Искам по-гъста, здрава и дълга коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам по-гъста, здрава и дълга коса
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 17930 пъти
Здравейте. На 19, почти 20 години съм. Косата ми преди години беше дълга до кръста, гъста и доста начупена. После започнах продължително време да я третирам с пресата и знам, че от нея косата ми сега на нищо не прилича, пробвала съм да я изтърпя без преса, но много стърчи и все използвам пресата накрая. Вече ми е до закопчалката на сутиена - такава дължина, тънка, бързо цъфти и не е здрава както преди, за капак - доста оредяла :( Сега и от известно време насам имам силен косопад.. Искам да стане здрава, гъста, дори буйна и дълга до кръста отново. Сега ще започна да си правя маската с Тривитаминол, която се надявам да ми помогне за целта. За допълнение към нея вас искам да помоля за някои препоръки за козметика за целта ми и съвети и мнения за споделеното от мен. Четох хубави отзиви за продуктите на Ревалид - ампули, шампоан и хапчета. Някоя от вас използвала ли ги е и доволна ли е останала от резултата или обратното? Кои продукти точно са ви помогнали за сгъстяване и растеж на косата - кои марки и видове шампоани, ампули, маски и т. н.? Добри отзиви съм чела още за маската с костен мозък на Миосотис и разни други. Моля ви помогнете ми как да имам отново прекрасна дълга, здрава и гъста коса.. Знам, че трябва да имам търпение и постоянство и ще ги имам, стига да знам кои са подходящите продукти и неща, които трябва да използвам и правя. Моля ви и още за някои клипчета с предложения за прически без преса за коса с моята дължина, за да си я щадя колкото мога докато полагам грижи за нея. Надявам се да ми помогнете, искам да имам красива, дълга и здрава коса :((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 75

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубави отзиви четох много за Фитовал , дори повече бяха от тези за Ревалид . В един форум почти нямаше човек , който да е останал доволен от Ревалид , всички бяха за Фитовал . Всички бяха писали , че много бързо им расте косата от него . Една жена дори чак се беше оплакала , че косата й расте много бързо от него понеже тя поддържала къса прическа . :))

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 71fc928899
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сложи си екстеншъни.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4780935519
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами на теб къде ти е бил акълът да я мъчиш ежедневно с тая преса?? Прави и домашни маски, балсами, има купища продукти за този проблем.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам коментари като номер 1 - смислени и които ще са ми от помощ , моля :)
Номер 2 - имам екстеншъни , но искам естествена дълга и гъста коса , а не с удължения .
Номер 3 - беше ти малко безсмислен коментара . Много добре знам , че е било грешка това с пресата и сега затова ви моля в темата си да ми кажете каквото ми е нужно , за да я поправя . Продукти за целта знам , че е пълно , но искам да знам кои точно са оказали положителен ефект върху опитвалите и постигналите добър резултат с растежа и сгъстяването на косата :)
Очаквам още коментари , които ще са ми от полза .

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В една тема , в която се говореше за маската с Тривитаминол , някой беше споменал , че в тази маска освен жълтък , кисело мляко , оцет , ракия и т.н. слага Exematin C . Това пак било от ветеринарна аптека като Тривитаминола . То спомага ли за растежа на косата или за какво точно е ? Някой май беше казал , че за пърхот , но ако нямаш пърхот , ще ти помогне ли за по-бърз растеж ?

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Купи си и Геритамин , може да ти помогне . По принцип казват , че действал , но аз като пих не забелязах особен ефект . Може и да не съм го пила достатъчно време , не знам .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моля ви дайте ми още полезни съвети за продукти и т.н. , които знаете , че със сигурност имат ефект . Знам , че има много теми за косата , чела съм ги , защото следя новите теми в сайта , в други сайтове и форуми също съм чела много , но в някои има толкова противоречиви коментари и мнения и искам в тази тема един вид да обобщим всички полезни продукти за целта , които в действителност са оказали ефект , а не само , че сте чували , че действат или мислите така , защото така пише на опаковката им . Надявам се да ме разбирате какво имам в предвид :)
Моля за отговори на въпросите ми , зададени в темата :)

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Яц повече яйца, риба, маслини.. плодове, зеленчуци, орехи, бадеми

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d70fa4fabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Здравей. Ако искаш по-гъста коса можеш да използваш шампоана с хининова вода, продава се в аптеките към и хининова вода за растеж, общо някъде 3лв, 3 и нещо. Обаче.. Направих си извод, че хининовия шампоан е само за редки коси. Откакто влязох в пубертета косата ми се сгъсти сравнително и като се изкъпах с този шампоан направо... аве не ти трябва да знаеш как изглеждах. Много хора "хвалят" хининовата вода, но при мен не знам дали е имало действие. Моята коса расте нормално, нито бързо, нито бавно, но като се замисля май няма ефект при мен. Нито заздрави косъма ми, нито не направи еластична коса, както пишеше на бутилката отзад. Не знам, но на мене ми харесват шампоаните на Shauma. Е, добре де ползвала съм само 2, зеления за обем и кафевия за изтощена коса ли за какво беше ;Д. Много хубаво миришат а и косата ми стана по мекичка. :3
И сега лично ще се извиня на АВТОРКАТА, че ще посмея да поискам помощ тук, на нейната тема защото тъпите модератори (съжалявам, истина е) никога, АМА НИКОГА не публикуват мои истории тук, а аз съм пробвала мноооого пъти и ми е бъхтисало. А коментарите ми? Няма и 1 минута, хоп веднага са в сайта. -. - Еми извинявай, ама.. Някой знае ли някакъв шампоан, балсам с който косата ми да не е толкова рошава? Много е бухнала и изобщо не ми харесва!!! Само не казвайте маска, нямам време за маски, да някой ще кажат едва ли нямаш, но ме мързи да си правя и не искам да си губя времето, така че.. Моля ви важно е за мен, не мисля че на някоя жена-момиче ще й е приятно косата и да е рошава още като се среши, така изглежда дори изтощена.. И още веднъж много се извинявам на авторката, че пиша, но наистина имам нужда от помощ а мамицата им на модераторите дето на пук нито веднъж не публикуват моя история.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката до номер 9 - Да ти кажа, и мои теми и коментари или понякога не се пускат изобщо (незнайно защо.. нямат обидни думи или нещо такова), или се пускат след няколко дни чак, а понякога спешно се нуждая от отговори. Както и да е.
За твоя въпрос мисля, че може да ти помогне един балсам на John Frieda - ако си брюнетка - Brilliant Brunette за блясък е, сива опаковка, виж го в нета, има едни блестящи частици в него, мирише супер и аз го ползвам от известно време като видях от една приятелка и ми хареса хаха.. Мисля, че заглажда косъма, защото и моята коса по принцип много стърчи и седи рошаво, а отскоро е "по-прибрана" един вид хаха. 14 лв и нещо беше.
Да се върнем към моите въпроси - Schauma и аз съм си взимала 2-3 пъти само и то преди години, една приятелка със страхотна коса го ползва и реших да си го взема с някаква надежда, но то нейното не е от шампоана, а си е ген :) Моята беше гъста и дълга преди, така че мисля, че мога пак да си я възвърна, затова сега ще се мъча хаха
Преди няколко дни си купих този Фитовал, видях тук, че са го споменали, та прочетох за него из форумите и всички бяха доволни. Подстригах се също и от няколко дни не съм ползвала преса. Имам Тривитаминол останал още за 2 пъти сигурно, понеже преди няколко месеца си бях купила, та скоро ще трябва да взема ново шишенце, сега 2 пъти съм си правила маска с него. Мисля и стимуланта на Икаров да си взема и може би да редувам при къпанията единия път маска с Тривитаминол, другия път със стимуланта, или пък в маската да слагам и стимулант.
Трябва да бъда много търпелива, което е малко трудно, но с постоянство мисля, че ще видя очакваните резултати.
Надявам се да продължите да коментирате и споделяте опит, мненията и съветите си, както и нещата, които са ви помогнали за поставената ми цел :)
Нека темата не се затрива както става с повечето, защото това е тема, която вълнува почти всяко момиче и тук може да поддържаме с актуални мнения, понеже в някоя тема от преди 2 години примерно може да не са споменати някои неща, които сега се знаят. А аз се надявам след време да ви се похваля с желани резултати :)

Очаквам отговорите ви.

- авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Дали на косата ще й се отрази по-добре и ще бъде по-хубава, ако след душ вместо кристали по краищата й слагаме зехтин? Той поне е нещо по-естествено, а не като кристалите пълно с химикали??

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте. Искам да попитам маслините ако не ги ядеш с костилката, имат ли пак полезно действие за косата, защото аз съм чувала, че зехтинът се прави от костилките, но аз не мога да ям маслините с тях. Също така бадемите са полезни са косата, нали?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11 - не мисля , че ще е проблем да си мажеш връхчетата със зехтин вместо с кристали , понеже както ти каза - зехтинът не е пълен с химикали както кристалите , а и нали го дават полезен за косата .
Номер 12 - да , бадемите са полезни за косата , защото доколкото знам имат витамин Е . Маслините аз също не ги ям с костилката , баща ми пък ги яде с нея и вика , че тя се разграждала , не била като другите костилки , на прасковата например , и той също казва , че зехтинът се правел от костилките . Но и мен ми е трудно да ги ям с костилката . Предполагам , че и месестата част си е полезна и ще ти окаже добро влияние на косата , макар и без костилката . :)

Моля ви да споделяте още полезни съвети , които са ви помогнали .. :)

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Страшно много искам да имам отново дълга до кръста коса, гъста, здрава и красива. Не знаете колко много просто.. Моля ви дайте ми още съвети, мнения, всичко, което се сетите, което ще ми помогне това да стане по-бързо, моля.. :))

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хора , отчаяна съм относно тази тема . Наистина много мечтая и искам косата ми да е дълга до кръста , здрава и гъста . Моля ви споделяйте изпитани начини за постигането на тази цел .. Моля :))

- авторката

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dffc1ed48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз съм изключително доволна от едно индийско масло за коса - Тричуп. За мен това е най-добрият продукт за коса. Скоро мисля да пробвам и шампоана от същата серия. Иначе е хубаво да се приемат и някакви витамини (Геритамин нео е чудесен избор).

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не съм чувала досега за тази марка. Ще проуча.
Очаквам още споделени успешни опити и съвети.

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dffc1ed48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 17, и аз до скоро не бях чувала. Всъщност, това са индийски продукти (лично за мен индийките имат уникални коси), изцяло натурални и съдържат богат комплекс от масла. Преди месеци косата ми беше ужасно изгорена и капеше, от всичко което пробвах единствено маслото Тричуп ми помогна. За съжаление тези продукти не се продават в аптеките, а в индийските магазини. Аз лично си ги поръчвам от нета, защото съм от малък град и нямаме подобен магазин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 00f6bf7696
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Направи си маска със суров жълтък и зехтин! :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До номер 18 - да, и аз съм забелязала, че индийките имат много гъсти, здрави и дълги коси. Но при тях дали не си е ген? От кой сайт поръчваш тези масла? Аз също не съм от голям град и не мисля, че има такъв магазин тук :)
Номер 19 - благодаря ти, ще направя :)

- авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f0e39796f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Здравей,

Не се чуди дълго какво да използваш. Решението е много просто - КОКОСОВО МАСЛО. Или директно слагаш парченца кокос в шампоана си.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: dffc1ed48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Номер 20, ами според мен хубавите им коси се дължат на ген и от части на редовната грижа с подходящи продукти. Доколкото съм чела те използват предимно природни продукти, натурални масла, а този Тричуп е точно такъв. На мен косата ми е болна тема, защото преди години имах хубава коса, но я съсипах с ежедневно горене с пресата и чести боядисвания, за сега от индийското масло съм доволна и съм решила да си набавя и други индийски продукти за косата. Иначе аз редовно си купувах от маслата на Икаров, но не забелязвах особен ефект, наскоро в един форум прочетох, че не били натурални, може би затова.
*Поръчвам си маслото от droga. bg, но и в други сайтове го има.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Хора, в една тема бях чела, че не трябвало да се изправя косата когато си се къпал с шампоан против косопад, но така и не получих отговор на въпроса Защо? Някой знае ли?
Сега от 2-3 седмици сигурно вече се къпя с този шампоан Фитовал против косопад, слагам си този балсам на Джон Фриеда, за който бях споменала по-горе, след баня кристалите на Seri по връхчетата и не ползвам преса вече, правя си косата къдрава с дунапренови ролки, за да не я увреждам. Пия и Геритамин и мултивитамини. А, и със зехтин се мажа някой път преди да се къпя. В началото като почнах този шампоан косопадът ми спря, но сега от няколко дни пак доста коса ми пада докато се къпя и се чудя защо. Дали е заради смяната на сезоните сега, защото пресата я спрях или ако не е, от какво мислите, че може да бъде?
Също така, от продължителното ми използване на преса, на едно място на главата имам като не дупка, но нещо подобно, толкова коса е опадала от там и се чудя как да порасне там по-бързо нова коса, защото ми е много гадно така, ефективни предложения моля? :)

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Хора, в една тема бях чела, че не трябвало да се изправя косата когато си се къпал с шампоан против косопад, но така и не получих отговор на въпроса Защо? Някой знае ли?
Сега от 2-3 седмици сигурно вече се къпя с този шампоан Фитовал против косопад, слагам си този балсам на Джон Фриеда, за който бях споменала по-горе, след баня кристалите на Seri по връхчетата и не ползвам преса вече, правя си косата къдрава с дунапренови ролки, за да не я увреждам. Пия и Геритамин и мултивитамини. А, и със зехтин се мажа някой път преди да се къпя. В началото като почнах този шампоан косопадът ми спря, но сега от няколко дни пак доста коса ми пада докато се къпя и се чудя защо. Дали е заради смяната на сезоните сега, защото пресата я спрях или ако не е, от какво мислите, че може да бъде?
Също така, от продължителното ми използване на преса, на едно място на главата имам като не дупка, но нещо подобно, толкова коса е опадала от там и се чудя как да порасне там по-бързо нова коса, защото ми е много гадно така, ефективни предложения моля? :)

- авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Номер 21 - кокосовото масло в корените ли го слагаш или само на връхчетата и колко време стоиш с него ?
Номер 22 - ще разгледам за тези масла . Аз не се боядисвам , но както казах - от пресата си я съсипах , само от нея , но то е достатъчно за мен . Сега каква ти е косата - порасна ли бързо , сгъсти ли се , колко време след като започна използването на тези масла забеляза ефект ?

- авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f0e39796f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   До авторката,

Слагаш го в корените, преди да се измиеш с шампоана или го добавяш направо към шампоана. Можеш и след 5 минути да се измиеш - действа бързо. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Мерси, ще си взема кокосово масло скоро :)
Ако имате още предложения, които са ефективни и изпитани, ще се радвам да ми споделите :)

- авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 012fd75fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Препоръчвам ти продуктите на Macadamia Natural Oil! И аз подобно на теб си бях увредила косата с постоянно горене, но откакто отрязах сешоарите и пресите и започнах да ползвам Rejuvanating Shampoo, Moisturising Rinse и Healing Oil Treatment косата ми се "съживи" и определено порасна доста!
ПС: Продуктите не са евтини но си струва! Поръчвам си ги от сайта zlatnaribka.com... УСПЕХ! :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8e741a7416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   И на мен това ми е болна тема в момента имам една приятелка в египет, донесе ми най-уникалното арганово масло, ако знаех, че е толкова хубаво щях да и поръчам по-голямо количество на икаров... на икаров ли :D пълни боклуци!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Номер 28 - много ти благодаря , че сподели . Ще погледна и ще преценя , но по-добре да купуваме качествени неща , от които ще сме доволни и ще знаем , че не си даваме парите напразно . Щом си доволна и забелязала голям растеж и здравина на косата , значи си заслужава . Колко време след като започна използването на тези продукти забеляза ефект ? :)

Номер 29 - да , аргановото масло знам , че е много полезно за косата , но тези тук не вярвам да са толкова качествени , макар че би трябвало пак да имат ефект . На Икаров съм взимала преди много време стимуланта и май имаше някакъв ефект , но едвам се забелязваше . Теб как ти подейства на косата това масло от Египет ? Няма ли как пак да ти донесе и ако не е много нахално и не ми дойде скъпо , някак си да може да си поръчам едно шишенце ли , там в каквото е ? :)

- авторката

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 282b372ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Аз започнах да си правя маска от лук и мед преди миене на косата, а когато я мия в шампоана слагам и ябълков оцет. Определено косата ми е с повече обем и блясък.
Обаче краищата ми са доста сухи - затова гледам домашни рецепти за краища - решила съм да пробвам с бира, а също и с авокадо и жълтък.
По-нататък ще пиша има ли ефект. :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   До номер 28 - Погледнах продуктите на Макадамия. Не са чак толкова скъпи, на достъпни цени са. Поне този продукт ще го ползваш доста време, не е за 2-3 пъти, така че си заслужава. Бързо ли, колко време след като почна тези продукти косата ти се съживи и забеляза да става по-здрава и растежа най-вече?

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f4705877bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Пак съм аз - №28.
Ами за около месец забелязах наистина голяма промяна в косата си - от суха и безжизнена като слама стана лъскава и значително по мека. Ускорен растеж ще забележиш след първия, може би втория месец... Все пак ако се грижиш правилно за косата си, тя ще ти се отблагодари с времето, така че колкото и клиширано да звучи - бъди търпелива! За да бъде "гривата ти" отново до кръста ще са нужни около 7-8 месеца, но в крайна сметка ако косата ти е здрава, мека, лъскава и да е дълга само до закопчалката на сутиена ще изглежда добре!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   При теб с колко см приблизително порасна за тези месеци? :)

Да, така е, косата винаги е красива щом е здрава и лъскава, дори да е както казваш до закопчалката на сутиена, но аз отдавна си мечтая отново да имам коса до кръста и затова не се отказвам. Знам, че трябва търпение и ще го имам, стига да знам, че използвам подходящите продукти и да знам, че наистина ще ми окажат ефекта, който очаквам, а не да съм взела някакви си там продукти и да чакам да видя дали ще имат ефект и да губя време един вид.

От 2-3 седмици бях казала, че си навивам косата с дунапренови ролки всеки ден, за да не я горя с пресата, а и да има някакъв добър вид. Писах и по-горе, че сега се къпя с този шампоан Фитовал против косопад и слагам балсама на Джон Фриеда за блясък, след което като ми е още влажна косата си слагам по краищата кристали на Seri, за да не са ми сухи краищата и да я разресвам по-лесно, пия Геритамин и мултивитамини.. НО.. косата ми в началото 1-2 седмици като се къпах с този шампоан косопадът спря, а сега от около седмица ми пада страшно много докато се къпя и не само тогава и не мога да си обясня защо, след като спрях пресата, сешоар изобщо не ползвам и от години не съм ползвала и доколкото мисля полагам сега добри грижи за нея. Само дето сега я мия по-често от преди - през ден, а преди я миех през 2-3 дни. Дали е от това често миене или е от нещо друго, как мислите?

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: eec745aff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   За сгъстяване и растеж мога да препоръчам Брилиант Лук, на мен ми спря косопада и косата ми се съживи.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 097afc186c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Авторке, ако искаш косата ти да расте я мий колкото се може по-рядко! Себумът е изключително полезен за косата, така че ако може да издържиш 3, 4 , 5 дни или дори седмица без да я къпеш го прави, защото честото миене води до суха коса с накъсани краища. А ако искаш да намалиш косопада ще те посъветвам да не използваш четка или ситен гребен докато косата ти е мокра, а вместо това използвай гребен с едри зъби. Също така е добре преди да измиеш косата си да я разрешеш докато е суха, за да се увериш, че не е заплетена, като така ще намалиш дърпането и късането на коса под душа. А и за малко да забравя - косъма е изграден от протеини, така че се старай да приемаш повечко такива.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Номер 36 - гребенът ми е с едри зъбци, а косата винаги я реша преди да я измия и въпреки това пада по 1 тон коса докато се къпя, като ми е мокра и като си е суха пак косата. Знам, че трябва по-рядко да я мия, но на третия ден вече ми е някак сплескана, в смисъл няма обем и започва да се омазнява и искам да я измия. Дали заради това често миене напоследък ми пада много или е от смяната на сезоните сега, или какво друго може да е?

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Някъде прочетох , че от честото използване на ролки косата може да стане тънка и да се предизвика косопад .. Дали заради ролките ми се усили косопадът ? Аз много не мога да си го обясня понеже с ролки нито горя косата , нито я опъвам толков като да кажем на конска опашка .. и не знам . Как мислите вие ?

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2ae31ddb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Моята коса е дълга малко над кръста,къдрава,тъмно кестенява(не че това е от значение де), използвах често маша и преса за изправяне.Не мога да кажа, че косата ми е увредена, но все пак реших да започна с интензивна грижа и възстановяване.Подстригах се края на юли месец и веднага започнах с маските, и сега забелязвам,че доста е пораснала и е станала по-здрава..Та,ето какво правя и използвам аз : правя си маска 2 пъти в седмицата с - рициново масло,бадемово масло,зехтин,кисело мляко,хининова вода,витамин А и витамин Е на капсули,газ,оцет,хума,яйце,кокосово масло и масло от шеа. От всичко по 1с.л. На мен,лично много ми помага,има отлични резултати,но трябва постоянство. Ти може да не слагаш толкова много неща. И една обикновена маска с газ,мас и оцет(да знам,че се използва срещу въшки) ще ти свърши работа(аз 1 месец правех само нея и е супер). Ще се радвам ако съм помогнала !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Да, номер 39, благодаря ти :) Всяко изпитано и полезно мнение като твоето ми е от помощ и се радвам, когато споделяте неща, които са ви подействали успешно за сгъстяване, здравина и растеж на косата.
Не знам дали няма да стане много мазно като събереш всички продукти, смисъл знам, че всички тези неща са полезни за косата, но аз ако ги сложа наведнъж, на другия ден е доста вероятно да ми е мазна вече и ще е за миене отново, но може и да пробвам един път всичко това и да видя как ще ми е на следващия ден. Ако не ми омазнява бързо косата, ще я правя така, а иначе ще слагам някои от продуктите само.
Газ откъде мога да си купя? Като бях по-малка имаше вкъщи, майка ми използваше да ми прави на мен и на нея някой път маска с газ, мас и жълтък.
Витамините А и Е от тези Геритамин ли спукваш или продават поотделно двата витамина?

Между другото, аз от няколко дни спрях да се навивам на ролки и косата ми се намали този косопад. Пак падат няколко косъмчета през деня, но това е в рамките на нормалното, а предните дни падаха почти по снопове. При всяко прекарване на пръсти през косата падаха по няколко косъма, а като се реша и къпя... просто ужас. Значи ролките също са вредни, макар да не горят косата. Май най-безвредно си остава сплитането на една лека, неопъната плитка докато косата е мокра/влажна и готово :)

За шампоаните.. Имах от лятото купен този на Klorane с хинин и сега като го сравня как ми действа с този на Фитовал.. Е, от Фитовал ми става по-хубава косата, по-обемна, а и нали четох хубави отзиви за него - надявам се и на мен да ми порасне косата с него. А Клоран пак измива, но косата стои не сплескана, но обемът е повече с Фитовал отколкото с Клоран, а и не пени много, трябва да сложиш повечко шампоан, за да се разпени добре, а Фитовал пени и с малко. Така че от тези двата, засега аз препоръчвам този на Фитовал. От този балсам на Джон Фриеда също съм доволна - John Frieda Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating Conditioner. 14 лв и нещо, почти 15 беше, но според мен си заслужава.

Очаквам отговорите, мненията и съветите ви :))

- авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1c13f622f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   От 39 - купувам си ето тези http://apteka.framar.bg/03000055/витамин-е-капс-100мг-60-фитофарм ,
http://bilki.bg/vitamin-a-kapsuli-h60-fitofarma-250mg.html дано ти погонат.Аз ги разтопяам за да изкарам само витамина и да премахна желатиновата обвивка.
А за косата..моята не става мазна,къпя я през 3-4 дена,зависи де,някой път и през два.
Пиши за резултатите. Поздрави - Даяна,16

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Здравей , номер 39/41 (Даяна) . Днес преди да се изкъпя си втрих в корените и по цялата дължина на косата кокосово масло и зехтин , щях повече неща да сложа - жълтък , кисело мляко , газ и т.н. , но честно казано днес ме домързя , защото нямах време да си правя маска , с която да седя повече време , трябваше по-бързо да се изкъпя днес и стоях около час намазана така . Ще видя сега дали по-бързо ще ми се омазни косата , а вече следващия път като се къпя ще си сложа и още съставки .
Сега не ми харесва , че лятото свикнах да си мия косата по-често - през ден , и сега продължавам така , а преди я миех 2 пъти в седмицата само - сряда и после събота/неделя . Но тогава ходех вързана на конска опашка и като се замазни е дори добре , защото седи по-добре , по-прилепнало , а сега ходя с пусната коса всеки ден и стои сплескано като се замазни . Сега много бързо ми се замазня в корените и става една сплескана , а иначе надолу не е някаква мазна , само в корените и затова седи зле и я мия често . Как да направя , за да започне по-рядко да ми се омазнява и да не я мия толкова често , а като преди 2 пъти в седмицата ? Освен като се омазни на втория ден , да я изтрая още 1-2 дни някак си и така няколко пъти докато се регулира малко омазняването ?
Или вие какви идеи имате , за да започне поне след още 1-2 дни да ми се омазнява и да мога да я мия 2 пъти седмично , а не както сега през ден ?

Между другото , още имам косопад и не знам сега защо . Не се навивам с ролките , преса вече повече от месец не съм ползвала , а вместо това като се изкъпя докато ми е мокра косата я сплитам на една плитка , за да стане после като изсъхне на вълнички , пия Геритамин и мултивитамини , които сега са на свършване и като свършат ще си купя витамини за Коса и нокти на Допелхерц , мия се с шампоана Фитовал против косопад и слагам балсама на Джон Фриеда за блясък . Кристалите ми са останали за още един път и понеже съм малко на червено сега с парите , мисля вместо кристали , след баня да си слагам кокосово масло по краищата . Добра идея ли е ?

Очаквам отговорите и мненията ви :))

- авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Вярно ли е , че маслото от шеа помагало за премахване на пъпките по лицето ?
Мисля да си закупя още масло от шеа , рициново и бадемово масло , като с рициновото ще си мажа и миглите 2-3 пъти седмично , а от шеа освен за косата , ще го използвам и за лицето .

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Маслата на Икаров рафинирани ли са, тъй като доколкото съм разбрала при рафинираните са извлечени доста от свойствата на маслата и ефектът им не е толкова добър? Купих си кокосово, рициново и масло от шеа, скоро ще си взема и арганово. Сложих си малко масло от шеа на лицето, защото уж ставала по-хубава кожата от него. Него и другите ще ги използвам за косата и съм почти сигурна, че ще окажат добро влияние :)
Очаквам отговорите и мненията ви.

- авторката

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Не е добра идея да си слагаш кокосово масло по краищата след баня вместо кристали , защото с него косата не става мека и гладка както с кристалите , а става сякаш на клечки , по-твърда и сякаш по-суха изглежда , което значи и че пак ще пада доста коса докато я разрешеш . По-добре си е кристали или пък ако искаш опитай масло от шеа вместо кокосово , дали ще стане същото и ако пак стане така - тогава си слагай само кристали след баня , а маслата преди баня .

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Здравейте. Интересувам се кой друг шампоан, освен Фитовал, наистина действа при косопад и спомага за по-бърз растеж на косата и сгъстяване? Моля за отговор и благодаря предварително.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Здравейте. Интересувам се кой друг шампоан, освен Фитовал, наистина действа при косопад и спомага за по-бърз растеж на косата и сгъстяване? Моля за отговор и благодаря предварително.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Имам въпрос : Много хора са ми казвали, че са много доволни и косата им расте бързо от къна. Само че аз не искам да си слагам цветна - било то и кестенява каквато ми е косата, защото има оттенък. Има ли безцветна къна и ако да - откъде мога да си я купя? :)

- авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9166dc5647
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   За безцветна къна не съм чувала.. Прави си маски, яж нещата за които ти е писал/а единия от потребителите и използвай спрей за топлинна защита като си изправяш косата.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 20728080fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Номер 49, откакто съм пуснала темата не съм си изправяла косата и не съм ползвала преса. Сега само си я къдря като я сплитам мокра/влажна. Аз съм чувала, че има, но май е доста трудна за намиране, а на някои места казват, че е безцветна и после който си купи вижда, че не е безцветна, а придава оттенък и цвят. Потърсих в нета, но засега не съм намерила. Видях само теми, в които коментират за нея, можеше и някъде от София в не знам си кой магазин да се купи, но аз не съм от София и ми остава да си намеря или от някой магазин тук, ако случайно има (което много не ми се вярва), или от нета. Ако някой знае, ще се радвам да ми каже :)

- авторката

 
  ...

1-50 от 75
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker