Повече гъвкавост и модерен балет !!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Повече гъвкавост и модерен балет !!!
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 4332 пъти
Аз съм момиче на 14 години! :)
Попринцип не съм много пластична и на моменти съм много вдървена. Въпреки, че напоследък правя повече упражнения!
Може ли някой да ми каже някакви по - спецялни упражнения за повече гъвкавост? И някой да ми каже някаква школа по модерен балет в София? :)
Благодаря предварително ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 16d2e53daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Горещо препоръчвам "Цветни мечти" във Национален дворец на децата! А за гъвкавостта ще ти опиша три неща, които аз правя.
Но има едно нещо, което не трябва да забравяш, за да не се контузиш. Винаги прави малка тренировка преди разтягането, за да загрееш мускулите и ставите, които ще разтягаш!!!

Освен това сутрин тялото е много по-сковано (в началото), отколкото вечер. Така, че вечер ще ти е по-лесно.

Основно правило е да разтягаш до момента, в който усетиш болка, не си мисли, че ще има по-добър резултат, ако преразтягаш, по-скоро ще си направиш травма.

Храната също е свързана с гъвкавостта - токсините се трупат в ставите и те намаляват подвижността си.

Значииии, разтваряш си краката и почваш да натискаш напред (1-2 минути). Същото може да направиш със затворени крака (1 мин. ) Сядаш на колена хващаш си петите и не ги пускай! Правиш мост докато още ги държиш и така първия ден 5 пъти, а после 7 и накрая 10 пъти мостче.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 883397a985
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За балет е късно! Обаче можеш да започнеш с йога. Дава гъвкавост, а и се отпускаш и успокояваш. Потърси в гугъл! Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 26d26740db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Миличка заблудена моя. Балета се почва от 6-7 годишна възраст, докато костите са още меки и могат да се огъват все едно са дъвка. Ти вече си на 14, записвай се на какъвто балет си искаш, но най-много да си потрошиш половината тяло и после да ти зараснат костите накриво и да изглеждаш като патица. Много късно си се сетила да ставаш гъвкава. Съветвам те в часовете по физическо да не седиш в кафето, ами да тичаш, да играеш или там каквото правите. Има упражнения за пъргавина, които ги правят по-строгите учители, също прескачания на различни високи предмети. Говори с учителката си за това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 74f9ebe7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хора, защо си мислите, че е късно? Защо пък трябва да се почва от 6- 7 годишна възраст? ! Аз започнах да танцувам народни танци, при това - хореография и заедно с това класически балет и исторически танци на 11 годишна възраст, като преди това изобщо не се бях занимавала с танци! Бях прегърбена и стъпвах тромаво! И знаете ли какво, когато започнах да се занимавам с танци, се промених! Справях се супер, дори доближих нивото на най- добрите момичета в класа ни, които са танцували от 5 годишни. И всичко това за три години! Но прекъснах, защото смених специалността. Така, че не е толкова късно! Всичко опира до желание, воля, нагласа и не на последно място - учителите! Един учител може да те мотивира, но може и да те доведе до пълно отчаяние! И всичко това го казвам от личен опит! Така, че авторката трябва да намери подходящия учител и да даде всичко от себе си и нещата ще се получат! Няма невъзможни неща!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: aab746f2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Божееее...номер три на каква се правиш?Момичето пита и очаква съвет,а ти започваш да й обясняваш как ще си потроши костите и ще прилича на патица. -_- Можеше да подходиш по по-деликатен начин.
Така...миличка,наистина е късно за балет,но за модерен балет може и да се запишеш,макар че е и това е могло да направиш малко по-рано.Нищо-има ли желание,има и начин. ;) Опитай,а пък ти сама ще видиш дали ти е по-силите.
Иначе-поздравявам те за проявеното желание.Успех! :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 74f9ebe7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съжалявам, че пиша втори път! Авторке, за да станеш по гъвкава наистина трябва да правиш упражнения и задължително трябва да се научиш да правиш шпагат. Честно казано, изобщо не съм запозната с модерния балет, но в класическия има много и различни упражнения на стенка (тръбата, прикрепена към стената, за която се хващат балетистите), които те карат да станеш по- гъвкав и да поддържаш форма. Подобно нещо е и с народните танци, там също има упражнения на стенка, но има разлики в позициите на краката, има разлика в ръцете, в главата, а и в самите упражнения. Но като цяло, упражненията в народните танци и в класическия балет имат доста сходни неща. Предполагам, че има подобни упражнения и в модерния балет. Ти може да не си особено гъвкава, но когато усетиш музиката, когато се слееш с нея и я оставиш да те води, нещата ще ти дойдат отвътре. Но понякога човек трябва да положи доста усилия за да достигне това ниво в изкуството и повярвай ми, усилията си заслужават! И дори да не си толкова гъвкава, когато излезеш на сцената и танцуваш със желание и от сърце, публиката ще го усети и ще го оцени. Тогава представянето ти ще е много по- добро, отколкото това на хипер гъвкавите танцьори, които играят заучено! И тогава ти е простено. Така, че не се отказвай, намери си подходящият учител, той може да ти даде много!!! Ако учителят ти те отчайва го смени с друг, който ще те мотивира! Това е от огромно значение! Всичко това го казвам от личен опит!
Моят учител по народни танци беше невероятен! Преди да започна да танцувам ИЗОБЩО не можех да усетя такта на музиката! Той успя да ме научи да го усещам! И само за две седмици ходене на частни уроци при него успях да си взема двата изпита по народни танци, които бяха доста сериозни! Но за съжаление, учителят ми си отиде от този свят... лека му пръст... беше невероятен човек!
Успех!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9373aee169
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Било и късно хаха. Пълни глупости! Ако човек иска нещо ще го постигне, но с много усилия. Аз започнах да трепирам балет на 13 години и все още го практикувам (на 18 съм в момента). Отначало бях голямо дърво, но след това се напънах здравата и започнаха да вървят нещата! Ако отидеш на танци без значение какви давай най-доброто и максимално от себе си! Ако един проблем не може да бъде разрешен с тренировки значи може да бъде разрешен с многооо тренировки!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9373aee169
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не прави шпагат от раз, ако не си правила преди, защото може да се сецнеш :D! Иначе не ти е късно. Просто трябва да се стегнеш и всеки ден да отделяш време за упражнения и такива неща. Ако се запишеш на балет някъде давай най-доброто от себе си това е най-важното! Късмет ;)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9373aee169
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако има желание има и начин!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b244292f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

11.   Знаете ли...?! Съжалявам, че виждам това след две години...Аз съм на 14 и тренирам модерен балет, но във Варна. В нашия отбор идват нови и нови и не са само малки, на по 4-5 годинки. Ние сме разделени на четири групи. Миналата година в моята възрастова група (четвъртата, най-голямата) дойде едно момиче на 16 години. Досега тя не бе тренирала каквото и да било и беше много голямо дърво...да слаба е, и то много, но гъвкавостта няма нищо общо с височината и килограмите...Тя става все по-добра и по-добра, вярно- не е достигнала моето ниво, но аз тренирам от девет години там...Мисълта ми е:"Не е късно, нищо няма да ти стане на костите, стига да не започваш от ряз...не може досега да не си сядала на шпагат и сега да натиснеш повече, за да седнеш (така ще направиш проблема)". Всичко става постепенно...не знам какво е станало с теб, дали си се записала или не и ако си се, къде...Но го казвам и за други момичета, които ще четат това...Никога не е късно, а за хубав отбор по модерен балет в София, мисля, че добра наша конкуренция са "Superforma"

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 965546c9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също съм от Варна и съм на 14. Ходих на модерен балет но спрях и от две години нищо не съм тренирали искам да правя някакви упражнения вкъщи за да вляза във форма но не знам какви. Моля ви дайте предложения

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 39cce58772
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До всички, които твърдят, че за балет е късно! Не, не е, стига да не се занимаваш професионално. Да, на 14 малко ще ти е трудно ако искаш по-обстойно да се занимаваш с този красив танц, НО не е невъзможно. Знам го от личен опит: започнах класически балет на 12 години (сега съм на 15) и положих страшно много усилия с разтягането и тренировките. Е, в замяна успях. Не се отказвай и не слушай другите, за балет било късно. Няма невъзможни неща!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker