Ситни пъпки по челото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ситни пъпки по челото
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 28881 пъти
От няколко години ми излизат ситни пъпки по челото, които така й не се махат. Пробвала съм да ги стискам, но пак не се махат. Като цяло кожата на лицето ми е мазна и поне 3-4 пъти в годината ми излиза някоя подкожна пъпка по лицето, която стои като джонга. Та, да оставим настрана огромните подкожни пъпки, защо след като отдавна съм излязла от пубертета/пълнолетна съм/ продължават да ми излизат пъпчици на челото и не се махат по никакъв начин? Мислих, че с времето ще изчезнат - да, ама не! Мазах се 2 пъти с салицилов спирт и нищо! Даже ми се появиха още пъпки и кожата ми сякаш стана по-мазна. Миналото лято бях само на плодове , най-вече на ябълки и пъпчиците бяха значително намалели. Знам, че сладкото провокира пъпки - но не ям сладко. И така...има ли начин в домашни условия да се отърва от досадните пъпки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0e76e39695
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не яж сладко и мазно и изобщо вредни храни, както и напитки. Вечер си чисти лицето със специални за типа кожа продукти.. Има едно Acne out, но то може много да ти изсуши кожата ако прекалиш.. Ползвала съм го за пъпки на гърба - имах много и след около 2 месеца ползване, гърбът ми стана супер. Но за кожата на лицето не знам, , там е по-чувствителна.. Може да си вземеш от него, приятелят ми си купи за лицето и му се поизчисти, но си слага и от бялто шишенце (то е за хидратация ), а иначе аз ползвах само червеното, а той и двете. При мен в моя град в една аптека има един специален лосион против акне, който там си го приготвят, от 7 клас се мажа с него, сега ще съм 1-ва година студентка. Гнойните пъпки ги мажи с Йодасепт на мехлем. Слагаш като си си повече време вкъщи, абе изобщо колкото можеш повече стоиш така намазана пъпката, минава повярвай. Никога не си стискай пъпките, така става по-зле, аз не си ги стискам. Това е, което се сещам в момента. Успех, мисля, че ако правиш написаните неща ще ти се махнат.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c5b4fb55a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай с някой акне лосион, акне аут или пърфект фейс

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 83cd2b2946
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Моята кожа винаги е била мазна и никога не съм се ограничавала от храни,за да си пазя лицето.
Въпреки,че е мазна е супер гладка излизат ми понякога пъпки,НО не се лъжи да ползваш боклуците от ейвън или други мазила за акне,които са известни и всички се мацат с тях-те вредят много на кожата!
Решението е БОЧКО или крем ЗДРАВЕ!
Само тях ползвам редовно и имам перфектна кожа.
Ако имаш много пъпки ползвай ментолов спирт 1% пари много да знаеш,но действа много добре изсушава кожата и трябва да сложиш хидратиращ крем след това(20мин).
След 2 пъти мазане с каквото и да е ефект няма да получиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 877d6b3284
гласове:
1 2 3 4 5
  (59 гласа)

4.   Първо проучи какво е акне? Акнето е тези неща които наричаш "Джонги", това са зачервени пъпки с гнойни върхове.
После сама си стигнала до извода че като останеш само на плодове, най-вече на ябълки пъпките изчезват.
Това само по себе си говори, за това, че имаш проблем с храносмилателния тракт, проблема е или в жлъчка или в червата. Затова когато започнеш да ядеш друго освен плодове, се започва и със ситните пъпки. Те са един вид алергична реакция към някоя храна, която организма ти приема като проблемна. Без да те преглеждам, има вероятност да си станала алергична към млечни храни. Пробвай седмица без храни съдържащи мляко и пиши какво е станало. Пробвай да изключваш една храна за всяка отделна седмица, за да видиш, как това ще се отрази на пъпките ти.
Ако не е от млечни храни пробвай с изключване на захарта изцяло за седмица.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 69d00779ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Аз имах същите малки пъпчици по челото, лъщяща кожа, но с времето просто изчезнаха (някъде около 21-вата ми година). Почиствам си лицето редовно с лосион със салицилова киселина и използвам хидратиращ био крем.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2b64ccbd7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

7.   Винаги съм имала пъпки и черни точки по лицето независимо, че вече сам на 37. Появяват се и изчезват. Отгоре на всичко ми се появиха ситни пъпчици като обрив по челото, които не изчезват и сърбят. Мазах и кортикостероид, и мазила против акне. Мина близо година, но не можах да се справя с тях по никакъв начин. Отидох на дерматолог-алерголог. Изписа ми бебешка вода за почистване на лице, защото смята, че правя алергия на някой от кремовете или лосиона ми и ме остави без крем. Никакъв ефект! Замислих се дали не ми излизат от някоя млечна храна, но се появяват и когато съм само на постна храна. А и хранителна алергия по челото - малко странно! Ако някой може да помогне ще съм много благодарна!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker