Да откажем шоколада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Да откажем шоколада
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5835 пъти
Колко шоколадо-маняци има по света? Сигурно са безброй... но те са различни! -има такива, които се ограничават 1 път седмично, други, които ядат огромно количество и трети, които се засищат с по 1 бонбон всеки ден.
Интересували ли сте се до колко може да извлечете полза от шоколада? Въобще има ли такава полза? Изключително вреден ли е? Или не?
Сега ще ви кажа.
Да се яде шоколад е полезно само ако е по 2-3 парчета и то черен с над 70% какао. Надвишите ли това количество той вече не е полезен.
Шоколадът е вреден. И мога да ви го докажа чрез няколко факта:
1. Кариеси
2. Затлъстяване
3. Затъпяване
4. по-голям шанс за инфаркт на по-късна възраст
5. (отново при по-късна възраст) застаряване и по-бърза поява на бръчки -захарта се съхранява във влакнини на лицето ви
6. (при тийнейджърите) акне

Мисля, че дотук трябва да спра. Още ли смяташ да продължаваш да изяждаш по 1 шоколад на ден?
Нима забравих факта, че ви прави по-чувствителни и стопира точката на съсредоточаемост?

Не мразя шоколада. Преди изяждаш по половин или един килограм на ден. Надебелях, пъпчасах, изнервих се... Затъпях адски много и трудно се съсредоточавах. Ако си мислите, че 1 седмица почивка е достатъчна-лъжете се. За поне 2 седмици тялото ви би могло да се пречисти напълно от захарта и да спре да я иска. Мислите ли, че можете да устискате? Само 2 седмици и край на зависимостта. Ако сте шоколадо-маняци като мен, пробвайте, няма да съжалявате.


П. П Хората, които се засищат с нормални количества шоколад и въобще захарни изделия, имат моето одобрение. Така нито се ограничават, нито прекаляват. Което е в рамките на здравословното.
Обичах шоколада.... и продължавам да го обичам, но той ме промени в отрицателна страна, толкова много, че не мога да ви опиша. Затова спрете докато е време

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: af34e3a10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят мъж много обича шоколад, но се олива - изяжда цяла Милка. Затова съм намерила начин - купувам Мерси и така яде едно-две и готово. Всичко е психика. Човек не бива да си забранява нищо, но да се наслади. Аз си хапвам черен шоколад - над 90% какао и това ми е вкусно. Скъп е, но като ядеш 1 парче на ден стига за 1 седмица.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 56424834a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ям по цял шоколад и то не черен. Е, и? Нито съм затъпяла, нито съм затлъстяла. Въпрос на организъм /явно/.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: df1d83ef76
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Ти вярваш ли си като ги пишеш тези неща? Четях и се чудих, после в текста ти срещнах отговора на въпроса ми: "Затъпях адски много" То се знае че не е от шоколада, може би си имала това като вроден факт.
1. Кариесите не се дължат на сладкото, това са стари бабешки измишльотини, има нови изследвания.
2. 1 Шоколад има 530 калории, а 1 черен 480 калории, първо разликата не е голяма, второ ако хабиш достатъчно енергия 500 калории са нищо. За възрастен човек са нужни 2 000 калории, така че може да изкара няколко дни с по 4 шоколада дневно. Значи от 1 млечен шоколад на ден, не се пълнее!
3. Затъпяването как го констатира, все още се чудя?
4. Шоколад и инфаркт, Как ги свърза, каква е връзката?
5. Бръчките не се дължат на захарта от шоколада, къде и кой доказа, че бръчките са захар. Ако не ядем захар няма да стареем ли? Няма да имаме старчески белези ли? Това означава ли, че бабите на по 90г цял живот са яли шоколад с кофите?
6. Акнето е генетично и се дължи на хормонални промени в тялото на тийнеджъра.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 609628dbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Права си, но когато е в умерени количества и в комбинация със спорт не е фатално! :))))

Smilee

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fec2a7a470
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Именно. От година вече изобщо не ям шоколад. Спрях го заради акнето и каквато бях пъпчасала и не можех да се отърва от досадните гадни пъпки, много скоро след като го спрях, вече имаше огромен ефект. Сега, една година по-късно, лицето ми е чистичко. И за мое учудване шоколадът хич не ми липсва. Изобщо не ми се яде. Дори в училище, като някой черпи за рожден ден, не ям бонбона, а го давам на друг. Една съученичка ме попита дали съм усетила някаква промяна в живота си, след като не ям шоколад, дали се чувствам по-добре. И честно казано, чувствам се невероятно.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 759e0af3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, то и в леген с вода можеш да се удавиш, ако речеш... Означава ли това, че водата е вредна и смъртоносна?!
Един шоколад на ден, особено при спортен режим и/или усилена мисловна дейност не е никакъв проблем.
Да не говорим, че има диетични и диабетични шоколади с плодова захар или с козе/овче мляко за хората със съответните проблеми.
И шоколадът обикновено е по 100-120 гр., откъде ги измисли тези "половин-един килограм на ден"? По 5-10 шоколада на ден ли си изяждала?! Това вече е доста!... :)
А и това "две седмици и край на зависимостта" - пълни глупости! Имало е периоди и по 4 месеца да не близна шоколад, но отношението ми към него и грам не се е променило!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ad82eea3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 3 кефиш яко, но забележи авторката е изяждала по един кг на ден... трябва да си тъп за да го изядеш или пък наистина затъпяваш като го изядеш? !? Спорно е :Д

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: addb3f9044
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Шоколадът е боклукджийска храна. Каквото щете ми говорете - в него няма нищо полезно - това за високото съдържание на какао е също много съмнително - какви ли не боклуци слагат в уж "черния шоколад" - пак си остава същата помия.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: fa06ee489c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами и аз не съм съгласна! За акнето-добре: по-малко се появява ако не се консумира шоколад, но за другите щуротии.. пълни глупости! За това, че се затъпява: напълно грешно!!! Учените са доказали, че човек мисли по-добре след като е ял шоколад!!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: f8863924f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От автора: До всичките критици, които едвам чакат да нападнат твърденията на някого, който е прочел доста информация по съответния въпрос. НЕ съм изяждала по 5 шоколада нито 10, а примерно за 4-те хранения за деня, които съм имала съм хапвала по нещо сладко. Някаква вафла, после пастичка, после да кажем някакво десертче -сникърс илии пък баунти. Десерт след всяко хранене. И като им изчисля общо грамажа става 400 и няколко грама, приблизително 500. Друг път ми се е случвало да изяждам една кофичка нутела от 400 грама за цял ден, десерт след основно хранене. Започнаха да ми излизат пъпки, и понадебелях, но не да кажеш -някаква грамада, просто напълнях. Захарта в шоколада действа на кожата при тийнейджърите под формата на пъпки, при по -възрастните, говоря за тези, които изяждат такова количество, което аз преди, се събират влакнини в кожата на лицето и се появяват по -лесно бръчки. Това съм го чела в поне 2-3 книги за отделните храни. Както и в интернет. И вие, хубавци, като се наяждате с по 1 десертче, какво тогава правите тук? Искате да отказвате шоколада? Или пък просто много ви се спореше. Следя непрекъснато този сайт и попаднах на немалко питания за помощ със сладкото, затова прецених, че ако напиша една статия, половината част от която напълно достоверна, другата част не напълно доказана, но съществуваща като факт, за да помогна на тези хора и до някаква степен напълно да ги откажа от прием на сладко поне за някакъв определен период от време докато осъзнаят, че не им е била необходима толкова много захар, за да живеят и че могат да си позволят някое друго десертче за удоволствие 2-3 пъти седмично! Надявам се, че с това спора приклюва. Не съм създала статията, за да ме обиждате, че съм глупава, наивна и тем подобни. Обидите някъде другаде. Не съм човек, който ще търпи вашите спрямо мен!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2effd8cfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само че изброените Нутела, Баунти, Сникърс - та това изобщо не е шоколад, това са сладкиши, които съдържат големи количества захар.
Съвсем друго е блокче шоколад!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2effd8cfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Дори за Нутела вече са забранили самия продукт да се нарича шоколад, трябва да е лешников крем или нещо такова - точно защото по съставки няма много общо с шоколад, нищо че на външен вид прилича

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d4ca1668a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   С някои неща, които си написал/а съм съгласен, но с повечето - не. Всичко зависи от организма на човека. В изключително редки случаи шоколадът води до акне. А това за затъпяването - по-тъпо нещо не бях чувал. Напротив, шоколадът /разбира се качественият/ намалява риска от инфаркт. А това за бръчките - силно ме съмнява.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5caa09726d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Като повечето неща и шоколадът е полезен, но разбира се в определени количества. Нали знаеш кое прави лекарството отрова? Дозата. Същото е и с шоколада. Ако ядеш по малко ще се чувстваш добре и няма да имаш изброените от теб здравословни проблеми, но ако изяждаш 3-4 шоколада на ден... е, ясно е.
А иначе за мен шоколадът е даже полезен, че съм с много ниско кръвно и като почне да ми причернява хапвам 1-2 блокчета и се оправям. А и проблемът е предимно в захарта съдържаща се в шоколада, ама захар има още в милион други неща. За това не пиши памфлети против шоколада и ако ти е вкусен не се лишавай от него, но го яж много умерено.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5caa09726d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Абе вие тоя шоколад го изкарахте по-опасен и от наркотиците! Винаги см знаела, че прекаляването с него е вредно, ама чак пък толкова! То излезе, че е по-опасен от хероина!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 44d82edb71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Хапвам си шоколадче, спортувам редовен секс и кога да дебелеея.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1308ede30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ям шоколад откакто се помня. Проблеми с килограми, съсредоточаване и пъпки нямам. Даже като тийнейджърка бях почти без пъпки - тук-там някоя случайна и то не постоянно. Не винете шоколада! Който е луд, да го отказва, негова си работа:)

Alpha, 25 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker