Вманиачавам се... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Вманиачавам се...
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4023 пъти
Моята история май е подобна на много други тук, но имам нужда да я видя написана черно на бяло, за да се успокоя. Имам проблем с килограмите от около година. Залепили са ми се десетина килца около кръста и по задника, които упорито не желаят да си тръгнат. Погледна ли се в огледалото ми приизлява, защото цял живот съм си била слаба, а сега само за няколко месеца се направих на нищо. Незнам от какво се получи. Дали е от пртивозачатъчните, които пиех, или от вредната храна. (хапвам набързо и на крак нещо, което обикновено е много калорично)Такава ми е работата, че обикновено нямам време да седна и да се нахраня, като хората. Толкова искам да отслабна, че се подложих на какви ли не бързи диети, включително и на пълен глад. (ефекта беше, че започна да ми прилошава, но килата не мърдат)Много искам да хода на фитнес или да тичам в парка. Ясно ми е, че това ще има успех, но нямам чисто физическата възможност да го направя(работя по13-14 часа на ден и сутрин с мъка ставам от леглото, камо ли да кръстосвам ролбана. )Единствената причина да пиша тук, е че няма на кой да се оплача. Когато повдигна въпроса пред майка ми или пред приятелка, отговора е " офф това ли са ти проблемите, ти не изглеждаш зле"Е да де, но огледалото друго ми казва. Вече ми писва от това непрекъснато броене на калории. Май се вманиачавам. Не мога да мисля за друго освен за храна. Отвсякъде слушам за диети, килограми, паласки, спорт... Потискам се и се опитвам да избягам от темата, но всички за това говорят. Най-лошото е че аз си имам добър апетит, а се подлатам на глад, и когато се пречупя и си хапна кексче например, после се чувствам жалка... обвинявам се, че съм слабохарактерна и не мога да се стегна. Яд ме е, че съм младо момиче, а си пуснах корем и паласки... карикатура-слаба, висока, а с корем и паласки. Искам помощ не за да отслабна, а за да не мисля толкова за това. Вече съм на мнение, че не мога да си върна нормалното тегло заради стреса, който сама си причинявам. Сигурна съм, че успокоя ли се, и тялото ми ще е нормализираМного ми е натоварващо оа смятам калории вече. Храненето от социално събитие се превърна в истинско мъчение. Извинявам се за дългите писаници и съм сигурна, че доста хора съм отегчила, но както казах, имах нужда да споделя, за да ми олекне. Както и да е. Казах вече, не са ми нужни диети от вас. Едва ли има начин, за който да не съм чела в интернет и да не съм опитала. Нужно ми е да се отпусна и да престана да превръщам външния си вид във фикс идея. Направя ли го, всичко ще си дойде на място. И точно там ми е проблема-не мога...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6d1aa101ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно разказваш моята история. Винаги съм си била доста слаба или нормална докато не започнах нова работа... стоя на един стол по 8-9 часа всеки ден и съответно хапвам някакъв боклук набързо или поне така правех. И така ден след ден докато не станах 60 кг, а за моя ръст това си е доста, висока съм 1, 60. И се започна... лунна диета, само салати... какви ли не глупости от които или нямаше ефект или беше кратковременен. Видях, че така не може и взех мерки. Отидох на диетолог и той ми изготви специален хранителен режим съобразен с моя начин на живот (и аз нямам време за спорт). Сваля се бавно, но има ефект. За година и нещо свалих 7 кг и сега съм 53, искам да стана около 50, но вече се чувствам добре в кожата си. Пък и самочувствието ми се повиши, от размер L се върнах на S, и образът в огледалото ми харесва... та идеята ми е, не си губи вримито с глупости, които освен, че не работят могат да ти навредят на здравето, ами потърси специалист. Мога да ти препоръчам моя, но трябва да си от София, защото се ходи на контролни мерения всеки месец. Ако искаш напиши в google Ипократис и ще видиш как да го намериш, обаче си трябват пари и много упоритост. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c412d6302b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, обърни внимание на това рязко напълняване без причина, то може да се дължи на много фактори и последният от тях е храната. Препоръчвам ти да си направиш хормонални изследвания, ако не си мислила вече за това. Помни, че всичко е в мозъка и след като си толкова стресирана той подтиква жлезите да произвеждат повече хормони, които могат да са причината. Намери начини и да промениш хранителните си навици, доколкото е възможно. Дано съм бил полезен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7049e80e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Носи си ябълки в чантата и хапвай от време на време по една (може и друг плод, но ябълките не цапат и се усвояват лесно). В никакъв случай след хранене обаче (трябва да са минали поне 2 часа). Пии по 1. 5 литра вода на ден. Други важни правила - СПИРАШ да броиш калории и СПИРАШ да ядеш след 7 часа вечер. Старай се да не ядеш много тежки и мазни храни, за да не затормозяваш организма си. Не казвам да ги откажеш, а да не се тъпчеш само с пържени картофи или само с Макдоналдс. Опитвай се да се храниш максимално здравословно - черен хляб, мляко, сирене, плодове и зеленчуци, печено и варено вместо пържено и разкарай газираното от менюто си. Не знам с какво е свързана работата ти, но ако е седене на бюро намери начин да вървиш поне по 30 минути на ден (интензивно ходене). Не е сложно, нали? А дава ефект. Казвам го от опит :) Няма да отслабнеш за 2 седмици, но ще се чувстваш по - здрава, по - жизнена и след 3-5 месеца килограмите няма да ги има.
Успех!
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 421b844b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От стреса е - и при мен така се случи. Години наред съм поддържала едни килограми без диети, а като огранича яденето веднага свалях. Но се случиха доста стресови ситуации в живота и и непрекъснато бях нервна, и при същия хранителен режим за отрицателно време качих 10 кг, които не мърдат. Четох по въпроса, че по време на стрес се произвежда хормона на стреса кортизол в големи количества. Защото когато си под стрес на тялото се дава сигнал, че предстои опасност и оттам всичко дори малко, което хапнеш се складира, за евентуалната опасност. Оттам се отделят и повече вещества, които да помогнат на организма да се справи със стресовата ситуация, и когато не се оползотворят, отново се натрупват като килограми. Затова мисля, че на първо място трябва да се успокоиш, и да се научиш да се справяш със стреса.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 21b1fb9bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вместо да пишеш тъпи истории, просто си наложи воля. Не казвай "От утре съм на диета" - започни диетата още СЕГА! Това е воля! Аз като малка бях с доста наднормено тегло, но с течение на времето килцата започнаха да намаляват, а не съм спазвала диети никога. Бих те посъветвала да започнеш да тренираш и малко да погладуваш от време на време. Не те карам да спреш да ядеш, просто по време на отслабването ти поне месечно си наложи да гладуваш 1-3 дни. Колкото издържиш. Уверявам те, че има резултат!

П. С - злобните коментарчета за лечебното гладуване си ги запазете за себе си.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4c4a7ec94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей!
Препоръчвам ти книгата " The Gabriel Method". Прочети я и ще ти помогне да се справиш със стреса и с килограмите. Към нея има и 30мин медитация, която се прави преди сън. Сега, за да не се сметне за реклама, ще кажа че я има безплатно online :)

И аз като теб бях изпробвала всичко и се бях отчаяла, но това наистина ми помогна.
Успех!

J. J.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a204a17ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви много, че се отзовахте на историята ми. Мислех, че всички ще са като номер 5. А ако номер 5 беше прочел поне малко от историята щеше да разбере, че диетите никога не са ме плашили, не съм мрънкала, а колкото до лечебното гладуване.... рекорда ми е 5 дни само на вода. "Наложи си воля"... е това ако не е воля... И наистина искам да спортувам, но просто нямам време и сили за това. Работя в нова фирма и тепърва се опитваме да пробием на пазара, затова си скъсваме задниците от работа. Това не е оправдание, нямам време зя нищо друго. Номер 2, май наистина трябва да си направя хорлонални изследвания. Мислила съм за това, но нещо май се спичам и винаги отлагам. Номер 3, ще се постарая да не си броя калориите, просто когато съм гладна ще хапвам ябълка вместо да гладувам. Благодаря на всички, чувствам се малко по-добре :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fb1e59c6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От противозачатъчните е 100%. Аз качих над 10 кг от тях и нямат сваляне! Нека позная - първо ти пораснаха гърдите, после неусетно наедря и тялото. Задържане на вода - неприятен страничен ефект... Не си виновна ти.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 443ccc0368
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не бъди крайна! Опитвай се да хапваш вкусно и здравословно. Спри тестеното и шоколада, хапвай повече готвено. Можеш да си правиш фреш от грейпфрут, който потиска успешно глада и е много добър срещу изгарянето на мазнини. Пий повече вода и се старай да се храниш по-бавно. Опитвай се да не хапваш много късно и ако имаш време, за малко фитнес поне през почивните дни нищо не ти пречи да отделиш 1 час за потене в залата. Няма нужда да гладуваш напълно, просто спазвай тези прости правила стриктно и до един месец ти гарантирам видим резултат.

Ин-На

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker