10 килограма за 2 месеца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

10 килограма за 2 месеца?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 4354 пъти
Помощ! Имам проблем...
На 16 съм и танцувам балет професионално.
Висока съм 170см и тежа 57 килограма, което е МНОГО за балерина.
Иска ми се до края на годината да стана около 49 килограма.
Притеснява ме, че ще тежа много на партньора си в дуетните танци и ме притеснява външния ми вид. Имам голям бюст, което е важен проблем, защото, за да изглеждам добре на сцена трябва да съм доста слаба.
Водя активен начин на живот, танцувам по 1, 5 до 3 часа на ден(понякога и повече). Старая се да ходя, но нямам много възможност. И въпреки този активен живот това не значи че отслабвам лесно... Обичам да си похапвам щоколад и имам лошия навик да ям късно вечер. Каквото и да пробвам няма резултат, не мога да издържа 90 днесвната диета например.
Може ли някой да ми предложи нещо, защото е жизнено важно, зависи бъдещето ми обучение до голяма степен от това.
И моля, не казвайте "За 170см да отслабнеш толкова е прекалено не знам си каквооо".. , наистина, важно е.
Моля някой да ми предложи диета или режим на хранене. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 676cb33de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен си по-скоро висока за балерина. Твоето тегло медицински погледнато дори е на границата за височината, паднеш ли по-надолу си ПОД НОРМАТА, спира ти цикълът и растежа, страдат кожа, коса.
Като студентка работих във фитнес клуб, в които се тренираше тогава много нашумялото Пилатес. Повечето от треньорките бяха точно пенсионирани танцьорки и балерини, с много контузии и с много здравословни проблеми и без шанс за нормален доход, защото като инструктор печелеха много малко. Аз бях на рецепция и правех плановете, след работа ходехме на кафе, идваха и мъжете им да си ги прибират след работа, защото предимно вечер имаше голям наплив и се работеше. Заплащането беше ужасно и много момичета се отказваха, които имаха късмет имаха заможни мъже, които нямаха - практически на улицата, продавачки и така нататък, защото нямаха друга квалификация.
Но не това беше най-страшното - най-страшното беше, че не можеха да раждат деца на мъжете си, макар че вече не бяха балерини и някои имаха дори нормално тегло. Работих там 1 година и горе-долу 5 г. след това поддържах някакъв контакт с момичетата. От 8 треньорки успя да забременее само една. Тогава бяха в средата, в края на 20те, днес са в края на 30те и нямат деца, а мъжете им са ги зарязали, защото богаташите, които успяваха да си хванат заради хубавата външност ги изоставяха заради нормални жени, които могат да раждат, имаха професии и бяха представителни в обществото.

Извод - вместо да си забавяш развитието (ВКЛЮЧИТЕЛНО МОЗЪЧНО, ДОКАЗАНО Е, ЧЕ НЕДОХРАНВАНЕТО ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ ВОДИ ДО ЗАТЪПЯВАНЕ) по-добре хвани да учиш и да се квалифицираш. Дори най-добрата балерина не може да живее от занаята си и на 25-30 г. се пенсионира най-малкото заради контузиите си.
Тренирай си, но не го превръщай в занаят. Накарай между временно партньора си да потренира, защото ако не може едни 57 кила да вдигне, нека се занимава с друго. За сравнение - мъжкарите във фитнеса вдитат над 100 кг. от раз МНОГОКРАТНО. Твоят човек те вдига за няколко секунди... и си 57 кила само

УЧИ ОБАЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ЗА ДА МОЖЕШ ДА СЕ ИЗХРАНВАШ. Не залагай здравето си заради балета.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: bc8980a9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо искам да кажа, че съм напълно съгласна с номер 1 - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да учиш нещо. Ако утре се контузиш и не можеш да танцуваш това не трябва да е краят на живота ти. Не превръщай балета в смисъл на живота си. Това е хоби, страст, бягство от всичко друго, но не е нещо, с което можеш да се храниш, докато станеш на 70.
Съгласна съм и с тезата и за недохранването и отслабването. Много е вредно да се лишава организма от някакъв вид храна, особено пък на твоята възраст. Казваш, че ядеш късно вечер. Започни да се храниш не по-късно от 19:00 часа. Ефектът няма да е толкова бърз, колкото ти се иска, но е много по здравословен от ударното отслабване, което винаги бива последвано от "йо-йо ефект" (т. е. ще си ги качиш отново, че и двойно). Аз съм сваляла, по този начин, 10кг за 6 месеца и то без да ограничавам вида на храната (т. е ядях пица, шоколад, кексчета, и т. н. ) и най-важното е, че след това не качих отново килограмите.
Грижи се за тялото си момиче - то е твоят храм. Ще ти е нужно още дълги години. Не го съсипвай лекомислено, заради нещо временно. Кариерата ти на балерина може да продължи и 15 години, но след като навършиш 30 пак ще трябва да слезеш от сцената и да си намериш "нормална" работа, да имаш съпруг и да родиш деца. Не разрушавай себе си и бъдещето си.
Не ти казвам да спреш да танцуваш или да се откажеш от диетите. Без значение какво ти кажа аз и всички останали коментиращи ти пак ще направиш каквото си решиш. Просто те моля да помислиш много добре преди да правиш каквото и да е било.
Пожелавам ти успех
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8068b6cfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Леля ми е диетолог. Разговарях с нея за това какво съм прочела и я помолих за съвет за да помогна. Значи всяка сутрин ще пиеш топла вода с мед, лимон, грейпфрут и малко ориз. Всичко това се смесва. Отделно трябва да внимаваш със сладкото и другите, не те познавам и не знам какво ядеш. Пробвай като се храниш на всичко да слагаш оцет. Но мноого мъничко, една малка капчица. Забързва метаболизма :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8068b6cfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Режимът, който ти предлага леля поне от информацията, нали знаеш, че не е толкова просто да се дават режими за хранене, но според килограмите и височината ти.

закуска пълнозърнест хляб 1 филийка със сирене
чай с мед.

втора закуска- плод по избор без банан, ананас, може ябълка, круша, малини, ягоди ( без захар, защото някои обичат да ядат със захар ), череши, грозде, диня, пъпеш, зависи от сезона и това, което ти се яде.

Обяд салата пак по твой избор, но трябва да е овкусена със зехтин задължително и не прекалявай със зехтина. Лукът е много полезен.

Следобедна закуска ( не сме сигурни дали ядеш и следобед ) сок от портокал или грейпфрут

Вечеря- две варени яйца и салата по избор.

След 18 00 не вечеряй. На същите години съм и ако щеш вярвай, аз ям в 17 30 тоест тогава вечерям. Според леля е най-добре да се храним поне 5 пъти на ден, но аз не мога аз ям 3 пъти.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 14b5abd836
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първо ще кажа, не, не съм висока за балерина.
Второ - добре знам рисковете и особеностите на професята, с кото съм се заела и знам с какво се захващам.

Та - за ъм.. човека, с лелята диетолог - благодаря много!!! От това се нуждаех :))) Надявам се да проработи... иначе аз реших поне за малко да пробвам - без газирано, без тестено и шоколад и без да ям след 6-7 :))) Ще пробвам това, което ми каза, мерси отново!

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4829392feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4, би ли ми обяснила как СПЕЦИАЛИСТ, ще препоръча на 16 годишно момиче, напълно в нормата да изтезава тялото си по този начин? ! Първо тя няма нужда да сваля килограми!!! Повярвай ми миличка, аз съм 170 см, 47 кг и се опитвам да напълнея. Имам проблеми с цикъла и т. н. Не си докарвай беля на главата. Теглото ти е съвсем нормално за височината. И аз съм била 56-7 кг и изглеждах много по-добре. Не си съсипвай здравето

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 428e82510a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Знам, че темата е мноооого стара, но просто я видях и реших да изкажа мнение.
И аз се занимавам професионално с балет, на 15 съм, 160 см 44кг. (нямам проблеми с теглото все още). Вероятно знаеш коя е Марта Петкова. Нейните мерки са същите-170см 49 кг. Ако си я виждала, тя наистина изглежда много слаба. (и е мн яка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker