Май имам проблем с моя бенка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Май имам проблем с моя бенка.
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 8303 пъти
Пише Ви момиче на 13 години. Мисля, че имам голям проблем с една моя бенка. Попринципно имам и по ръцете и по краката няколко и много се комплексирам, но много си ги пипам, а разбрах скоро, че не трябва да ги пипам. Също така имам бенка близо до едната гърда. Преди една година някъде даже и по-малко помня как си я чопках нещо и само я пипах и след известно време ми излезнаха малко червени петна по корема. И се разрових и видях, че това е опасно. Истина ли е? Какви болести мога да хвана от това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 24d0268e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, чопленето, чесането, човъркането на бенките, е ИЗВЪНРЕДНО ОПАСНО! Освен инфекциите, които може да внесеш, това е по-малката беля. Ти си малка и не ми се иска да те плаша, но, може би, ако знаеш истината, това ще те накара да спреш с тези глупави занимания. Чопленето на бенките, мазането с разни бабешки глупости, за да изчезнат, разраняването им по какъвто и да било повод, може да доведе до рак. И то, до един от най-опасните му видове. НИКОГА, чуваш ли, НИКОГА не го прави!!! А ако вече си разранила, разчоплила някоя, непременно кажи на родителите си да те заведат на кожен лекар. Само той ще прецени състоянието. Бенките не са нещо грозно, всички хора имат, кой по-малко, кой повече. Някои жени си слагат дори изкуствени бенки (да, да, да) за повече чар. Помни, че хората, които имат много, не бива често да се излагат на слънце. Ако все пак някога решиш да правиш нещо с тях, само при лекар!!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: db7bef4d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ти за лекар чувала ли си?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 331dad0a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Бенките са доброкачествени образувания на кожата и няма човек който да ги няма. Едни са мънички а други големи.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО не ги чопли и наранявай! Ако някоя бенка те притеснява, сърби или боли или се зачервява около нея незабавно -при лекар.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 14d40cfb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

4.   Боже мой, сякаш чета точно за себе си... абсолютно всичко, което ти написа е като че ли за мен... все още нямам притеснения, поради факта, че аз не съм ги чоплила, може само да ги докосвам, но не ги чопля. Единственото притеснение може би за мен е, че имам куче, което като се прибера в къщи ми скача, има гадни нокти и те ми одират корема, където имам доста бенки. Винаги ми е минавал точно на косъм от бенката, но веднъж ме одра доста гадно на бенката, след което леко ме заболя... единствено от това се притеснявам. И аз имам бенка до гърдата, и аз имам червени петна по корема и до слънчевия сплит... но най-добре, отиди на лекар, за да си спокойна, защото бенките, доколкото съм чувала, са ракови образувания на кожата или може да се получи рак ако ги чоплиш. Когато кака ми е била малка е имала една бенка на ръката на свивката приличаща досущ на малък кърлеж. Мама я е помислила за кърлеж и я е махнала... кака е голяма късметлийка, защото до ден днешен няма притеснения за рак, ходи всеки месец на кожен лекар или както се казва там. :Д Та, идеята на коментара ми беше, че и аз съм така и е хубаво да посетиш близката клиника. :) Късмет.

-DesDemona-

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a3eb9e1075
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В Хасково махат бенки. Опитай аз ходих и си махах после само става струпче и до месец минава напълно.
G. S.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dca04d5d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Между другото аз също преди около месец се притеснявах за една. На 13 години съм също момиче. След един пикник (пикника няма общо но просто тогава помислих че ме е ухапало нещо) докато си зяпах на таблета ме засърбя една Нова бенка която не знаех че имам. Мислех че е ухапано (до рамото ми е и само ако се обърна специално мога да я видя) и го почесах и то доста. после видях че се отдели половината бенка от чесане но нямаше кръв... Образува се коричка и аз още няколко дена преди това се бях притеснила доста... и четох по най-различни форуми и блогове за бенките. Изчетох почти всичко и най-важното е че от бенка може да се появи най-тежката форма рак а именно-меланом. Това е злокачествен тумор който се образува върху бенки. Опасно е ако ги чопкаш или изгаряш от слънцето (това се отразява много зле)Но само някой бенки са податливи по тъмните и по изпъкналите, но всъщност при всички има малък риск. Този тумор се развива бързо и бързо образува местази (разпространява се по другите органи което е много опасно). Ако имаш съмнение за меланом има алгоритъм за проверка нарича се ABCDE. A e за асиметрия-ако бенаката е асиметрична има неправилна форма. B e BORDER граница т. е ако бенката има неясни граници и контури или границата е назъбена. C като color цвят ако цветът е неравномерен. D като Diameter диаметър бенката не трябва да е с по-големи размери от 6мм колкото гумичка на молив. E като ELEVATION надигане ако забележиш значителни промени в бенката. И така де после падна коричката и си остана една светло кафява бенка леееко надигната и не ми създава проблеми. Моят съвет е :наблюдавай бенката седмица-две и ако забележиш зачервяване сърбеж или промяна във вида бягай на кожен лекар или онколог но след като вече имаш съмнения за тези фактори не отлагай... :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d3f837a776
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам една по рождение. Огромна е, и е на гърба, сега до 1 седмица ще я махна. Не искам да живея с такова чудо!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 66c577b6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защо не си казала по-рано!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c674d2f05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ако те притеснява може да я премахнеш. Остава минимален, почти незабележим белег и е се слага упойка, за да няма болка. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker