Подигравката с професия масажист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Подигравката с професия масажист
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 4937 пъти
От дълго време наблюдавам как професията ни се изкриви до ниво проституция. Това е благодарение не само на хитрите леки женички, криещи са зад обяви за масажи, но и на наивния консуматор, търсещ евтиното, но не и качественото. Това едно на ръка.
Другото обидно е, че има обяви за 60 мин масаж- 12 или 10 лева... Е според вас професионалист ли ще го прави тоя масаж за жълти стотинки и що за човек би отишъл на такъв евтин масаж. Ако е умен ще се сети, че ще го галят и претупат набързо, отношение ще липсва, а ако е през зимата може да си тръгне и измръзнал от такова студио.
Проблема идва и от безпаричието на ниските прослойки консуматори, които искат да ползват услуги ползващи се ежедневно от богаташите в спа центровете, и за да се чувстват до някъде и те ВИП персони, прибягват до евтините, лишени от всякакъв професионализъм масажи, правени от неопитни, да не кажа и грам неразбиращи от масажи млади девойчета от провинцията, дошли да пробиват по такъв долен начин в големия град, освобождавайки господата с ръчичка или с устичка. Вярвам, че синдрома на евтиния масаж скоро ще отмине и ще останем само пистинските професионелисти в областта.

Иво 44г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7c6cf02bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4b6f084f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И как така ще изчезне това. Няма да изчезне а подобни леви елементи ще ви се бъркат в бранша, защото става модерно все повече да се учи и да се взима висше... А и веднъж дошли в големият град селските девойчета насърчени от бедните си мама, тате и баба няма да искат та си ходят, което означава все повече такива катили.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b95188e014
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Aми дa Ивчо, търсят минуткa евтино щaстие ти сaм изброи кои.
Един съвет, нaпрaви си реклaмни брошурки и ги рaздaй ти лично сред хорa, които искaш дa сa ти клиенти. Рaздaвaй по домовете им, офисите, търси нaчин и зa личен контaкт/обяснение.
Посочи в брошурите точно кaкво предлaгaш, хубaво е дa имaш и някaквa снимкa в момент нa действие/рaботa.
Не знaм зaщо, но в Бългaрия се приемa едвa ли не кaто обидно, човек сaм дa се реклaмирa, дa търси клиенти нa " крaкa ". Aз съм зaпочнaлa в чуждa стрaнa именно тaкa, с едни евтини брошурки, обикaляйки из скъпите квaртaли. Друго е моето, но е по- трудно дори зa нaмирaне нa клиенти, зaщото стaвa въпрос зa скъпa стокa, която се изрaботвa след поръчкa. Тоест те не знaят колко кaчествен ще е продуктa, до моментa нa получaвaнето. Но тaкa еднa ( жени сa моите клиенти) кaзвa нa другa, хвaли се с новaтa придобивкa, препоръчвa ме и тaкa.
Предлaгaй и услуги по домовете, кaто естествено придвижвaнето се плaщa отделно. Тaкa ще имaш възможност дa рaботиш с хорa, които и могaт и искaт точно, кaквото ти предлaгaш. Инaче от другите отръвкa нямa, тях ги е имaло и ще ги имa. Но нa теб и без товa тaкивa клиенти не ти трябвaт, освен aко някоя пишмaн " мaсaжисткa " не ги е повредилa.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8b09828fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Иво, може би професионалистите не правите добра реклама на услугите си. Използвай този форум, за да ни ориентираш например колко е реалната цена на един час масаж, как трябва да изглежда едно професионално студио, каква квалификация е длъжен да има масажистът и въобще какво да търсим. И респективно - по какво да се ориентираме, че насреща ни е аматьор?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 410c41f332
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   За всеки си има клиенти спри да гледаш в чуждата купичка!

Както има клиенти за сирене от 3лв и за сирене от 20лв килото така и във вашата професия.
не си ли се замислял, че клиентите, които посещават салони за по 10-12лв искат просто малко внимание да поговорят с някого за 60 мин? Дали ако имаха нужда от истински масаж или имаха мускулно натоварване, щяха да посетят такова студио?

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9cf238c81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   Моя приятелка завърши специалност, свързана с рехабилитация. Отиде на интервю за масажистка в престижно студио. Разказа ми, че 15-тина минути всичко е било точно, след което я попитали право и без недомлъвки, съгласна ли е на "освобождаващ край". Тя останала безмълвна и потресена, а след като видели нейната реакция, също толкова учтиво я попитали за компромисен вариант. Да направи масажа, а след нея друго момиче да влезе, за да "довърши". Щели да делят 70/30 за нея, оферта си било... Прибра се разплакана и повече не отиде никъде на подобно интервю.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86b5f9a880
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 4 - студиото трябва да изглежда чисто , уютно и приветливо , да лъха на нещо приятно . Цените трябва да са различни ,според различните масажи. Всеки трябва да уважава труда си. По -добре 2-3 клиента на ден с реални цени , отколкото 10 клиента за жълти стотинки . Масажист с натрупан опит и самоуверенст може да е всеки , на който му се отдава да прави масаж , на който му е интересно., а не просто ,за да работи нещо. Може чрез специализиран курс , най- добрите се пръкват от курсове и много практика , може би защото им се преподава именно това ,но в сбита информация .
5- тези , които си търсят внимание ги разбирам , тогава нека си плащат повече за енергията , с която натоварват масажиста .Ние не сме психолози все пак .

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86b5f9a880
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   6-За хора уважаващи професията си най-добре да си отворят собствено студио. Средна хубост излиза към 5 000 лв. От там нататък тя може да си намери колежка или сама да си работи и подбира клиентелата

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5d5d0293b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   10 лева на час, 8 часа на ден 80 лв., какво да се оплаква тоя масажист? Колко взимат хората, 500 лв., как да си позволят по - скъп масаж? А тоя масажист айде направи си сметката колко взима по 80 лв на ден и колко прави това на месец.... че имаш очи и да се оплакваш, извинявай... ама..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5d5d0293b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   И още нещо - масажите не са добър бизнес, не са сериозна работа, аз не бих отишла на масаж... егати тъпнята! Освен ако не е от медицинско лице не бих отишла! Физиотерапевтите не са мед. лица, те са чекръкчии...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 86b5f9a880
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9- масажа е тежък физически труд,я ми направи 10 антицелулитни за деня и ще видиш как после няколко дни няма да си на работа. За тази професия ,която включва и голяма доза психология,както и известни рискове-все пак има допир с какви ли не тела, аз за под 100 лв на ден не се хващам, а мсесечно поне 2000лв чисти,за да се покриевложеното от мен, в щатите и читавите страни това е от най -престижните професии, но тук българина е мизерник и за това не оценява много видове услуги.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0f5ccd9179
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Проблема на автора е че не вижда на къде е духнал вятъра. Масажист отдавна не е мъжка професия. Всъщност тя винаги е била женска професия, но нещо се изпедирасти в последните години и се появиха мъже масажисти, които естествено не са никакви масажисти. От десетилетия, мъжкия масажист бе теляка, които като те хване и ти намества цялата костна система, след него тялото ти е наистина в пълен релакс. Но те мачка така, сякаш мечка те гази. Сега масажистите едва те натискат използват някакви екзотични имена за масажите и т. н. уж ще получиш нещо невероятно, дрън, дрън. И накрая да кажа на автора, че тези които ходят на масажиска с освобождаване, не отиват там заради масажа а заради освобождаването.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8b9ecc6b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Иво, ти масажист ли си или рехабилитатор?
Рехабилитаторите у нас за съжаление сте прекалено много и затова трудът ви не се цени, но тенденцията не е и без това в тази посока - днес хората отиват на масаж не, за да се лекуват, а за удоволствие
Няма да мине модата на евтините масажи, защото това трябва да е допустима услуга за всеки.
Рехабилитаторите обаче могат да печалят повече, защото болните хора са готови да платят за това, а и НЗОК плаща част от услугите.
Има навсякъде жени, които предлагат хепи-енд, но не смятам, че това ти е конкуренцията.
Ако си рехабилитатор - другите рехабилитатори са ти конкуренти, ако си масажист - да, евтините масажистки са ти конкуренти.
Единственият начин да печелиш добре е сам да имаш студио, да имаш добри договори с хотелите и да предлагаш нови и иновативни масажи, да привлечеш свои клиенти за по-дълго време.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8df9862c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   най точен е коментара на 14.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker