До всички отслабващи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

До всички отслабващи
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте! Виждам че много хора пишат теми, как искат да отслабнат, но не могат, и търсят съвети. Аз реших да споделя моя опит, и надявам се да помогна на някой минаващ този труден път.
Така значи за мен - като малка имах леко наднормено тегло, не съм била дебела, но закръглена - съответно заваляха хиляди подигравки, че съм дебела(знаете какви са децата), даже собствените ми брат и баща ми се подиграваха. Едно на ръка, че в този период имах две приятелки балерини, които бяха нежни и слабички, и всички им се възхищаваха, а мен ме подминаваха като пътен знак. (не случайно споменавам всичко това, защото по нататък ще говоря за психологическите пречки на отслабването). Съответно след всичко това развих комплекс за малоценност, не се харесвах, чувствах се грамадна, тромава и дебела(въпреки че както каза съм имала не повече от 6-7 излишни килограма), за съжаление понякога хората са безпощадни в оценките си и се хващат за сламка, когато искат да пречупят някого.
И така след всичко това започна моят труден път на отслабването - започнах да се ограничавам (всякакви измислени и безполезни диети, за които може да се сетите), като със започването на всяка диета "от понеделник" се започваше и чакането тя да свърши и да се изяде примамливата порция спагети например, които обожавах. Всичко това беше придружено с различни видове спорт- каланетика, йога, бойни изкуства, домашно кардио и какви ли не упражнения.
И така след няколко години на този режим станах 53кг на ръст 173, тогава вече ми се брояха ребрата, врата ми беше тънък и брат ми който ме упрекваше преди, че съм дебела сега започна да ми говори как съм като анорексичка (извод- ако един човек не ви приема и ви критикува, винаги ще го прави независимо какви сте и как изглеждате). Да спомена само, че лишаването от важни хранителни елементи ми докара срив на имунната система, от което се разболях от страшна болест. Не съм гладувала изцяло, но съм се лишавала от много важни за организма съставки. И така след като се излекувах след много вливания в болница, започнах да се храня малко повече стигнах 58 кг, които поддържах няколко години. В един момент обаче, ми се насъбраха едно на ръка много стресови ситуации, а от друга тия лишения си казаха думата и в един момент за няколко месеца тъпкане с шоколади, кроасани, пици, спагети, ядки, чипсове, кфс, станах прекрасните 79кг. Чувствах се зле в кожата си, но вече не ми пукаше. Писна ми от тази безсмислена борба, ядях си каквото исках, не ми пукаше вече как изглеждах, все тая ми беше какво щеше да си помисли някой за мен. И така близо година и нещо си качвах постепенно, докато стигнах 80 кила на ръст 173 - появи ми се целулит, корема ми стана голям, даже една жена в трамвая ми отстъпи място, понеже ме помисли за бременна, но дори това не ме трогна. Беше ми писнало да плащам такива непосилни цени, за едното хубаво тяло.
Започнах да се осъзнавам, когато вече започна да ми става много тежко, нямах енергията да върша задачите си, килограмите много започнаха да ми тежат, живота ми се сриваше. Тогава реших да взема мерки и след много четене и проучване, успях по здравословен начин да сваля излишните килограми - за 4 месеца свалих до 60 кг. Ето и обобщено до какви изводи стигнах:
Психологически пречки
На първо място трябва да си изясните психологическите причини, които ви пречат да отслабнете - при мен беше спомена от детството, когато бях пълна и ми се подиграваха, този образ така се беше вкоренил в мен, че една част от мен винаги искаше да се върне към него, затова ми беше толкова трудно да отслабна.
Хранителен режим - този режим не е диета за 1-2 седмици, а за цял живот, тоест започвате да се храните здравословно, може да си позволявате някакви волности, но като цяло се храните здравословно. Например аз започнах да ям много повече плодове и зеленчуци, сладко, тестено, чипсове и кфс не вкусвам. Сега някой може да каже, че е трудно да смениш режима, но от личен опит казвам- ако изтраете 2-3 седмици да ядете риба, салати, плодове и ограничите вредните храни, то след това вече няма да ви се ядат. Просто вкусовите ви рецептори се пренастройват на друг тип храна. Казвам от личен опит, че аз дето се тъпках нон стоп с тестено, чипс всяка вечер, пици и спагети, в момента даже изпитвам отвращение към тези храни. Спагети не съм яла сигурно от месец, въпреки, че преди ги обожавах, и имаше период дето през ден ядях по една огромна порция спагети.
Друг момент е че не съм отказала изцяло тези храни, позволявам си калорични и вредни храни, но поне 1 път в седмицата, според мен човек не трябва да се лишава от каквото и да е, защото самата забрана го поттиква да иска още повече забраненото.
Спорт - така тук е важно дори да е всеки ден по 10 минути, но да спортувате редовно, защото когато използвате мускулите си, тогава ги запазвате, а това което горите са мазнините. Няма значение какъв спорт е, но е важно да е редовно, може по 15 минути на ден но го правете всеки ден. Резултат наистина има.
И най важното имайте нагласа за това да изглеждате добре и направете новият режим начин на живот за постоянно. Сега вече се чувствам наистина пълноценна и не възприемам, че съм на диета а просто че съм променила начина си на живот и на мислене, което ме доведе до нови резултати и ме измъкна от мъчението на омагьосания кръг в който живеех години наред.
Ще се радвам някой друг също да сподели неговата история в борбата с излишните килограми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: ec3aff625c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво, че си се справила по правилният начин. В момента и аз съм на хранителен режим и тренировки, вредни неща не ям, а историята и успехът ти ме мотивираха още повече. Успех занапред на теб и на всички отслабващи!!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 850e4501d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да те попитам авторке, като казваш болест да не е лупус - срив на имунната система? Иначе ЕВАЛА ЗА ПОСТИЖЕНИЕТО ТИ

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4b02a87d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На първо място искам да те поздравя! В началото си тръгнала по грешен път, но важното е, че си се осъзнала и че вече се грижиш не само да изглеждаш добре, а и да си здрава.
На мен честно казано не са ми казвали, че съм дебела, но аз просто си имам това чувство, че нещо не е така, както искам да бъде. Преди съм се опитвала да бъда на разни диети, но просто нямам волята :D Напоследък обаче някак си съм се закрепила. Като хранителен режим горе-долу съм като теб - нищо пържено, сладко, тестено, никакви полуфабрикати. И аз от време на време си хапвам по нещичко, но доста по-рядко от преди. Също така съм забелязала, че напоследък ако ми се дояде нещо отведнъж и искам да се тъпча, то не е нещо, което смятам за вредно, а по-скоро нещо, което си хапвам почти всеки ден, но по мъничко - като мед например :) Със спорта допреди три-четири години бях много скарана. Имах чувството, че всички около мен спортуват нещо, а аз нищо не правя. Ей така, "за да отслабваме", с най-добрата ми приятелка се записахме на народни танци. Това да е било преди 4 години, а сега мога да ти кажа, че танците не ги ползвам, "за да отслабвам", а за удоволствие - ходя си насам-натам по изяви, много им се радвам :D После за да отслабна ли пак да е било, не помня вече, се записах на кънки. И още си ходя, обаче вече не защото "айде ставай да ходиш на тренировка, нали не искаш да си дебела". Сега както е лято и нямаме тренировки едно такова ме гложди отвътре, че ми се карат кънки - и не, за да отслабвам - просто така, карат ми се кънки. Единственото, което правя "за да отслабвам", и което няма вид да стане нещо повече, е да ходя да тичам. През учебно време всяка сутрин съм на стадиона. Това е нещо, което за да го направя, трябва да впрегна цялата си воля, а тя не е много :D тежко си е.. ;д
Като гледам аз май станах най-дългия коментар, дано не съм отегчителна (кого залъгвам). Просто исках и аз да споделя. Да, може да изглежда трудно в началото, но минат ли една-две седмици, започваш да привикваш и да се чувстваш по-добре. Тялото ти започва да се пречиства, да става по-силно и по-здраво. Това не проличава веднага в огледалото или на кантара, но започваш да го усещаш отвътре. Чувството, че се променяш към по-добро. И като станеш с такава нагласа, скоро и ще ги виждаш тези резултати.
Желая успех на всички отслабващи и умната :))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d125854b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наистина супер.... но аз не разбрах коя е диеата? Сигурно аз не съм разбрала нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: af24beb062
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поздравления! Искам да те попитам какъв е този здравословен режим на хранене по който си свалила 60 кг. за 4 месеца. Извинявай, че те занимавам, но аз наистина имам нужда да отслабна...

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2b6c8c1df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Жената казва, че е свалила ДО 60 кг за 4 месеца, тръгвайки от 80 кг, т. е. по 5 кг на месец, което е добро постижение. По-рязко отслабване би било вредно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4d539a3fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Супер! Браво на теб! Възхищавам се на такива като теб!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker