Не успявам да вляза във форма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не успявам да вляза във форма
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1488 пъти
До скоро ходех на фитнес редовно, три пъти седмично. В по-топлите месеци ходех да бягам на един близък стадион. Като цяло имах известно развитие, няколко души ми казаха, че ми личи. Обаче ми се иска да направя повече и да работя по-ефективно. Отначало следвах една програма за фитнес, с която в отделни дни тренирам рамене, гърди, бицепс, малко крака и т. н. Но ми се струва, че успехът ми е минимален. Липсват ми познания за това колко интензивна да е тренировката, как да определям тежеста така, че да напредвам, какви почивки да правя между упражненията. Това са неща, които най-добре може да ми каже някой с повече опит във фитнеса, но нямам такива познати. Опитах персонални тренировки с една инструкторка, но след две-три седмици останах с впечатлението, че не е особено заинтересована, дава ми да работя повече на уреди, а не със свободни тежести и гледа все да извърти нещата така, че да платя за повече тренировки и програми. На няколко пъти я хванах, че ми дава противоречива информация и се отказах от нея. Забелязах, че разни типове, които тренират на лостове са много яки и оформени, а тези в залата са едни локуми. Не знам, кажете ми откъде да получа повече ноу-хау за фитнес и хранене, за да имам по-осезаеми резултати.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bb7fe09a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   90% от резултатите са ти от хранането, 10 % от фитнеса. 70% от хората, които ходят на фитнес дори напълняват и не само, защото се качва мускулна маса - просто надценяват изгорените калории при фитнеса и се отпускат с храната.
Истината е, че гориш в най-добрия случай 1500 калории при твоя фитнес ЗА СЕДМИЦА, а 1 кг. са ти 7500 калории - без намаляне на храната няма как да стане.
Аз препоръчвам нисковъглехидратна диета, но ти си избираш каква. Важното е да не ядеш повече от 1200 калории дневно, ако искаш да отслабнеш.
Ако искаш да правиш мускули - почвай да тренираш мускулите си заедно с „бичетата“ във фитнеса и най-малко 1,3 гр. белтъчини на 1 кг. тегло (гледай шейкове с млечен протеин), само с тежести става -кардиото не прави мускули!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 17c73b1a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чакай малко , човек , толкова си се развълнувал/а , че дори не знаем момче ли си , момиче ли си , какво си .. ? и няма как да ти се дадат отговори .

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 17c73b1a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако ядеш млечни продукти, намали ги колкото можеш, защото те пречат на чистенето :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3c7c2a0da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има доста сайтове с достоверна и пълна информация за различните видове тренировка и подходящите за нея хранителни режими. Например bb-team или fitbg. Тук трудно бихме ти дали всеобхватен съвет за това какво трябва да правиш и какво не. Както и ти трудно би обяснил подробно какви са конкретните ти цели. Имай предвид че всеки е индивидуален и резултатите от дадена тренировка при един, може да са различни от тези при теб, както и че имаш генетичен праг, който достигаш след 4-5 години и над който само с тежести, лостове, кардио и храна няма как се минеш. Нищо не си казал за храната. Първият коментар е доста точен, храната е по-важна от тренировката ти. Наблегни повече на това какво ядеш и в какви количества го правиш. Разбери какъв ти е калорииният баланс, започни да приемаш макронутриентите в правилното количество и съотношение. Ако разчиташ само на тренировката, няма да имаш прогрес. Правилното количество сън и кардио също са важни фактори. Общо взето съвета ми към теб е ако се занимаваш сам да събереш повече информация и да започнеш да експериментираш за да видиш кое е оптималното при теб, не само при тренировката, а и при храната. Сигурен съм че ще намериш правилната формула.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7360da7db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора:

Малко физически данни, височина 186, тегло около 90 кг. Не съм мускулест, як тип по природа. Не мога да мина за дебел, но винаги съм имал един слой мазнина по корема. Винаги съм си бил леко кашкавалест, дори и в периоди когато съм тренирал редовно. Като цяло мисля, че доста бързо качвам тегло, само няколко дена да ям доволно и започва да ми личи. Също, раменете ми са сравнително тесни и нямам почти никаква гръдна мускулатура.

По отношение на храненето, наясно съм, че не се храня достатъчно добре, здравословно, правилно.

Сутрин обикновено ям варени яйца, черен (понякога бял) хляб с масло. Понякога, ако бързам за работа, хапвам едно-две парчета пица, или десерт Corny, или класическата баничка със сирене. Задължително кафе.

Обядвам в една квартална кръчма - пилешко (пържено или на скара) с картофи и салата, телешко с ориз, пилешко с ориз. Ако не съм много гладен само супа. Понякога поръчвам и десерт - палачинка с мармалад или макарони на фурна. Понякога пия кафе следобед.

За вечеря обикновено си приготвям същото като на закуска. Понякога пица. Понякога пакет чипс с бира. Зеленчуци рядко - моркови, краставици, зеле. Плодове - портокали, банани, понякога круши.

Нямам проблеми със съня, спя около седем или осем часа.

Проблемите ми във фитнес залата са, че ми липсва теория. Не знам каква програма да следвам. Как да определям работната тежест и как да я променям за да имам напредък. Колко интензивно да правя повторенията и какви почивки между сериите. Как да оценя прогреса си, дали се движа нормално или прекалено бавно т. е. никак.

Известно време работих с едно момиче, инструкторка, но не останах доволен. Тя гледа на всяка тренировка пооделно, а така няма как да се гонят резултати. А и понеже е тренирала като за жена, започнах да мисля, че просто не е наясно докрай с фитнеса за мъже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker