Съсипах косата си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съсипах косата си
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2154 пъти
Здравейте! Проблемът ми не е само един. Да започна от там, че косата ми се омазнява често и не стои никак добре, въпреки че не е дълга. Например, ако я измия вечер на другата сутрин е сплескна, а до вечерта вече мазна. Пробвах какви ли не шампоани и маски за мазна коса, но нищо не помагаше. И тъй като ходех с мазна коса на училище започнаха подигравките. Затова зопочнах да я мия всяка сутрин. И така вече почти година. Промяна има, но не и положителна. Сега косата ми е изтощена и оредяла. Освен това, когато и да я измия стои сплескана и без обем. Капе постоянно и не мога да я фиксирам, за да си направя прическа. Много рядко използвам гелове, лакове, сешоар само и само, за да я щадя, но ефект няма. Преди време използвах хининова вода и ефект май имаше. Започна да расте, но стана много суха и се наложи да я подстрижа доста късо. Искам съвет от вас относно шампоан за всекидневна употреба, витамини, маски, каквото и да е. Вчера гледах снимки от преди година и направо ми се заплака. Такава хубава коса имах - гъста, мека, права, лъскава и обемна, а сега...
Моля модераторите да одобрят историята ми, защото е наистина важно. БЛАГОДАРЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: b9335a4937
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не използвай много продукти. Аз ти препоръчвам Head and Shoulders за ежедневното миеме на коса.
Ако си жена, задължително на гинеколог да ти види яйчници и хормони. Опитай се да си миеш косата всеки втори ден като я връзваш например.
Късата коса не помага за проблема. Търси причини!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1888ceed62
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   wash and go с коприва купи или някакъв шампоан с коприва. Можеш да купиш листа от коприва и ги свари и с водата измий косата си.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2193027dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не номер 1, мъж е!

Авторке, отиди на лекар все пак, може да е някакъв хормонален дисбаланс. Но ако си слагаш маски, балсами и всякакви други продукти освен шампоан в корените е напълно нормално.
Вземи си сух шампоан, купи си шампоан фитовал против косопад(можеш да го намериш в по- големите аптеки), купи си някакво масло- авокадово, бадемово, какаово, маслиново, кокосово и т. н. и слагай в корените и изобщо може по цялата коса, като престоиш час, два и си измиеш косата. След баня слагаш в краищата(използват се като прочутите кристали), като внимаваш с количеството(2-3 капки най- много), иначе ще ти се омазни. Маслата най- добре да са без примеси от сайтове например с био/веган сертификати, те са си най- полезни за косата. Добра алтернатива са маслата на Икаров, като са много по- евтини, но не толкова ефикасни(има ги във всяка аптека).
Прави маски с тривитаминол, порови се в интернет и ще намериш много информация.

Още нещо: Когато си измиеш косата, увий кърпа върху главата си и стои така с тази "чалма", докато ти изсъхне косата. После ще имаш много хубав обем в корените.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fe8f9afa2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някой въобще от коса разбира ли? Естедтвено ще е мазна, след като я миеш всеки ден... Божее божее

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 01cd40b988
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Със сигурност е по - добре да купиш шампоан от аптека, който няма вредни съставки. По магазините шампоаните имат вредни съставки и косата ти става по - зле... Аз се родих, а и този който купувам от аптеката кара 3 месеца, докато този от магазина 3 седмици...

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ea25deab97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако сама се поинтересуваш ще видиш колко вредни съставки има в масовите шампоани... И моята коса беше мазна, сега положението е по-добре- започнах да се къпя с бебешки шампоан. В началото беше доста зле, косата имах чувството, че изобщо не се е измила, но след 1-2 седмици нещата се оправиха-не съм я чувствала по-чиста, мека.. не се омазнява вече така... Опитай това и също отиди на лекар и си направи хормонални изследвания

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0e860b16c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сух шампоан, от опит ти казвам.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 04b8e760ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подкрепям номера 3, 4, 5 и 6 . А аз за да не пиша на ново много неща , ще ти кажа просто да видиш темата "Искам по-гъста , здрава и дълга коса" , в която активно коментират и има доста споделени полезни неща , които мисля , че и на теб ще са ти от помощ .

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c4e02c0b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Хубаво е да поддържаш косата си чиста, но и да прекаляваш не е хубаво, защото колкото повече я миеш, толкова повече се омазнява! За това опитай се да я миеш 2-3 пъти седмично, а не всеки ден. Освен това използвай по-щадящи шампоани за ежедневна употреба, не мога да ти препоръчам никакъв, защото аз съм с обратния проблем, косата ми е доста суха и я мия 1 път седмично, но съвета ми е заложи на нещо, макар и малко по-скъпо, но по-качествено. Най-добре питай някоя фризьорка какво ще ти препоръча специално за твоята коса, защото косите на хората са различни и реагират различно. Ако на един му действа добре даден продукт, при друг може да се получи отврат, за това питай специалистка, която познава косата ти. И наистина е хубаво да не прекаляваш с пресите, сешуарите и стилизиращите продукти. А и си купи витамини, защото понякога косите ни реагират така на нещо, което се случва вътре.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 61e91d2fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо не я боядисвай, второ не я изправяй нито с преси нито с четки, изобщо не използвай никакви преси. Трето не и слагай нищо(нито гелове, нито пяни, нито маски)отежняват косата..
Аз използвам от много време съвсем обикновен шампоан, и цената му е удобна. Ползвала съм преди време всякакви шампоани и скъпи.. В цената не е качеството. Сега от няколко години ползвам само SCHAUMA, и съм много доволна и е на приемлива цена. Изкъпвам се и я изсушавам с сешоар. Придава обем и форма.. Всеки път ползвам сешоар и косата ми не се е увредила.. Става обемна и бухнала.. Важното е да не я боядисваш и изправяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker