Хранителен режим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Хранителен режим
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1833 пъти
Здравейте, момиче съм на 17 години. Висока съм 1. 65 и тежа 60 кг. Искам да сваля 5-6 килограма. От 1 седмица започнах да тичам на пътека всеки ден без събота и неделя по 20 минути. Правя и коремни преси от лежанка. Тренирам си вкъщи, защото нямам възможност да ходя на фитнес. Проблемът ми е в хранителния режим. Не знам какво и кога да ям, за да отслабна. Сега ще ви дам примерно меню за деня ми.
Закуска към 9 часа: Сандвич от пълнозърнест хляб с масло, краставица и сирене (правя си го от вкъщи и си го вземам на училище)
Към 12 часа изяждам 1 банан или ябълка, защото огладнявам прекалено много, а се прибирам от училище чак в 2 и половина и просто няма как да издържа гладна до тогава.
14:30 - варени картофи или варени яйца с пилешко месо
16:00 - тренировка
17:00 - след тренировка изяждам 1 банан
18:30 - вечеря (половината количество от това, което съм яла на обяд)
Също така пия и по 2, 5 - 3 литра вода на ден. Кажете ми и по колко коремни преси да правя? От лежанката ми е наистина доста трудно и засега правя по 50, но не знам до колко да ги увелича с течение на времето? Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: af30fd8599
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз пък съм момиче на 15 и спазвам хранителен режим от месец и половина, резултатите са перфектни. Недей да ядеш банани, картофи и никакъв хляб - дори и пълнозърнест. Изключи сладкото, пърженото и мазното, царевица и грах. Картофите са нишесте- просто ги забрави.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 38231c8411
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   #2
Ако изключи хляба, какво за бога ще яде на училище?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 44586d44df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблемът ти е, че си неинформирана. Правиш доста грешки, които аз също съм допускала и затова и не свалях! Ще ти дам някои съвети, които съм сигурна че ще ти помогнат.
1. Храни се здравословно. Махни абсолютно всичко тестено(дори и палнозарнест хляб)и си купувай тортила. Забрави за бананите и ябълките. Замени олиото и маслото със студено пресован зехтин. Не яж нищо сладко. Набавяй си сладкото от плодовете и по възможност само сутрин ги яж. Избягвай солени храни, но не изключвай напълно солта. Пии вода, фрешове и смутита. Разгледай в ютуб. Там е пълно с видеа за здравословни закуски, обяди и т. н. Храни се често, но по малко. Понe 4 пъти на ден, между 2-4 часа. Никога не проспускай закуската. И сигурно ще ме попиташ, какво да закусваш? ! Ами закусвай вкъщи преди да тръгнеш за училище. Аз така правя. А за обяд си носи кутия с храна, а не плод. Няма нищо срамно в това.
2. Тренирай повече, а не само 20 мин на пътеката и коремни преси! Дори и да нямаш възможност да ходиш на фитнес, не ти пречи да тренираш, както си трябва. Аз също тенирам вкъщи. Не прави по 50 коремни преси на ден. Това не води до нищо. Явно целта ти е да имаш плочки, но ако имаш мазнини за изгаряне, те ще си останат под мазнините и само ще качиш килограми и ще се откажеш, защото ще си мислиш, че не става нищо. Разгледай в интернет. Там има доста видеа с различни упражнения, за различни части на тялото. Тренирай си пак по 5 дни седмицата, ако така ти е удобно.
Ето ти и едно примерно меню:
Х1 - кисело мляко(само ако е 1, 5%, 2% масленост) със овсене ядки и някакъв плод (препоръчвам ти да нарежеш вътре плода за сладост, защото няма да ти хареса само вкуса на мляко със овесени ядки.. може да добавиш мед, но внимавай, защото е много калоричен и като говоря за мед имам предвид истински мед, а не този течния, който продават по магазините.. това не е мед, а глюкоза с разни подсладители) фреш (препоръчително е от грейпфрут или портокал )
Х2 - пилешно (печено) ориз (варен) зеленчук (краставица, домат, моркови и т. н. )
Х3 - някакви зеленчуци
Х4 - печена скумрия зеленчуци


УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b59b4f3182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Оф, като ви чета коментарите ми става лошо.
Не изключвай нищо напълно, позволявай си сладко или нещо вредно в малки количества един път седмично, иначе ще стресираш организма и отслабването няма да ти е приятно. Трябва да правиш малки крачки към по-здравословен живот.
Заложи на протеините повече (месо, риба, яйца, извара), растителните такива (боб, леща, грах), зеленчуци и особено зелените такива, пълнозърнест хляб, пълнозърнеса паста и макарони, кафяв ориз, картофи, сладки картофи.
Не знам защо набеждавате плодовете и сложните въглехидрати за вредни.
може да намалиш бананите, те са бърз въглехидрат и вдигат инсулина бързо, заложи на овесени ядки или трици. Те засищат за по-дълго и не повишават рязко инсулина.

За да отслабва човек е важно правилото да е в калориен дефицит. Виж на колко калории поддържаш сегашното си тегло и постепенно намалявай калориите, но не рязко! (Между 85-100 на седмица)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 44586d44df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   № 5 доста си назад с нещата ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker