Да обикнеш себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Да обикнеш себе си
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2890 пъти
Здравейте!

Преди време постоянно ми бе натяквано, че съм дебела. Тези обиди в съвсем ранна възраст остават белег за цял живот и това ми пречи. Сега колкото и пъти да ми е казвано, че съм съвсем нормална (1-58 - 56кг) просто не го вярвам, приемам го за подмазване. Във всеки разговор, нямащ нищо общо с килограми, откривам нотка за съществуването им.
Например приятелят ми ми казва колко яка е дадена мацка. Първото нещо, което си помислям е, че тялото ми никога няма да бъде като нейното.
Преди време имах друга хубава връзка. Провалих я с мислите, че аз съм дебела и той заслужава нещо по-добро. Страхувам се, че и сега ще се случи така..
Имам доверие на човека до себе си, перфектно знам, че ме обича, но аз не искам просто това. Виждайки какво тяло намира за перфектно, се самонаказвам. Иска ми се човекът до мен да ме харесва истински, с цялото си същество, но преди това аз трябва да приема себе си.
Няма да забравя думите на приятелят ми "обичам шоколад, но харесвам и мед". Шоколад - плеймейтките с малки дупе, мед - аз с тип пищна прасковка. Тези думи ме нараниха изключително много.
Моля без нападки относно килограмите ми. Знам, че се нуждая от отслабване - цял живот съм на диета и спортувам - хем гладна, хем дебела. Уморих се. искам да се приемам и да се обичам такава каквато съм.
Наясно съм, че никой не е перфектен. Интересно ми е вие как се научавате да обичате несъвършенствата си, да се приемате с тях? Как да спра да се сравнявам с шоколада и да заобичам меда? Как да приема, че съм мед, без това да ме наранява?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0262626530
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При мен подейства следната техника. От време на време, когато можеш да останеш на саме със себе си (може и когато си легнеш, но преди да си заспала), се отпусни, затвори очи и си помисли "аз се харесвам/приемам/обичам, каквато съм", може и пред огледалото, докато се гледаш в очите. После се концентрирай върху самата тази мисъл, не думите. Но така се концентрирай, все едно на света не съществува никой и нищо друго освен тази мисъл. Не си задавай въпроси от сорта "наистина ли, харесвам ли се, това ще помогне ли". Просто се концентрирай върху тази мисъл. По 5-10 мин на ден ще ти е много полезно. Първите дни може и да не ти се получи, мисълта ти вероятно ще се разсейва, но по-късно ще започне да се получава и тогава спонтанно ще се чувстваш много добре - ще усетиш радост и трепет в слънчевия си сплит. Първо ще го усещаш само, докато правиш техниката, но после чувството ще стане перманентно и ще се превърнеш в нов по-уверен и по-приятен човек. Това действа и при други ситуации - когато искаш да постигнеш нещо (например "аз имам добра работа/щастлива връзка"). Просто действа на мотивацията и на себеприемането и резултатите са по-добри от личен опит. Но го прави само и единствено от любов и уважение към себе си, от желание да изградиш нещо, да постигнеш нещо в живота си, тогава има най-голяма сила. Всеки заслужава да се чувства щастлив в кожата си. Не го прави, за да натриеш нечий нос и да си го върнеш тъпкано на съдбата например.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0ecb712344
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ще се почувстваш по добре направи една 90 - дневна диета.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 79539bb88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   обичам дупета с вид на прасковки

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e6896db3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Сякаш чета своята история. Аз съм със същите мерки като теб и моето семейство също така непрекъснато ми повтаряше, че съм дебела и че трябва да сваля няколко килограма. Отне ми години, може би десетилетие, за да осъзная, че това никога не е било вярно. Първо, запомни много добре това, което ще ти кажа сега - много е вероятно историята ти да изкоментират хора, които ще ти кажат, че наистина си дебела и трябва да се вземеш в ръце и дрън-дрън - просто не им вярвай! Второ, с риск да се обидиш, струва ми се, че човекът, с когото си в момента не те обича истински. Ако това беше така той щеще да има очи само за теб, а не да ти говори коя мацка и плеймейтка колко са яки! Трето, трябва да осъзнаеш, че твоята личност е онова, което те прави ценна, а не перфектната външност. Нелепо да е мислиш, че да имаш коремче или по-едри бедра, или дупе те прави отблъскваща. Съсредоточи се върху хубавите си страни. Може би имаш хубав бюст, или пък нещо друго. Може да имаш красиво лице, прекрасни очи... Само, когато се научиш да виждаш положителното, можеш да се самоусъвършенстваш и развиваш. И в духа на любовта към себе си и към собственото си тяло, обещай си просто да се храниш здравословно. Чисто и просто от здравна гледна точка, намали, ако можеш изключи сладкото, пакетираните храни като чипсове, солети и др. такива, както и алкохола. Направи го заради себе си, защото обичаш себе си. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7d4ae54c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Май проблемът е в приятеля ти. Ако моя ми каже, че обича мед и шоколад, ще го пратя за зелен хайвер. Започни да се уважаваш и не допускай подобни жалки мъжлета, които да ти подбиват самочувствието и да те карат да се сравняваш с празноглави плеймейтки и порнозвезди. За съжаление, много късно ще осъзнаеш, че външността е най-маловажното нещо в една връзка. Дано все пак хванеш и период на нормално съществуване. Някак не мога да повярвам, че формата на задника ти е по-важна от себеуважението, интелекта, приятелството и любовта. Много изпускаш. Надявам се, че си под 26, иначе би било жалко.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 450fed7b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм момче и се чувствам по абсолютно същия начин.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ee948c6c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хе, точно моите пропорции:)))
Нооо, aз си се обичaм!
И кaк не? ! Тренирaм също кaто теб, имaм... ( минуткa зa реклaмa)дупе тип брaзилско, имaм си гърди, хубaвa съм, aпепитнa, обръщaм много глaви и мъжки и женски:))))

Но, знaеш ли кaкво, всичко товa не е зaрaди товa, което ти изброих, a зaщото имaм излъчвaне нa женaтa, която ти " нaрисувaх"
Сaмочувствието, положителнaтa енергия, усмивкaтa, те прaвят излъчвaнето!
От теб и сaмо от теб зaвиси кaкво ще излъчвaш!

Приятелят ти е глупaк!
Може би е от тези комплексaрчетa, които използвaт слaбосттa нa женaтa, зa дa нaтискaт тaм в рaнaтa, държейки я тaкa в " подчинение", един вид, че не си достaтъчно добрa, че може дa имa и друго.
Е, я един път пък ти му зaбий:
Мило и aз обичaм дa виждaм шоколaд в мъжa( знaеш зa кaкво говоря, нaли тренирaш)
Или пък: оох, още сaмо 2-3 сaнтиметрa, ... сигурно щеше дa е върхът.
И нa реaкциятa му, отговори невинно: имaх предвид ръстът, .. зa другото... не бих те нaрaнилa. двоен удaр!!!!
Дръж се кaто него, обръщaй внимaние нa хубaвите момчетa нaвън, посочвaй му ги, прaви срaвнения.
Дa видим тогaвa твоичкият кaк ще се чувствa.

A ти, свикни дa отделяш по няколко минути нa ден пред огледaлото, нaблюдaвaй се, изучaвaй, оттренирaй си блясък в очите, усмивкa и изпрaвенa стойкa.
Кaто излезеш нaвън усмихни се нa някое момче, просто ей тaкa,
Ще видиш кaк с мaлко време ще се убедиш колко си специaлнa, уникaлнa!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ce98a50248
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Според мен имаш някакъв сериозен бъг в психиката.
"Няма да забравя думите на приятелят ми "обичам шоколад, но харесвам и мед". Шоколад - плеймейтките с малки дупе, мед - аз с тип пищна прасковка. Тези думи ме нараниха изключително много." - и с какво толкова те нараниха тези думи?! На мен ми прозвучаха като комплимент, докато ги четях.
Прави ми впечатление, че по принцип НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ хора се хващат като оправдание за някакъв свой ВИДИМ белег, който не могат, или могат много трудно да променят (като килограмите, например) и хвърлят цялата "вина" за неудачничеството си върху него, прикривайки по този начин други много по-сериозни свои недостатъци и/или неувереност. Тези с нормалната психика и без комплекси - хич не им пука, че са малко по-пищни или малко по-слаби от нормалното, че имат някакъв говорен дефект или носят очила... те дори иронизират себе си и обичат да се шегуват с тези свои недостатъци, да не говорим, че в голяма степен са ги "овладели" един вид, демек - успяват да ги покажат и представят по един много сладък начин! Има толкова много симпатични дебеланки и дебеланковци..., хора сияещи като слънца, които не могат да казват "р", страхотни сладурани и пичове, които леко заекват...

Друг ти е проблемът - не е с килограмите, повярвай ми! Търси го и когато го намериш и го признаеш пред теб самата - тогава и ще започнеш някаква положителна промяна! Майната им на килограмите - спри да си вечно морна и гладна, напротив - ако се успокоиш и започнеш да се храниш нормално, със сигурност и теглото ти ще се саморегулира... Бъди свежа, весела, давай на хората от себе си, било то добро настроение, подкрепа... Шегувай се с "пищната си прасковка", вместо да се вторачваш в думите на хората и да търсиш под вола теле за неща, които не са казали, нито са си помислили ("Във всеки разговор, нямащ нищо общо с килограми, откривам нотка за съществуването им.")

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 55d51af7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще се оправиш, когато спреш да си втълпяваш, че приятелят ти е с теб заради тялото. Красотата е само една малка брънка от цялото ти същество и той е с теб не само заради меда, а заради много други твой качества, които ти затриваш с мисли за тази брънка.
Все пак не можеш да бъдеш хем шоколад, хем мед, нали? Ако беше шоколад, щеше да завиждаш на тези с меда /дупе прасковка/. Докато не спреш да завиждаш няма никога да харесаш себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a677db48e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката
Проблемът определено не е в приятеля ми. Не ми го е натяквал, приема ме и ме обича такава каквато съм. Аз съм тази, която се самонаказва с мислите, че очаква нещо повече от мен.
Към номер 8 - Да, неуверена съм и осъзнавам, че е това е сериозният психически проблем. Точно това е причината да напиша темата - търся начин да обикна себе си, да повярвам, че мога и да се приема такава, каквато съм.
Благодаря Ви за мненията!

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cf9dc05319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Жена ми е със същите пропорции и със същото дупе. И знаеш ли, обожавам тялото и, за мен тя е най-красивата на света и винаги ще си остане такава, дори да стане на 80 (по на 27 сме). И 100 плеймейтки не струват колкото нея. Тези пропорции са налагани изкуствено от медиите. Различните мъже харесват различни типове, а и когато двама се обичат, тялото е нищо. Има неща много по-ценни от тялото. Ако той е твоя човек, ще му е все тая какво ти е тялото, ако не е твой човек, и тяло на Виктория Силвстед да имаш, пак няма да те заобича повече, най-много да те използва за хвалене и секс. Ти си бъди уверена, пък който би те оценил, би те оценил със всичките ти добри и лоши черти. И между другото изобщо не си дебела, даже бих казал, че имаш идеални пропорции. И да беше дебела, не си мисли, че слабите са харесвани от всички. Дори и да беше закръглена, ще се намери кой да те оцени като такава. Аз например предпочитам леко закръглени вместо кльощави, някак по-сладки са.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 77481a0b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма съвършен човек! Въпросните плейметки са дело на пластичната хирургия и много грим.
Не се втренчвай толкова много в килограмите и тялото си. Винаги ще има по-слаби и с по-хубави тела. Научи се да се обличаш според фигурата си и да подчертаваш хубавите си черти и ще добиеш увереност.
Относно изказването на приятеля ти... Не знам дори как да го коментирам! Ок, човек винаги може да хареса някой друг от противоположния пол, но да го коментира с половинката си, при положение, че очевидно не и е приятно... Показва липса на чувство за такт и наличие на комплекси.
Имала съм такъв приятел и се радвам, че остана в миналото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: faa3d8ca65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   при 158 см и 56 кг не си дебела, а закръглена. няма да ти навреди, ако отслабнеш, защото си ниска. разбира се, важни са много параметри, зависи дали са равномерно разпределени по тялото, колко си стегната / отпусната, дали си набита, костна структура и т. н., които са индивидуални.
но както вече са ти казали, проблемът ти не е само и единствено в килограмите. щом във всеки разговор откриваш намеци, проблемът е в теб. и аз няма да стана Анджелина Джоли, но не ми дреме, живея си живота. приятелят ти може да харесва модели, но е с теб, нали, а не с тях.
вътрешната увереност е много важна, защото личи при общуването с хората и те подсъзнателно те възприемат по начина, по който ти се възприемаш. просто приеми, че никой не е перфектен, ти - също и всеки е съвкупност от добри и лоши страни.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2222347a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, комплексите ти са глупави! Преди години бях много дебела и на мен ми беше натяквано, че съм такава и получавах подигравки в у-ще. Обаче след време като отслабнах, всички започнаха да ме харесват, особено момчетата. И най-вече аз самата себе си. Сега.. относно фигурата - искам да ти кажа, че както има мъже, които харесват жени с по-малки дупета, така има и мъже, които си падат по по-закръглени форми. Аз като жена обичам изпъкнали задници тип Ники Минаж... харесвам формата си на дупето, защото е точно такава. Намирам я за много секси и предизвикателна. Мразя плоски задници... така че, не виждам за какво си се комплексирала, че задника ти е закръглен... Абе радвай се бе! Ти пердпочиташ да си плоска ли к'во? Щото познавам момичета, които нямат дупе и е супер грозно. А в комбинация и без цици - грозна гледка. Според мен си още малка и не разбираш за какво говоря.... като започнеш да се срещаш с мъже, а не с момченца, ще видиш, че комплексите ти са били тъпи и неуместни!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2222347a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Между другото, сега се сетих за една съученичка, която има плосък задник и отпреде беше плоска - и това й беше голям комплекс. Нали знаете -всеки иска това, което няма. За всеки влак си има пътници. Повечето момчета, които познавам харесват момичета плоски като дъски, но това не значи, че няма такива, които не харесват по-закръглени. Има, има - и то много! Всичко си е до въпрос на вкус. И аз имам предпочитания към мъжките тела, така че замислете се дали мъжете са перфектни?? ! Мразя хърбави мъже например... или мъже с тънки ръце и тънки крака... УЖАС!!! Харесвам по-набитички. За всеки влак си има пътници, както казах. Авторке, сега може да ти се стори странно, но един ден ще се промениш и ще се харесваш така кавато си. Сега вероятно си още малка, така като те чета и всичките ти приятелки са плоски като дъски, а ти си месеста и това те комплексира:). А мислиш ли, че те не се комплексират, когато виждат че някой(в случая ти) си по-пищна от тях? Естествено, че няма да го чуеш от женска уста, но почакай още малко като пораснеш и започнеш да събираш погледите на мъжете. От личен опит ти го говоря... аз съм с набитички бедра и закръглен задник. Не помня някой да не ме е харесал и да не ме е огледал отзад а й отпред ;) и за момчетата, дето харесват плоски също говора.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ddfe8da818
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей! И аз като теб като малък бях доста обиждан и днес имам ОГРОМНА травма с която се боря. Един ден просто щях да експлодирам толкова натрупана болка в мен. И реших че ще е добре да споделя тази болка с някого, но не намерих подходящия човек нито между приятели нито между родители.
Реших, че ще седна пред едно огледало и ще започна просто да говоря( не не съм луд) след това се почувствах някак свободен и така всеки път когато имам нужда отивам и разговарям. Ти си съвършена просто си го повтаряй всяка сутрин
всеки час всеки миг. Красотата и сексапила са като севера и юга
всеки може да е секси, но не всеки може да е красив. Ти си красива! Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker