Хормонално акне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Хормонално акне
преди: 10 години, 3 дни, прочетена 2193 пъти
Здравейте на всички, както става ясно от заглавието имам хормонално акне. Момиче съм на 19, с много чувствителна кожа. Използвам скинорен крем, но на паузи, защото като че ли кожата ми привиква много бързо към каквото и да е, и спира действието. Правя си маска от хума за да изчисти лицето ми и слагам лимон в маската за да загори новите пъпки които са излезли. До тук добре, само че тези средства не ми действат повече, все повече и повече намалява действието им. Моля ви дайте ми някакъв съвет как да го поддържам това акне да не става прекалено. Който има хормонално акне знае, че това не се лекува никога, защото проблема е в кръвта. Не ми предлагайте аспирини, ракии, спиртове, соди.... такива неща не действат на хормонално акне. Моля да ми дадат съвет хора с опит. И пак казвам че кожата ми е много чувствителна и не мога да слагам каквото и да е. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 ден
hash: de66ea22e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм в същото положение и не знам какво да правя. Ни кремове, ни нищо не помага... Кожата ми е била подлагана от Зинирит до висококачествени мазила на Биодерма... нямам думи просто.

 
  ...
преди: 10 години, 10 часа
hash: 232ae4a747
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дъщеря ми и синът ми имат подобен проблем и се опитват да се справят с паста за зъби и крем "Здраве", като ги редуват. Но нямам идея тяхното акне дали е хормонално или не. При всички случаи има нещо подобно, защото са тийнейджъри и в тази възраст се наблюдава т. да се каже известен хаос с хормоните. Но ми се струва, че трябва дерматолог да ти каже и може бида ти предпише нещо, което не външно, а вътрешно да вземаш.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1068630a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   от авторката:
акнето си е свързано с хормоните, но хормоналното акне е свързано с кръвта и хормоните. ходила съм на дерматолог и точно тя ми каза че моето акне е хормонално, и ми каза че пътя към справянето с този проблем е много труден, болезнен и отнема години. Хормоналното акне представлява пъпки които са в дълбочина и излизат на вълни, ето затова няма отърване от тях. пастата за зъбие моментно решение, което по нататък възпалява пъпките още повече. ако действа при твоите деца (към номер 2), то те със сигурност нямат хормонално акне за късмет.
Дано някой ми напише някакво средство :'(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8cadd0f90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изследвай си хормоните, отиди на гинеколог
да ти предпише противозачатъчни. Аз пия Диане 35 - личен опит

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d25500cb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хормонален - вътрешен проблем, това значи хормонално лечение. Отиваш при гинеколог, да ти изпише противозачатъчни, може и да му обясниш проблема ти. Преди това може да пробваш с нещо по-леко, без рецепта - "Геритамин", пиеш го няколко месеца и ако няма ефект, премини към противозачатъчните.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 59911f356e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пробвай да смениш храната. Млечните продукти имат връзка с това. И при мен е хормонално, но с отказването на месото, млечните и като цяло животински продукти, повече вода и спорт!! и се подобри всичко. Мини на вегански режим, предимно плодове и зеленчуци, сега особено лятото е лесно и виж как ще ти се отрази!
Успех
П.С. Освен това идеята да отидеш на лекар и да ти се изследват хормоните и нека те да ти кажат какво да пиеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9d75c8092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Незнам защо дерматологът, при когото си ходила не те е пратил на гинеколог или ендокринолог, когато проблемът е с хормоните, разни мехлемчета, които повлияват само повърхностно дейността на мастните жлези и действат антибактериално няма да окажат ефект, не повлияват главните причини.
Дано вече си посетила специалист

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e77eb11b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Напълно съм съгласна с НОМЕР 6. Проблемът трябва да се реши от вътре на вън. И това с противозачатъчните, казвам го от личен опит, е още по-лош вариант. Хубавите неща стават бавно. Минаваш на плодове, зеленчуци, ядки и забравяш или поне ограничаваш всякакви животински продукти. Пие се много, много вода - поне 2-3литра на ден. Торти, вафли и т. н.... няма да ги споменавам, защото е ясно.
И аз имам същия проблем. Пих противозачатъчни години наред, с времето започнах да пълнея от тях - спрях ги. Пъпките пак започнаха и в крайна сметка дебела и пъпчива... ужасен ужас! А не си представям да ги пия цял живот. За това се храня вегански сега и честно казано, никога не съм се чувствала по-добре!
Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker