Всичко за косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Всичко за косата
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 4622 пъти
Здравейте, знам има много теми за коса и тн, но аз искам тази да е различна. Можем да си споделим хитринки, продукти, маски и всичко нужно за една коса. Можем да си зададем въпроси взаимно и да обсъдим :) Давайте смело, питайте и споделяйте. Нека си помагаме взаимно ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: d54cd90989
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Аз искам да попитам нещо, което наистина видимо да води до сгъстяване, уплътняване на косъма и растеж на косата. Моята самата е много мека, не така по-плътна на пипане като другите и лесно се ветрелее, искам да се уплътни косъмът, да се сгъсти и да ми порасне около 1 педя още. Как мога да го постигна наистина? Без Тривитаминол, ползвала съм го. Други наистина действащи идеи моля.. :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0fd2734e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята коса е без обемна. Преди беше къса и се оплаквах, че има прекалено много обем, чудила съм се как да я сплескам, за да не съм като тигър. Сега ми е дълга, но пък без обем. Правя я на вафлички в корените, или я тупирам с четка, но не става и пада много бързо, ако евентуално стане. Какво да правя?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 70b0cc87f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Номер 1 ,можеш да правиш маски не с тривитаминол ами с различни видове масла като арганово ,бадемото в интернет има интересни маски а за разтежа можеш да използваш хининов шампоан ,хининова вода...И най-важното е да не я изправяш или къдриш мнг често да не се изтощава .

Номер 2 ,пробвала ли си шампоани за обем на пазара има много ,но те съветвам да си вземеш професионален за да знаеш че наистина е малко или много качествено .Ако косата обаче ти е твърде дълга може да натежава и да се губи обема пробвай да постригнеш връхчетата.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c65c4a2e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

4.   Номер 1, дебелината на косъма е невъзможно да се промени, но да се сгъсти по- може, като за това маслата са решение- бадемово, кокосово, арганово, но гледай да са био, студено пресовани и най- добре такива годни и за вътрешна употреба. Вземи си два вида и ги сменяй. Преди да си миеш косата намазвай обилно в корените и оставяй да действа поне 2-3 часа. Вземи си и някакъв шампоан без силикони и петролни деривати и всякакви състакви формиращи филм на косъма, за да може маслата наистина да подействат. Натуралните/био/органик шампоани са такива(от евтиния, бюджетен вариант за Алверде).

Номер 2, косата ти на пластове ли е? Направи си по- горни пластове. Можеш и шампоан за обем да пробваш, както каза авторката.

Беци

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d54cd90989
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Към авторката от 1 - хич не я изправям от месеци насам, но не се сгъстява. Трябва ми нещо наистина ефективно, но не знам какво. Мислех си да си купя сгъстяващ шампоан на Керастаз, но ми трябва и нещо допълнително. Какво ще кажете за бирена мая?

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 65775c4fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не знам за бирената мая, но пробвай с маслата 100 % ще има някакъв резултат, но трябва да си постоянна. А ти колко време ползва тривитаминола и как? Защото на мен ми действа добре :)

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няколко месеца го ползвах и чак тогава имаше видим ефект, макар не много голям, но просто не мога да седя по 4 часа намазана с това нещо. с маслата мисля че няма да успявам да ги измивам добре и ще ми стои мазна косата

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 66172d66d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Трябва си постоянство може на теб да ти е действал по-бавно, а и можеш да променяш другите съставки без тривитаминола по свое решение и да следиш кое как най-добре се отразява на косата ти. Аз те съветвам да пробваш един месец след това почивка като в маската замени примерно маста с една с. л. бадемово, арганово или някакво такова масло. Принципно тривитаминола е за видимо уплътняване на косата, и не бива да очакваш чудеса от няколко маски направи един месец на 2 пъти седмично после почини 1 месец и мисля, че ще има резултат поне някакъв и не трябва да седиш 4 часа, достатъчно е и 1. И бъди постоянна и настойчива не се отказвай толкова лесно, можеш също да си вземеш някакъв шампоан за тази цел, но гледай да е професионален, за да е поне малко качествен, можеш да попиташ фризиорката си коя марка е добра и т. н.

Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 66172d66d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   А относно измиването на маслата като ги смесваш в маска няма да ти е трудно пък и само с тях не мисля че ще ти е.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 1 - сега ползвам шампоан на Керастаз. Тривитаминола си го смесвах с жълтък, кисело мляко, оцет и още не помня какво. чела съм много теми за него и всички пишат да се седи 3-4 часа, 1 не мисля че е достатъчен да подейства хубаво на косата. правех точно така - 2 пъти седмично, 1 месец правя, после 1 почивам и пак правя и почивам и т. н. на мен просто косата ми расте уникално бавно, не знам защо, подрязвам я от време на време връхчетата, пия и витамини, не ползвам преса, сешоар, слагам кристали, внимавам като я реша мокра да не се скуби, ластици не ползвам, слагам маска за коса, с която седя 15 мин.. на всички други при тези усилия които полагам ще им порасне супер много косата, на мен не иска и не иска да мръдне от дължината на която е, много е измъчващо. преди имах дълга коса но ме подтригаха до раменете и сега си седи по-надолу малко - до закопчалката на сутиена и не иска да порасне отново до кръста, а толкова много искам :( не знам какво да правя вече, от поне 4 години насам не мърда от тази дължина каквото и да правя и не знам.. а нямам и много пари да си купувам ампули най-малкото. ако можеш или някой друг да ми помогне да й засиля растежа и сгъстяването при положението което описах нека сподели и ми помогне моля ви, отчайвам се, толкова обичам дълги и красиви коси, а моята не иска да расте повече :( заздравява се но не расте и не расте повече, не знам защо така

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f6f034ffda
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Искам да питам дали някоя от вас има проблем с косата след къпане и ползване на сешоар?
Значи, косата ми се умазнява бързо - на 3 дни и трябва често да се къпя. Като се изсуша тя ми става като облак. На следващия ден тя няма обем от нивото на веждите нагоре, ама надолу бухва настрани и краищата ми стват леко накъдрени и твърди.
Някой от вас има ли да знае как да намаля обема на долната част на косата и да го увелича нагоре?

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 ползваш ли кристали? слагай от средата на косата до долу на връхчетата но не прекалено много де защото ще стане на клечки. може от сешоара да ти бухва така, обема няма как да се запазва същия като предния ден защото най-малкото като спиш я мачкаш малко сега и като е топло и вървиш се запотява главата ти и затова също малко по-бързо се омазнява. но през 3 дни да се къпеш не е често, нормално е за мен, , често значи всеки ден или през 1 ден да я миеш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 29 дни
hash: 594df4065f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   За сгъстяване на косата се мийте с шампоан Фитовал от аптеката. Може да си вземете и ампули и лосион Фитовал.

Аз имам въпрос. Боядисвам се от много години в тъмно кестеняво, имам доста бяла коса. Пробвала съм всякакви бои, винаги трайни (амонячни), но боята ми се измива много бързо. Опитвала съм със специални шампоани и балсами за боядисана коса-никакъв ефект. За десет дни и белите косми започват да прозират. Някой може ли да сподели съвет по тази тема?

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От 1 до 13 - До скоро бях с Фитовал шампоан, ползвах го, защото имах много силен косопад. Редовната му употреба води ли реално до сгъстяване и по-бърз растеж на косата? Ще проверя за ампулите и лосиона. Благодаря. Сега се мия с един на Керастаз и ми става супер косата, личи си, че е професионален шампоан. От Фитовала също беше хубава, но не колкото с Керастаз. Каква е твоята коса като дължина, здравина и гъстота?
Относно въпроса ти за съжаление аз не мога да ти дам съвет, защото не съм се боядисвала и не знам почти нищо по темата за боядисване, но някой сигурно ще ти даде отговори :)

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: b72560afdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До номер 13 смени си боята. Има бои за бели коси, които съдържат повече пигменти и покриват много добре. Мога да ти препоръчам боите на Матрикс (професионална и не се продава, предназначена е само за салоните). Като цяло продуктите на матрикс са най-добрите, които съм ползвала. Силно препоръчвам. Няма да съжаляваш :)

Г-ца Х

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 24 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Явно дотук беше темата, никой не коментира. Аз искам да попитам нещо, което наистина много да засили растежа на косата. Какво може да ми препоръчате освен Тривитаминол, което е имало наистина видим и бърз ефект при вас?

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Даа, и аз бих искала да знам нещо което да е реално ефективно и видимо да усилва растежа на косата да расте по-бързо от нормалното. иска се търпение много ясно но и трябва да има нещо което да засилва растежа й или поне нещо което на вас ви е помогнало и сте забелязали този ефект. моята е също до сутиена закопчалката му отзад където е и искам да порасне до кръста ноо както на номер 1 расте супер бавно и не знам защо така. какво може да се направи помагайте молим ви

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 1686e74f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Може ли да ви попитам, хининовият шампоан, комбиниран с хининова вода помагат ли за растежа на косата?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От 1 до 18 - чела съм, че много са доволни, но аз не съм сигурна, взимала съм си хининова вода, но не забелязах никаква разлика, а из форумите чета някакви жени пишат, че косата им страшно много растяла и не знам си какво. Та, всичко си е до коса. Моята както казах расте много бавно и трудно, не знам защо :( Опитай и ще разбереш. Трябва може би поне 2 месеца да продължиш с хининовите шампоан и вода, за да дадеш шанс да подействат и да забележиш има ли ефект или не?

Аз се сетих нещо. Можеш ли да заместиш измиването на косата вместо с шампоан - с хума, смесена с кисело мляко примерно? Да стоиш като маска половин час или 15 мин. и да измиеш без шампоан? Хумата помага ли за растеж и красива коса? Вие какво ще кажете? Така значително ще се намали прилагането на химикали върху косата, но ще се измива ли добре от мръсотията, ще има ли пак обем и всичко както си става с шампоана? :)

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 70b0cc87f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   За да засилите растежа на косата да можете да използвате хининова вода с хининов шампоан, всъщност преди аз правих това, но нямаше голям ефект може би защото косата ми беше много увредена. Сега забелязвам растеж от маските с тривитаминол, но не знам дали на всеки ще действа така. Също за растеж е аргановото масло казват че е най-мощния природен стимулант за коса. Наричат го течното злато на пустинята и не е много евтинко (за 50мл -6. 50 някъде ), но пък е доста добро като чета и приятелки са ми казвали другите масла са по 2 лв това 6 би трябвало да е по добро. Вземете си го няма да съжалявате, дори и не порасте ще има други положителни качества. А скоро четох и за едно лекарство за кучета ли е там специално за тези които се съзтезават за да може да им расте бързо козината. Мегадерм се казва и било доста силно и за 3-4 месеца може да се направяхт само 4 маски с него смесено с нещо или 1 път чисто. Косата растяла като луда за 3 месеца могла да порасте с 10 см (не знам колко е вярно). Във ветеринарна аптека се продава, но ми казаха че много мирише на риба и за това се спирам да го пробвам.

Можете да пробвате нещо от тези неща но не знам за Мегадерма не съм го пробвала само споменавам не знам колко работи.

Авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 15 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

21.   От 1 : Този Мегадерм звучи като цяло чудо направо. Иска ми се да го опитам, но не е толкова известен като Тривитаминола сред маските за коса и не ми се ще да рискувам моята, а и тази миризма на риба определено не ми допада. Освен пак да си купя Тривитаминол и поне 1 път седмично, не при всяко къпане, да си правя маска с него, сега ми е по-заздравена малко, а и започват летните месеци (а нали уж тогава косата растяла по-лесно и бързо) и ще се надявам до края на лятото косата ми да се е сгъстила, заздравила и удължила с няколко см. Ще се постарая да не се подстригвам толкова често, досега го правя всеки месец като видя изсъхнали краища или краища, които скоро ще се цепнат, махам по 1-2 см, но много момичета с дълги коси се подстригват 2-3 пъти годишно и дори да имат такива краища си седят с тях, не знам как не им пречат, аз като съм така, хем като се реша се заплита гребена в краищата и се скубя и я накъсвам още повече, хем на пипане ми е гадно да пипам суха и нездрава коса, а така поне ми е жизнена като нямам такива краища, но може би трябва да не се подстигвам, сигурно ще порасне. А и Керастаз видях, че вече имат серия за лятна грижа за косата - защита от слънцето и морската вода, който шампоан мисля да си купя ако имам пари и да го ползвам лятото, за другите продукти нямам пари, но поне шампоана. В момента ползвам, по-скоро редувам Фитовал и на Керастаз с цимент. Като свърши се чудя дали да взема сгъстяващ на Керастаз или направо този за лятната грижа. От сгъстяващия има май доста доволни и ефект, търсен е и бързо се изчерпва, от него щом сгъстява, предполагам и ще засилва растежа и на останалата коса, как мислите? Но пък летния ще защитава косата от слънцето, което лятото много изтощава и се чудя какво да направя, нямам пари и за двата едновременно да си взема, по към 40 лв са, но стигат за доста време, защото са концентрирани, лесно пенят и трябва да слагаш съвсем малко, не както с другите да сипваш по сума ти шампоан. Как мислите вие?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: 199ef98631
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Здрaвейте!
Не знaм дaли моят проблем се срещa често, но... имaм прекaлено обемнa косa. Под обемнa рaзбирaйте огромнa, труднa зa решене и прaвене нa прически. A aко не я вържa (което прaвя в повечето случaи), съм меко кaзaно кaто бухaл. :д Не обичaм дa я изпрaвям, зaщото е достa трудоемко, a и косaтa се изтощaвa. Нямaм предстaвa кaкво дa прaвя, aко я скъся, ще стaне дори по-обемнa. Издържa около седмицa без дa се омaзнявa и с обем, сякaш съм я къпaлa същия ден.
Ще се рaдвaм нa всякaкви съвети. :)

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Номер 22, мисля че филиране се казваше това, което правят на такива много обемни коси, за да изглеждат добре и да не са така бухнали, но провери за всеки случай да не греша.

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 23307a17e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Номер 22, можеш да ходиш на трайно изправяне с кератин друг добър резултат не виждам от какво може да стане. Хубаво че ти е гъста косата като я направиш това мисля че косата ти ще е супер няма да се къдри около 3- 4 месеца. Процедурата струва около 60 лв. Друго можешда си вземеш шампоани с кератин за заглаждане но едва ли ще има голям резултат. Можеш също ако си на черта и косата ти е средно дълга да я подстрижеш на пластове, но ако ти е къса ще стане зле. Можеш да опиташ нещо от тези неща.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   От 1 - Кой е пробвал маската за коса на Миосотис с костен мозък и плацента? Аз преди години си я бях взимала, но изхабих само 1 опаковка, защото леля ми ми беше казала, че от нея й пораснала косата и днес пак си взех от нея понеже тази на Lorys със змийско олио ми свърши почти. Чудех се между Лорис с чесън и тази на Миосотис, но заложих на Миосотис. Четох преди и сега само хубави мнения за нея. За да имам по-голям шанс да ми порасне косата, как е по-добре да я нанасям - в корените и по дължината или само по дължината без корените? За тази цел май и в корените, но пък така няма ли да се омазнява много? Как мислите вие, какво ще кажете?

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 дни
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 25 , мисля че в корените ако я слагаш трябва да я отмиваш супер добре иначе ще стои мазна но пък аз не бих рискувала и в корените да сложа защото мисля че дори да я измиеш ще се омазни бързо , все пак може да рискуваш един път да сложиш и в корените и да видиш как ще ти е , ако не се омазнява слагай и в корените за да има по-добър ефект от маската .

 
  ...
преди: 9 години, 12 часа
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Здравейте. Бих искала да ви попитам за нещо изпитано, което ще ми помогне самият косъм да стане по-плътен и да не е толкова тънка косата, а по-гъста и плътна? Какво можете да ми препоръчате, което е подействало на вас или ваши приятелки/познати/близки?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c7ea5753d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Може да си направите сух шампоан. : 2 супени лъжички царевично нишесте 1 чаена лъжичка сода ( за кестенявите коси може да добавите 1-2 лъжички неподсладено какао за цвят. ) Знам, че звучи супер странно, но наистина действа. Видях го в ютюба и реших да го пробвам.. за всеки случай.. все пак на всеки му се е случвало да се успи или да няма топла вота.. каквото и да е. Просто слагате полученото прахче в солница разделяте косата и на места, на които няма да са пряко видими поръсвате и втривате. Може да срешете и да духнете леко със сешоар ако си личи (не ми е личало никога, но от слънцето корените ми станаха бяло руси и.. да ;д ).
кбдс

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f91176f344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Номер 28, да ти кажа, не бих си го сложила на косата това. Лично мнение.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3db8e06107
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Здравеите знам че темата е стара но все пак се надявам някои да ми отговри. И така косата ми е мазна в корените, суха в краищата, постоянно наелектрезирана и на всичкото отгоре и накъсана. Сега ми е дълга чалко под рамената и се надявам да порасне за да ми израсте накъсаното. Торе прочетох за маската с араганово масло и да попитам как да я правя само араганово масло или с нещо още и също така в корените ли да я слагам. Моля ви помогнете ми как да се справя с мазните ми корени, сухите ми краища, наелектрезирането и по бързия разтеж.

Пс. Имам и от тези бебешки коси и си много накъдрени. Как дя ги изправя?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker