доста зле и много криви. Относно шините- едно време са били две телчици, сега не е така. Отидете при някой ортодонт и се консултирайте. Има доста по-съвременни варианти на т. нар. "шини". По-евтини са от брекетите.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8a1931b001
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Към автора. Всяка следваща година нещата много се развиват. Вече има такива методи, с които ортодонтът може да направи чудеса. Сега си на 14, 15 години и парите за брекети ти се струват невероятно много, но ще видиш че след време няма да е така. Няма ограничение във възрастта. Ако сега нямаш възможност, ще изчакаш няколко години и като почнеш да работиш, ще събереш пари. Аз съм на 26. Когато бях малък си мислих, че зъбите са ми толкова криви, че никога няма да могат да се изправят, или ако може то това ще бъде много скъпо и никога няма да имам толкова пари. Е, не е така. От 7 месеца съм горд собственик на брекети, а парите ми изглеждат като нищожен проблем, в сравнение с усилията и волята която влагам за да ги нося.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 173efa1356
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Аз съм на 15 и също имам криви зъби и искам да си слагам шини да го нпрмя ли?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d4197473b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Бях на 10 или 11 когато ми сложиха шини и на горните и на долните зъби. Беше си ужас! С горната шина свикнах и зъбите ми се пооправиха за няколко години. Не помня точно колко ама примерно съм я носила 3-4 години. Виж, долната шина нещо ми убиваше и все гледах да я махна, та долните ми зъби си останаха криви, ама не е болка за умиране. По-важното е, че са сравнително здрави. Та ако вашите нямат пари за брекети и аз съм чувала, че е скъпо и с шини става, ама си трябва постоянство. Приготви се да я носиш поне 2-3 години ако искаш да има ефект. Освен това нали знаеш, че на всеки 2-3 седмици се ходи да ти я стягат? Та си е досадно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 173efa1356
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   здравейте аз съм на 15 и също след нова година ще слагам шина която се сваля искам да попитам дали мога да си сложа шина която се сваля да я нося само нощем

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d4197473b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   23, можеш, но ако я носиш само нощем ефектът ще е доста бавен. Доста ще трябва да я поносиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fa703acae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Брекети твърдо! От първи до седми клас носех шини-никакъв резултат. Осми клас си сложих брекети, февруари ще ги свалям-3 години носене. Така че аз давам глас на брекетите :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 74cbb90352
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Аз носех шини някъде 2 години, захапката ми се оправи, а зъбите не. Малко след това сложих брекети и след 6 месеца-чудо (ако мога така да се изразя) наистина и аз като номер 1 имах, а и сега зъби като филмова звезда. Проблема при брекетите е, че трябва всеки ден да ги почистваш внимателно. Всъщност това не е проблем. За цените не мога да ти кажа защото аз не съм ги плащала, майка ми е мениджър и ми го направи като подарък за рожденният ми ден. Целувки!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1f0bdcb13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Здравейте! аз съм 12 години и когато бях на 3 бях с обрат на захапка. носих една специална шапчица и за една-две година захапката, се оправи. От пет годишна до 11 годишна носех шини, никакъв резултат. Сега в неделя ще си слагам брекетите и не мисля дали има значение цветът и т. н. Важен е крайният резултат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2c6b5e2b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Здравейте! Аз носих брекети почти 3години, а преди това 2 апаратчета с цел да се направи достатъчно място зъбите ми да има къде да израстват, всъщност не съм сигурна каква им беше точно функцията, защото накрая все пак ми извадиха два постоянни зъба. Сложих брекетите, когато бях на 11г. и ги свалих на 14г.. Бях свикнала с тях и не ми пречеха, единствено това с нараняването на бузите от въпросната тел беше неприятно. Когато свалих брекетите, зъбите ми изглеждаха доста добре(но не бяха перфектни), дадоха ми апаратче(шина), което трябваше да нося почти през цялото време. Е да, но с това апаратче ми беше супер дискомфортно(мога да кажа, че това беше най-трудната част). Макар усилията, които полагах да го нося колкото се може по-често зъбите ми започнаха да се връщат, а зъболекарката ми сякаш беше вглабена в това да се справя с кривата ми захапка и явно не забелязваше, че зъбите ми се връщат. В течение на времето(от около 6м) спрях да нося апаратчето защото го слагах през ноща и до другата вечер вече едва ми ставаше. Спрях да посещавам и зъболекарката си преди 1година, защото имах чувството, че на мен и на баща ми се гледаше като на една.. банка", винаги излизаше по нещо ново, което.. би ми помогнало". В един момент казах, , КРАЙ! ", 10години ми бяха достатъчни. В момента съм почти на 19години и ми предстои бал, а зъбите ми са далеч от перфектни. Семейството ми даде буквално хиляди левове за да имам перфектна усмивка, а определено не мога да се похваля с такава. Мисля си, че това със сигурност няма да е единствения път, в който съм носила брекети в живота си, според мен ще има още един и то много скоро. Вярно е, че бях много тежък случай, но мисля, че отделих достатъчно търпение, болка и пари за резултат, от който не съм доволна. Внимавайте с ортодонтите!

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fb870343fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   здравей, носила съм брекети 2 години. Моят съвет е не се занимавай с шини, а някак си събирай пари и ако ще на 30 си сложи брекети, няма смисъл от шини, защото процесът е много несигурен и е много по-бавен. Брекетите помагат за вбъдеще да се лекуват по-лесно зъбите, да се сложат фасети или металокерамика. Разпитвай в други градове колко струва и за други зъболекари.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb670a236e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Съгласна съм с номер 30:)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6d47f65ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Все едно аз съм я писала тази история. И моят кучешки е изпъкнал и долните са ми много криви. Носех шини, но нямаше абсолютно никакъв ефект. Една приятелка носи шини от 7 години и още н са й ги свалили! Зъбите й не бяха толкова криви, но аз не миждам разлика никаква от преди 7 години. Аз ще си събера пари. Ще почакам да сменя зъбите и ще си сложа.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bf31c6358a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Хей номер 32:)Ще ти дам съвет. :)Може да нямаш достатъчно местенце на челюста. Поне беше така при мен. Отиди и си направи снимка. Говорим ако си над 14 и не си ги сменила още:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker