Фон дьо тен , вреден ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фон дьо тен , вреден ли е?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 4919 пъти
На 14 съм и си слагам фон дьо тен, малко се разминава с цвета на кожата ми, но нищо. Искам да питам дали е вреден, от както започнах да ползвам ми се появяват много по-малко пъпки и каквито и да е било неща, докато след като стоя например 4-5 дена без фон дьо тен и се почват пъпчици и сякви гадости :Д. Но от фон дьо тена май са ми се получили повече черни точки. Та той ли е причината за това, запушва ли порите и състарява ли кожата? Благодаря, предварително. :)

ППС: Използвам на Golden Rose

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 0caeee4401
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, фон дьо тенът не е вреден. Митовете идват от това, че у нас първите такива продукти са били с ЖИВАК !!!, но бързо са махнати от пазара, но жените никога повече нямат доверие към този продукт - лелките и майките ще ти казват, че е вреден - причинявал бръчки и какви ли не неща. Затова само в бившите комунистически страни този продукт е с лоша слава. Преди години у нас е имало режим, подобен на Северна Корея днес - например избухва Чернобил и не ти казват, ходиш си под радиоктивния дъжд и не знаеш. Затова и доверието на населението е било много ниско и след продукти с живак как да вярват, че няма да има в следващите - и до ден днешен хората над определена възраст вярват повече на градските легенди от фактите, защото не вярват на факти (дикаттура!) по традиция.
Това е довело до градската легенда, че от такива продукти се получавали бръчки и така нататък, които не са вярни, разбира се - точно обратното. Съвременните продутки не запушват и порите, предпазват от слънце. Стотици хора са работили над тях в продължение на години, минали са стотици тестове. Има хора с алергии, но за останалите си е супер.
Стават ти по-малко пъпки иначе, защото въпросния продукт предпазва кожата ти от слънцето - прочети с UVA филтър е на 100%.
Ползвай си фон дьо тенчето и споко - не слушай лелки, бабки, случай какичките -), които не сме жертва на разни градски легенди, а се интересуваме от фактите, които в днешно време са лесно достъпни. (извън Северна Корея, Иран и Куба и мозъците на някой хора 35-40 )

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8f89f77ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не са вредни и не пречат на кожата само много качествените, но и съответно скъпи фон дьо тен-и. Мисля, че на 14 все още си прекалено малка. Но ако ти е толкова проблем да си без грим, просто не го изпозлвай често. Винаги под фон дьо тен-а слагай някакво кремче като основа, то ще хидратира и запази кожата ти. Не стой много часове с него. И задължително го отмивай хубаво. Защото иначе остава по порите.
Иначе качествените фон дьо тен-и не само, че не са вредни, но и предпазват кожата от атмосферните влияния, замърсяване, УВ лъчите.. Твоя случай обаче не е такъв.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f9a7f5699e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Фон дьо тенът вреден ли е? Това реторичен въпрос ли трябваше да е? Вреден е и още как и не разбирам как може да има хора, които да са на обратното мнение. Слагах си в продължение на една година, докато един ден не ми се зачерви ужасно зоната на носа и около него. Слагах му кремове и какво ли не, пооправи се малко, но отново стои леко червено и на моменти отново става като онзи ден. Относно това, че от фон дьо тенът спират да ти излизат пъпки - до едно време е. Така е, защото кожата ти свиква с него. Когато спреш да ползваш, отначало ще ти се появят пъпки, но след това ще изчезнат. И ще се набръчкаш след няколко години. Моят съвет е да спреш да използваш фон дьо тен, но ти решаваш. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 71aa15edea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е вреден, но пак зависи какъв използваш. Не си купувай някакви боклуци от 3-4 лева, а качествени.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f591b277e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вземи си по-лек фон дьо тен, което ще рече за по-млада кожа и по-малка покривност- лицето ти няма да е като на маска и ще имаш по-естествен вид. Обикновено това са фон дьо тен-и, на чиито опаковки пише, че а за около 8 часа. Можеш да си купиш и минерален фон дьо тен, защото от прочетеното съдя, че си със склонна къмм омазняване или смесен тип кожа.
Вреден ще стане, ако не си почистваш добре лицето след това и ако използваш такъв, които не отговаря на кожата ти. Тогава има опасност да ти се запушат порите, а оттам и да ти се появат пъпки. Една от причините за поява на пъпки е недобре почистеното лице и употреба на неподходящ продукт.
Започнах да се гримирам на твоите години, но пъпки при мен никога не е имало. Като малка използвах антибактериална пудра, която на мен ми свърши идеална работа, но аз съм с чувствителна кожа и алергии.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5fbc615a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз си купувам само фон дьо тен на Лумене - тъмно синята опаковка номер 3 като цвят. Струва 18 лв. и е качествен. Много ми пасва цвета. Не е вреден, кожата диша през него, слагай крем под него, вечер задължително го сваляй!
Вредно е ако спиш с него.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 74980b1ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ВРЕДЕН Е! С него ще си съсипеш кожата. А ако имаш пъпчици не слагай фон дьо тен ще стане по-зле! Има от нашия клас едни момичета, които са пъпчасали и мислят, че с този продукт могат да замажат положението. Ако имаш някакви неща по лицето ти гарантирам, че той няма да ти помогне да ги махнеш най-много да ти се появят повече... И, да той запушва порите и състарява. Не слагай съсипваш си лицето така! Браво 3, съгласна съм с теб. До авторката-Аз не знам на много голяма ли се правиш та ще слагаш фондьотен ако си с чиста кожа за какво ти е? Той се слага, когато имаш нещо което искаш да прикриеш. Аз не смятам да слагам фондьотен когато и да е, аз нямам нужда имам идеална кожа- нито мазна нито суха. Никога не съм имала пъпки и белези.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 40decc3eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Заложи на по качествен фдт и не забравяй всяка вечер да го почистваш хубаво от лицето си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c308dda23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   НЯМА ХИМИЯ, която да не е вредна! Иначе дядо Боже щеше да ни направи да се раждаме с фон дьо тен по сурата!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0caeee4401
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 като не разбираш, не говори глупости.
Аз познавам май като единствена въпросния фон дьо тен. Ползвам Лореал, но нямаха веднъж цвета ми и взех точно от този на авторката и съм МНОГО ДОВОЛНА. Понеже имам повече от 1 жилище съм си разпределила козметики навсякъде и пробвам доста често нещо ново. Въпросният фон дьо тен е супер и все пак-да, по-скъпото си е по-хубаво, но заслужава ли си такова дете да си харчи парите за глупости?
Тя може със съвсем малко от Голдън Роуз-а да си постигне ефекта, защото е млада. 100% съм сигурна, че предпазва от слънце, а с това и от ранни бръчки. На 8 препоръчвам кравешки л.. а - те са естествени!

Номер 7 - страдах и аз от акне и така почнах изобщо да ползвам подобни продукти. Днес съм на 33 г. и нямам и една бръчка, докато моите дружки са се посбръчкали. Всичко е ген и най-важното - да се пазиш от слънцето и да не ходиш по солариуми. Точно фон дьо тенът пази от слънцето и с това дори намаля и акнето. Има дори продукти с Цинк (вижте тези на Манхатън), които са разработени точно за проблемна кожа.
Днес и аз имам чудесна кожа, но козметиката ти идва вид финиш за деня - слагам само Лореал гланц за устни при излизане - спирала и молив и това е. Съвсем негримирана жената си личи просто. Сякаш не ти дреме за външния ти вид. Колкото и да е била хубава кожата ти, никога не можеш да имаш равномерен тен.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 40decc3eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Жена на 33 години да се изразява по този начин? Това е абсурдно. И да, ГР са боклуци. Само им погледни състава и после ела пак да пишеш глупости.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 79072d04a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм авторката, ще взема верно да го зарежа тоя ГР, защото и без това цвета е по тъмен от колкото на самата ми кожа и стои гадно :/, ще пробвам този на Lumene, ако го има някъде из магазините, ако го няма ще го потърся в някой сайт :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8f89f77ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако имаш възможност да дадеш 20-тина лв ти препоръчвам Ревлон Color Stay. Има за мазна/смесена кожа както и за суха и е много хубав и качествен. Дълготраен е, покривен, без да седи като маска. Позлвам го от няколко години и съм много доволна. По-хубав от този ценови клас няма..

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0caeee4401
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм на Лореал 16h и също съм доволна. Цената е над 20 лв., но се ползва поне 6 м. Гледай да предпазва от слънцето!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 79072d04a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   А можете ли да ми кажете от къде сте ги взели от магазините или от сайт? И възможно ли е от сайт да си нацеля точния цвят, защото аз по принцип съм много светла?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8f89f77ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами след като нямаш опит с фон дьо тените не ти препоръчвам да взимаш от сайт. Най-добре го виж на място. Аз си взимам от магазин, а от сайт бих си поръчала ако съм го ползвала преди това или съм сигурна за цвета. Моята кожа също е светла и по принцип си взимам натурален цвят или бежов(beige). Хубаво е фон дьо тена да е една идея по-тъмен от цвета на кожата. Но само толкова за да не си личи прекалено. Като за твоята кожа има и на Maybelline и са под 20 лв.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5eba3c8866
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   много ясно че запушва порите, нали го слагаш на лицето си :D, препоръшвам ти да ползваш ББ крем, за сега той е най-натуралното и безвредно нещо за кожата.

И17

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker