Гладуването вариант ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Гладуването вариант ли е?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2151 пъти
Здравейте, аз съм на 15 години, висока съм 156см и тежа 59кг. Не съм дебела, но не се харесвам така. На няколко пъти съм пробвала диети, но нямам волята да се храня разделно, да спортувам и като цяло да си поддържам тялото. Една приятелка ми каза, че е гладувала в продължение на 3 седмици - не яде нищо 2-3 дена и на 3тия яде супа, бульон или лека салата. От това си гладуване тя е свалила 9кг, без по-късно да има йо-йо ефект. И аз напоследък се чудя дали да не пробвам, знам, че е опасно, но искам за началото на учебната година да се чувствам добре в кожата си. Ще се радвам на някакви съвети как да се справя и как да се мотивирам да не ям боклуци! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: d9cfb9eaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре недей, с глaдувaне сaмо ще си нaвредиш.
Може и дa имa временен ефект, но после килогрaмите
ще се върнaт. Препоръчвaм ти дa си нaмериш някой спорт, който ти достaвя удоволствие. Но не е достaтъчо
сaмо движение, изгрaди си хрaнителни нaвици. Пий сaмо
водa, никaкво гaзирaно, избягвaй слaдките нещa, огрaничи хлябa до минимум. Нaблягaй повече нa плодове и зеленчуци.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6013544b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без да съм чел темата ти ще ти кажа, че от всички възможни варианти гладуването е най-лошият!!!

СПОРТ!!! И ЗАБРАВЯШ ВСИЧКИ ВРЕДНИ САЛАМИ И ШУНКИ И КОЛБАСИ от тези евтини търговски вериги :).

Именно те натрупват шлаки в организма, които нямат обработка и излизане после. Толкова е токсично.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2452b42244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Гладуването без лекарско наблюдение е до максимум 3 дни. Много е полезно. Даваш почивка на корема и храносмилателния тракт. Това не е метод за отслабване. Йогийската йога включва един ден от седмицата само на вода. По добре прави това. За един ден само ти се свива корема и после не ти се яде толкова много. По-принцип здравословното отслабване е максимум 2 кг на месец. Това значи че ако трябва да отслабнеш 9 килограма ти трябват минимум 4 месеца. Всякакви други по краткотрайни диети са стресиращи за организма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c075f81149
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако искаш да си докараш стомашни разстройства и после да си принудена да ядеш само определени храни, давай смело с диетите! Цикълът дори може да ти спре, както и най-сериозното може да ти се случи - анорексията.
Правилното отношение към СОБСТВЕНОТО ти тяло е - храниш се със здравословни неща, не преяждаш и ядеш по няколко пъти на ден (не един път да преядеш например и после нищо да не хапваш). И правиш упражнения. Щом не ти се занимава да се записваш някъде, просто си намери видеа в youtube (напиши нещо от сорта на: full body workout, abs/butt exercises for women ) и ще ти излязат предложения. Следователно си прави упражнения вкъщи, нищо не ти трябва, нито спортен екип, нито някакво друго оборудване. Може да си вземеш гирички, де (1-2 кг).
Всъщност ти трябва ВОЛЯ, не може да кажеш, че се предаваш, та ти си само на 15, ако сега ядеш боклуци, какво ще се случи с твоето тяло когато си на 20, 30? Повярвай ми, един път свикнеш ли да се храниш с качествена храна, после дори ненавиждаш т. нар. боклуци. При мен така се получи. Например, ако видя някъде МкДоналдс, само от миризмата ми става гадно. Това е така, защото организмът ти свикне ли да се храни с истинска храна, той не понася тази, която е със съмнителни съставки. Естествено, не бива да ставаш и маниачка на тема здравословно, ако ти се дояде пица или дюнер някой път, просто си вземи, но не прекалявай.
Но наистина, дай си сметка, че за хубаво тяло ТРЯБВА ВОЛЯ, не става ей така. А волята ти трябва само в началото, после поддържането си става навик и въобще не е трудно нататък, защото не е лишаване, а е начин на живот да подбираш какво ядеш и също за спортуването - щом развиеш мускулите си, после ще ти идва по default да си правиш упражненията.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d8a0e28274
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Абе всички неинформирани които пишат че гладолечението е вредно нека се образоват малко и да прочетат някоя от многото книги за гладолечение на ЛИДИЯ КОВАЧЕВА и неке после да коментират ;)))))

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 03617eeb45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първото, което гори тялото ти за да си набави хранителни вещества, са мускулите. Ти не искаш да гориш мускулна маса, повярвай ми. Проблемът са мазнините, които си натрупала, защото те заемат много по-голямо място от колкото 1 стегнат мускул. Ето снимка : http://happyeaters.net/gfile/75r4!-!HFIJEM!-!zrzor45!-!NGFGNDFM-RPLQ-HLKP-ONFQ-PJNIGKENPFNH!-!72y1nq/fat-muscle.jpg

Да гладуваш е най-голямата глупост, която можеш да направиш на този етап. Започни си с някакви упражнения и си ги прави вкъщи. Пример : клекове, БГ клекове, лицеви упори, различни упражнения за корем ( не коремни преси).Намали сладкото и наблягай на салатки, пилешко и риба.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 487e3d2b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сигурна съм, че горните коментари са писани от твои наборки. Като жена на 37 години, раждала два пъти и отслабвала 1000 пъти с най-различни диети, мога да ти кажа, че " гладната " диета върши най-много работа. Ям всеки ден по 1 ябълка или Активия или салата. Леки неща. Пия само вода, и правя клекове и коремни преси. В началото на месец Май бях 75 кг, сега и началото на Август и съм 52. Направи си сама изводите.

Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 92f91582a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз бях като теб спрях сладкото тестените продукти хляба и пърженото и в момента имам много добра фигура за няколко месеца но си заслужаваше в момента нищо не ми се лепи... и мога да кажа че съм дори леко слаба / нямам корем дори /

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0d484c65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   5, тук не става въпрос за гладолечение, а за отслабване чрез глад, което е съвсем различно нещо!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5bb8d4cf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   НЕ! Аз съм спортуващ и мога да ти кажа, че с гладуване нищо няма да стане. Бягане скачане на въже поме 3 пъти седмично и правилен хранителен режим и след месец резултатът ще е налице. Но след този месец продължавай.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 015ac2361d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да си на 15, в пика на пубертета, когато тялото се развива и има най-голяма нужда от хранителни вещества, витамини и минерали, и ти да гладуваш? ! Това е най-голямата глупост, която може да направиш, тъй като може да увредиш тялото си безвъзвратно.

От написаното разбирам, че си мързелива и искаш лесен и заобиколен начин да постигнеш целите си. Е, няма такъв. Трябва да намериш сили в себе си и да се мотивираш. Всеки ден трябва да работиш за целта си. Нещата не са толкова сложни, колкото изглеждат на пръв поглед.

Трябва да направиш следното: да се храниш разнообразно. Едни и същи неща да не ядеш по два пъти на ден. Ако единият ден ядеш пилешко, на другия яж риба. Ако си яла риба - яж телешко. Ако ядеш един ден кафяв ориз, на другия яж картофи или боб. Яж пресни зеленчуци - салати от зеле, моркови, краставици. Пери ядки - бадеми, фъстъци, орехи колкото ти душа иска. Махаш тестени изделия, сладкиши, газирани напитки, студени чайове и натурални сокове. Пие се само вода и се ядат плодове. Яж дини и пъпеши на поразия сега. Печени тикви, печени чушки. Предимно печени и варени гозби. Яж люти чушки - ако не можеш да изядеш една люта чушка с обяда - ти не си човек. Ако ти се прияде нещо сладко - яж или сладък плод, или една лъжица мед. Никога не пропускай да закусиш. Закуската е най-важното ядене за деня. И като такова то ти трябва да го уважиш с нещо подобаващо, а не да го съсипеш с мазна баничка с извара. Трябва ти бърз въглехидрат и малко протеин плюс някакъв плод. С две думи - 1-2 яйца с шунка, филия пълнозърнест препечен хляб и един портокал например. Или мюсли с кисело или прясно мляко и един банан.

Най-важното за храненето - ядеш толкова, колкото ти се яде. Не докато си изядеш всичко в чинията - може да си си сипала малко и да искаш още или да си си сипала много и да не искаш повече. Вслушай се в тялото си, то много добре знае колко да яде. Обаче използвай мозъка си, за да му дадеш правилната храна.

Трябва да се движиш. Никога не пропускай час по физическо. Раздавай се подобаващо. Загрявай винаги преди спортуване. Ходи пеш - бързо ходене по няколко километра. Карай колело с приятели. Харесай си някакъв спорт и го практикувай често, ако ще да е скачане на въже.

Спи. Спи поне по 9-10 часа на нощ. Лягай си рано, за да можеш да станеш за училище от самосебе си. Ако ти е нужен будилник да те събуди сутринта, значи ще ти прекъсне съня, а прекъснат сън никога не е хубаво нещо за тялото и настроението през деня.

Резултат - видим след 3 месеца. С тренировките и правилното хранене идва чувство на удовлетвореност, усещаш, че не си губиш времето, виждаш смисъл в живота, виждаш постижения, с които започваш да се гордееш.

Когато училището свърши, може да продължиш със спорта, който си избрала или да започнеш да ходиш на фитнес.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 91b91fc5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Гладът не е решение!
Започни да се храниш здравословно – с пълнозърнест и черен хляб, нискомаслено (или обезмаслено) мляко, плодове и зеленчуци, пий течности (вода, айрян, сок). Яж често по малко. Примерно сутрин – закуска в 8:30-9:00 – пълноценна – 1. Олекотен вариант на английска закуска, 2. Минипици "Маргарита", 3. Запеканка с извара, маслини и домати, 4. Домашен пастет от дроб, 5. Лесни яйца по бенедиктински. После към 11:00 – 11:30 – хапни някакъв плод. Обяд 13:00 – 13:30 – супа. Следобед – мляко с вафличка. За вечеря – някаква гозба. Винаги, когато ставаш от масата, трябва да имаш леко чувство на глад (трябва време храната да се разгради). Когато огладнееш, първо пий вода. Може след това дори да не ти се яде. Често бъркаме гладът с жаждата.
А за отслабването – спортувай. Танци, лека атлетика или просто прави упражнения. Всеки ден прави 10–15 минути гимнастика.
А за нормално тегло – по БГ стандарт е нормално да си височината – 110 (т. е. за теб са нормални 45 кг. ). Но аз се старая да се придържам към френския стандарт – височината – 120. :)

Късмет и не се комплексирай! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c1af3e717a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не си го и помисляй! Дали ще свалиш или не ще ти е най-малкия проблем като си докараш някой сериозен здравословен проблем.
Така, че по-добре наблегни на плодовете и зеленчуците. Колкото до спорта и аз не съм му фен, обаче обичам да танцувам. И това е подходящо за горене на калории. Освен това гледай да се движиш повече пеша. И като намалиш малко пиците, чипса, хамбургерите и газираното (изобщо всякаква джънк фуд) би следвало лесно да свалиш някой друг килограм.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 58e5318f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аее номер 10 ква е разликата между ГЛАДолечението и ГЛАДуването за да отрслабнеш.... и в двата случая не ядеш нали така.. или аз бъркам? ! Хайде.. хората по големите празници като великден не се хранят по цели дни.. и нищо не им става, а на нашата авторка ще и стане.. и пак казвам тези които смятат че глада е унищожително нещо да прочетат някоя книга на Лидия Ковачева и пак да напишат коментар. Пример: Жена с камъни в бъбреците.. единствения начин да се махнат е чрез белознена операция, тя отива при Лидия Ковачева започва прословутото гладолечение и след известен период започва мъчително, но изключително нужното изхвърляне на камъните... шокиращ факт е че песъчинки за излизали и през очите и чрез сълзи.. и така жената е избегнала животозастрашаващата операция от която можеше да има и последствия.. Това е просто първия пример които се сетих има още хиляди, но не е за хора които нито за информирани, нито склонни да се информират.... От номер 5

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker