Зеленчуци ... НОРМАЛНО ЛИ Е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Зеленчуци ... НОРМАЛНО ЛИ Е ?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3198 пъти
Здравейте пише ви едно момиче на 13 години. От Бургас.

Та проблема ми е ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ и ПЛОДОВЕТЕ. Още от малка съм яла всякакви зеленчуци но на 3 годинки - 2 годинки мисля че всичко се промени. Когато ни даваха зеленчуци в градината.. аз винаги не ги ядох. Когато се опитвах да ги ям ми се гадише даже мисля че съм повръщала. От тогава нашите не ме закачаха с зеленчуците.

От доста години не ям зеленчуци и не мога да ям като останалите деца.. иначе започва да ми се гади и да правя гадещи звуци. За мен зеленчуците имат вкус на трева, НО когато гледам салати и разни неща като реклама и снимки ми се дояжда но после съжалявам.

Имало е опити, когато бях на 11 разбрах че малките кубчета моркови в супата са били вкусни опитах ги и ми харесаха нямаха вкус сигурно защото са били в супата не знам. И лук в супата ми харесва.
Но за краставици, домати, зелка, .. Илл просто гадост имала съм и опити с домата и краставицата но.. не са продължавали.

Мисля че колкото по голяма ставам толкова повече тази моя ''Фобия'' изчезва. Баща ми казва че не съм нормална че аз сигурно съм единственото дете дето не яде зеленчуци и плодове.

Даже тази година преди 2 месеца аз разбах че черешите и ягодите са вкусни. Но останалото не мога да ям. Обичам най-много бананите.

И сега съм на 13 и още не ям зеленчуци преминах на разтворими таблетки за 1 месец и половина за витамини защо настръхнах като един мой познат ми каза че витамините мога само да ги приемам от зеленчуците а не от '' Глупостите който ям''

Аз съм 64 килограма и съм висока 1. 57-1. 58

Нормална ли съм? Това лошо ли е че не ям това което приятелите ми ядът?

Не съм единствената нали? :О

Благодаря ви предварително ще се радвам ако това се постне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: cc5dc17acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1) Леле, оправи си правописа и препрочети учебниците по Бълг. език от 1 до 7 клас!
2) Не е нормално това и то никак. Таблетките не заместват приемането на витамини по естествен път, дори на опаковката им го пише!
3) Теглото ти е над нормата, което може и да се дължи на това, че ядеш само боклуци.
4) Спри да се глезиш и започни да се храниш нормално, явно проблемът е по-скоро на психологическо ниво.
5) Спортувай!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f8490798ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Когато не ядеш нещо, организмът сам си го произвежда. Когато ядеш всичко, организмът спира да го произвежда, за да разчита само на прием през устата. Но ако при екстремна ситуация, спреш, а организмът ти е свикнал да му се дава наготово, то става страшно.

Пример: ескимосите през целия си живот ядат само и единствено месо и то само определни видове меса - тюлен, риба, лос. А те са един най-здравите и дълго живеещи етноси. В същото време европейските мореплаватели, свикнали на зеленчуци, при дългите плавания измирали до 2/3 от тях от скорбут, поради липсата на витамин Ц, понеже ядяли предимно риба и почти никакви плодове и зеленчуци по време на плаванията.

Така че както си е свикнал организмът. Всичко освен белтък, вода и въздух организмът, може да си произвежда сам. Може да си произвежда витамини, въглехидрати, мазнини и др. Въпросът е да е свикнал да го прави. Може цял живот да си ядеш само месо и няма проблем. Но това свикване става или в ранна детска възраст или на покъсен етап, но постепенно, защото иначе става скорбут.

Мога да ти дам подобен пример и с анаболните стероиди. Те са изкуствен хормон тестотерон. По принцип ги произвеждат тестисите. Но когато си го внасяш изкуствено в организма, то той се пълни с този хормон и тестисите отказват да го произвеждат, за да предотвратят още по-високи нива, а и има кой да им върши работата. Затова тестисите се свиват и отказват да функционират.

Същата работа с наркотиците. Те стимулират хормоните на щастието, затова са и тези ефекти от тях. Само че когато жлезите свикнат да им се помага и когато спреш/намалиш наркотиците, се получава депресия, защото вече жлезите са отвикнали да произвеждат тези хормони.

Ако щеш и с антибиотиците е така. Помага се изкуствено на имунната система, оправяш се за момента. Ама при следващото заболяване, имунната система вече е слаба и пак чака външна помощ. После пак антибиотици и така омагьосан кръг.

Ако примерно на едно растение му даваш глюкоза чрез поливката, то ще стане кафяво. Защо? Защото ти лесно му осигуряваш готова храна, която почти няма нужда да се преработва допълнително. Тогава то спира да произвежда флорофил, защото няма нужда да фотосинтезира.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6d55345e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Напълно нормална си си. И аз съм била така. В детската никога не ядях манджите и супите, които ни даваха за обяд, нито пък вкъщи. Гнусях се от воднисти манджи, от подправките в манджата и настърганите зеленчуци вътре. Беше ме гнус и от лелките, дето ни ги готвеха, а вкъщи ме беше гнус от баба и всичко сготвено от нея. С времето нещата се пооправиха и започнах да ям някои манджи, просто организма има нужда и от течна храна, ще го усетиш. И друго важно нещо да отбележа, щом си толкова гнуслива като мен - научи се сама да си готвиш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1ee2ef2eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, теглото ти е много над нормата. Щом си 157 см. извади 110 и получаваш килограмите си - 47, така че си със 17 килограма отгоре, което НАИСТИНА Е МНОГО. Бързай да отслабнеш, защото след 13 това се превръща в холестерол и започват здравословните проблеми. Започвай с диети и глад, решението не с вафли, сладкиши и всякакви боклуци, защото ще ставаш все по-зле. Спокойно, и аз бях като теб, не е задължително да караш само на плодове, има много диети ;). Просто свикни с вкуса им - щом ти изглеждат вкусни просто си мисли, че са вкусни и няма да ти се гади. Но трябва да свикнеш с вкуса им.

Дано съм ти бил полезен :).

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7b3d4d6d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хей. От името на Авторака :)
Мерси на всички но няма да се съглася на номер 1

1) Чела съм ги НО ТОВА ЧЕ СЪМ ИЗРАСНАЛА В ЧУЖБИНА И ГОВОРЯ ПО ДОБРЕ ДРУГИ ЕЗИК ОТКОЛКОТО БЪЛГАРСКИ НЕ СЪМ ГО СПОМЕНАЛА!

2)Дам окей ^-^

3)Да вярно е! :)

4)Еми сега трябва да не се съглася не си била на мое място за да казваш че се ''глезя''! Опитвала съм НО НЕ СТАВА ако изям някакъв зеленчук.. и то примерно домати :о след 15 мин ще '' Излезе от стомаха ми '' тоест ще го повърна. Не знам дали е психологическо но просто не мога НО СЕ ОПИТВАМ И ПРОДЪЛЖАВАМ!

5) Дам мерси! Ще те съглася! :)

Мерси :3

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bfbf147b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм така и не знам какво да правя. Родителите на приятелите ми постоянно се майтапят с мен и казват че ще се отровя... Но просто не мога да ги ям. Не знам защо но мама ми е казвала че като съм бил на 2 или 3 годинки изведнъж съм спрял да ги ям и не съм започнал. Аз сега съм на 11 години, 52 килограма съм и съм висок 154 см.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 6cdb065182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много ви е лесно са кажете, че се глези и да почва да яде. Ама не е толкова просто, когато от вида и вкуса на нещо ти се ПОВРЪЩА. Знам какво е, аз бях така с яйцата и месото, буквално от нищо друго не ме е буквално ГНУС да ям, особено яйцата. Така се получи, че вече 12години не ям нито месо, нито яйца, но като малка нашите ме тъпкаха на сила и сега даже като си помисля ми се повдига, та разбирам те! Само че хората сме всеядни и без месо можем да живеем и да сме здрави, но без растения не. Предполагам консумираш животинска храна - наблегни на нея, засега.

Опитвала ли си да ядеш зеленчуци сготвени с подправки? На скара, задушени, на фурна? Обикновено хората мислят, че зеленчуците са гадни, само защото не знаят как да ги готвят. Иначе определено не е ок на тази възраст да приемаш витамини под формата на таблетки. Сокове пиеш ли? Не че фреш е същото като да изядеш директно един плод, но все е някакво начало. Никакви цитруси ли не обичаш? Спортувай нещо, за да си здрава. НЕ казвам, че си дебела! Не си! Аз съм 157см също и съм била 65-70кг., когато станеш да речем 55 ще видиш колко по-добре ще се чувстваш, пак казвам НЕ заради външен вид, ами от здравословна гледна точка. Предположих, че може би наблягаш на тестено и/или сладко. Но ако спортуваш и си здрава, т. е. тези 65кг са повече мускул, това е добре! Важно е да се чувстваш ДОБРЕ и да си здрава. Външният вид в твоя случай няма никакво значение и "нормата ", щеше да е опасно ако беше над 90-100кг на тази възраст, но ти си много малка, те първа тялото ти ще минава през невероятни промени. Една от моя клас от 100 стана към 55кг за една година и даже не се е насилвала кой знае колко, хапваше си сладко и пици от време на време. Просто пубертет! През тийн годините сваляш килограми със скоростта на светлината, да видиш след 25, или пък след 30 какво е.. 5кг ги сваляш 5 месеца :D
Щом приемаш животински продукти (месо, млечни) ти трябва по-малко количество зеленчуци, но ти трябват, без тях просто е невъзможно да имаш здраво тяло и организъм.
Опитай да готвиш, ако не ти - накарай тати или мама да се постараят да сготвят нещо вкусно с повече зеленчуци и подправки. Без подправки за мен всяка храна е гадна и/или безвкусна. Успех и горе главата! Аз някога драйфах от патладжани, тиквички и моркови, сега мога само на тях да живея.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8811cebc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе всички тук говорите пълни глупости. Аз съм момче на 24 години, 1, 80 съм висок и съм 70кг., през живота си не съм хапвал зеленчук, плодовете ги ям, но зеленчук не искам и да докосна, смсл като го надуша само и почва да ми се гади, спокойно, нямам никакви здравословни проблеми, напълно здрав съм. (:

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7e57428f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8., да си напълно здрав означава да боледуваш по-рядко от веднъж годишно, а ако се разболееш да минава леко и без лекарства - винаги. Означава хемоглобинът ти да е над 145 (за мъж, за жена е над 125). Означава да нямаш никакви алергии.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker