Самоук боец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Самоук боец
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1793 пъти
Здравейте, възможно ли е някой да се научи сам да се бие добре, като търси уроци в интернет? Знам, че е по-трудно и трябва да си изобретателен.
Изтеглих си уроци по тае куон-до. Там са подробно обяснени всички ритници, има ги дори в забавен каданс. Мисля да се записвам с камера, да си следя движенията и после да ги сравнявам с тези на учителя. Партньор за спаринг лесно се намира. Знам, че трябва и да се загрява правилно, това също не ми е проблем. Така за една година мога да спестя поне 200 лева и да си купя с тях нещо, което може да ми потрябва. Знам, че не са много, но времената и мястото ни са такива, че трябва човек да е умен и дисциплиниран, за да успее. Това вече е друга тема.
Ще се радвам да споделите мнението си, особено ако сте треньори. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 60dccba516
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е възможно, та може да се каже че аз съм такъв, като не смятам 1-та година бокс защото доста преди нея започнах сам да се уча. Но при мен може би е още от малък, защото боя просто ми харесва е разбира се и за самозащита :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7cebf1eb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако искаш да се научиш да се биеш, ако ми говориш за улични боеве разбира се, няма абсолютно никакъв смисъл от тея глупости таекоунд и маекондо. Казва ти го човек, който има богат опит в тея тапотий наречени боища, бил съм се както сам срещу 5-ма, така и тек тек и знам, че уличния бой няма нищо общо с тея "изкусва" като карате и т. н. За бокса вече ще ти помогне за някои работи, но запомни от мен - най важно в боя е да ИМАШ СЪРЦЕ и да не се страхуваш с кой се биеш, колко е голям или едър или срещу колко си. Не се ли страхуваш, най-малкото другия ще си тръгне с поне 1 синка на лицето. Но най-важното е практиката, но ти препоръчвам да ги избягваш тея работи, твърде опасно е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 895e984e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще ти дам няколко препоръки.
1. Крав Мага - Това е много полезна и ефективна система срещу нападатели на улицата, а пък и движенията и ударите са лесни. Провери в сайтовете и гледай клиповете. На улицата положението не е като във филмите, а най реално и лесно е да научиш Крав Мага - Този стил отговаря напълно на уличните условия, а побойниците няма да ти скачат втори път. Гледай клиповете и ще се научиш.
2. Винг Чун е признато като един от меките стилове, но и доста ефективен в същото време. Мисля обаче, че ще ти трябва да го тренираш в зала при професионален учител.
3. Карате Киокушинкай - Считано за най доброто от всички Каратета.
4. Танг Су До - Има информация за това бойно изкуство, което представлява корейско карате, може би малко причащо на Таекуондо, но за мен е една идея по добро от него.
5 - Айкидото също не е за пренебрегване, макар че го описват като хуманен стил. Да обаче, ако си нападател и не знаеш как да падаш, доста нехуманно ще се чувстваш.

Наистина не гледай толкова атракцията, защото на улицата рядко става факт. Едно нападение и въртене с ритници ще ти помогне, ако нападателят е супер неадекватен със бавни движения. За най голяма полза ти препоръчвам първото - Крав Мага

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker