Помощ как да махна русата боя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Помощ как да махна русата боя?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 8074 пъти
Здравейте, искам да попитам милите жени в този сайт и преди да си задам въпроса моля всички, които ще започнат с упреци или с злобни коментари, просто да не си правят труда да ми отговарят. И така аз съм момиче на 13 години и миналата 2014 година реших да си направя руси кичури. Само баща ми знаеше, а майка ми не.. Та въпроса ми е дали накоя от вас знае как мога да премахна русото? Фризьорката ми се оказа не-добра в професията си и вместо руси кичури тя направо ми боядиса косата в русо. За боядисването използва някаква боя, но в малко пликче и незнам нито каква е, нито нищо. Сега косата ми е наполовина моя си цвят-тъмно кестенява и наполовина руса, точно като кичурите който толкова исках, но вече не издържам с тази странна прическа и ви моля за помощ.. До модераторите, моля публикувайте историята ми, трябва ми съвет.. Съжалявам, ако има правописни грешки, но използвам телефон. Благодаря предварително..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: b33451da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Фризьорката ти е използвала не боя, а обезцветител (Блондор). Ако си забелязала - русите ти кичури са и като метла, твърди и не са като другата ти коса - това не се случва с нормална руса боя. Обезцветителят е разрушил всякакъв пигмент.
Русо и обезцветено не се махкат, а се покриват. Ти трябва да вкараш нов пигмент там, където старият е унищожен - т.е. да покриеш косата си с по-тъмен цвят.
Съвет - не ходи на фризьор. Сама си видяла, че те са готови да използват супер агресивни методи, за да получат временен резултат - отиди до магазин с бои и си купи един тон по-тъмна от твоята естествена или поне като твоята естествена. ГЛЕДАЙ ДА Е АМОНЯЧНА БОЯТА, защото само те покриват много добре! Препоръчвам Гарниер или Лореал, други френски бои, но не слагай немски или български - немските ги правят в Гърция за нашия пазар и са винаги с полуизтекал срок на годност, от българските има 1-2 хубави, но нека някои да ти препоръча, не съм ги ползвала, имам доволни приятелки, но не знам как се казват самите бои

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c217b31c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък бих те посъветвала да отидеш на фризьор, но някой изпитан - питай приятелки, познати и т. н. Експерименти с коса не бива да си правиш, особено след обезцветяване, а пък и си само на 13. Не че те подценявам, но все пак рискуваш да си докараш още по-странна прическа. С останалото написано от номер 1 се съгласявам. :-)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3be8db8289
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Има два варианта. Или постепенно с израстването на косата изрязваш русото или както ти е написал и номер 1, купуваш си тъмна боя и боядисваш цялата коса. Лошото на този метод е, че едва ли ще уцелиш точно същия цвят като твоя истински, та после като ти израснат корените ще има малко разлика, ама това е най-бързия начин. И друг път не си прави експерименти, че да не съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c7e917e405
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си купуваш боя с цвят близо до твоя, боядисваш се и я оставяш да ти израсте....

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b33451da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От 3, прав си, но кафявото и без това си пада с минето и другия път ще пробва по-тъмен или светъл цвят в зависимост от резултата.
Не съм съгласна, че трябва да ходиш на фризьор - веднъж на фризьор, винаги на фризьор.
Действително ще ти смеси и забърка цвят, но след един месец пак си сама с проблема си или пак трябва да приготвиш 30-40 лв. за фризьор да не говорим, че те слагат повечко амонячец, за да си постигнат ефекта, а после не им пука за косата ти. Слагат и бои, които купуват на едро от разни съмнителни дистрибурори и ако е странен цвета не му знаеш и срока на годност коя петилетка е изтекъл, макар че боите имат 3 г. срок на годност, но първо са чакали 2,5 г. в Гърция своите клиентки, после са дошли изветрели при вас.

Аз се боядисвам русо от 15 г. В началото не оцелвах цвета, имах и жълт отенък, какво ли не, но косата ми сега е страхотна на пипане, гъста, дълга и неповредена (препоръчвам новите масла за коса - всички са чудесни и стигат за 6 месеца! ). Тайната е, че ползвам само най-качествените НЕпрофесионални бои (т.е. леки) на Лореал и се правя сама без експерименти - имам си един цвят и това е.

Един път се излъгах да отида на фризьор, защото не си харесвах цвета и ме обезцвети сложи „пепеливко“ - косата ми бувкално сиво-синкава стоеше. Хубаво, че не съм комплексиран човек, не ми дреме, но това беше и за мен ужасно - у дома си мих косата над ваната 16 ПЪТИ, за да падне сивото и до ден днешен си личи, макар че ми е израстнала тази коса вече почти. Съмнява ме, че ме е обезцветявала или е слагала тройно амоняк, за да ме хване. Пълен експеримент, но дреме ли ? на фризьорката?

Не се оставяйте на фризьорите - вижте им техните прически първо.
Имам си в момента едно младично момиче, циганка е дори, но пък прави, каквото ? кажа - връхчета на всеки 3 месеца с моя си боя ме боядисва, когато съм на кеф, но за мен да си взема боя от 20 лв. и да си отделя 1 час за себе си е вид СПА вече. Вие като дадете 30 лв. на фризьора, знайте, че боята, която са ви цапнали е за 3 лв. - другото е за наем, данъци, заплати, печалби... Седнете на стола и вижте другите клиенти какво им цапкат от какви големи изветрели туби. Не, мерси!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b5d8623177
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката:
Номер 1, наистина не знаех че ми е сложила обезцветител, досега веднъж се боядисвах, тоест моята майка, ми боядиса косата с тъмно-кестеняв цвят и си бях доволна, боята беше за мисля че около 9 лева и амонячна, но няма и месец пак си останах полу-руса и благодаря ти за отделеното време, да косата ми стоеше буквално като метла, но вече си я трая цяла година и свикнах, Фризьорката беше решила, че след 8 месеца(преди да отида при нея си бях правила червени кичури сама и си бях доволна, но тя твърдеше че боята нямало да се хване, защото не била минала 1 година и такива и аз ? се доверих), но от тогава не съм и стъпвала при нея.
Номер 3, аз вече веднъж правих това, новата ми фризьорка го направи, но русото пак е много и пак си стой макар че намаля, сега е около 4-5 см от косата ми. Миналия път от моята малко по-дълга от раменете коса, станах с коса до брадичката, но ще пробвам пак.. Благодаря ти.
Номер 5 и на теб благодаря, ще пробвам всичко което ми казахте.. Лека вечер ви желая..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b33451da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке - ще правиш косата всеки месец с кестенява боя, тя си пада и освен това трябва многократно една и съща боя да ползваш, за да се задържи и натрупа пигмент.
Кичури винаги се правят с обезцветител. Трябвало е да ти го каже това. Майка ти нека те прави с кестенявата боя, от която си била доволна - ще ти затвори и горния слой на косъма с времето, но ще трябва да чакаш да ти израстне. Хубавата новина е, че не стои лошо, не се вкарвай във филми - много жени си ходят така, но задължително с кестенява покривай редовно кичурите. Споко, това е коса - израства

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b5d8623177
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   От авторката:Номер 7 благодаря ти, ще пробвам и ще видя какво ще станe. :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 30266859a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Aвторке, силно ти препоръчвaм новaтa боя йa Гaрниер - " OLIA".
Не знaм дaли и в Бългaрия под товa име се води, безaмонячнa е, покривa нa 100% дори бели коси, съдържa мaслa щaдящи косaтa, зaтовa не сaмо, че не увреждa косъмa, a дори изглеждa по- добре. При изрaствaне нa новaтa косa, се сливa съвсем естествено, нямa я тaзи рязкa грaницa, кaкто при обикновените бои.
Aз съм с много дългa ( до кръстa ) косa и от кaкто сa я пуснaли и пробвaх, съм сaмо с нея.
Имa много хубaви, нaтурaлни цветове - светло/ тъмно кестеняво, кaпучино, шоколaд и други вaриaции нa кaфявото. От изрусенaтa чaст, ще ти пaдне с миенето до двa тонa, но ще стои по- скоро кaто крaсиво ОМБРЕ.
Могa дa си позволя много по- скъпи бои или фр. сaлони, но тaзи вече не я сменям- косaтa ми е стрaхотнa, не вярвaх в реклaмaтa, но се убедих сaмa.
Некa те боядисa мaйкa ти, първо от русото нaдолу, без крaищaтa, след около десет минути и корените, по принцип боятa престоявa 1/2 чaс, но ти стой с нея 40 мин. Поне три измивaния след боядисвaне НЕ ползвaй никaкви мaслa, смъквaт от боятa.

Н 5 виж тези бои и ти. И aз преди ползвaх сaмо Лореaл и товa с години, но тaзи нa Гaрниер е много по- добрa. Aз съм естественa блондинкa, но се боядисвaм в тъмно кaфяво, почти черно. Преди трябвaше дa си боядисвaм корените нa мaксимум месец, зaщото при изрaствaне, русото отдолу лъсвaше и стоеше кaто плешивост, все едно ми е чaст от черепa и беше брутaлно, нaдолу гъстa гривa, пък горе... :))) сегa обaче могa и нa три месецa, нaистинa не е тaкaвa рязкa грaницaтa между не/ боядисaнaтa косa. Явно попивa добре в сaмия корен и товa без дa увреждa ни нaй- мaлко косaтa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b33451da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, аз съм ползвала безамонячни бои, но не съм доволна - отначало действително резултатът е приличен, но поне при мен не се отразяват добре на косата, след като се отмие след 3-4 седмици блясакът, а русото не се боядисва всеки месец, а само корените си правя. Много хора си мислят, че русото изтощава косата, но е точно обратното - русото не си личи като се отмие, а всички други цветове (освен черно може би), трябва да се освежават всеки месец ЦЯЛАТА КОСА, червеното е особено капризно. Цялата коса я правя веднъж на 4-5 месеца, а това с безамонячна боя няма как да стане.
За мен лошото при безамонячните бои е, че консистенцията е страна и капят някои, сякаш покриват само косъма и пигментът не влиза навътре, за мен са и по-агресивни от хубавата амонячна боя - сърби ме и кожата, боядисва се кожата дори и какво ли не не съм видяла от експерименти. Имаше навремето дори повече безамонячни от амонячни бои навсякъде, затова и съм ползвала, но нито цвят ми се получава, нито ми понася добре и като пуснаха новите безамонячни - пак съм пробвала, същите боклуци с малко по-добра реклама
Важно е обаче човек да открие СВОЯТА си боя и да не си прави експерименти след определена възраст.
Като цяло обаче Гарниер е най-добра като съотношение цена/качество, а Лореал изобщ са за мен най-добрите и не случайно залагат на амоняка - още няма добра алтернатива. Ако бяха толкова кадърни безамонячните бои, то щеше да има и професионални такива, ама няма. Маркетинг и реклама, за да закачат жените, които до сега не са ползвали боя и си мислят, че само амонякът може да ти изтощи косата - новите безамонячни бои имат претенцията, че вкарват пигмента в самия косъм - сещате се, че това без силна химия няма начин да стане.
Има едни с отмиване, те просто покриват косъма отвън - пълен боклук също, защото се отмиват и после трудно хваща друга боя.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d1284c1c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Дa н 10, прaвa си зa другите, и aз бях скептичнa, но след кaто опитaх с тaзи, не се връщaм към другa. Не е оцветител, пaк си е боя, a и имaт много крaсиво нaтурaлно русо.
Но нaй- ми допaдa, че нaистинa подхрaнвa косaтa и изглеждa още по- добре, също тaкa при изрaствaне се сливa съвсем естествено коренът с бядисaнaтa косa. Тоест, не сaмо че влизa вътре, a коренът изрaствa постепенно изсветлявaйки или потъмнявaйки до естественaтa косa.
Не искaм дa изглеждa кaто нaстоявaне, но нaистинa е стрaхотнa боятa. Пробвaй веднъж сaмо и сaмa ще се убедиш;)
Понеже точно тaзи боя " зaкопaхa " безaмонячнaтa нa Лореaл, те пък в отговор създaдохa другa, също с подхрaнвaщи мaслa, но цветовете сa с оттенъци и до първото измивaне след боядисвaне, стои сухa и твърдa.
:))) сещaм се кaк можеш дa се увериш, подaри нa момичето, което те боядисвa от тaзи боя и ще видиш резултaтa нa другa глaвa.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b33451da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, супер е, че си си намерила своя боя, ползвай си нея! Всичко си е все пак и до коса, и до цвят, и до всичко - просто като веднъж си си намерила боя и цвят, не сменяй. Аз също съм си намерила и съм вече на 30 г. и не ми се правят експерименти, а тъкмо ми е израстнал последният експеримент на фризьорката (синичко! ). Приветствам те в решението ти да се правиш сама, да инвестираш в хубава боя, вместо да зависиш от настроението и възможностите на фризьорите. Мъжът ми даде 200 лв. за фризьор на доведената ни дъщеря, ефектът е чудесен, но след един месец пак ще му гракне, защото ще се е отмило -същия проблем и ма като Авторката, но сама ще се убеди, че не може всеки месец да вкарва такива пари в косата си, а трябва сама да се научи да се прави. Същност какво е сторил фризьора - забъркал е кестенявото, което след 4 седмици ще си падне и тя пак ще има известна разлика там, където са били кичурите. Тя е на 16 г. и сега е моментът да експериментира, не да тормози родителите си по фризьори - затова и съветвам авторката да си вземе една кестенява боичка, заедно с майка си или с приятелка да се намаца пък сама ще види дали ще стане или не - какво има да рискува, най-много да падне и другият месец пак.
Майка ми се прави с някаква българска боя от аптеката за 3 лв. и пак ? е хубава косата, десет Лореала да ? дам, няма да иска - всеки си има боя, нека всеки като си я намери да не си прави експерименти, но за младите момичета всичко е позволено - не се правете просто черни, че няма махкане. Другото си пада... , а русото се покрива лесно с всичко

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 994f8ed24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравейте мили момичета! Няма да разказвам, как си правих кичури, как след това се мазах с руса боя отново, и как косата започна жестоко да се къса... унищожих я, бедната! Сега имам четири пръста израснали корени с моя тъмно кестеняв цвят, и не съм на ясно какво да я правя! Чета вашите коментари, и се навивам да си сложа Гарниер-OLIA по препоръката на едно от момичетата тук! Дано се получи след 2-3 измивания някакъв ефект Омбре! Успех момичета, щадете косите си и ползвайте повече био продукти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker