Моля за помощ - покриване на руси кичури - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Моля за помощ - покриване на руси кичури
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 5367 пъти
Здравейте приятели, момиче съм на 14. Преди време си бях правила руси кичури, с кестенява коса съм и изглеждаха много добре. Обаче вече боята се поизми, поизбледня, а и модата на кичурите май отмина и искам да ги махна. Не ми харесват вече, дори на моменти се оприличавам на Айше с тия кичури. Исках да ги махна и се бях засилила да си купувам кестенява боя, за да се боядисам и да скрия кичурите. Майка ми не ми разреши и каза, че ще си съсипя косата. Тя и за кичурите не беше много съгласна ноо... та сега на въпроса. Чувала съм, че за разлика от боята къната не вреди и даже подхранва. Има ли кестенява къна, защото майка ми ми каза, че тя до момента никога не е виждала кестенява къна, а само черна и винено червена. Тя се къносва винено червена, а на една приятелка майка и пък се боядисва черна с къната. Но до сега кафява къна и аз не съм виждала. Продава ли се къна с цвят кестен, съществува ли изобщо такъв цвят и, ако да-от къде мога да си купя? Искам да уточня, че възнамерявам само веднъж да се боядисам, за да скрия кичурите и от долу да си расте моята коса. Вече не възнамерявам да правя омбре, кичури или каквото и да било. Просто искам да постигна с едно боядисване що годе равномерен цвят на цялата коса. Ще се радвам да ми помогнете, благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6ba7953871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   В никакъв случай не се къносвай, защото след това никаква боя не те хваща, а на обезцветената коса (кичури) няма да ти покрие и ще станат... ярко червени - истинската къна е само червена!
Безамонячните бои също не ти ги препоръчвам, както и „Къните“, които не са червени - вътре няма как да има къна и не знаеш какво са наблъскали.
Ти трябва да чакаш да израстнат кичурите, за да имаш 100% естествен цвят, но защо ти е?
Най-добър ефект иначе ще постигнеш, ако се боядисаш с АМОНЯЧНА боя цялата с цвят близък до твоя естествен - най-добре при фризьор или ако ти се правиш - 1 цвят по-тъмен от желания от теб, защото ще пада. 1 месец ще ти е равномерен цвета, после ще падне и ще имаш леко светли кичури, но ще е ОК и дори красиво и интересно.
Майка ти много-много от бои не разбира, щом ти е дала на 14 г. да си обезцветиш косата и се боядисвала с къна - това нейното дори не е къна най-вероятно, а си е чиста безамонячна боя, която и често е по-агресивна от амонячната, защото обикновено е с много ниска цена и вътре са наблъскали всякакви неизвестни химии, за да има ефект - само виж съдържанието какво е и ако има къна изобщо, ще е 1%, а и кой е казал, че тя е полезна?
Аз иначе се боядисвам руса от 15 г. и ползвам само боя на Лореал- имам много дълга коса до кръста, фризьори са ми казвали, че е като на модел, но никога не съм се обезцветявала, имам естествено много светло кестенява коса, а ти си се обезцветила с тези кичури. Имам приятелки, които имаха като твоя проблем и с кестенява боя го решиха доста сполучливо, но върху кичурите, ако сложиш червено - ужас. На мен дори ми харесваше при приятелките ми, много интересно става - кестенява коса с леко светли кичури
Червен цвят иначе вече не е модерен и само по-възрастните жени го ползват както и хората от малцинствата.
Ти си реши дали искаш да се каносваш, но аз лично харесвам топлите кестеняви тонове и русото, ако отива на човек. Кестеняво обаче няма как да объркаш, пада си и лесно и ако не ти харесва самия тон - слагаш отгоре друго кестеняво и дори русо може да стане, но черно не пада по никакъв начин, а червеното върху твоите кичури ще стане ярко и пънк.... ти си решаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e736d1ac07
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Кънa след пермaнентнa, прогресивнa боя е много опaсно. Не си помисля дори, че може дa остaнеш без косa. Вaриaнтите сa двa:
Остявaш косaтa дa си изрaсте и постригвaш по мaлко или пермaнентнa боя в твоя естествен или близък цвят. Нa мaйкa си кaжи дa попитa първо професионaлист, сaмa ще се убеди. A е възможно дa не ти дaвa просто зaщото си съсипвaш косaтa.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5899c99322
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   По принцип има кестенява кана, обаче тя няма да хване върху боята или ако хване не се знае какъв ще е резултатът. Та да не станеш накрая с някакви оранжеви кичури. За това по-добре недей, че да не съжаляваш. Ами си изчакай търпеливо косата да ти порасне и русите кичури да се заличат сами. А и да знаеш махането на кана е много трудно. Аз преди години направих грешка и се канасох с черна кана. Да не ти казвам после какъв ужас беше докато го махна това черното от главата си! 2 години си рязах косата докато го изрежа напълно, защото нищо не хващаше отгоре даже боя.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 42e63628cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре отиде на фризьор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker