Мотивация за отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мотивация за отслабване
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2072 пъти
Здравейте! Момиче съм и имам голям проблем с килограмите. След множество неуспешни опити да отслабна, т. е. успешни, но краткотрайни, заради преяждане, мотивацията ми сякаш изчезна заедно с търпението, остана само желанието, но то е неусъществимо без тях. Има моменти, които приличат на пристъпи, в които аз не спирам да ям каквото ми падне - само висококалорични храни. После следва въпроса: защо изобщо ядох? Но не спирам, не мога. Все си обещавам, че от утре ще се храня здравословно и ще отслабна, но всяко чудо е за 3 дни. Може би много пъти съм била разочарова и това сега си казва думата. Всяка диета, която започна я прекъсвам. Само на лунна издържам, защото е само 24 часа. Как да се мотивирам? Благодаря предварително за съветите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a26e806233
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напиши си на един лист всички предимства и недостатъци на нормалното и на наднорменото тяло (ако не ги знаеш потърси в нета), и ако разумът в теб не надделее, то ще ти трябва външен стимул за мотивация. Най-добре е някой да ти плаща за да си във форма, но това е малко вероятно. Друг вяариант е да го правиш заради някой човек или кауза, но за това е нужно пристрастяване и дори фанатизъм към човека или каузата, което може да се разглежда като вид лудост и има някаква опастност от психически срив в случай, че очакваш награда от тях за саможертвата ти.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 81837ea551
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами може да си ядеш нормално, но да увеличиш физическото натоварване - бягане, фитнес и тн.

Иначе, запитай се защо ядеш въглехидратни храни?

Бързите въглехидрати в стомаха спомагат за усвояването на триптофана, който иначе се конкурира с другите аминокиселини и се усвоява трудно. Триптофанът от своя страна метаболизира до серотонин, който е невротрансмитер в мозъка(и не само), който те кара да се чувстваш добре. Серотонинът е занижен при хора в депресия. Така че, помисли какво те прави весела и гледай да си в добро настроение, тогава ще ти се яде по-малко.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dc3e233d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз бях същата , но си наложи мисленето , че НЕ си на диета и не бъди , а просто се храни здравословно и разнообразно - пилешко , риба , яйца , плодове , зеленчуци , хляб - но ръжен или пълнозърнест , мляко - кисело/прясно и т.н. - здравословни храни и с мярка - докато се заситиш , а не докато преядеш . Не мисли , че като се храниш здравословно и преядеш със здравословни храни е хубаво и нищо няма да ти стане . Пак е вредно , но по-малко вредно отколкото да преядеш с храни-боклуци . Яж възможно най-малко вредни храни , с времето като свикнеш дори ще спреш без да се усетиш , няма да изпитваш нужда от тези храни : сладки , вафли , чипсове , пържени храни , тестени изделия , банички , кифли и т.н. такива закуски , дюнери и като цяло всичко вредно . Като ти се яде сладко яж само черен шоколад , но да не изядеш наведнъж целия хаха :) Може и един банан с кисело мляко . Така засищаш нуждата си за сладко и в същото време не е вредно . Прави си също кисело мляко с канела и нарязана ябълка в него . Прави упражнения всеки ден или през ден - у дома , във фитнес или където и да е . Не живей с мисленето , че си на диета и че се ограничаваш от разни неща , които ти харесват , а че сега се храниш и живееш здравословно и че всичко това е за твое добро . Старай се възможно най-много да не ядеш от тези вредните храни . Е , все пак ако те почерпят или нещо такова - вземи си , но малко само колкото да се накусиш , а не да се натъпчеш като преди . С времето ще свикнеш и това ще ти стане начин на живот , ежедневие и няма да забелязваш , че не ядеш определени храни , защото без тях се чувстваш по-добре . Дори като хапнеш някой път нещо вредно , което от много време не си яла , ще ти е странно и няма да имаш такова желание да хапнеш това отново както сега .
Дай си време , имай търпение , воля и не се отказвай ! Ако един ден примерно се отпуснеш и направиш същата грешка като досега , не се самосъжалявай и не се отказвай , а на следващия яж само плодове , салати , пий много вода и си направи разтоварващ ден , а по-следващия си продължи със здравословния хранителен режим :)
Успех , аз също съм с теб :)

К.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3922d344d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш слаба психика, затова е. Бори се със себе си и бъди инат. Представяй си се с нормално тегло. Чела съм, че някои хора си слагат снимки на дебели хора на вратата на хладилника или пък обратното-на жени с хубави тела.
Аз лично нямам тоя проблем. Като съм на диета, т.е. като имам да свалям сама си налагам, че ще се храня здравословно и не нарушавам принципа си просто. В крайна сметка няма да съм на диета до живот я, а докато постигна резултата. А и като видя, че се вталявам с всеки изминал ден, се надъхвам още повече. И няма да е зле да тренираш нещо, например плуване-отслабва се и стяга кожата. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 02c0913fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте! В ДКЦ Асцендент има програма за отслабване, както и психолог. Съчетанието от двете би Ви гарантирало цялостен подход! При всеки случай, консултирайте се със специалист, т.к. може да има нарушения в ендокринната систума и метаболизма, може да става дума само за психически "спънки", а може и да говорим за начално състояние на хранително разстройство. Нищо от това не може да се каже без да посетите специалист.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f1f402f121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   О все едно аз съм го писала преди няколко месеца.Същата история ям но не знам защо обещавам си че от утре ще правя упражнения но...така и не ги правя докато едни ден случайно не попаднах на едно клипче на Арнолд Шварценегер клипа се казваше "Какъв искаш да бъдеш?". Пуснах си го и там той разказа как е искал не просто да бъде шампион по бодибилдинг а е искал да бъде най-добрия. Разказа как са му кавали че няма да успее но той е успял.Знам че няма много общо с темата ти но мен лично клипа ме мотивира страшно много веднага след като го изгледах започнах да тренирам и си изготвих хранителен режим.И вече от няколко месеца не съм спряла да тренирам наистина.И това което ме грабна беше това което Арнолд каза "Без болка няма победа" повтарям си го постоянно.
ето и линк към клипа ако искаш го изгледай на мен лично не само помогна но и промени целия ми живот : http://vbox7.com/play:040f05bdc1 моля модераторите да го публикуват :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d4c084e2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката
Не съм с наднормено тегло, висока съм около 1.60 и съм 57 кг, но не се харесвам изобщо, а това само по себе си е много голям проблем.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 132dda1bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз си представям, че тялото ми е парче пластилин, което аз моделирам и докато тренирам си представям извайването на красиви форми от пластилин. Ако и това не помогне, започвам да си се представям с красиво ново тяло в изрязани къси панталонки. И си говоря:, , Ако сега тренираш, през лятото ще изглеждаш зашеметяващо и ще се радваш на успех! '' Пробвай така, при мен това просто ме изпраща в Космоса.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 062bdf815c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти при тези мерки, които си написала, нямаш нужда от отслабване. Това дето не се харесваш е проблема, там трябва да поработиш и да започнеш да се харесваш, а не да сваляш килограми.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 062bdf815c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А иначе яж си всичко, но често и по малко. Това му е цаката - по малко. Иначе не ядеш, не ядеш, и изведнъж се натъпчеш, така се пълнее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker